Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Zoran Zečević

Zoran Zečević

Srpska stranka Zavetnici

Govori

Šta ćemo? Da li mogu ja da izlažem?

(Tatjana Manojlović: Niste mi dali povredu Poslovnika.)
Poštovana predsedavajuća, poštovani ministri, poštovani građani Republike Srbije poslanički klub odnosno poslanička grupa Srpska stranka Zavetnici, podneli smo amandman na član 50. i predložili se da se taj član u predloženom Zakonu o budžetu briše. U tom članu 50. vi ste predvideli troškove u budžetu za 2025. godinu i 2026. godinu.

Građanima je neshvatljivo da vi ne shvatate da se vi 2024, 2025. i 2026. godine nećete u ovoj državi pitati ništa. Već od 2024. godine vi ćete jedinu brigu voditi o sebi kako ćete da izbegnete sve malverzacije, da otkrijemo sve malverzacije, ali evo, ja ću sada da vas malo rasteretim tih briga, sve javne nabavke koje ste sprovodili su detaljno razrađene i spakovane, tako da nećete imati problema oko toga, loše ste sve to krili vi ste javno uništavali ovu državu i ove građane, ogroman deo ovog budžeta je prešao već deset godina koliko ste na vlasti, prelazi u vaše ruke.

Tako da nemate potrebe da se vi brinete o Srbiji ni za 2024. ni za 2025. godinu, a kamoli za 2026. godinu biće to drugi ljudi, biće to drugi zakoni, drugi predlozi, a vi polako brinite se o vama malo se interesujte koliko ćete ovaj, kako ćete taj sav ukradeni novac da vratite u budžet i to je to. To su vaše brige, ja znam odlično posebno se moj kolega iz Aranđelovca brine kako će sve ono što je u Aranđelovcu opljačkao i uzeo sa njegovim tatom.
Hvala, gospodine predsedniče.

Reklamiram član 100. Poslovnika. Želim da vas upozorim ako želite da učestvujete u debati da napustite to mesto, pa da pređete i kao poslanik da komentarišete i pričate.
Nemojte vi mene prekidati. (Isključen mikrofon.)
Hvala, predsedavajuća.

Poštovani ministri, poštovani građani Republike Srbije, poslanička grupa Srpske stranke Zavetnici podnela je amandman na član 2. Predloga zakona o budžetu. Predlažemo da se taj član briše iz razloga što ste ovim članom predvideli da se deficit u budžetu pokrije iz zajma inostranih vlada.

Znači, ovaj Predlog zakona o budžetu ako se analizira, građani, videćete da ne postoji finansijska institucija i banka kod koje nas SNS nije zadužila. Zaduženja će se vraćati do 2052. godine. Sad ste došli u situaciju da više nemate od koga da pozajmite, da potrošite, itd. Na red su došle i strane vlade.

Ako jedna država uzima novac i pokriva deficit od stranih vlada, to znači da je tačno da će nas SNS dovesti do jednog kolonijalnog položaja, a svakog dana vidimo da ste vi uporni u tome i da želite da od Srbije napravite jednu koloniju kojom upravljaju strane vlade, strane ambasade i ostali.

Mi iz patriotske opozicije Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri borićemo se da pokažemo građanima kojim putem vi to nas vodite i da ćete buduće generacije zadužiti. Dobro bi bilo da dr Mali, ja se izvinjavam ako ga vređam, mislim da mu se obraćam sa doktor, ministre Mali… Evo koliko njega interesuje, poštovani građani, šta mi govorimo, narodni poslanici. On sa gospodinom iz bivše Demokratske stranke…
Ja se obraćam, gospođo, ako već govorimo o pravima, ja lično vama ću uručiti ovih dana jedno rešenje koje smo ja lično i moja porodica dobili, kada vi niste imali nikakva prava da učestvujete u hajkama na mene i moju porodicu. Ovo je rešenje Višeg suda iz Kragujevca koje je potvrdilo da je vaše Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja…
Vi ste, gospođo predsedavajuća, učestvovali u hajkama na jednu uglednu porodicu. Zna gospodin vaš iz Aranđelovca ovde koliko je moja porodica ugledna, porodica časnih i poštenih ljudi, ali evo ovde je i rešenje Višeg suda koje je potvrdilo da ste vršili hajku na mene i moju porodicu, da ste koristili državne organe, da ste čak koristili i MUP. Zahvaljujem se ljudima koji su bili korektni i koji su mi rekli, svi odreda – gospodine Zečeviću, ovo je politička stvar.

