NINOSLAV ERIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Ninoslav Erić do sada je jednom bio narodni poslanik, u 12. sazivu, od 2020. do 2022.godine

Tokom 12. saziva proveo je 73 sati na redovnim zasedanjima u Skupštini, i učestvovao u glasanju o 196 akta i za 194 akta je glasao “za”. U plenumu se nije obraćao, nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja Vladi Srbije, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 113. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. Član je Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, i zamenik člana Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

BIOGRAFIJA

Rođen 18.02.1976.godine u Ćupriji. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Ćupriji. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Magistarske studije završio 2012.godine takođe na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Radio kao regionalni menadžer u mikrofinansijskoj organizaciji “Agroinvest fond“.

Predsednik opštine Ćuprija bio je od 2013. do 2020. godine.

Od 2020. godine do danas predsednik je Skupštine opštine Ćuprija.

Političko delovanje započeo je u Grupi građana Morava grad, koja je 2013. kolektivno pristupila Srpskoj naprednoj stranci.

Predsednik je Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Ćupriji.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 12:09

Osnovne informacije

Statistika

  • 3
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Poštovani predsedniče, poštovani narodni poslanici, ja naravno neću podržati ovaj amandman. Ja sam taj poslanik koji dolazi iz Opštine Ćurpija.

U prethodnom periodu sam obavljao funkciju predsednika Opštine Ćuprija, sada obavljam funkciju predsednika SO Ćuprija i moram da kažem da 2014. godine je SNS ostvarila najbolji rezultat u Ćupriji – 70%. Godine 2016. i 2020. godine od 37 odbornika 30 odbornika su iz SNS. U procentima 82%. Znate zašto? Zato što ste vi ostavili Ćupriju takvu kakvu ste je ostavili, uništenu, sa blokiranim računima doma zdravlja, kulturnog centra, sa svim javnim institucijama koje su prokišnjavale. Nijedna javna institucija u 2013. godini koja je bila finansirana iz opštine Ćuprije je prokišnjavala. Nismo imali industrijsku zonu. Nismo imali ništa, a to je kriv i Đilas, Jeremić i Tadić.

Vi ste ti koji ste 2013. godine ostavili Ćupriju. Vi ste ti koji ste se odrekli Ćuprije i vi ste našli meni da pričate o Ćupriji.

Možete samo da se smejete. Tražili ste moju ostavku, ostavku zato što su članovi tj. predsednik Narodne stranke iz Ćuprije koji učitelj u školi, tj. nastavnik Engleskog jezika tog dana došao da odradi ono što treba da odradi, da održi čas. Tog dana je došao ovde da se slika. Pritom je napisao direktoru u pola devet ujutru, u osam počinju časova, a on je u pola devet poslao poruku da tog dana mora oca da vodi na redovnu kontrolu. Znači, redovna kontrola se zakazuje i zna se tačan datum, a ne zna se tog istog dana u pola devet. Deca su ga čekala u školi i naravno da sve što ste rekli je apsolutna laž, jer takav isti lažov je vama dao te informacije. Hvala.

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Samo ću kratko.

Naravno da se plaćaju članarine, pa i vi plaćate članarine kod vas. Kako se vi finansirate? Znamo kako ste se finansirali u prethodnom periodu. Imali ste sponzore. Tako ste se finansirali. Naši članovi plaćaju članarine po zakonu Republike Srbije i to je razlika između nas i vas. To je najveća razlika između nas i vas. Vi ste nama ostavili devastiranu Ćupriju, Ćupriju bez industrijske zone, Ćupriju koju su zvali tunelom između Jagodine i Paraćina. To ste vi uradili, Jeremić, vi. Vi ste bili na vlasti. Vi ste se odrekli Ćuprije i to je razlog, možete da ustanete koliko god hoćete, zašto SNS u Ćupriji ima toliku popularnost i imamo 30 odbornika od 37, 82%. Zapamtite to. Hvala.

(Slavica Radovanović: Mislim da treba da mi budete zahvalni što ste se prvi put javili.)

Druga posebna sednica , 26.10.2022.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, budući ministri, buduća predsednice Vlade, drage kolege, dolazim iz jednog grada, iz Ćuprije, gde sam u prethodnom periodu obavljao funkciju predsednika opštine, od 2013. do 2020. godine. Iz mog ličnog iskustva, Ćuprija je uvek imala partnera u Vladi Republike Srbije. Ćuprija je uvek bila poštovana i ispoštovana. Za svaki problem i svaki projekat koji smo pokrenuli, vrata predsednice Vlade Republike Srbije, vrata svih ministara su nam bila otvorena.

Ali, moram da podsetim da to nije bilo uvek tako. U vreme današnje razjedinjene opozicije i u vreme Tadića, Jeremića, Đilasa, Koštunice, Ćupriju su zvali tunelom između Jagodine i Paraćina. U Ćupriji bukvalno nije radila javna rasveta. Svaka mesna zajednica je bila blokirana. U Ćupriji ste ostavili dom zdravlja sa dugom od tri miliona evra, naravno, sa računom u blokadi. Jedan dobavljač lekova je imao potraživanja od 180 miliona dinara, da nije bilo predsednice Vlade, da nije bilo ministra finansija, bilo bi izvršenje na budžetu opštine Ćuprija.

