Treća sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

25.10.2016.

Sednica broj: 3

Predsedavajuci: Igor Bečić

Odbor: Odbor za kontrolu službi bezbednosti

Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na sednici zatvorenoj za javnost, održanoj 25. oktobra 2016. godine, razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Vojnobezbednosne agencije za period od 1. oktobra 2015. godine do 31. marta 2016. godine.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti je ustanovio da je Vojnobezbednosna agencija u izveštajnom periodu kontraobaveštajnim i bezbednosnim merama efikasno štitila Ministarstvo odbrane, Vojsku Srbije i odbrambene pripreme zemlje u celini, u skladu sa zakonskom regulativom. Takođe, analizirana je i realizacija težišnih zadataka Vojnobezbednosne agencije, koji se odnose na suprotstavljanje terorističkoj i ekstremističkoj delatnosti, suprotstavljanje delatnosti stranih obaveštajnih službi i prioritetima Vojnobezbednosne agencije u skladu sa aktuelnim bezbednosnim izazovima.
Odbor je doneo i Odluku o vršenju nadzorne posete i kontrole rada Direkcije Vojnobezbednosne agencije u Beogradu, u skladu sa Planom rada Odbora za kontrolu službi bezbednosti za 2016. godinu. Navedenom Odlukom predviđen je datum nadzorne posete, sastav Delegacije Odbora, kao i predmet i ciljevi nadzorne posete.

Na sednici razmatrane su i predstavke građana koje se odnose na pitanja iz delokruga rada Odbora.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti nastaviće aktivan nadzor nad radom službi bezbednosti u cilju jačanja civilnog i demokratskog nadzora nad radom službi bezbednosti.

Poslednji put ažurirano: 29.11.2016, 11:07