MILOŠ PARANDILOVIĆ

Pokret obnove Kraljevine Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Miloš Parandilović do sada je narodni poslanik bio jednom, u devetom sazivu, od 2012. do 2014. godne.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao sedmi na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu nije deo nijedne poslaničke grupe.

BIOGRAFIJA

Rođen je 16. marta 1989. godine u Priboju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Visoku poslovno-tehničku školu u Užicu, smer Građevinsko inženjerstvo.

Nakon lokalnih izbora 2012. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Priboj.

Polaznik je obrazovnog programa Beogradske otvorene škole "PolitiKAS", generacija 2013/14.

Bio je član Srpskog pokreta obnove od 2007. godine, a od decembra 2010. godine i potpredsednik opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove u Priboju. Takođe, bio je i član Izvršnog odbora Srpskog pokreta obnove.

2017. napustio je Srpski pokret obnove i pridružio se Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

2021. došlo je do raskola u Pokretu obnove Kraljevine Srbije, koji se nakon izbora završio odlukom ministarstva da struja kojoj se priključio nema pravo da koristi ovo ime stranke.

Poslednji put ažurirano: 03.11.2022, 18:13

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.12.2022.

Predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, evo i ja dobih reč posle skoro tri meseca, jer je po Poslovniku Skupštine Srbije lakše roditi mečku nego dobiti reč kada ste samostalni poslanik opozicije.

Ono što bih želeo da pitam jeste - zašto je svaka sednica od konstituisanja parlamenta po hitnom postupku? Šta je to toliko hitno u državi Srbiji, a svaka institucija nam je u v.d. stanju, 90% direktora u Srbiji su vršioci dužnosti, ali eto svaka sednica mora da ide po hitnom postupku? Da li je to razlog i da li je to zapravo cilj da se onemogući opoziciji dopuna dnevnog reda?

Devetsto miliona za RTS i 400 miliona za REM, koji ćuti kao zaliven, RTS koji, kao ostale četiri nacionalne frekvencije, 95% ili u proseku, sve nacionalne televizije, pa i javni servis, 95% vremena daju vladajućim strankama kada je u pitanju politički program, a i to je periferno. Da li kulturno-umetnički program na javnom servisu i televizijama sa nacionalnom frekvencijom uopšte postoji, to je veliko pitanje i za široku diskusiju.

Doveli smo u situaciju ovu državu da kada priča i spoljnopolitičkim okolnostima to banalizuje do jednog potpunog besmisla. Kada pričamo i o Rusiji i o Evropi i o Americi, o bilo kom spoljnopolitičkom partneru, mi smo ga doveli do potpunog besmisla, tako da mi sve što danas vidimo, recimo od Zapada, jeste rijaliti. To savršeno dobro usvajamo i tome obiluju sve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Kako se, recimo, ne ugledamo na američki ustav, pa kažemo - oni već 200 godina kako postoji njihova država nisu menjali Ustav nijedanput, a ovde svaka vlast nosi Ustav sa sobom u džepu. Ja očekujem da se svakih pola godine menja Ustav.

Ovo što smo uradili sa srpskim pravosuđem verujem da će se jednog dana proučavati na prestižnim svetskim univerzitetima kako smo mi uspeli da razvalimo srpsko pravosuđe, kako smo mi uspeli da razvalimo srpsku medicinu, kako smo uspeli da razvalimo srpsko školstvo, kako smo uspeli da urušimo sve institucije u ovoj državi i ne prestajemo sa urušavanjem. A kad god neko kaže da vi doprinosite tome, vi se vraćate u prošlost i prozivate neki bivši režim, a od tog bivšeg režima ste pokupili najgore kadrove, najgore kadrove. Da ne kažem da ste celu URS bivši ili G17 plus Mlađana Dinkića, samo ko nije hteo nije prešao u naprednjake. Apsolutno su svi kod vas danas, i vi pričate o bivšem režimo. Ako krenemo tako, možemo da optužujemo i kneza Mihaila za greške iz prošlosti.

Dakle, ovo u šta vi uvodite Srbiju, ovo kako vi razvaljujete ovu državu i ovo društvo, ja vam garantujem da će se jednog dana izučavati. I ove zakone koje danas donosite, misleći da ćete večno vladati, verujte mi, neki pre vas isto su donosili zakone i isto su mislili da će večno vladati, pa su se okliznuli. Dakle, batina ima dva kraja. Ne pretim ja ovde nikome, ja samo konstatujem stvari. Mnogi su ovde donosili zakone misleći da će večno vladati, pa su ih sačekali ti isti zakoni koje su oni donosili, pa danas kukaju na njih. Isto će sačekati i vas. I Broj je mislio da će večno vladati i Milošević i Tadić i mnogi drugi, pa su završili kako su završili. Završiće se i ova agonija.

Ali, ja imam jedno pitanje, intimno, koje više nije ni političko, nego ljudsko. Kako vi nemate jedan posto potrebe, obzirom da ste uzurpirali sve u ovoj zemlji, apsolutno sve institucije, sve televizije, sve ste stavili pod svoju kontrolu i upravljate životom i smrti? Kako nemate potrebe da ostavite jedan posto zdravog tkiva u ovoj zemlji da kad ovo zlo vreme prođe može nešto zdravo da nikne? Kako nemate potrebu za tim sa ljudskog aspekta vas to pitam? Zaista mi nije jasno.

Sve će vlasti proći, sve će se vlasti završiti kako nemate potrebu da ostavite jedan procenat zdravog mesa, zdravog tkiva da nešto može da nikne? Ako sve pokvarimo, jedan prozor da odškrinete, i jedan prozor da otvorite, a ako vam smeta opozicija, evo ja vam predlažem da donesete zakon o ukidanju opozicije, da privatizujete ovaj parlament. Hajde da se svi povučemo da ostane u sali da pokažete šta znate, ali će se i to završiti. Da nema opozicije u parlamentu, verujte mi, sve će se jednog dana završiti.

Imovinska karta

(Priboj, 02.09.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -