MLADEN LUKIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1977. godine u Bajinoj Bašti.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao u Bajinoj Bašti, a diplomu i zvanje dipl.inženjera šumarstva na BU-Šumarski fakultet.

Radi na poslovima inženjera u JP „Nacionalni park Tara“.

Osnovao Srpsku naprednu stranku u Bajinoj Bašti 2008.godine na čijem čelu ostaje do avgusta 2014.godine.

Na lokalnim izborima 2012.godine izabran za odbornika u S.O.Bajina Bašta.
Vodio odborničku grupu do maja 2013.godine kada prelazi za člana opštinskog veća, i uvodi Srpsku naprednu stranku u lokalnu vlast.

Nakon vanrednih parlamentarnih izbora u martu 2014.godine izabran prvi put za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije 16.04.2014.godine.
Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2016.godine.

Oženjen,otac troje dece.
Poslednji put ažurirano: 04.10.2017, 10:22

Osnovne informacije

Statistika

  • 37
  • 2
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 4 godine i 4 meseca i 19 dana

Poštovani gospodine Lukiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupci...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 5 godina i 4 meseca i 25 dana

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 7 meseci i 13 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem gospodine Marinkoviću.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, u budžetu Republike Srbije za sledeću godinu predviđeno je više od 127 miliona dinara za uređenje graničnih prelaza sa Republikom Srpskom. U Bajinoj Bašti je predviđena rekonstrukcija mosta prema Skelanima u Republici Srpskoj, u iznosu od pet miliona dinara za 2019. godinu.

Konstrukcija mosta je čelična, zahvaćena korozijom i neophodno je da se preduzmu mere sanacije i rekonstrukcije mosta. Osvetljenje mosta je takođe loše, što je nedopustivo, imajući u vidu da je to granični prelaz sa Republikom Srpskom.

Umesto da za nekoliko minuta roba pređe preko mosta, kamioni odlaze na granični prelaz Zvornik, gde roba putuje obalom reke oko 400 kilometara, da bi završila kod kupaca udaljenih svega kilometar, dva od Skelana. Preko mosta ne mogu ni vatrogasna kola, ni kola hitne pomoći. Zbog takve situacije, Skelani koji su nekada bili opština u Republici Srpskoj su prosto rečeno stali. Skelani su poznati svetskoj javnosti po mučkom napadu zločinačke horde muslimanskih snaga, kada je ubijeno 69 nevinih meštana, od čega 34 žene i petoro dece i ranjeno 175 lica srpske nacionalnosti. Priča o 14-ogodišnjem Cvetku Ristiću kome su tog dana ubijeni otac, majka i maloletni brat i sestra, obišla je čitav svet.

Ekonomska dobit od ovog projekta je nemerljiva, a redovan i kontinuiran prelaz robe znači život za obe opštine. Građani Bajine Bašte će biti večno zahvalni Vladi Republike Srbije za ovaj projekat. Hvala na pažnji.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem predsednice.

Uvaženi ministre sa saradnicima, koleginice i kolege narodni poslanici, da su ovi koji šire mržnju i nasilje, pozivaju na državni udar, silovanje i vređanja, udaraju u klupe, nose preko sakoa žute prsluke i promovišu laži i prevare sada na vlasti, ovaj kao i ostali zakoni koji su sada na dnevnom redu, bili bi mrtvo slovo na papiru, jer jednostavno para ne bi imalo.

Srbija bi bila jedan veliki bankrot i u dubokoj samoizolaciji, meka kriminala i korupcije, sigurna kuća bespravne gradnje, nepotizmu i zapošljavanju.

Za razliku od njih, zavaljujući hrabrim i odvažnim reformama koje je započeo naš predsednik Aleksandar Vučić, Srbija je sada domaćinska i odgovorna i budžet karakteriše socijalni aspekt koji je vezan za povećanje životnog standarda, koje prate, koje prate povećanje plata i povećanje penzija, kao i razvojni aspekt, jer predviđa rekordna izvajanja za kapitalne investicije koje će podstaći dalji rast BDP. Na taj način Srbija je lider u privlačenju investicija, stabilna i zdrava privreda. Zahvaljujem na pažnji.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvaženi ministre sa saradnicima, koleginice i kolege narodni poslanici, donošenjem ovog reformskog zakona pravimo zdrav temelj za napredak društva i povećanje životnog standarda.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi uvođenja centralne baze podataka o obveznicima, doprinosa za socijalno osiguranje, poslodavcima i osiguranicima.

Cilj zakona je obezbeđivanje efikasnije kontrole naplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, smanjenje troškova administracije i efikasnije funkcionisanje sistema socijalnog osiguranja. Osnovna svrha i razlog jeste regulisanje razmene podataka u pogledu uplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje koje je uspostavljeno između Centralnog registra i poreske uprave, a koja je u potpunosti realizovana uspostavljanjem objedinjene naplate poreza i doprinosa po odbitku.

Kako je Centralni registar, pre svega, elektronski vođena baza podataka i elektronski servis koji se zasniva na IT tehnologijama, neophodno je bilo obezbediti i zakonski osnov za povezivanje sa drugim registrima i evidencijama u Republici Srbiji, kako bi se omogućilo efikasnije i brže ostvarivanje prava i ispoštovali zahtevi u pogledu elektronske razmene podataka državnih organa, odnosno razvoja e-uprave, a sve u cilju povećanja efikasnosti, kako Centralnog registra, tako i drugih organa i organizacija korisnika podataka iz Centralnog registra.

S obzirom da Centralni registar predstavlja jedinstvenu bazu podataka svih osiguranika i osiguranih lica, ovim zakonom preuzimaju se nadležnosti u pogledu vođenja registra zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica. Zahvaljujem na pažnji.

Imovinska karta

(Bajna Bašta, 05.12.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JP Nacionalni park Tara (Inžinjer) Republika Mesečno 58000.00 RSD 01.02.2006 -
- Skupština opštine Bajina Bašta (Odbornik) Opština Godišnje 30000.00 RSD 26.05.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37890.00 RSD 06.10.2016 -

Whoops, looks like something went wrong.