Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Dejan Ignjatović

Dejan Ignjatović

Jedinstvena Srbija

Obaveštenja i objašnjenja

Zahvaljujem.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine gospodine Orliću, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, ispred poslaničke grupe JS postaviću pitanje Vladi Republike Srbije nisam tačno siguran da li je Ministarstvo obrazovanja ili je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, naime, u opštini Gadžin Han je pre pet godina izgrađena sportsko školska hala, po svim standardima vrednosti 1,2 miliona eva i u selu Zaplanjska Toponica još jedna hala, ali nažalost, do dana današnjeg nema priključak na struju, pa, bih molio Vladu Republike Srbije da izađu u susret, pomogne i razjasni gde je nastao problem da li je problem u EPS-u, u lokalnoj samoupravi?

Ovih dana smo svedoci nemilih događaja koji su zadesili Republiku Srbiju, da trebamo decu da usmeravamo na sport i na neke druge aktivnosti pa svi zajedno ovde da pomognemo da se dobiju ti priključci struju i da deca imaju prostor za sport i rekreaciju.

Takođe bih sa ovog mesta iskoristio priliku da građane Srbije pozovem na jedinstvo, da i ovde u ovom parlamentu pozovem sve narodne poslanike na jedinstvo, kao što je i ime naše stranke Jedinstvena Srbija, da se spuste tenzije. Dolazim sa juga Srbije iz najsiromašnijeg dela Srbije, znam kako živi svaki čovek i da ne koristimo prilike da profitiramo sitno na nekim nemilim događajima. Ovo što je zadesilo Srbiju, nikom nije drago, nijednom čoveku.

Građani Srbije treba da veruju svojoj državi, rukovodstvu. Kolege iz opozicije su dobile podršku određenog broja građana Srbije i da ih adekvatno predstavljaju, da svi radimo po najboljem znanju i umeću kao što smo i položili zakletve kao narodni poslanici i da gledamo da ova naša jedina matična lepa zemlja Srbija ide domaćinski napred, jedinstveno i složno. Živela Srbija, živeli građani.