BRANČE STOJANOVIĆ

Socijalistička partija Srbije

Rođen 4.10.1957. godine u Kolarima. Osnovnu školu, završio u Kolarima, a Gimnaziju u Smederevu. U Beogradu je diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu.
Narodni poslanik u Skupštini Srbije bio je u periodu od 2004. do 2007. godine.
Obavljao je dužnost zamenika predsednika Skupštine grada Smedereva od 11. jula 2008. godine, a od 29.06.2010. godine izabran je na funkciju predsednika Skupštine grada Smedereva. Oženjen je i otac dva sina. Na lokalnim izborima održanim 6. i 13. maja 2012. godine izabran je za odbornika Skupštine grada Smedereva, sa izborne liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)“ - Branče Stojanović.
Poslednji put ažurirano: 22.09.2016, 13:56

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Članstvo u radnim telima

Poslanik nije ni u jednom radnom telu.

DRUGA POSEBNA SEDNICA, 09.11.2006.

Dame i gospodo narodni poslanici, otišli smo malo daleko od teme, ali pozivam se na član Poslovnika koji govori o tome da za ovom govornicom mora da se govori istina. Ja bih samo pitao gospodina Vlahovića kada je govorio istinu: da li je govorio u Skupštini, kada smo o tome razgovarali, kada je isključivo tvrdio da Vlada nema ništa sa privatizacijom "Sartida", da je ceo postupak sproveo stečajni upravnik i da Vlada s tim nema ništa.
Ja sam tada rekao da to nije tačno. Barem mi, što se tiče lokala i lokalnih medija, vrlo dobro znamo kakve fotografije su bile objavljene; gospodine Vlahoviću, da ne imenujem sve ljude, neki nažalost nisu među živima, bili ste na toj fotografiji i govorili o celom postupku koji je sproveden. Tada ste tvrdili da Vlada iza toga ne stoji, već stečajni upravnik. Naravno, postavlja se pitanje zašto je stečaj vodio Privredni sud u Beogradu, a ne u Požarevcu. To nikada nećete da kažete, ne možete da kažete.
Drugo, sada ste potvrdili da tada niste istinu govorili. Sada ste rekli da je Vlada Republike Srbije sprovela najbolju privatizaciju, i to ste još jednom ponovili u Smederevu na lokalnoj televiziji kada ste učestvovali u predizbornoj kampanji gospodinu Mićeviću.
Prema tome, molim, povređen je Poslovnik. Uvažavajući vašu stručnost iz oblasti ekonomskih nauka i vaše poznavanje "Sartida", koje je izvanredno, i vi vrlo dobro znate koliko ste dugo radili u "Sartidu" ispred firme u kojoj ste bili pre nego što ste bili ministar u Vladi Republike Srbije, ne želim nijednog momenta da to umanjim, ali veštom manipulacijom oko ove priče, a pokrenuli ste sami tu priču, obmanjujete i ovaj dom i javnost Srbije. Hvala.

TREĆE VANREDNO ZASEDANjE, 29.06.2006.

Hvala vam, gospodine potpredsedniče. Dame i gospodo narodni poslanici, predstavnici Ministarstva, ipak sam stava da razmislimo malo zajednički oko ovog amandmana, pre svega u danu za glasanje.
Znači, nemamo nikakvu dilemu mi iz SPS-a, a verujem i gospoda iz SRS koji su predložili ovaj amandman, da je registracija poljoprivrednih domaćinstava nešto što je potrebno, nešto što je prisutno u Evropi, što je poznato itd. Konkretno za ovaj zakon imam malu dilemu i razmišljanje.
Nije moguće, neće veliki broj domaćinstava da se bavi ovom organskom proizvodnjom. Limitirani su uslovi da bi se neko bavio organskom proizvodnjom.
Nećemo uspeti da kroz zaštitu podsticajna sredstva mogu da dobiju samo registrovana poljoprivredna domaćinstva, kao i da kroz primenu ovog zakona radikalno napravimo zaokret u smislu registracije poljoprivrednih gazdinstava. Treba raditi na tome, trebalo bi i ova skupština i mi poslanici koji smo iz ove oblasti i na nivou lokala da to podstičemo. Samo ću reći iskustvo iz Smedereva.
U okviru budžeta doneli smo odluku za ovu godinu, a Fond za poljoprivredu postoji još od 1995. godine i uslov da bi ljudi dobili to za ovu godinu je odluka da 2,5% celokupnog budžeta bude taj tzv. mini agrarni opštinski budžet. Uslov je isključivo da budu registrovana poljoprivredna gazdinstva, znači nemamo nikakvu dilemu.
Ovde imam dilemu da možda ovu proizvodnju koja je važna i značajna za poljoprivredu Srbije, koja neće da bude masovna, njom neće da se bavi ne znam koliko domaćinstava.
Mislim da ova mera može čak malo da koči na neki način nešto što mislim da je važno za poljoprivredu Srbije, znači rad na toj organskoj proizvodnji.
Jednostavno, imamo dilemu oko toga, treba razmisliti, apsolutno podržavamo stav i mere Vlade i zakone koji se predlažu da budu registrovana poljoprivredna domaćinstva, ali ovde imamo malu dilemu, jer mislim da će zaista mali broj domaćinstava da ispuni rigorozne uslove za bavljenje organskom proizvodnjom. Hvala.

TREĆE VANREDNO ZASEDANjE, 27.06.2006.

Hvala, gospodine potpredsedniče, gospođo potpredsedniče Vlade, uvažene dame i gospodo iz Ministarstva, dame i gospodo narodni poslanici, javio sam se povodom člana 14. koji reguliše sprovođenje poljoprivredne osnove, a na neki način je vezan za član o kojem ćemo tek da razgovaramo, a to je član 71 – otuđenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Zna se za stav SPS-a, vezano za ovaj amandman.
Ovde u članu 14, pri kraju, gde se definiše godišnji program koji donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave, stoji da pored elemenata iz stava 6. ovog člana on sadrži i podatke koji se odnose na poljoprivredno zemljište u svojini Republike Srbije (u daljem tekstu: u državnoj svojini), i to podatke, i da ne čitam četiri tačke koje stoje, već petu – o ukupnoj površini poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je planirana za prodaju.
S obzirom da smo kod ovog člana, ako postoji volja da se amandman na član 71. prihvati, jednostavno tačka 5) ne treba da stoji ovde u zakonu.
Hvala.