MILOŠ PARANDILOVIĆ

Novo lice Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Miloš Parandilović do sada je narodni poslanik bio dva puta, u devetom sazivu, od 2012. do 2014. godne, i u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 13. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao sedmi na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu najpre nije bio deo nijedne poslaničke grupe, da bi 08.08.2023. postao zamenik predsednika novoformirane poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, a zatim od sredine septembra postao deo poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 19. na listi Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak - Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Novo lice Srbije), mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

U 14. sazivu deo je poslaničke grupe Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije.

BIOGRAFIJA

Rođen je 16. marta 1989. godine u Priboju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Visoku poslovno-tehničku školu u Užicu, smer Građevinsko inženjerstvo.

Nakon lokalnih izbora 2012. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Priboj.

Polaznik je obrazovnog programa Beogradske otvorene škole "PolitiKAS", generacija 2013/14.

Bio je član Srpskog pokreta obnove od 2007. godine, a od decembra 2010. godine i potpredsednik opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove u Priboju. Takođe, bio je i član Izvršnog odbora Srpskog pokreta obnove.

2017. napustio je Srpski pokret obnove i pridružio se Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

Po napuštanju Pokreta obnove Kraljevine Srbije osnovao je pokret Novo lice Srbije, koji je ujedinjenjem sa Reformističkom strankom postao stranka.

Predsednik je stranke Novo lice Srbije.

Poslednji put ažurirano: 10.04.2024, 08:52

Osnovne informacije

Statistika

  • 126
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.04.2024.

"Pogledaj bagru, anđele. NJihova duša je prokleta, svima su stavili amove, sebi sagradili hramove, ruke im ogrezle u krv“.

Ovo su legendarni stihovi Riblje Čorbe, a kada vidim vas koji sedite preko puta mene i one koji upravljaju ovom zemljom 12 godina, imam osećaj da ih je Bora napisao upravo za vas samo retroaktivno.

U prethodnih 12 godina sve ste rasturili u ovoj zemlji i to sada vidi cela Evropa i ceo svet. Prodali ste sve što se prodati moglo. Bacili ste Ustav ove zemlje pod noge. Bacili ste zakone ove zemlje pod noge. Razmontirali ste državu Srbiju do temelja da je pitanje da li je ikad iko više može sastaviti.

Gledam u ovim poslaničkim klupama ove proslavljene košarkaške asove, pa razmišljam kolika je cena da silne medalje i obraz bacite pod noge i da služite jednom diktatorskom, uzurpatorskom i lopovskom režimu. Gde vam je kičma i gde vam je dostojanstvo?

Pitao bih i Jovanova i Orlića gde je njima dostojanstvo, ali oni su dostojanstvo, kičmu i obraz ostavili pre 15 godina u ormaru. Oni to više ne mogu da nađu?

Okupili ste sve moguće sluge svih prethodnih režima i vi pričate o nekim bivšima? Pa, sve najgore bivše je kod vas. Kud će veći lopovi? Sve ste pokupili i iz G17 iz DS.

Svuda je bilo časnih i poštenih ljudi, ali vi ste samo lopuže iz tih stranaka pokupili u svoje redove i držite neke moralne lekcije ovde.

Uveli ste ovoga mučenika Kenu, koji sad dobacuje ovde, kog ste valjda ucenili da ne bi odgovarao za kriminal koji je sprovodio u Smederevskoj Palanci, pa bežite sa duela.

Zovu me na duel, kaže hoće Đuka, pa Đuka otkazao, kaže – ne da mu stranka. Neki dan Kena na isto na KTV treba da gostuje, u ponoć javlja da mu ipak stranka zabranila.

Možete vi da bežite od mene koliko hoćete i od opozicije, od suda istorije pobeći nećete, to vam ja garantujem. Od suda ove zemlje, oslobođenog pravosuđa kada dođe vreme, sigurno pobeći nećete.

Napravili ste najveću kriminalnu organizaciju u Evropi, a možda čak i na svetu, a ona se zove SNS i vi ste sve, samo ponajmanje režim.

Ja sam više puta to rekao i opet ću ponoviti, Aleksandar Vučić je ponajmanje predsednik države, a ponajviše šef mafije u ovoj zemlji. Vi odgovarate kriminalcima. Vi ste izbrisali granicu između mafije i države.

Zvonko Veselinović vam u selu Ba kod Ljiga odneo celo brdo. Iskopao i sve odneo. Kinezima ste takođe dali da nose brdo u Boru, Majdanpeku. Gde god ima rude, gde god ste šta namirisali vi dajete ili domaćim kriminalcima ili belosvetskoj bandi da nosi da bi vama obezbedili međunarodnu podršku.

Vi pričate kako neko ide po ambasadama? Pa, vi ste doveli ambasadora na sastanak vlasti i opozicije i ponizili ovu državu, ponizili njen Ustav, pokazali kako niste sposobni sami da organizujete dijalog nego ste pozvali medijatore. Vi pričate kako neko ide po stranim ambasadama? Pa, vama strane ambasade sve određuju u ovoj zemlji. Vi ste bagatelisali i dali ovu zemlju strancima. Ko je god hteo da pobode i da kopa ovde, vi ga dovodite, od „Rio Tinta“ do ne znam ni ja koga. Sve belosvetske protuve ste doveli ovde. Rasprodajete im ovu zemlju da bi vama dali podršku i da bi vam obezbedili još koju godinu opstanka na vlasti.

Vi ste sve razorili u ovoj zemlji. Nije niko odavde, vi.

Gospođo Brnabić, ja sam mislio da posle Orlića nemoguće je naći veću satrapu da se stavi na čelo parlamenta, ali Vučić je i to uspeo. Alal mu vera.

Zaluđujete nas ovde danima. Sedite tu i sa mesta diskutujete sa poslanicima. Pa, nije to vaš posao, ljudi.

Da li treba posle 12 godina vladavine da vas ja učim ovde, koji sam mlađi od većine vas ili skoro svih, kako se vodi sednica parlamenta?

Vi sedite i odatle dobacujete i kada vas neko nazove Mapetovcima, onda se ljutite. Ja se samo pitam gde vas Vučić nalazi? To mi nije jasno.

Meni neko da kaže da nađem ovolike moralne i duhovne invalide, satrape i mračnjake iz svih stranaka, ja bih morao nebo i zemlju i celu Evropu da prevrnem da ih nađem. On vas je našao i metnuo vas je ovde da nam ispirate mozak. Već dvanaestu godinu vršite lobotomiju nad ovom zemljom i nad ovim narodom, nad građanima ove zemlje. Zaglupljujete, sprovodite teror.

Parkiraju se crni džipovi ispred kandidata za odbornike na lokalnim izborima. Ne daju im do ponoći da izađu na glasanje, odnosno do 20.00 sati, dok se ne zatvore biračka mesta. Onda džipovi odu. U takvoj zemlji mi živimo, gde Zvonko Veselinović i Radojičić rade šta hoće, gde Šarić reketira sve investitore na Zlatiboru. Pedeset evra od svakog kvadrata koji se diže na Zlaltiboru. Zato ste Stamatovića doveli tu, da vas ima više na gomili, Zavetnici.

Koga god možete da ucenite i da uhvatite za nešto, vi ga dovodite tu da vam služi i doveli ste sve ljude bez kičme. Da li je tako? Tu s kičmom više nikog nema. Čast izuzecima, ali ja ih ne vidim sada trenutno, a bacam pogled po celoj sali.

Sve najgori talog ovog društva vi ste izvukli i metnuli ovde da vršite lobotomiju i ovo malo vremena što imamo vi nešto replicirate, davite nas, gušite nas, držite nas satima ovde kao taoce. Opozicija je taoc u ovoj zemlji vašeg ludila.

Vi ste Kurtiju sve na Kosovu dali, a imate obraza nekome da kažete da su izdajnici? Evo slike jedne, gospodo naprednjaci. Evo slike. Za četiri opštine koje ste predali Albancima u ruke Kurti vam poslao autobuse da dođu na miting ovde, da pokažu kako je Vučić veliki.

Evo, pored vas sedi ovaj ministar Rakić mučenik što je polagao zakletvu. Da li treba da čitam zakletvu koju ste položili u Vladi Kosova? Vi mi pričate o patriotizimu? Kada ste dole propali, Vučić vas doveo ovde da nam bušite mozak i da kupujete penthaus u Vojvode Stepe i da gradite zgrade.

Svaki kriminalac ovde kod vas pravi zgrade. Cela Trošarina kriminalna banda Srpske napredne stranke, a poštene ljude, koji to rade godinama, reketirate. Reketirate ih i za priključak za vodu i za priključak za struju. Samo su vaši ostali u poslu. Vi ste, bre, mafija. Najveća mafija u Evropi i odgovaraćete za to.

Verujte mi, kad god dođe vreme, ja ću insistirati na tome da se ovde zatvore granice, da se svedu računi sa mafijom. Pobeći će neki, ali neće svi.

Gospodine Jovanov, nema razloga da se vi smejete. Mnogo ste mi hrabri ovde u parlamentu, a danas jurite opoziciju posle konferencije za štampu i nudite se vi i Orlić kao svedok saradnik. Da li ste se nudili kao svedok saradnik? Nosite fascikle i nekakve torbice i kažete kako imate Andreja i Aleksandra Vučića u fioci.

Nećete se izvući, Orliću i ti, Jovanov. Izvući se nećete. Odgovaraćete pred zakonima ove zemlje.

Svedoci saradnici mogu da budu sitni piuni, a vi ćete odgovarati, to vam ja garantujem, za epsku pljačku koju ste sproveli nad ovim narodom, jer vi ste, ponavljam, najveća kriminalna organizacija u Evropi i vi se hvalite kako vladate. Pa, uz pomoć diktature, uz pomoć batinaša, uz pomoć uzurpacije sve medijske, finansijske i sve druge moći u ovoj zemlji naravno da ćete da vladate.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.04.2024.

Gospodine Milojičiću, moja politička biografija je vrlo poznata. Svako koga interesuje može da uzme i izgugla, ja sam na nju ponosan, a vi koji se danas posipate pepelom i koji glumite većeg papu od pape, pa daj bre i ti, Milojčiću i Orliću, ostavite, bre, pertle, da možemo da vas nađemo sutra, sačuvajte dostojanstvo malo. Ja znam da si ti aerodinamičan, ali sačuvaj pertle malo.

Dostojanstvo moraš da sačuvaš i u najgorim vremenima krize, gospodine Milojičiću, moraš zbog svoje dece, ne zbog sebe. Ti sa svojom karijerom završio u svakom smislu. Ti se posipaš pepelom, uživaš u blatu, plivaš, toplo ti, odlično, ali zbog dece svoje, zbog pokolenja sutra, čoveče Božiji, nemoj se ponižavati toliko. Dostojanstvo, hajde da klecneš malo, ali nemoj baš na kolena da padaš, sačuvaj dostojanstvo malo za ime Boga.

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Napredna mafijo, Vučićev kartel, kako ide razaranje i pljačka Srbije u novom mandatu? To je ono što mene interes.

Gospođo Brnabić, sve je pod kontrolom. Bratov biznis raste, braće Vučić biznis raste, Malog biznis raste. Sve je super. Vama je odlično. Mafija raste da hara Srbijom i nakon novih izbora. Vi nakon tri mandata neuspešnog predsedavanja Vladom Srbije metnuo vas Vučić ovde da nama ispirate mozak umesto Orlića.

Ja sam tu samo da otvorim naprednjačku konzervu da cela Srbija oseti smrad koji se širi iz ovog parlamenta ovde nakon 12 godina vaše vladavine i nakon 12 godina lobotomije koju sprovodite nad ovom zemljom i ovim narodom.

Vidim da insistirate ovde na dijalogu i međusobnoj kulturi dijaloga i to bi tako bilo da je Srbija demokratska zemlja, ali pošto pod vašom vlašću nije nema razloga za demokratskom debatom i nema razloga da se sa vama biraju reči. Da ste vi na demokratski način dobili ove izbore za jedan glas ja bih vam ustao, čestitao i pružio ruku i rekao – jedan glas, svaka čast, ali pošto ste vi lopovi i uzurpatori koji maltretirate i svoje sopstvene birače i svoje sopstvene članove trpate po autobusima kao u torove, pa ih transportujete sa jednog mesta na drugo da glasaju kako gde Vučiću i bratiji odgovara nema razloga za čestitanja i nema razloga za biranje reči.

Gospodine Radenoviću, vi treba da pognete glavu i vaši unuci će se stideti bez obzira na vašu biografiju koja je dobra, koji će se stideti vaše uloge u ovom Republičkom parlamentu što ste u poznim danima svog života dozvolili sebi da služite Vučiću i da ti sediš tu kao Mapetovac i određuješ ko će ovde da priča i ko neće da priča i ko će da dobije reč i ko neće da dobije reč i da braniš ovaj kartel i ovu mafiju jer Aleksandar Vučić u ovoj zemlji je ponajmanje predsednik države, a ponajviše šef mafije u ovoj zemlji i sve ovo što se dešava ovde i izbor Ane Brnabić na mesto šefa parlamenta je borba za unutar kartela i ovde se samo o tome radi.

Nisam te ništa pitao.

Imovinska karta

(Priboj, 02.09.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130348.00 RSD 01.08.2022 -