Treća sednica Odbora za Kosovo i Metohiju

11.01.2017.

Sednica broj: 3

Predsedavajuci: Milovan Drecun

Odbor: Odbor za Kosovo i Metohiju

Na sednici od 11. januara, članovi Odbora za Kosovo i Metohiju informisali su se o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policije, Vojnobezbednosne agencije, Vojnoobaveštajne agencije, Bezbednosno-informativne agencije, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predstavnici Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, koji su članove Odbora informisali o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, nakon čega je ta informacija detaljno analizirana.

Članovi Odbora utvrdili su da je politička situacija na Kosovu i Metohiji relativno stabilna uprkos aktuelnim dešavanjima, ali da je bezbednosna situacija osetljiva, da može da se pogorša i da može doći do incidenata.

Takođe, utvrđeno je da je evidentno prisustvo radikalnih islamista na Kosovu i Metohiji i da je visok stepen opasnosti od izvođenja terorističkih akcija.

Sednica je bila zatvorena za javnost, na osnovu tačke 21. stav 1. Odluke o postupanju sa tajnim podacima broj 02-2285/14, od 7. jula 2014. godine.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora mr Milovan Drecun.

Poslednji put ažurirano: 13.01.2017, 13:52