Ćuprija je imala zabranu zapošljavanja još iz 2009. godine, zato što ste vodili takvu kakvu ste vodili kadrovsku politiku. U ustanovi kulture zapošljavali ste auto-limare, frizerke, traktoriste, a ta ista ustanova kulture je bila blokirana.

Sportski centar je registrovan kao javno preduzeće, a možete da zamislite, pretežna delatnost – distributer naftnih derivata. Takvu ste Ćupriju ostavili 2013. godine.

Ostavili ste i budžet koji je do tada bio 450 miliona. Prošle godine izvršenje budžeta opštine Ćuprije je bila milijarda i 200 miliona. Ove godine biće tri puta više, ne za tri miliona, ne za 30 miliona, ne za 300 miliona, nego za 900 miliona dinara.

Ali, ono što je najbitnije je to da ste ostavili Ćupriju bez industrijske zone. Ćuprija nije imala jedan ar industrijske zone. Vlada Republike Srbije je donela odluku i prebacila pravo javne svojine sa Republike na opštinu Ćuprija i dobili smo industrijsku zonu od 16 hektara. Sada imamo dve industrijske zone. Imamo najveću industrijsku zonu južno od Beograda, 500 hektara. U toj industrijskoj zoni smo otvorili nove fabrike. Predsednica Vlade je bila na otvaranju jedne fabrike.

Sve to je uticalo da je izvoz koji je ostvarila opština Ćuprija u prethodnih sedam meseci iznosio oko 15 miliona evra, što je nekih 60% u odnosu na isti period prošle godine.

Nove fabrike, koje su Ćupriji donele nekoliko stotina radnih mesta najviše su uticali na rast prosečnih zarada i na ukupnu privrednu aktivnost, tako da je i Ćuprija učestvovala na broj zaposlenih lica. U odnosu na 2012. godinu taj broj u Srbiji je porastao na 470 zaposlenih više nego do 2012. godine, 470.000.

Nadam se da ćemo da ostvarimo i dalju saradnju sa Vladom Republike Srbije. Drago mi je što imamo neke bivše gradonačelnike koji će biti ministri, jer oni znaju kako je raditi na lokalu, kako je raditi direktno sa narodom i koje su potrebe građana.

Za potrebe građana opštine Ćuprije mi smo uradili projektno – tehničku dokumentaciju za stotinu projekata. Ćuprija je grad medicine, Ćuprija je grad atletike i Ćuprija je grad talenta.

Što se tiče medicine, završili smo projektno – tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju opšte bolnice u Ćupriji.

Što se tiče sporta i atletike, opština Ćuprija je izgradila atletski stadion. Očekuje nas izgradnja atletske dvorane, koja je ušla u program Vlade Republike Srbije 2020/2025. Ono što je bitno, kao što ste i vi rekli u vašem Ekspozeu, da su biti naučno – tehnološki parkovi. Mi radimo na jednom projektu koji se zove „Centar za mlade talente“. Pošto imamo talente u muzici, želimo da napravimo mlade talente i u fizici i u matematici.

Pored toga, najvažniji projekti za Ćupriju su izgradnja novog mosta na Velikoj Moravi, sistem za prečišćavanje otpadnih voda, ali mnogo je bitnije, mi smo pokrenuli projekat sa Kancelarijom za javna ulaganja vezano za rekonstrukciju vodovodne mreže i izgradnju vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama. Moramo da napustimo koncept azbestnih cevi i da utičemo da voda bude čista i da utičemo na zdravlje nacije. Na kraju, veliki državnik je bio kralj Aleksandar koga su zvali „Ujedinitelj Srba, Hrvata i Slovenaca“. Mi danas imamo jednog ujedinitelja Srba i svih nacionalnih manjina u Srbiji, a to je Aleksandar Vučić. On je prvenstveno ujedinio nas u stranci. On nas je ujedinio sa koalicionim partnerima i napravio je jedinstvenu Vladu Republike Srbije.

Ujedno on je ujedinio i sve glasače koji su glasali dva miliona i 200 hiljada glasača su glasali za Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije.

Pored toga što je ujedinio celokupan srpski narod i nacionalne manjine u Srbiji, on je ujedinio sve Srbe van Srbije i u Bosni i u Crnoj Gori. Za razliku od vas, pošto je kod vas najbitnija razjedinjenost, pošto je kod vas najbitnije da se bavite politikanstvom, da se svađate ko će gde da sedne, da pokušate da napravite da ova Skupština liči na farmu, to ste juče pokazali, tu postoji razlika između nas i vas, mi se ozbiljno bavimo državom i dajem punu podršku novoj Vladi Republike Srbije na čelu sa predsednicom Vlade Anom Brnabić. Hvala.

Imovinska karta

(Ćuprija, 28.12.2020.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Predsednik Skupština opštine Ćuprija Opština Mesečno 82000.00 RSD 03.08.2020 -
Predsednik Skupština opštine Ćuprija Opština Mesečno 85000.00 RSD 10.05.2016 - 17.08.2020.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 118000.00 RSD 03.08.2020 -