Otvoreni Parlament | Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Centralnoj kancelariji Projekta Trans-evropske železnice

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Centralnoj kancelariji Projekta Trans-evropske železnice

Tip akta: Zakon

Status: Usvojen

Tekst zakona: [pdf]  [doc] 

Nema obrazloženja za donošenje po hitnom postupku.

Predlagač: Vlada

Sre
14.12.2016
Sre
14.12.2016
Čet
01.12.2016

Predlog zakona

[doc]  [pdf] 

Čet
01.12.2016

Ulazak u proceduru

Sažetak

Republika Srbija pristupila je projektu Trans-evropske železnice Ekonomske komisije Ujedinjenih Nacija za Evropu (UNECE), potpisivanjem 1992. godine Sporazuma o fondacijskoj saradnji “transevropska železnica (TER)” između UNECE i vlada učesnica TER.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je pismom od 24.12.2014. godine izrazilo zainteresovanost da preuzme ulogu zemlje domaćina Centralne kancelarije TER projekta u narednom periodu. Svrha sporazuma je da omogući rad Centralne kancelarije Projekta Trans-evropske železnice u Beogradu.

Republika Srbija pokriva troškove poslovnog prostora, plata osoblju, a prostorije kancelarije se smatraju prostorijama Ujedinjenih Nacija. Sporazum se zaključuje na period od 2 godine.
35%
25%
0%

Ključne novine

SEDIŠTE TRANS-EVROPSKE ŽELEZNICE PRESELJAVA SE U BEOGRAD

-Preseljenje sedišta Centralne kancelarije Projekta Trans-evropske železnice u Beograd i,

-Infrastruktura železnice Srbije A.D. obezbeđuje plate i naknade lokalnom osoblju, troškove putničkog automobila, kancelarijski materijal i tehničku opremu.
35%
20%
0%

Poslednji put ažurirano: 23.07.2019, 17:14