Treća sednica Pododbora za informatičko društvo i digitalizaciju

21.07.2021.

Na sednici Pododbora za informatičko društvo i digitalizaciju održanoj 21. jula 2021. godine, članovi Pododbora su razgovarali o organizaciji javnog slušanja na temu: „Digitalizacija u privredi – potencijali i izazovi“.
Predsednica Pododbora Marina Raguš rekla je da će na predlog narodne poslanice Milice Dačić, prva dva, od ukupno sedam javnih slušanja, biti održana u naučno-tehnološkim parkovima u Čačku (3. septembra 2021. godine) i Nišu.

Ona je istakla da je Pododbor svoje aktivnosti proširio i na povezivanje malih i nerazvijenih sredina sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i da je plan da se učenicima koji pokazuju, kako je rekla, izvanredne talente, omogući stipendiranje tokom obrazovanja.

Članica Pododbora Milica Dačić pojasnila je da je ideja da se školama širom Srbije, koja imaju IT odeljenja, uputi poziv da delegiraju učenike koji bi dolazili u posete naučno-tehnološkim centrima i stupili u kontakt sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Plan je i da se formira jedinstvena baza talenata, kako bi Kancelarija mogla da prati učenike na njihovom obrazovnom putu i kako bi po završetku fakulteta, ali i tokom studiranja mogli da budu uključeni u različite projekte.

Članovi Pododbora su doneli Odluku da Odboru za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo podnesu predlog za organizovanje javnog slušanja na temu: „Digitalizacija u privredi – potencijali i izazovi“.

Sednici je predsedavala predsednica Pododbora Marina Raguš.

Prisutni članovi

...

Marina Raguš

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 21.07.2021, 16:58