ZORAN ZEČEVIĆ

Srpska stranka Zavetnici

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Zoran Zečević prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao drugi na listi MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI - Srpska stranka Zavetnici, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Srpska stranka Zavetnici. Član je Odbora za zdravlje i porodicu i Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, i zamenik člana Odbora za prava deteta i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

BIOGRAFIJA

Rođen 1956. godine, živi u Aranđelovcu. Po zanimanju je hirurg.

Član je Predsedništva Srpske stranke Zavetnici, i predsednik opštinskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Aranđelovcu.
Poslednji put ažurirano: 12.02.2023, 19:43

Osnovne informacije

Statistika

  • 56
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prvo vanredno zasedanje , 08.02.2023.

Hvala poštovana predsedavajuća.

Istine radi, to što Srpska stranka Zavetnici od svog osnivanja pre 10 godina neguje, moram da kažem da u sklopu ovog amandmana sam prozvan kao čovek da nešto objasnim, što je jako bitno za građane Srbije i istine radi, za nas sve ovde.

Godine 2003. Seljačka stranka koja je evo koalicioni partner SNS, koju zastupa gospodin Marijan Rističević je bila u koaliciji sa SSJ, odnosno sa pokojnim profesorom Pelevićem. Ja sam u to vreme vodio izbornu kampanju, odnosno bio sam u štabu i kada smo trebali u skladu sa zakonom da predamo određen broj potpisa, uredno sam imao u torbi, negde oko 500, 600 potpisa overenih onako kako treba da budu overeni, znajući da koalicioni partner u to vreme, Marijan Rističević je sklon raznim stvarima. Kada nam je doneo 312 potpisa mi smo analizirali te potpise i videli daje pečat na tim potpisima overen preko jajeta, tako da smo mi te potpise odbacili i predali smo uredne.

Prvo vanredno zasedanje , 08.02.2023.

Poštovani predsedavajući, reklamiram član 107. povreda Poslovnika…

Prvo vanredno zasedanje , 08.02.2023.

Nije bio. Član 107. i 108.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.11.2022.

Poštovani predsedavajući, koleginice i kolege narodni poslanici, draga moja srpska braćo rasejana po Balkanu, Evropi i po svetu, ja sam postavio jedno pitanje predsednici Vlade, Ani Brnabić, a ono glasi – zbog čega Republika Srbija nije podržala Nacrt rezolucije o borbi protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih tipova prakse koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti povezane sa njima.

Mi Zavetnici smatramo da je ovo poraz za naš narod, ali iz svega ovoga izvodim jedan zaključak. Nije mi jasno i tražio sam odgovor da li to znači da je došlo vreme da se mi distanciramo od borbe naših predaka protiv nacista u Prvom, Drugom svetskom ratu i protiv nacista koji, evo, danas bujaju širom Evrope.

Ja ovde kao čovek mogu da izvučem još jedan zaključak da su vaši lokalni šerifi jako dobro po Srbiji shvatili ovu poruku, pa me živo interesuje od vas, gospodo, i od Vlade i od predsednika države da li je to zvanični stav da lokalni šerifi širom Srbije, što je jako izraženo u Aranđelovcu, gradu iz kojeg ja dolazim, šire priču i govore da svi ljudi koji se nisu rodili, recimo, u Aranđelovcu nemaju šta da traže u Aranđelovcu, niti će bilo kada šta da postignu i da budu dok je SNS.

O tome imate… Gospodine, ja ne lupetam. Lupetate vi. Imate snimak. Pogledajte snimak svi vi, gospodo. Ima vas mnogo koji ste rođeni širom bivše Jugoslavije. Pogledajte snimak kakvu je izjavu javno na Skupštini dao tada opštinski odbornik gospodin Blagojević, a nakon toga je odmah zbog takve izjave izabran za člana opštinskog veća.

Pogledajte ljudi, to su vrlo ozbiljne stvar. Znači, smišlja se još jedna tragična podela u srpskom narodu koja ne sme da se dešava nikada, a posebno u ovim kriznim situacijama.

Pogledajte, u skladu sa ovim što je urađeno tamo, to daje primer ovim nižim funkcionerima kako se ponašaju prema našim građanima koji su silom proterani iz Republike Srpske Krajine, iz delova BiH, gde su njihovi pobijeni i poklani, kako se ponašaju prema ljudima koji su pobegli od šiptarske kame i došli su tu. Ovo je, ljudi, ozbiljan problem.

Molim vas po stoti put da se povede računa o tome, jer ako se ovakve stvari dešavaju, ja se bojim da će te nacističke ideje da uhvate korene i u mom narodu, što nikada nije bilo.

Ja se zahvaljujem.

Imovinska karta

(Aranđelovac, 29.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzija ) Republika Mesečno 36617.00 RSD 13.10.2021 -