MILOŠ PARANDILOVIĆ

Novo lice Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Miloš Parandilović do sada je narodni poslanik bio dva puta, u devetom sazivu, od 2012. do 2014. godne, i u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 13. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao sedmi na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu najpre nije bio deo nijedne poslaničke grupe, da bi 08.08.2023. postao zamenik predsednika novoformirane poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, a zatim od sredine septembra postao deo poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 19. na listi Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak - Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Novo lice Srbije), mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

BIOGRAFIJA

Rođen je 16. marta 1989. godine u Priboju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Visoku poslovno-tehničku školu u Užicu, smer Građevinsko inženjerstvo.

Nakon lokalnih izbora 2012. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Priboj.

Polaznik je obrazovnog programa Beogradske otvorene škole "PolitiKAS", generacija 2013/14.

Bio je član Srpskog pokreta obnove od 2007. godine, a od decembra 2010. godine i potpredsednik opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove u Priboju. Takođe, bio je i član Izvršnog odbora Srpskog pokreta obnove.

2017. napustio je Srpski pokret obnove i pridružio se Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

Po napuštanju Pokreta obnove Kraljevine Srbije osnovao je pokret Novo lice Srbije, koji je ujedinjenjem sa Reformističkom strankom postao stranka.

Predsednik je stranke Novo lice Srbije.

Poslednji put ažurirano: 17.02.2024, 15:50

Osnovne informacije

Statistika

  • 126
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Vučićeve sluge i poslušnici, jedini put kada ste se vi pitali ovde o medijskim zakonima, a to je bilo poznih devedesetih godina, znamo kako se završilo i znamo kako se završio Slavko Ćuruvija.

Kada god vi imate priliku da odlučujete o sudbini ovog naroda, nama se crno piše. Tragična je sudbina da u ovoj zemlji veću vlast, realnu ima Vojislav Šešelj, vaš idejni tvorac, nego Miloš Vučević koji je zvanični predsednik SNS. Vi ćete živeti i okončati kao sluge ovog režima i apsolutno ništa više. Jedini smisao vaš bavljenja politikom jeste da zgrnete novce u džep. Ne svi, nemate svi tu privilegiju, ali jedan dobar deo koji sedi u Vladi i ministarstvima, ali ljudi verujte, vreme radi svoje. Niko nije doveka vladao, zapitajte se kako ćete posle toga prošetati ulicom. Zapitajte se kako ćete svom narodu pogledati u lice. Zapitajte se kako će reagovati Srbi sa Kosova i Metohije koje ste gurnuli i izbor između dve okupacije, Kurtijeve i Radojičićeve.

Vi Srbe sa Kosova gurate u zagrljaj Kurtiju, da biste se spasili od Radojičićevog terora. Sada ga hapsite, pa ćete da ga puštate. Odgovaraćete za sve ove zločine nad sopstvenim narodom, za svu nesreću koju ste naneli sopstvenom narodu, za pljačku milenijuma koju ste sproveli ovde. Mnogi pre vas su krali, ali niko nije ovoliko krao. Za sve ćete odgovarati.

Vreme radi svoje, od toga se spasiti nećete, koliko god pravda bila spora, biće dostižna, uvek je bila dostižna. Vi nećete biti ponosni što ste bili članovi SNS, poginjaćete glavu, ali mi ćemo biti tu da vas podsetimo da ste to bili i mi ćemo tu biti da vas spasimo i da uredimo zakonski ovu zemlju da ne može narod da vam sudi, nego da vam sudovi sude.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Gospođo Danijela, ja znam da imate emotivne razloge da branite Milana Radojičića, međutim, vi ste Srbe sa Kosova gurnuli da biraju između dve okupacije…(Isključen mikrofon.)

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Ako ste imali ideju, gospodine ministre da nas uspavate , eto da ne kažete da ništa ne pohvalimo, moram vam reći da ste na pola puta.

Zaista, ne znam kako vam uspeva da sa mnogo reči ne kažete ništa i to već traje ceo saziv.

Međutim da se vratim na ono što je zanimljivo gde ste prekinuli mene gospodine Orliću a sve ostale vaše koalicione partnere i članove stranke pustili da pričate, a to je tema KiM.

Dakle, vi ste Srbe na KiM, izdali i od toga se spasiti nećete, vi ste ih poslali u okupaciju Radojičiću da biraju između njega i Kurtija, ko će da ih okupira, jel tako?.

Imovinska karta

(Priboj, 02.09.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -