LEPOMIR IVKOVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Lepomir Ivković prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao deseti na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE. Član je Odbora za kulturu i informisanje, i zamenik člana Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

BIOGRAFIJA

Rođen je u Beogradu 18. februara 1959. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića.

Stalni je član Narodnog pozorišta od 1. septembra 1985. godine. Pored uloga u pozorištu ostvario je zapažene epizodne uloge i u televizijskim serijama.

Tokom devedesetih godina bio je voditelj mnogih skupova u organizaciji tadašnje vlasti i stranačkih skupova Socijalističke partije Srbije. Bio je voditelj i „kontramitinga“ u decembru 1996, koji je vlast organizovala kod Terazijske česme u jeku građanskih i studentskih demonstracija.

Od 2018. do 2022. bio je odbornik u Skupštini Beograda, sa liste Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd.

Živi u Beogradu.
Poslednji put ažurirano: 01.09.2022, 10:36

Osnovne informacije

Statistika

  • 2
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treća posebna sednica , 03.02.2023.

Poštovani predsedniče, pozivam se na član 107. gde se kaže da govornik na sednici Narodne skupštine mora poštovati dostojanstvo Narodne skupštine.

Prethodni govornik je upotrebio reči – dole tiranin. Te reči su upotrebili zaverenici pre masakra kralja Aleksandra i kraljice Drage. Znam to odlično pošto sam igrao jednog od zaverenika u Seriji „Kraj dinastije Obrenović“ i te reči predstavljaju direktan poziv na masakr predsednika naše države i njegove porodice.

Prethodni govornik je poznat po tvitovima gde predsednikovog brata i sina ostavlja u šahtu i govori kako će proći kao Gadafi.

(Srđan Milivojević: Što me nisi tužio?)

(Narodni poslanici SNS dobacuju.)

Ako su oni …

Treća posebna sednica , 03.02.2023.

Ako su oni po šahtama, on bi verovatno bio na jahtama na nekim egzotičnim destinacijama.

Stidim se uvreda koje su upućene našem narodu na KiM. Braćo i sestre, hvala vam što ste neviđenom borbom na barikadama pokazali ne samo Srbiji nego i celom svetu kako se bori za svoju državu i za svoju veru i za svoj fizički opstanak a na svojoj zemlji.

Gospođa Raguš je malopre rekla da je predsednik Vučić najbolji predsednik ili vladar Srbije zadnjih nekoliko decenija.

Imao sam priliku da u jednoj televizijskoj emisiji kažem, završavam, i da ga uporedim sa znamenitim srpskim vladarima, rekavši da bi u njihovo vreme on bio ravan njima, a sam Bog zna da li bi se oni mogli meriti s njim u današnje vreme. I pogrešio sam. Izvinjavam se svima. Ne bi Aleksandar Vučić bio ravan njima, nego bi i u njihovo vreme bio bolji. Hvala.

Imovinska karta

(Beogard, 17.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -