STAŠA STOJANOVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Staša Stojanović prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 120. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE. Članica je Odbora za kulturu i informisanje.

BIOGRAFIJA

Rođena je 1991. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu završila je u Sremskoj Kamenici, a srednju u Novom Sadu. Na Fakultetu tehničkih nauka stekla je zvanje diplomirani inženjer menadžmenta. Pri kraju je master studija Investicionog menadžmenta na istom fakultetu.

Po diplomiranju 2018. zaposlila se u JP Elektroprivreda Srbije kao saradnica za finansije i računovodstvo, a od 2020. je u Elektrodistribuciji Srbije na poziciji vodećeg stručnog saradnika za podršku tržištu.

Članica je Srpske napredne stranke od 2011, aktivno bavljenje politikom započela je 2018. godine. Završila je Akademiju mladih lidera Srpske napredne stranke 2019. godine i iste godine postala je članica Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad.

Članica je Glavnog odbora Srpske napredne stranke od 2021. godine.
Poslednji put ažurirano: 14.03.2023, 15:17

Osnovne informacije

Statistika

  • 6
  • 22
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treće vanredno zasedanje , 11.07.2023.

Uvaženi predsedniče, cenjeni ministri, narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, podsetiću vas sve na jednu reč koja je bila ključna prošle godine od strane mandatarke Ane Brnabić, a to je reč kontinuitet.

Premijerka je obećala Vladu kontinuiteta, Vladu koja će da čuva i brani našu nezavisnost i našu samostalnost. Takođe, još tada je premijerka rekla da će Srbija uložiti maksimalne napore da sačuva mir i da ćemo dati sve od sebe da povežemo, ekonomski otvorimo, budemo stabilan i prosperitetan region.

Od 28 ministara, od kojih je troje bez portfelja, u najmanju ruku očekujemo da apsolutno svaki od njih radi za zemlju koju predstavlja, a to je za Srbiju.

U danu za glasanje podržaću predlog za razrešenje ministra privreda gospodina Baste, jer je Vladi potrebno jače zajedništvo, da bude manje disonantnih tonova, manje individualnih razmatranja u odnosu na ono što Vlada i predsednik Srbije definišu kao državnu politiku.

Državna politika za nas predstavlja brigu za narod, a briga za ljude se upravo ogleda kroz lokalnu politiku koja je ključ i temelj svega.

U Novom Sadu, u gradu odakle dolazim, smo od početka 2023. godine bogatiji za niz infrastrukturnih, ekonomskih, obrazovanih, zdravstvenih i drugih projekata koji su unapredili dosadašnju mrežu projekata i učinili Novi Sad komfornijim mestom za život svih mojih sugrađana.

S ponosom želim da kažem da je završena izgradnja biciklističke staze Novi Sad – Begeč, koja pripada jednoj od tri biciklistička koridora koji prolazi kroz Srbiju. Deonica 10,5 kilometara, od kojih je 6,7 kilometara potpuno nova biciklistička staza, dok je na 3,8 kilometara urađena rekonstrukcija.

Reč je o radovima koje smo zajednički finansirali mi iz grada Novog Sada zajedno sa, kažem, pokrajinskom Vladom i vrednost investicija je bila 170.000.000 dinara.

U Novom Sadu je broj biciklista povećan sa 10.000 na 40.000, a mi kao grad potpomažemo konstantnim subvencijama od po 12.000 dinara i nedavno smo i završili konkurs za naših 1.500 sugrađana.

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je uveo subvencije za kupovinu bicikala kao održivog vida prevoza koji ne zagađuje životnu sredinu, koji rasterećuje saobraćaj i koji svakako pozitivno utiče na zdravlje.

Što se naših najmlađih tiče, u mom komšiluku na Grbavici, to je deo Novog Sada, gradi se vrtić kapaciteta za 225 dece. Kamen temeljac je položen 2. februara ove godine, a do kraja 2024. godine, to jest za par meseci biće i gotov ovaj vrtić.

Preponosna sam što će se liste čekanja u vrtiće Novom Sadu postati prošlost. U proteklih deset godina smo izgradili šest vrtića, a rekonstruisali smo i dogradili čak osam, pored ovog vrtića kod mene u komšiluku na Grbavici, biće otvoren još jedan vrtić kapaciteta 250 dece na Adicama.

Na pomenula bih da je Novi Sad prvi grad u Srbiji koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima „Radosnog detinjstva“, tako da se za 17.360 dece iz budžeta izdvaja 750.000.000 dinara, dok se za subvencionisanje boravka 3.700 dece u privatnim vrtićima izdvaja čak 380.000.000 dinara.

Kao što sam rekla, Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je uveo subvencije za kupovinu bicikala. Prvi smo obezbedili besplatan boravak deece u vrtićima i nedavno smo pustili u saobraćaj prvi kružni turbo tok u Srbiji.

Pre same raskrsnice, ali i u samom kružnom toku signalizacijom je naznačeno kojom trakom treba da se krećemo i do ulaska u kružni tok, kao i do izlaska iz njega idemo tom trakom. To je zaista jedna velika i olakšavajuća okolnost, pogotovo za sve nove vozače, vozače početnike koji se i te kako plaže ulaska u kružni tok.

Kada sam već i kod vožnje, grad Novi Sad je kupio deset potpuno novih električnih autobusa koji ne zagađuju životnu sredinu. Naši vozači autobusa imaju sigurne i stabilne poslove, imaju 93.000 dinara prosek plate.

Mi na svaki mogući način pokazujemo i realizujemo brigu za sve ljude na teritoriji grada Novog Sada. Zato sam vam evo i danas navela nekoliko lepih primera iz moje lokalne samouprave da se i drugi malo ugledaju i vide kako mi to radimo – red, rad, trud, zalaganje, razgovori sa našim ljudima, rešavanje lokalnih problema. To je naša politika.

Nastavićemo istim tempom zbog svih dobrih ljudi koji vole naš grad, ali i našu zemlju.

Hvala vam.

Treće vanredno zasedanje , 07.06.2023.

Zahvaljujem.

Pre svega ću da osudim ponašanje koje smo imali prilike da vidimo od strane Srđana Milivojevića prema našoj koleginici Neveni Đurić, kao i da osudim sve žene iz opozicije. Treba zaista da vas bude sramota što niste stali u odbranu naše zajedničke koleginice. To je vama smešno. Konstantno spinujete i stvarnost i sve ono što se dešava ovde.

Što se tiče Radomira Lazovića i to što je citirao tvitove koje mi, jel, naše mišljenje, iznosimo na društvenim mrežama, moram da kažem da sam ja jedna od onih koja ima ovde najveći kredibilitet, što se tiče vašeg nasilja usmerenog prema meni upravo na tim društvenim mrežama. Imam na stotine, na hiljade negativnih komentara koji samo izmišljaju, koji o meni pišu sve i svašta. Nikada ništa niste osudili, već ste u istim tim vašim emisijama upravo pozivali na nasilje prema svima nama.

Ono što je sramota jeste to što se vi nikada, verovatno, ni ne pogledate u ogledalo, jer vi ste, što se mene tiče, otelotvorenje zla. Srbija nikada, u razgovoru sa mojim kolegama, nije doživela to da imamo takvu opoziciju. Toliko ste loši ljudi, toliko ste bezlične, toliko samo pare vladaju vašim umovima, ali nažalost mi jesmo svedoci toga.

(Narodni poslanici opozicije dobacuju iz klupa.)

Čekam da se smire.

Treće vanredno zasedanje , 07.06.2023.

Nemate apsolutno nikakav kredibilitet da pričate o nasilju, jer ste vi ti koji ga sprovode i ovde u Skupštini i van Skupštine. Stidite se i danas i sutra i sve dok budete takvi kakvi jeste.

Imovinska karta

(Novi Sad, 16.01.2023.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37242.00 RSD 01.08.2022 -
Elektrodistribucija Srbije d.o.o. Beograd (Glavni stručni saradnik za podršku tržištu) Republika Mesečno 164416.00 RSD 01.12.2022 -