ZORAN ZEČEVIĆ

Srpska stranka Zavetnici

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Zoran Zečević prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao drugi na listi MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI - Srpska stranka Zavetnici, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Srpska stranka Zavetnici. Član je Odbora za zdravlje i porodicu i Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, i zamenik člana Odbora za prava deteta i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

BIOGRAFIJA

Rođen 1956. godine, živi u Aranđelovcu. Po zanimanju je hirurg.

Član je Predsedništva Srpske stranke Zavetnici, i predsednik opštinskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Aranđelovcu.
Poslednji put ažurirano: 12.02.2023, 19:43

Osnovne informacije

Statistika

  • 89
  • 4
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Šta ćemo? Da li mogu ja da izlažem?

(Tatjana Manojlović: Niste mi dali povredu Poslovnika.)

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Poštovana predsedavajuća, poštovani ministri, poštovani građani Republike Srbije poslanički klub odnosno poslanička grupa Srpska stranka Zavetnici, podneli smo amandman na član 50. i predložili se da se taj član u predloženom Zakonu o budžetu briše. U tom članu 50. vi ste predvideli troškove u budžetu za 2025. godinu i 2026. godinu.

Građanima je neshvatljivo da vi ne shvatate da se vi 2024, 2025. i 2026. godine nećete u ovoj državi pitati ništa. Već od 2024. godine vi ćete jedinu brigu voditi o sebi kako ćete da izbegnete sve malverzacije, da otkrijemo sve malverzacije, ali evo, ja ću sada da vas malo rasteretim tih briga, sve javne nabavke koje ste sprovodili su detaljno razrađene i spakovane, tako da nećete imati problema oko toga, loše ste sve to krili vi ste javno uništavali ovu državu i ove građane, ogroman deo ovog budžeta je prešao već deset godina koliko ste na vlasti, prelazi u vaše ruke.

Tako da nemate potrebe da se vi brinete o Srbiji ni za 2024. ni za 2025. godinu, a kamoli za 2026. godinu biće to drugi ljudi, biće to drugi zakoni, drugi predlozi, a vi polako brinite se o vama malo se interesujte koliko ćete ovaj, kako ćete taj sav ukradeni novac da vratite u budžet i to je to. To su vaše brige, ja znam odlično posebno se moj kolega iz Aranđelovca brine kako će sve ono što je u Aranđelovcu opljačkao i uzeo sa njegovim tatom.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Hvala, gospodine predsedniče.

Reklamiram član 100. Poslovnika. Želim da vas upozorim ako želite da učestvujete u debati da napustite to mesto, pa da pređete i kao poslanik da komentarišete i pričate.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.11.2022.

Poštovani predsedavajući, koleginice i kolege narodni poslanici, draga moja srpska braćo rasejana po Balkanu, Evropi i po svetu, ja sam postavio jedno pitanje predsednici Vlade, Ani Brnabić, a ono glasi – zbog čega Republika Srbija nije podržala Nacrt rezolucije o borbi protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih tipova prakse koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti povezane sa njima.

Mi Zavetnici smatramo da je ovo poraz za naš narod, ali iz svega ovoga izvodim jedan zaključak. Nije mi jasno i tražio sam odgovor da li to znači da je došlo vreme da se mi distanciramo od borbe naših predaka protiv nacista u Prvom, Drugom svetskom ratu i protiv nacista koji, evo, danas bujaju širom Evrope.

Ja ovde kao čovek mogu da izvučem još jedan zaključak da su vaši lokalni šerifi jako dobro po Srbiji shvatili ovu poruku, pa me živo interesuje od vas, gospodo, i od Vlade i od predsednika države da li je to zvanični stav da lokalni šerifi širom Srbije, što je jako izraženo u Aranđelovcu, gradu iz kojeg ja dolazim, šire priču i govore da svi ljudi koji se nisu rodili, recimo, u Aranđelovcu nemaju šta da traže u Aranđelovcu, niti će bilo kada šta da postignu i da budu dok je SNS.

O tome imate… Gospodine, ja ne lupetam. Lupetate vi. Imate snimak. Pogledajte snimak svi vi, gospodo. Ima vas mnogo koji ste rođeni širom bivše Jugoslavije. Pogledajte snimak kakvu je izjavu javno na Skupštini dao tada opštinski odbornik gospodin Blagojević, a nakon toga je odmah zbog takve izjave izabran za člana opštinskog veća.

Pogledajte ljudi, to su vrlo ozbiljne stvar. Znači, smišlja se još jedna tragična podela u srpskom narodu koja ne sme da se dešava nikada, a posebno u ovim kriznim situacijama.

Pogledajte, u skladu sa ovim što je urađeno tamo, to daje primer ovim nižim funkcionerima kako se ponašaju prema našim građanima koji su silom proterani iz Republike Srpske Krajine, iz delova BiH, gde su njihovi pobijeni i poklani, kako se ponašaju prema ljudima koji su pobegli od šiptarske kame i došli su tu. Ovo je, ljudi, ozbiljan problem.

Molim vas po stoti put da se povede računa o tome, jer ako se ovakve stvari dešavaju, ja se bojim da će te nacističke ideje da uhvate korene i u mom narodu, što nikada nije bilo.

Ja se zahvaljujem.

Imovinska karta

(Aranđelovac, 29.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzija ) Republika Mesečno 36617.00 RSD 13.10.2021 -