JANKO RADAKOVIĆ

Nestranačka licnost

Rođen je 29. aprila 1985. godine u Beogradu. Po zanimanju je student. Osam godina radnog staža u privatnim firmama na različitim poslovima. Od 2008. godine je gradski odbornik. Od 2009. godine je šef odborničke grupe Demokratske stranke Gradske opštine Zvezdara. Član je Demokratske stranke od 2003. godine. Od 2006. član stalnog sastava Glavnog odbora Demokratske stranke. Bio je potpredsednik Demokratske omladine. Od 2010. godine predsednik Opštinskog odbora DS Zvezdara.

Na parlamentarnim izborima, 6. maja 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika.
11. januaru 2013. godine podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika.
Poslednji put ažurirano: 19.02.2022, 18:18

Osnovne informacije

  • Samostalni poslanik
  • Beograd
  • 29.04.1985.

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja, 28.12.2012.

Hvala.
Mi smo podneli amandman po pitanju Republičke komisije, odnosno članova i predsednika Republičke komisije za zaštitu prava, gde smo tražili da se poveća iskustvo tih ljudi koji će se birati, da članovi Komisije, umesto tri godine, imaju pet godina iskustva u oblasti javnih nabavki, a da predsednik Komisije, umesto pet godina, ima sedam godina.
Gospodine Arsiću, ne razumem zašto ovaj amandman niste prihvatili, jer je ova komisija po ovom zakonu dobila mnogo veća ovlašćenja. Imaće mnogo bitnijih odluka koje će donositi. Ne razumem zašto ne stavimo tamo najstručnije ljude koje imamo u Srbiji, bez obzira iz koje su političke stranke, a ne da sa tri godine radnog iskustva u poslovima javne nabavke?
Molim vas još jedanput da pogledate i da prihvatite amandman, jer postoji samo sedam članova komisije, nema ih više. Mislim da je dobro prihvatiti ovakav amandman. Hvala.

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja, 28.12.2012.

Predsedniče, imam za vas pitanje. Možda mi je promaklo, amandman koji je prihvaćen od strane gospođe Vesne Jovicki na član 141. stav 4, o tome nećemo raspravljati pošto je prihvaćen od strane predlagača?