GORAN MILIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Goran Milić je do sada dva puta bio narodni poslanik, u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine i u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 12. sazivu bio je član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, kao i zamenik člana Odbora za evropske integracije i Odbora za spoljne poslove. Tokom 12. saziva proveo je 706 sati na redovnim zasedanjima u Skupštini, i učestvovao u glasanju o 391 akta i za sve akte je glasao “za”. U plenumu se obratio jednom, nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja Vladi Srbije, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 96. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE, član Odbora za evropske integracije, i zamenik člana Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Takođe, bio je zamenik člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 73 na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1982. godine u Somboru, gde i danas živi. Po zanimanju je pravnik.

Bio je zaposlen u Fabrici akumulatora Sombor.

Poslove šefa kabineta gradonačelnika Sombora obavljao je u periodu od 2014. do 2016. godine.

Od 2016. do 2020. godine bio je član Veća grada Sombora zadužen za za međunarodnu saradnju i saradnju sa republičkim i pokrajinskim organima.
Poslednji put ažurirano: 20.03.2024, 09:34

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.11.2021.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, uvaženi građani Republike Srbije, naravno da ću u danu za glasanje da podržim ovaj set zakona, jer svaki zakon koji smo izglasali u ovoj Skupštini, izglasan je isključivo u interesu građana Srbije.

U svom današnjem izlaganju posebnu pažnju posvetio bih delu razvojnog budžeta koji se tiče izgradnje brze saobraćajnice Sombor-Kikinda, odnosno da budem precizniji, saobraćajnice koja će se protezati od graničnog prelaza sa Mađarskom – Bačkog Brega do graničnog prelaza Nakova sa Rumunijom, deonica puta koji je bezmalo duga 175 kilometara, a čiji će ukupan iznos biti preko 800 miliona evra. Ova brza saobraćajnica imaće četiri trake i zaobilaziće sva naseljena mesta, što će građanima Sombora doneti ne samo brže uključenje na auto-put, povezivanje sa Kikindom, te spajanje Banata i Bačke, i ne samo lakšu i bržu komunikaciju i povećanu bezbednost u saobraćaju, nego i mnogo više od toga. Kada kažem mnogo više, mislim na to da bez puta logično nema ni prekopotrebnih investicija, te moramo da naglasimo da će izgradnjom ove saobraćajnice Sombor konačno doživeti dugo očekivani preporod i uveren sam da će ubrzo potom i prvi veći investitor doći u naš grad.

Gospodo, Sombor na ovo čeka decenijama. Decenije su prošle, a nijedna vlast do sada nije imala sluha, razumevanja, niti dobre volje da shvati koliko je zapravo ovaj put značajan, bolje reći neophodan, za sve građane koji žive na potezu gde će brza saobraćajnica biti izgrađena. Te iste prethodne vlasti, pogotovo Đilasova, Tadićeva i Jeremićeva i sve te nazovimo demokratske politikanske strukture, krojile su budžet isključivo za svoje lične interese i na taj način od građana koji su im poklonili poverenje otimali sve što se oteti može, puneći isključivo sopstvene džepove, i to preko svojih privatnih preduzeća. Takav budžet oni su nazivali razvojnim budžetom i takav budžet služio im je samo i jedino za sopstveni preporod.

Upravo otud imamo danas tog istog gospodina Đilasa, sa hektarima stanova, sa ko zna koliko stotina miliona evra, pored tih 619 miliona za koje se zna, kada bismo te hektare pretvorili u kilometre, ovaj put o kome danas ovde pričamo bio bi mali. Ti isti njegovi, kada kažem njegovi, mislim ovom prilikom na gospodina Đilasa i njegove saradnike, u Somboru su bili na vlasti čitavih 18 godina i za to vreme gradski budžet je korišćen kako bi tadašnji predstavnici vlasti jeli i pili na račun građana, pa su tako svojim potpisom oni sebi plaćali od kapućina i kutije cigara do proslava na kojima su se bahato razbijale porcelanske vaze, te je bilo slučajeva da na jednu takvu zabavu potroše i utroše i po pola miliona dinara.

Tako su oni brinuli o građanima, gospodo, i tako oni su oni demokratski razmišljali o izgradnji ove saobraćajnice i novih fabrika u gradu kome su prekopotrebna nova radna mesta i investicije. Da nije našeg predsednika Aleksandra Vučića koji se svojom rečju obavezao da će ovaj put biti izgrađen, od brze saobraćajnice za sve naše građane ostao bi samo san.

U ime svih građana Sombora, ispred kojih vam se danas s ponosom obraćam, kao i u ime regionalnih centara i gradova Banata i Bačke koje će ova saobraćajnica povezivati, u ime svih čestitih i vrednih ljudi koji će konačno dobiti priliku da se povežu i unaprede svoje poslovanje, dakle, u ime svih nas koji čvrsto verujemo u politiku Aleksandra Vučića, danas zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću na svemu što čini kako za Sombor, tako i za severnu srpsku pokrajinu Vojvodinu i za našu voljenu otadžbinu Srbiju.

Ovakav predsednik predstavlja ponos svim svojim građanima i svome narodu služi na čast. Sa ovakvim čovekom na čelu Srbije možemo bez straha i jasno da gledamo u svoju budućnost. Živeo predsednik Aleksandar Vučić, živela Srbija!

Imovinska karta

(Sombor, 30.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (Neto plata) Republika Mesečno 95280.00 RSD 01.08.2022 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (Paušal) Republika Mesečno 37242.00 RSD 01.08.2022 -

Whoops, looks like something went wrong.