MAJA GOJKOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 22.05.1963.godine. Živi u Novom Sadu.

Diplomirala na Pravnom fakultetu na Univerzitetu u Novom Sadu 1987. godine.
Pravosudni ispit položila nakon dve godine pripravničog staža u advokatskoj kancelariji Mite Gojkovića.
Od 1989. godine radi kao advokat u porodičnoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu.

Politikom je počela da se bavi početkom 90-ih godina.
Poslanica je bila u parlamentima Jugoslavije i Državne zajednice Srbije i Crne Gore od 1992. godine. U jednom od ovih mandata bila je potpredsednica Veća građana. Učestvovala je u radu Interparlamentarne unije.
U jednom od mandata bila je i poslanica u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Obavljala je funkciju ministra bez portfelja Vlade Republike Srbije od 1998-1999. godine i bila je potpredsednica Vlade Savezne Republike Jugoslavije od 1999-2000. godine.

Na lokalnim izborima u septembru 2004. godine izabrana je za gradonačelnicu Novog Sada, i tako postala prva žena gradonačelnik u istoriji grada. Od maja 2012. godine Maja Gojković je bila narodni poslanik u Narodnoj skupštini, članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Od 23. aprila 2014. godine, većinom glasova narodnih poslanika, izabrana je za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije u X sazivu. Takođe, Maja Gojković bila je predsednik Odbora za prava deteta i šef stalnih delegacija u Interparlamentarnoj uniji i Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 149
  • 12
  • 0
  • 0
  • 7 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 26 dana i 23 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukoli...

Odabir novog Generalnog sekretara

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 1 dan

Poštovani, Ja kao obični građanin koji često pratim prenose Narodne skupštine Republike Srbije, kako plenarne tako i odborske sjednice, zapažam kako već više od dva mjeseca nemate Generalnog sekretara.

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 29 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Poštovane dame i gospodo narodni poslanici, otvaram Šestu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini.
Na osnovu službene evidencije o prisutnosti narodnih poslanika, konstatujem da sednici prisustvuju 84 narodna poslanika.
Radi utvrđivanja broja narodnih poslanika prisutnih u sali, molim vas da ubacite svoje identifikacione kartice u poslaničke jedinice.
Konstatujem da je primenom elektronskog sistema za glasanje utvrđeno da su u sali prisutna 128 narodnih poslanika.
Danas su me obavestili da sednici neće prisustvovati poslanici Đorđe Milićević i Dejan Radenković.
Saglasno članu 86. stav 2. Poslovnika obaveštavam vas da je ova sednica sazvana u roku kraćem od roka utvrđenog u članu 86. stav 1. zbog potrebe da Skupština što pre razmotri predloge akata iz predloženog dnevnog reda sednice.
U sazivu ove sednice dostavljen vam je predlog dnevnog reda sednice.
Prelazimo na razmatranje akata po hitnom postupku.
Vlada je predložila da se po hitnom postupku stavi na dnevni red Predlog odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije.
Stavljam na glasanje.
Zaključujem glasanje: za – niko, protiv – jedan.
Konstatujem da nije prihvaćen predlog.
Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio je da se po hitnom postupku stavi na dnevni red Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika suda u sudovima opšte i posebne nadležnosti u Republici Srbiji.
Stavljam na glasanje.
Zaključujem glasanje: za – 126, protiv – niko, uzdržan – jedan.
Konstatujem da je Skupština prihvatila ovaj predlog.
Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio je da se po hitnom postupku stavi na dnevni red Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika suda u Prekršajnom sudu u Kruševcu.
Stavljam na glasanje.
Zaključujem glasanje: za – 129, protiv – niko, uzdržan – jedan.
Konstatujem da je prihvaćen ovaj predlog.
Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio je da se po hitnom postupku stavi na dnevni red Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika suda u Osnovnom sudu u Pirotu.
Stavljam na glasanje.
Zaključujem glasanje: za – 129, protiv – niko, uzdržan – jedan.
Konstatujem da je prihvaćen ovaj predlog.
Narodni poslanik profesor Miladin Ševarlić predložio je da se dnevni red sednice dopuni tačkom – Predlog deklaracije o genetički modifikovanim organizmima i proizvodima od GMO.
Da li želite reč? (Da.)

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Hvala vam.

Stavljam na glasanje ovaj predlog.

Zaključujem glasanje: za – 17, protiv – niko, uzdržanih – nema.

Konstatujem da nije usvojen ovaj predlog.

Sada prelazimo na dopune dnevnog reda poslanika koji bojkotuju rad sednice.

Poslanik Tatjana Macura predložila je da se dnevni red sednice dopuni tačkom – Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Stavljam na glasanje ovaj predlog.

Zaključujem glasanje. Niko nije pristupio glasanju.

Poslanik Tatjana Macura predložila je da se dnevni red sednice dopuni tačkom – Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Stavljam na glasanje ovaj predlog.

Zaključujem glasanje. Niko nije pristupio glasanju.

Hoću samo zbog građana Srbije samo da objasnim da predlagači nisu u sali a predlažu dopune dnevnog reda te zbog toga niko neće da pristupi glasanju. Red je da predlagač dođe i obrazloži svoj predlog.

Poslanica Tatjana Macura predložila je da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Stavljam na glasanje predlog.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje Predlog poslanika Vladimira Đurića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije na ime umanjenja penzije po osnovu Zakona o privremenom načinu utvrđivanja isplate penzija.

Zaključujem glasanje: niko nije pristupio glasanju.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Aleksandra Stevanovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o izmeni Krivičnog zakonika.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Aleksandra Stevanovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o izmeni Zakona o javnom redu i miru.

Zaključujem glasanje: niko nije pristupio glasanju.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Zorana Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o dopuni Zakona o Vladi.

Nema ga.

Nema predlagača.

Zaključujem glasanje: niko nije pristupio glasanju.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Zorana Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o izmeni Zakona o radu.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Zorana Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o dopuni Zakona o izboru predsednika Republike.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Zorana Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Zorana Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog Zorana Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog Rezolucije Narodne skupštine o priznanju i osudi genocida nad Jermenima počinjenim u Osmanskom carstvu u periodu od 1915. godine do 1922. godine.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o izmeni Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Živkovića da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog zakona o planiranju i uređenju prostora i naselja.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Stavljam na glasanje predlog poslanika Živkovića da dnevni red dopuni tačkom sa Predlogom odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenice i okolnosti koje su dovele do nezakonitog oduzimanja dozvole za rad Akcionarskom društva za osiguranje "Takovo osiguranje", Kragujevac.

Zaključujem glasanje: niko nije glasao.

Narodni poslanik Nemanja Šarović, predložio je da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenice u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva Zorana Đinđića.

Da li želite reč? (Da.)

Izvolite, Nemanja Šarović.

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Zahvaljujem.

Stavljam na glasanje ovaj predlog.

Zaključujem glasanje: za je glasalo - devet poslanika, te nije prihvaćen predlog.

Poslanik Šarović predložio je da se dnevni red sednice dopuni tačkom Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenice i okolnosti u vezi sa pritiscima na državne organe i kršenje zakona tokom izbora za narodne poslanike u Narodnoj skupštini održanih 2016. godine.

Da li želite reč? (Da.)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.11.2017.

Zahvaljujem. Ako dozvoli opozicija da neki put dobije nekakav odgovor za more uvreda i laži koje ovde iznosi na račun ličnosti koje navode u tim svojim lažima i uvredama.

Dakle, čisto zbog građana Srbije moram da ponovim ono što je rečeno i na početku, a poslanik Radoslav Milojičić, istine radi, nije ni rekao koji to član Poslovnika je tačno povređen prilikom zakazivanja sednice, zato što on to ili ne zna ili ovde iznosi neistinu, što je pre na…

(Radoslav Milojičić: Povreda Poslovnika.)

Da, povreda Poslovnika, možda jednoga dana.

Rekli ste na početku i pitali ste me kada ću prestati da učestvujem u incidentima koji se ovde dešavaju svaki dan. Ne, ja nikada nisam učestvovala ni u jednom incidentu koji se dešava u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Pre dve nedelje sam bila žrtva jednog događaja, a to je kada me je troje poslanika poslaničke grupe Dveri brutalno napalo, prvo verbalno maltretirali, pa uzmite udžbenik i da vidite šta znači nasilje nad ženama i muškarcima kada se to vrši verbalno, a kada su uspeli verbalno da me izmaltretiraju, onda su primenili i silu, o čemu svedoče nalazi ovlašćenih lekara i u zgradi parlamenta, ali kasnije i u vojnomedicinskoj ustanovi u koju sam išla na kontrolne preglede.

Takođe, nisam mogla da učestvujem ni…

(Radoslav Milojičić: Povreda Poslovnika.)

Imovinska karta

(Novi Sad , 09.01.2018.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Predsednik Narodne skupštine Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 101017.00 RSD 03.06.2016 -
Predsednik Narodne skupštine Narodna skupština Republike Srbije (Paušal) Republika mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
- Narodna skupština Republike Srbije (Troškovi za zakup stana) Republika mesečno 35000.00 RSD 03.06.2016 -
Predsednik upravnog odbora Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Republika mesečno 47347.00 RSD 29.05.2017 -
Poslednji put ažurirano: 03.11.2018, 01:46