Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.10.2019.

2. dan rada

OBRAĆANJA

...
Srpska napredna stranka

Maja Gojković

Poslanička grupa Srpska napredna stranka | Predsedava
Poštovane dame i gospodo narodni poslanici, nastavljamo rad Prve sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u ovoj godini.
Na osnovu službene evidencije o prisutnosti narodnih poslanika, konstatujem da sednici prisustvuju 72 narodna poslanika.
Radi utvrđivanja broja narodnih poslanika prisutnih u sali, molim da ubacite svoje identifikacione kartice u poslaničke jedinice elektronskog sistema za glasanje.
Konstatujem da je primenom elektronskog sistema za glasanje utvrđeno da je u sali prisutno 129 narodnih poslanika.
Prelazimo na odlučivanje o predlozima akata iz tački 1. i 2. dnevnog reda. Stavljam na glasanje Predlog zaključka povodom razmatranja redovnog godišnjeg Izveštaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2018. godinu, koji je podneo Odbor za ljudska manjinska prava i ravnopravnost polova 10. septembra 2019.
Zaključujem glasanje i saopštavam: za – 129 narodnih poslanika.
Konstatujem da je Narodna skupština usvojila Izveštaj sa Predlogom zaključka.
Stavljam na glasanje Predlog odluke o izmeni odluke o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije kao uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom, u celini.
Zaključujem glasanje i saopštavam: za – 129 narodna poslanika, nije glasao jedan narodni poslanik.
Konstatujem da je Narodna skupština usvojila Predlog odluke.
Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje tačaka dnevnog reda ove sednice, odlučivanje o njima, saglasno članu 102. Poslovnika zaključujem Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodna skupština Republike Srbije u ovoj godini.