Prema tome, ja vas upozoravam da te metode u narednim kampanjama ne koristite, da ne izmišljate kojekakve priče o ovoj časnoj patriotskoj opoziciji, koja naravno ugrožava vlast, zato što svakog dana sve više i više pristalica vaših dolaze kod nas i vide da ste vi toliko ogrezli u kriminalu i korupciji da oni više ne žele da učestvuju sa vama.

Vaši su dani što se tiče ovoga odbrojani, bez obzira što vi sada pravite nove afere, izmišljate i tražite nama neke nove saveznike. Mi smo saveznici sa narodom i mi ćemo vam pokazati da postoje neke nove politike. Ostavite vi Dragana Đilasa, to je vaš pajtos i vi sa njim pravite kombinacije i hoćete da postignete – ako niste za nas, onda ste za Đilasa. Ne. Građani Srbije treba da znaju da većina njih nisu ni za ovo što vi radite, ali isto tako nisu ni za Đilasa. Hvala.
Hvala, predsedavajući, reklamiram povredu Poslovnika član 107. dozvolili ste da se gospođa direktno obraća govornici, mojoj predsednici, Milici Đurđević Stamenkovski i dozvolili ste da se ponovo vrati u Skupštinu, pominjanje dece što mislim da nije korektno i da nije u redu. Novac koji daje država, ne pripada SNS i nije korektno pominjati nečiju decu u bilo kakvim političkim obračunima, a posebno nije dozvoljeno, jer smo mi to Zavetnici iskusili da je to vaša stara praksa, kad god ne možete sa nama da se borite argumentima, kada vam dokažem da ste lopovi i da ste opljačkali ovu zemlju vi okrećete direktno na porodicu, to nije korektno.
Tražim da se glasa, tražim...
Poštovani predsedavajući, reklamiram povredu Poslovnika, član 107.

Vi ste bili u obavezi da upozorite prethodnog govornika, tj. gospodina ministra, da mora da vodi računa o dostojanstvu Narodne skupštine.

Ovakvo ponašanje jednog ministra što gledaju svi građani Republike Srbije prvo što daje utisak vrlo ružan za ovaj dom ovde, a drugo, vi ste u obavezi, on je ovde gost, da ga upozorite na ponašanje, na njegovo stalno ponašanje ovih dana, jer čim vidi da je donekle ugrožen njegov plan, a jasno je svima koji je njegov plan i zbog čega on sve radi ovo, konverzije, itd, jer investitori to zemljište neće dobiti džabe.
Da. Član 107 – dostojanstvo Narodne skupštine.

Ako je gospodin Vesić dostojanstvo Vlade i Skupštine, onda je teško ovom narodu. Narode, evo ko nas predstavlja.
Član 107, da, gospodine.
Da, gospodine.
I vi se pridružujete ovakvim… (Isključen mikrofon.)
Imenom i prezimenom. Hvala predsedavajuća.

Poštovani građani, vidite u ove sitne sate kolika je panika zavladala u redovima naprednjačke kriminalne grupe koja želi da usvoji ovakav zakon na štetu građana Republike Srbije i koja će ogromno zemljište sa ogromnom vrednošću, bez ikakve nadoknade podeliti svojim prijateljima tajkunima.

Međutim, oni to neće pokloniti džabe, nego će oni platiti to zemljište koje dobijaju navodno džabe, ali će ga platiti gospodinu Vesiću i ekipi oko njega. Umesto da plate državi Srbiji i svim građanima, oni će to platiti pojedincima.

Što se tiče reakcije gospode ovde, oni su svesni da glasanjem za ovaj zakon ulaze u sistem organizovanog kriminala. Svako ko bude dao svoj glas za ovakav zakon koji je protiv građana i protiv države, on će indirektno učestvovati u organizovanom kriminalu.

Ja gospodina Jovanova razumem što on to mora da radi. Razumem i njegovu reakciju i njegovo ponašanje, jer ja njega ponekad posmatram i kao doktor. Ja vidim da on ima neke hormonske probleme, tako da recimo kako dolaze sati, tako gospodinu opada nivo muškog hormona, raste mu nivo ženskog hormona, pa onda se i prema meni tako i ponaša kao jedna obična mahaluša i ženturača...(Isključen mikrofon)