OGNJEN PANTOVIĆ

Srpska narodna partija

Rođen 16.07.1989 u Sarajevu. Živi na Paliluli, Beograd.

Po zanimanju master inženjer saobraćaja.

Završio Petu beogradsku gimnaziju. Diplomirao 2012. godine, a master rad odbranio 2013. godine na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu .

Učestvovao u mnogim projektima Instituta Saobraćajnog fakulteta vezanih za istraživanje i unapređenje parametara kvaliteta usluge javnog prevoza kako u Beogradu tako i u celoj Srbiji. Od 2012. god. zaposlen u firmi Apextechnology d.o.o koja se bavi naplatom i upravljanjem u javnom prevozu, a od 2013. u Direkciji za javni prevoz na poziciji Glavni inženjer za obradu podataka o funkcionisanju javnog prevoza i upravljanjem vozilima javnog prevoza.

Član je Gradskog odbora Srpske narodne partije u Beogradu, i poverenik za Palilulu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Govori engleski jezik.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:37

Osnovne informacije

Statistika

  • 36
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 16 dana i 7 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 26 dana i 13 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Petnaesto vanredno zasedanje , 26.07.2019.

Hvala predsedavajući.

Poštovane kolege i koleginice narodni poslanici, Srpska narodna partija najoštrije osuđuje užasne pretnje upućene predsedniku države i njegovoj porodici. Mržnja koja se širi putem medija i putem društvenih mreža od strane pojedinih opozicionih političara dostigla je ovom pretnjom vrhunac i prešla sve granice pristojnosti u političkoj borbi u jednom demokratskom društvu.

Sada kada je Srbiji potrebno nacionalno okupljanje da odbranimo naše Kosovo, da odbranimo našu Republike Srpsku i u uslovima ogromnih pritisaka kojima smo izloženi kao država pojedini predstavnici opozicije svojim delovanjem doveli su do toga da je stvorena atmosfera u kojoj se otvoreno preti nasiljem i ubistvom članova porodice izabranih predstavnika građana.

Srpska narodna partija poziva i danas, kao i juče, nadležne organe da hitno reaguju u smislu zaštite porodice predsednika Republike Srbije. Odgovor mora biti snažan, brz i zakonit. Zahvaljujem se.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi ministri sa saradnicima, Predlog Zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja je nastavak sprovođenja politike ove Vlade o digitalizaciji javne uprave.

Vlada Srbije ulaže velike napore na polju digitalizacije, a posebno digitalizaciju javne uprave. Cilj je da Srbija dobije što ekonomičniju, transparentniju i efikasniju javnu upravu, a sredstvo za postizanje tog cilja je moderna i svima dostupna elektronska uprava.

Nove tehnologije olakšavaju život građanima, ubrzavaju procedure, ali takođe olakšavaju posao i službenicima u institucijama Republike, Pokrajine, gradova i opština.

Danas imamo situaciju da se firme otvaraju za 24 časa, građevinske dozvole se mnogo brže dobijaju, moguće je koristiti elektronski potpis, elektronski pečat. Donesen je Zakon i o elektronskoj upravi. I, ovaj Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja je odličan korak na ovom putu. Centralni registar je elektronska baza podataka jer elektronski servis koji se zasniva na savremenim IT tehnologijama, i ovaj Predlog zakona obezbeđuje zakonski osnov za povezivanje sa drugim registrima kako bi se omogućio brži i efikasniji rad.

Pozivam sve kolege da u danu za glasanje podrže ovaj predloženi zakon. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.11.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi potpredsedniče Vlade sa saradnicima, ovaj predlog zakona prati trend koji smo imali do sada da raspravljamo o dobrim predlozima zakona, o onim predlozima zakona koji prate realno stanje u oblastima o kojima raspravljamo i da ispravljaju sve one nedostatke koje smo do sada uočili.

Iskustva stečena u prethodnom periodu pokazala su da dosadašnji zakon ima određena ograničenja, da nije dozvoljavao brža reagovanja i da smo više bili fokusirani na reagovanje u samim katastrofama, nego na smanjenje rizika od tih katastrofa.

Potrebno je, između ostalog, da se radi na razvijanju svesti o značaju preventive i na preduzimanju preventivnih aktivnosti svih subjekata u lancu. Poznavanje i razumevanje različitih rizika je ključno za identifikovanje uzroka i za procese planiranja i reagovanja u katastrofama.

Ono što bih posebno naglasio jeste da se u ovom predlogu zakona jedinice lokalne samouprave obavezuju da izrade svoje planove o smanjenjima rizika i ono što je posebno bitno, kada je u pitanju Beograd, jeste da se svih 17 opština Beograda posmatra kao jedinice lokalne samouprave. Imajući u vidu da je bilo mnogo nelegalne gradnje gde se sada i grad i Vlada odlučno bore protiv toga, da se gradilo na lokacijama koje su bile rizične, izradom ovih planova smanjiće se mogućnost nekih katastrofa i povećaće se bezbednost svih građana.

Siguran sam da će predloženo zakonsko rešenje da omogući da se prevaziđu uočeni problemi i da se razvijaju mere za smanjenje rizika od katastrofa.

Pozivam sve narodne poslanike da podrže ovaj zakon. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -