IVAN MANOJLOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1975. godine. Živi u Kruševcu.

Po zanimanju je master ekonomista.

Ivan je član Saveta za informisanje Gradskog odbora SNS Kruševca.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:09

Osnovne informacije

  • Samostalni poslanik
  • Kruševac
  • 1975
  • ekonomista

Statistika

  • 25
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 5 meseci i 22 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 godina i 3 meseca i 30 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 6 godina i 6 meseci i 1 dan

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući.

Uvaženi gospodine ministre, ovim amandmanom se dodatno definiše član 3. ovog zakona. Obrazovanjem saveta koga će sačinjavati stručni ljudi dovešće do kvalitetnijeg pristupa u odlučivanju oko postavljanja i održavanja memorijala. Ono što ovaj savet još karakteriše je to što su radna angažovanja svih sedam članova saveta bez novčane naknade, dakle nisu plaćene aktivnosti. I to je ono po čemu se mi ovde razlikujemo od one prethodne vlasti, a karakteristično je za njih bilo da kada god čuju predstavnici bivše vlasti da nema novčane nadoknade, da nisu već otišli iz sale, pobegli bi bar sada.

Čuli smo razno razne stvari, pridike na ove naše amandmane, pa ovde kažu da SNS ne poštuje žrtve jer podnosi amandmane. Samo bih želeo da kažem da upravo zahvaljujući vama, gospodine ministre, koji ste na čelu ovog resornog ministarstva i član SNS je ovaj zakon danas u proceduri i to dovoljno pokazuje brigu SNS o stradalima u ovoj našoj otadžbini, a samim tim ni ovi naši amandmani ne mogu nikako da ospore tu činjenicu da SNS danas pokazuje da brine o žrtvama, za razliku od onih, obzirom da znamo da se 40 godina nije našao u proceduri, oni su bili više od jedne decenije i nisu nikada ni pomislili da treba da se osvrnu na ovu veoma bitnu temu.

Onda smo ovde imali jednog koji se usuđuje da govori o Lazarevom gradu, a koji o Kruševcu i Lazarevom gradu zna jedino po obliku flaše koja mu je najbolji memorijal svako jutro kada se probudi…Hvala puno.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Zahvaljujem, gospodine predsedavajući.

Poštovani gospodine ministre, dame i gospodo narodni poslanici, ovim amandmanom se dodatno definiše sadržina ovog predloga zakona. Obzirom na našu bogatu istoriju i u znak poštovanja prema svima onima koji su životima branili otadžbinu, ali i onim drugim slobodarskim narodima koji su učestvovali u borbama koje su bile na području Republike Srbije, smatram da će ovaj predlog zakona na adekvatan način pomoći da u jednom procesu odlučivanja za samo postavljanje memorijala, ali tako i za uređenje, održavanje ili uklanjanje memorijala.

Kruševac, nekada prestoni grad Lazareve Srbije, je zaista bogat, što se tiče memorijala i dovoljno je da pomenemo da i dan danas na centralnom gradskom trgu stoji spomenik kosovskim junacima koji podseća na taj naš stradalni narod.

Tako se, na primer, u proteklom periodu na jedan čudan način vlast ophodila prema ovakvim memorijalima. Gospodine predsedavajući, moram da napomenem da, nažalost, nekim poslanicima ova skupštinska sala dođe nešto slično poput telefonske govornice, pa ovde dođu, čekiraju svoju karticu izgovore to što žele i onda odu i žao mi je što nisu tu da čuju, jer su juče imali brojne primedbe kako mi ovim amandmanima zloupotrebljavamo rad Narodne skupštine zato što govorimo o nekim stvarima koje se popravljaju u Srbiji u kontekstu ovih memorijala.

Evo kako je radila protekla vlast. Mi u Kruševcu imamo jedan spomenik palim ruskim borcima, i to nije smetalo da se isti ovaj spomenik kod prethodne vlasti otkrije čak dva puta. Prvo je ovaj spomenik kod jednog gradonačelnika iz redova DS otkriven 14. oktobra 2010. godine na Dan oslobođenja grada Kruševca kada su tom prilikom pozvali i ruskog atašea za kulturu gospodina Konanjihina.

Nije smetalo i naredbom gradonačelniku, takođe iz redova DS, da svega nekih sedam meseci kasnije, 09.05.2011. godine, na dan Pobede nad fašizmom takođe otkrije ovaj spomenik, tj. onako kako je on tad izgovorio – otvaram spomenik. Oni nisu bili možda sposobni da otvaraju fabrike, pa su morali da otvaraju, pod znacima, navoda dva puta jedan isti spomenik.

Nažalost, tako je radila prethodna vlast i nažalost, nije ovo jedini memorijal koji podseća na njihov rad. Memorijala imamo, bar u Srbiji, možda najvećih u svetu, onih koji se prostiru na po nekoliko hektara površine, a ti memorijali koji podsećaju na prošlu vlast izgledaju upravo ovako ili da ih mi podsetimo, možda je njima draža slika kako ti memorijali u Srbiji izgledaju, ne ratni, već oni, možemo da ih nazovemo, radni memorijali.

Komparacija ni u ovom slučaju nije izostala, pa je od tužnog povoda, postavljanja ovakvih memorijala tužnih gradonačelnika tu očigledno bila i najtužnija vlast koja je mogla da zadesi Srbiju. Kako memorijal znači kao nešto što nam služi za sećanje, i vodeći se time ovo će ubedljivo biti, ove zapuštene fabrike, najveći privredni memorijalni centri u Srbiji koji podsećaju na stotine hiljada radnika koji su u njima proveli svoje živote i na vlast za koju se građani Srbije mole da ih nikada više ne zadese.

Upravo zadatak u kome SNS i uspeva je da ove privredne memorijalne centre smanjimo što je u našoj moći što više, a dovoljno je da u znak podsećanja na one koji su doprineli njihovom stvaranju ostane ovakav izborni rezultat koji su ovakvu državu i uništili. Hvala puno.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Zahvaljujem gospodine predsedavajući.

Poštovane kolege narodni poslanici, ovim amandmanom se dodatno definišu uvodne odredbe na član 2. ovog zakona.

U obrazlaganju prvog amandmana govorio sam o privrednim memorijalnim kompleksima koje je ostavila prethodna vlast da nas podsećaju na nju, silne zatvorene fabrike.

Na svu sreću, danas je Srbija ponosna zemlja, ona koja ume da pamti, a njen narod da prosuđuje i sudi i zato nas danas u ovoj sali ima u ovakvoj srazmeri.

Knjeginja Milica, vladarka i prosvetiteljka, koje su se na svojevrstan način odrekle sve prethodne vlasti, posle šest i po vekova vraća se u Kruševac zahvaljujući inicijativi gospodina Bratislava Gašića i ove vlasti. Takođe, grad Kruševac doneo je odgovarajuće odluke, a gradska komisija je odobrila već postojeće idejno rešenje za spomenik koji je namenjen nastradalim pripadnicima vojske, policije i pripadnicima rezervnog sastava od 1991. do 1999. godine.

Kao što je neko od mojih prethodnika rekao, da praštamo moramo, da zaboravimo ne smemo, a mnogo je njih stradalo da bi sačuvali ono što su neki do 2012. godine pokrali. Oteli su ideale stradali, dužnost nam je da im posvetimo memorijale. Oteli su od nas živih, dužnost nam je da na to podsećamo. Oteli su od nerođeni pokoljenja, dužnost nam je da to ona nikada ne osete. Hvala puno.

Imovinska karta

(Kruševac, 28.12.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno - poslanički dodatak 27000.00 RSD 03.06.2016 -