DEJAN IGNJATOVIĆ

Jedinstvena Srbija

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Dejan Ignjatović prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao 27. na listi IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma. Član je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, i zamenik člana Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije i Odbora za Kosovo i Metohiju. Član je i Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim - najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1972 godine u Velikom Krčimiru, opština Gadžin Han.

U perodu od 2008. do 2012. godine bio je predsednik Skupštine opštine Gadžin Han.

Od 2012. do 2016. bio je zamenik predsednika opštine Gadžin Han.

Od 2016. do 2019. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Gadžin Han, a 2019. godine izabran je ponovo za zamenika predsednika opštine Gadžin Han, do 2020. godine.

Od 2020. godine odbornik je u Skupštini opštine Gadžin Han, i predsednik odborničke grupe Jedinstvene Srbije.

Bio je deo političke organizacije Zaplanje moja kuća, član je Jedinstvene Srbije.

Potpredsednik je Jedinstvene Srbije, i predsednik opštinskog odbora Jedinstvene Srbije Gadžin Han.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 09:21

Osnovne informacije

Statistika

  • 5
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Zahvaljujem.

Poštovani gospodine Orliću, poštovani potpredsedniče Vlade, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, dragi moji Zaplanjci, kao što sam i rekao uvek ću Zaplanje da pominjem iz jednog prostog razloga, a sada ću da vam kažem jednu stvar za koju velika većina narodnih poslanika ne zna. Znači, taj kraj Zaplanje je imao predsednika Vlade nakon mučkog ubistva Zorana Đinđića. Bio je predsednik Vlade Zoran iz Niša, koji se nikad nije deklarisao da je iz Zaplanja.

Obavljajući svoju dužnost predsednika Vlade nije zasadio nijedno drvo u svom rodnom kraju. U mom kraju nažalost nema pruge, i ja sam ponosan što će biti brze pruge do Niša, jer mi smo relativno blizu, nema pruge, nemamo autoputa. Imamo lepu prirodu. Skoro je bila i predsednica Vlade na otvaranju ambulante u mom rodnom selu, odakle ja dolazim. Ja sam bio sprečen, jer je bio dan za glasanje. Bio sam prisutan ovde. Imamo jedan lep kraj.

Dobra stvar danas je od kolega iz opozicije što su podneli svega 26 amandmana, a prošli put bilo 1.203. Znači na dobrom putu smo, barem štedimo ove ljude da rade, imate vremena da diskutujete po amandmanima.

Mi nećemo da prihvatiti amandman, jer Jedinstvena Srbija na čelu sa Draganom Markovićem Palmom veruje Vladi Republike Srbije, veruje predloženim zakonima da rade na dobrobit građana Srbije.

Po meni mislim da nije dobro, gospodo, što vi pozivate na neke proteste. Sada idemo svi kad je najteže blokiramo državu Srbiju, da blokiramo puteve. Svako ima pravo ovde u ovoj sali da iskaže svoje nezadovoljstvo.

Ja vas pozivam na jedinstvo kao što se naša partija zove Jedinstvena Srbija da ovde mi budemo jedinstveni parlament. Dajte predloge da narod bolje živi. Nijedan predlog nisam čuo. Dajte predloge, ajdemo da proglasimo jug Srbije lex specialis, da posebna sredstva budu uložena da sprečimo iseljavanje ljudi iz Gadžinog Hana, Babušnice, Crne Trave, Vlasotinca, Merošine i tako dalje i tako dalje.

Od 44 nerazvijenih opština 23 su na jugu Srbije. Tako da molim Vladu Srbije da obratu pažnju kao što je Ministarstvo poljoprivrede. Ja sam u Odboru za poljoprivredu. Ono je već uradilo uredbu da nerazvijene opštine imaju 65% povraćaja sredstava, da sve lokalne samouprave s juga Srbije i ostale nerazvijene imaju poseban status. Zahvaljujem Vladi Republike Srbije, zahvaljujem vama narodni poslanici na pažnji. Živela Srbija. Živela Jedinstvena Srbija.

Prvo vanredno zasedanje , 07.02.2023.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, poštovana gospođo ministarka, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, dragi moji Zaplanjci, evo obratiću vam se danas po amandmanima. U skupštinsku proceduru su podneta 1.203 amandmana na, po meni, odlične predloge zakona.

Dragi moji građani Srbije, ako će ova 1.203 amandmana da doprinesu da vi sutra bolje živite, onda vi sami procenite. Ovi amandmani, većina amandmana se podnose za samoreklamiranje, za izazivanje nekakvih ovde cirkusa, prelaženjem sa jedne na drugu stranu u skupštinske sale.

Pojedini narodni poslanici sebe stavljaju ispred predsednika Republike, komentarišu o njemu, koji je izabran sa ogromnim brojem glasova. Stavljaju Srbiju kao da su samo oni deca Srbije. Pa i mi smo deca Srbije, podjednako mi volimo ovu državu iz JS, na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, kao i vi što volite i građani koji nisu.

(Dragan Jovanović: Vi ste deca Palme?)

Molim vas ne dobacujte, ne budite bezobrazni, ne dobacujemo nikom, suzdržite se malo. Vi, mi smo Palmini, majstore Ćuto, evo tebe ću da prozovem, pa možeš i ti mene posle da imam i ja pravo na repliku.

Da vas podsetim da i mi imamo Poslovnike o radu, dobili smo i mi kada smo ulazili u ovu Skupštinu, ne držimo uvis „Poslovnik, Poslovnik, Poslovnik“. Dajte predloge da narod bolje živi, nemojte amandmanima da ometate rad Narodne skupštine da ovo traje dva - tri dana i sad smo prekoračili neke rokove, dan ili dva.

Srbija je na pravom putu da je živa naša Srbija i živa bila majka Srbija! Živeli građani Srbije, verujte onim ljudima koji pravo misle i rade za vas. Živeli!

(Aleksandar Jovanović: Replika.)

Prvo vanredno zasedanje , 07.02.2023.

Zahvaljujem, predsedniče.

Evo, neću da pominjem ničija imena, pošto oni znaju zašto su danas ovde. Ja kažem da znate, na dobro odrađene predloge zakona ne bi podnosili ovoliki broj amandmana.

Ja sam ponosan što sam pripadnik JS već 15 godina. Neko od kolega me i pitao kad si došao ovde kod Palme, pa evo da znate 15 godina sam član JS i ponosim se. Imam jednu domovinu, imam jednu stranku, jednu koaliciju. Ja nemam rezervnu, niko me rezervno ne finansira, imam jedan pasoš. To je moje.

Izvinite ako sam vas ja uvredio nečim. Lako je da mi zabranjujemo iskope jednog, drugog, trećeg, četvrtog i da se vrtimo u začarani krug.

Živa bila JS! Hvala.

Imovinska karta

(Gadžin Han, 24.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130347.00 RSD 01.08.2022 -