LEPOMIR IVKOVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Lepomir Ivković je do sad jednom biran za narodnog poslanika, u 13. sazivu, od 2022. do 2023. Godine.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao deseti na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, član Odbora za kulturu i informisanje, i zamenik člana Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao prvi na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je u Beogradu 18. februara 1959. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića.

Stalni je član Narodnog pozorišta od 1. septembra 1985. godine. Pored uloga u pozorištu ostvario je zapažene epizodne uloge i u televizijskim serijama.

Tokom devedesetih godina bio je voditelj mnogih skupova u organizaciji tadašnje vlasti i stranačkih skupova Socijalističke partije Srbije. Bio je voditelj i „kontramitinga“ u decembru 1996, koji je vlast organizovala kod Terazijske česme u jeku građanskih i studentskih demonstracija.

Od 2018. do 2022. bio je odbornik u Skupštini Beograda, sa liste Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd.

Živi u Beogradu.
Poslednji put ažurirano: 20.03.2024, 08:45

Osnovne informacije

Statistika

  • 10
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treće vanredno zasedanje , 07.06.2023.

Poštovani predsedniče, poštovane kolege, poštovani građani Srbije, ukazujem na povredu člana 105. Narodni poslanik govori sa poslaničkog mesta u sali za sednice Narodne Skupštine.

Poštovani predsedniče Skupštine, ja sam istraumiran. Meni se pričinjava da jednog poslanika vidim na više mesta u sali. On je prepoznatljiv po tome što je u majici sa kratkim rukavima prisutan na ovoj sednici onako kako ne bi mogao da uđe ni u jedan osrednji kazino bilo gde u svetu. Takođe, viče dok govori, pa moramo da smanjujemo ton na slušalicama kada ga slušamo, te vas molim da ga urazumite da se drži svog poslaničkog mesta, jer bojim se da moja trauma ne ide dotle da pomislim da sam pomerio sa pameću. Hvala vam.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.05.2023.

Poštovana predsedavajuća, kolege, poštovani građani Srbije…

Ne znam šta je smešno kolegama?

U ovom znamenitom domu se vrlo često upotrebljava u pežorativnom smislu reč „gluma“ …

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.05.2023.

Član 107, dostojanstvo Narodne skupštine.

Moram da vas podsetim da su u ovom znamenitom domu sedeli i znameniti glumci. Podsetiću vas samo na neke - od Vojislava Brajovića, od Lečića, od Nede Arnerić, od Jelice Sretenović…

(Tatjana Manojlović: Šta je ovo?)

Imovinska karta

(Beogard, 17.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -