Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Lepomir Ivković

Lepomir Ivković

Srpska napredna stranka

Govori

Poštovani predsedniče, poštovane kolege, poštovani građani Srbije, ukazujem na povredu člana 105. Narodni poslanik govori sa poslaničkog mesta u sali za sednice Narodne Skupštine.

Poštovani predsedniče Skupštine, ja sam istraumiran. Meni se pričinjava da jednog poslanika vidim na više mesta u sali. On je prepoznatljiv po tome što je u majici sa kratkim rukavima prisutan na ovoj sednici onako kako ne bi mogao da uđe ni u jedan osrednji kazino bilo gde u svetu. Takođe, viče dok govori, pa moramo da smanjujemo ton na slušalicama kada ga slušamo, te vas molim da ga urazumite da se drži svog poslaničkog mesta, jer bojim se da moja trauma ne ide dotle da pomislim da sam pomerio sa pameću. Hvala vam.
Poštovana predsedavajuća, kolege, poštovani građani Srbije…

Ne znam šta je smešno kolegama?

U ovom znamenitom domu se vrlo često upotrebljava u pežorativnom smislu reč „gluma“ …
Član 107, dostojanstvo Narodne skupštine.

Moram da vas podsetim da su u ovom znamenitom domu sedeli i znameniti glumci. Podsetiću vas samo na neke - od Vojislava Brajovića, od Lečića, od Nede Arnerić, od Jelice Sretenović…

(Tatjana Manojlović: Šta je ovo?)
Molim da se ne zloupotrebljavaju moje kolege u ovom domu kao što je to prethodni govornik uradio, a moram da vas podsetim da su u srednjem veku na dvorovima postojale dvorske lude čiji zadatak je bio…

(Tatjana Manojlović: A šta je sada ovo?)

Čiji je zadatak bio da uveseljavaju svog gospodara i njegove goste.

E sad, ne mogu da verujem da se pojavila u znamenitom domu, u parlamentu Srbije parlamentarna luda, ali ne u mentalnom, nego u karakternom smislu.

Molim vas da takva obraćanja zlonamerna ubuduće sankcionišete.

Ovde i sada sede u ovom domu dva glumca, moj politički protivnik gospodin Tomašević, ali moj veliki prijatelj, častan i čestit glumac.

(Tatjana Manojlović: Vreme.)

Pa oduzeli ste mi…

Takođe sedi i Siniša Kovačević, koji je usko vezan za glumu, jer je i otac glumice i muž glumice, pa vas molim da to ubuduće sprečite.
Ovaj što je glumio Karađorđa…
Dostojanstvo… Onda dajte neki drugi član.
Poštovani predsedniče Narodne skupštine, poštovana premijerka, poštovani ministri u Vladi Republike Srbije, poštovane kolege, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, pomaže Bog svima, pa i našim neprijateljima.

U danima što nas tugom bole, kao narodni poslanik, kao građanin i kao roditelj upućujem najdublje saučešće porodici, familiji nastradalih u strašnom masakru jednog bezumnog dečaka i jednog bezumnog mladića.

Nastradalima neka Bog podari rajsko naselje i mir dušama njihovim u carstvu nebeskom, a povređenima želim brz oporavak i što skoriji povratak svojim roditeljima, svojoj braći i sestrama, svojim bakama i dekama.

Takođe, izražavam žaljenje zbog nemilog događaja u divnom Priboju i Ervinovoj porodici, porodici nastradalog mladića, takođe upućujem iskreno saučešće.

U danima što nas tugom bole umesto da ćutimo, plačemo i tugujemo, opozicione vođe i njihove pristalice pokreću jedno besmisleno okupljanje u danima najveće žalosti ne bi li na tim okupljanjima ućarili neki politički poen i tako se nadali da će na predstojećim izborima kad god požele reći za njih nedostižni cenzus od 3%.

Ograđujem se od onih poštenih koji su zaista došli na taj skup da izraze pietet prema žrtvama i da se zaista bore protiv nasilja. Ali, samo nasilje koje se na tim skupovima viđa, pretnje i uvrede govore o tome da je to pogrešan naziv, možda bi bolje bilo da su ta okupljanja nazvali - borbom za nasilje.

U danima što nas tugom bole posebno je odjeknula jedna stravična pretnja o kojoj je ovde bilo reči više puta i od premijerke i od kolege Mirković i ostalih kolega, ali poštujući onu mudru latinsku izreku repeticium mater studiorum est nije na odmet da je ponovimo. Nju izgovara ne mogu reći čovek, nego jedna čovekolika spodoba, pozivajući mlade klince, citiram - da puškama rešavaju stvari u Srbiji, pozivajući da se ide ka Skupštini, da se aždaji otkine glava, psujući mu majku Angelinu. Dakle, direktan poziv na ubistvo predsednika. To je bilo na prvom okupljanju.

U danima što nas tugom bole na drugom okupljanju građani Beograda se još više maltretiraju i ne samo građani Beograda, nego i stranci koji prolaze kroz naš divni grad. Blokira se most Gazela, udaraju automobile nogama, sprečavaju intervenciju Hitne pomoći pod rotacionim svetlima i tako ugrožavaju nečiji život, piju, pevaju kao da su na utakmici bez ikakvog stida i srama.

U danima što nas tugom bole predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije donose odluku koja će biti zlatnim slovima upisana u modernoj političkoj istoriji Srbije - razoružati Srbiju, postaviti školskog policajca u svakoj školi, zapošljavaju novih 1.200 mladih policajaca. Na tome im čestita ceo svet.

Predsednik Vučić poziva građane Srbije, namerno kažem građane, a ne članove SNS i koalicione partnere jer ne bi mogli da stanemo. Mi sada brojimo 700 hiljada članova, a imam informaciju da posle učlanjenja legendarnih sportista Janka Tipsarevića i Dejan Tomaševića to članstvo se strahovito uvećava i uskoro će nas biti milion, dame i gospodo i drage kolege.

Dakle, u danima što nas tugom bole mi koji se ponosimo svojim predsednikom pozivamo takođe građane da dođu na narodni skup 26. maja u 19.00 časova ispred ovog znamenitog zdanja da dođu na skup nade i ljubavi, ljubavi prema svojoj otadžbini, ljubavi prema svojoj porodici, ljubavi prema svojim bližnjima.

Dame i gospodo, ne računajući jedno iznuđeno moje javljanje po Poslovniku, ovo bi bilo i moje prvo zvanično obraćanje vama i građanima Srbije iz ovog znamenitog doma i počastvovan sam što sam to upravo učinio kao poslanik SNS. Zahvaljujem.
Poštovani predsedniče, pozivam se na član 107. gde se kaže da govornik na sednici Narodne skupštine mora poštovati dostojanstvo Narodne skupštine.

Prethodni govornik je upotrebio reči – dole tiranin. Te reči su upotrebili zaverenici pre masakra kralja Aleksandra i kraljice Drage. Znam to odlično pošto sam igrao jednog od zaverenika u Seriji „Kraj dinastije Obrenović“ i te reči predstavljaju direktan poziv na masakr predsednika naše države i njegove porodice.

Prethodni govornik je poznat po tvitovima gde predsednikovog brata i sina ostavlja u šahtu i govori kako će proći kao Gadafi.

(Srđan Milivojević: Što me nisi tužio?)

(Narodni poslanici SNS dobacuju.)

Ako su oni …
Ako su oni po šahtama, on bi verovatno bio na jahtama na nekim egzotičnim destinacijama.

Stidim se uvreda koje su upućene našem narodu na KiM. Braćo i sestre, hvala vam što ste neviđenom borbom na barikadama pokazali ne samo Srbiji nego i celom svetu kako se bori za svoju državu i za svoju veru i za svoj fizički opstanak a na svojoj zemlji.

Gospođa Raguš je malopre rekla da je predsednik Vučić najbolji predsednik ili vladar Srbije zadnjih nekoliko decenija.

Imao sam priliku da u jednoj televizijskoj emisiji kažem, završavam, i da ga uporedim sa znamenitim srpskim vladarima, rekavši da bi u njihovo vreme on bio ravan njima, a sam Bog zna da li bi se oni mogli meriti s njim u današnje vreme. I pogrešio sam. Izvinjavam se svima. Ne bi Aleksandar Vučić bio ravan njima, nego bi i u njihovo vreme bio bolji. Hvala.

Whoops, looks like something went wrong.