ANA PEŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1987. godine. Živi u Ćićevcu.

Po zanimanju je diplomirani filolog za engleski jezik i književnost.

Nakon izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Izabrana je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 05.11.2020, 08:40

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.12.2020.

Poštovani predsedavajući, poštovana predsednice Vlade, uvaženi ministre, poštovani građani Republike Srbije, Predlogom zakona o izmenama i dopunama budžetskog sistema predviđeno je povećanje plata za zdravstvene radnike, za zaposlene u Vojsci, kao i za zaposlene u javnom sektoru.

Rast plata i penzija je jedan od prioriteta budžeta za 2021. godinu. Pored toga, velika ulaganja u zdravstvo, nove bolnice i rekordna kapitalna ulaganja.

Budžet za 2021. godinu je razvojni, okrenut ka investicijama i, ono što je najvažnije, okrenut je ka građanima Republike Srbije i unapređenju njihovog životnog standarda.

Srbija je godinama unazad gradila i jačala zdravstveni sistem i zbog odgovorne politike predsednika Aleksandra Vučića i građana koji su podržali reforme, uspeli smo da spremni dočekamo pandemiju korona virusa.

U proteklom periodu država je izdvojila ogromna sredstva za zdravstveni sistem, za rekonstrukciju bolnica, kliničkih centara širom zemlje, za izgradnju dve nove kovid bolnice od kojih će jedna biti u Kruševcu.

Ova bolnica je od izuzetnog značaja ne samo za građane Kruševca, već za čitav Rasinski okrug. U ovom trenutku pomoći će nam da pobedimo koronu, a nakon toga građani Rasinskog okruga imaće jednu sasvim novu i moderniju bolnicu. Pacijenti iz Kruševca, Ćićevca, Trstenika, čitavog Rasinskog okruga imaće lečenje najmodernijom medicinskom opremom, a pored toga bolnica će zaposliti 900 radnika.

Jedan moderan grad kao što je Kruševac, a pored toga i privredni, kulturni, zdravstveni centar Rasinskog okruga, zaista je imao potrebu za jednom ovakvom bolnicom i zahvalni smo vam na tome.

Kada je reč o kapitalnim projektima, izdvojeno je 330 milijardi dinara i, kao što možemo da vidimo, uloženo je više novca nego inače. Srbija nastavlja sa izgradnjom i rekonstrukcijom putne železničke infrastrukture, sa povezivanjem gradova i opština sa velikim kapitalnim investicijama.

Kao neko ko dolazi iz opštine Ćićevac, opštine kroz koju će proći Moravski koridor posebno bih se osvrnula na značaj ovog projekta kako za građane opštine Ćićevac, tako za građane Rasinskog okruga, cele centralne Srbije.

Ovo je prvi digitalni koridor Srbije i kao takav omogućiće građanima bolju i moderniju infrastrukturu, a nama u opštini Ćićevac pružiće još jednu industrijsku zonu i izdvojiti nas kao savršeno mesto za buduće investitore, novu fabriku, nova radna mesta i ostanak mladih ne samo u opštini iz koje ja dolazim, nego u ovom delu Srbije.

Kao što vidimo, za razliku od Miroslava Aleksića, čoveka koji je prodao svoju stranku i čiji je jedini kapitalni projekat bio Akva park, i to u trenutku kada građani opštine Trestenik nisu imali zdravu pijaću vodu, mi možemo da se pohvalimo ozbiljnim kapitalnim projektima.

Godinama pokušavamo da saznamo gde je Aleksić stekao svoju diplomu Ekonomskog fakulteta. Ako čujemo njegovu izjavu gde je izjavio da je javni dug Srbije 2012. godine bio 15 milijardi dinara, pomešao dinare i dolare, jasno nam je zašto to još uvek nismo utvrdili.

Dok iza njega staju silne malverzacije u opštinskoj kasi, kao što je prodao i stranku, obraz, unovčio nevladinu organizaciju, uspeo je da za vreme dok je bio predsednik Opštine Trstenik sebi protivzakonito podigne platu.

Iza nas ostaje rad i konkretni rezultati. Srbija je danas politički stabilna zemlja, ima stabilan budžet, plate i penzije su redovne. Fiskalni sistem je siguran, kurs dinara se ne menja i ono što je najvažnije, građani investitori osećaju sigurnost, veruju politici Aleksandra Vučića, cene rad i konkretne rezultate, kao i jasno postavljene ciljeve za bolju budućnost svih nas.

Na poslednjim izborima građani su jasno pokazali da su uvideli i prepoznali politiku SNS i istovremeno kaznili kriminal, korupciju i bahatost drugih.

Imajući u vidu sve ove komponente budžeta za 2021. godinu, u danu za glasanje podržaću vaš predlog.

Hvala.