MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.
Poslednji put ažurirano: 08.05.2019, 09:57

Osnovne informacije

Statistika

  • 295
  • 0
  • 12 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Stari student, ali iz 2009.

čeka se odgovor 2 meseca i 30 dana i 2 sata

Poštovanje. Zašto neke moje kolege i ja, koji smo upisali fakultet 2009., a ne 2004., po starom studijskom programu u Kosovskoj Mitrovici, moramo da 5 godina ranije završimo od drugih kolega ili prelazimo na Bolonju? Ja bih Vas zamolio za razumevanje, meni je ostao samo jedan ispit klavira i dipl...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

odgovoreno za 2 dana i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 28.10.2019.

Poštovani potpredsedniče, dozvolite da izrazim zadovoljstvo što je Vlada Republike Srbije prihvatila ovaj amandman kolege Rističevića.

Kada smo već kod N1 televizije, dozvolite da kažem da ona ponovo u vidu Gebelsa radi iste stvari kada je u pitanju vladajuća koalicija, a posebno kada je u pitanju predsednik Republike gospodin Aleksandar Vučić.

Prošle sedmice ponovo je Goran Marković, u narodu znani kao bumbar, isijavao na N1 CIA, u intervjuu mržnju i otrov na Aleksandra Vučića. Goran Marković je na toj televiziji rekao da je Aleksandar Vučić, citiram – nevaspitan čovek, završen citat. U tom intervjuu je rekao, u svojoj 73. godini da je upisao filozofiju da studira, kako kaže, citiram njega – da popuni mračne praznine u sebi, završen citat.

Pošto on ima mnogo praznina u sebi mračnih, da živi tri života ne bi ih popunio, preporučujem Goranu Markoviću reditelju da ovaj put upiše i pedagogiju kako bi popunio prazninu vaspitanja koje ga nema, a vrlo često nastupa na toj N1 i Dušan Teodorović, ovo što spomenu kolega Marković, naziv zvani glavotres. Zašto glavotres? Jer, kada spomene on ime i prezime predsednika Republike trese se od mržnje. To je taj akademik glavotres koji je za vreme bombardovanja dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu, imao sam priliku da gledam dokumentaciju, i pobegao u SAD, radio ono što je radio u SAD, vratio se kasnije i radi iste stvari one koje radi.

Kolega Rističević je govorio o episkopu Gligoriju. Poštovani građani Republike Srbije, ne mogu da verujem da jedan duhovnik se toliko petlja u politiku i gle čuda šta je izjavio sinoć i to u završnoj reči u emisiji o kojoj je govorio kolega Rističević, čak mu je bilo žao što je srpska lista na KiM dobila 98%. Nazvao je to glupim. Znači, uplit po njemu, uticaj Republike Srbije na Kosovu je glupa stvar. Mene to i ne čudi kad vidimo o kakvom se duhovniku radi. Nije ovo jedini gaf, što bi rekle moje kolege, imao ih je on više u zadnjih dvadesetak godina.

Prema tome, preporučujem ovoj televiziji, koju, N1, CIA nazivam, da prestane više sa tim. Tamo gostuje često i Raša Karapandža, kojeg sam ja nazvao, ima mesec dana, da je naučni secikesa i monstrum naučni. To je onaj Karapandža koji je upisao doktorat, nije imao uslove. Preporučujem, ali sad ne znam koliko je moguće, da naše ministarstvo izvrši inspekcijski nalaz da vidimo da li ima elemenata da se pokrene postupak za ukidanje doktorata Raši Karapandži. Znam da on nije u našoj zemlji momentalno, jer on isijava silnice negativne iz susednih zemalja.

Prema tome, i ovoj televiziji preporučujem, ne samo kao što reče kolega Rističević da plaća porez, da emituje tamo odakle bi trebalo da emituje, nego da se malo i uljudi. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 28.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče, svakako da je informaciona bezbednost deo ukupnog sistema bezbednosti u celini, kao jednog od glavnih stubova naše zemlje.

Kad smo već kod ove trojice o kojima je gospodin Martinović i gospodin Rističević govorio danas, a i prethodnici iz jedne opozicione stranke, tačno je da oni imaju kontinuitet. Dame i gospodo, poštovani građani, tačno je da oni imaju kontinuitet. Oni imaju kontinuitet od 5. oktobra.

Dozvolite da kažem da nije slučajno, kao što su rekle uvažene kolege Martinović i Rističević, što se Dragan Đilas našao, zvani "điki mafija", danas u Krušiku ili Sergej Trifunović, u narodu znani kao "Sergej pišoje" ili Zoran Lutovac, u narodu zvani "zalutovac", jer je on zalutao u politiku. To mu i njegove kolege i građani Republike Srbije kažu. Dozvolite da kažem taj kontinuitet samo u dve rečenice.

Vi znate, nekoliko puta sam ja ovde lično iznosio, a i gospodin Martinović i Rističević, da je Dragan Đilas, u narodu znani kao "điki mafija", 13. 08. 2009. godine, pazite, 2009. godine, izjavio, citiram: "Ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova", završen citat, u američkoj ambasadi. To je taj kontinuitet.

Dozvolite dalje. Isti taj Dragan Đilas pre 4. 07. 2008. godine posetio je SAD, vratio se ovde, okupio grupu huligana 4. 07. 2018. godine u čačanskoj kafani "Moravski alasi", odmah prilikom povratka iz SAD, zajedno sa Boškom Obradovićem, Vukom Jeremićem, Dušanom Petrovićem, onim nesretnim Zelenovićem, koji tuži našu zemlju svaka tri dana u Evropi, Jankom Veselinovićem, zvani "stanokradica", itd, koji su napravili plan za rušenje predsednika države na temu Kosovo.

Gle čuda, ovi koji su izdali Kosovo, umesto da se zalažu da vrate Kosovo tamo odakle su ga oterali, oni su pokazali ko su.

Kad smo već kod toga, taj Sergej Trifunović, zvani "pišoje", inače novi nadimak sad ima, koji je poznat u narodu i među kolegama svojim, jedan gram za odmah, dva grama za poneti, e, taj Sergej Trifunović je 31. 01. 2019. godine rekao, pored ostalog, citiram: "Kosovo je izgubljeno. Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima".

Pa, šta vas čudi, dame i gospodo, da on danas ide u Krušik tamo?

Poštovani građani Srbije, uništili su oni, kako je rekao gospodin Martinović, Namensku industriju ranije, žele to i sada i nalaze svoje špijune. Tačno je da se sve zna, ali ipak je čovek ključni faktor. Zato su uhvatili ovog nesretnog Aleksandra Obradovića.

Ovaj Zelenović, pa to je neviđeno čudo. Taj svakih tri dana ide, tužaka državu Srbiju u inostranstvu. Ja se čudim šta radi naše tužilaštvo. Ima član zakona od 305. do 321, neka rade po njemu, neka ispituju. Nije on jedini. Ja nemam vremena da ih sada nabrajam koji su to sve bili. Nije ovo samo njih dvojica, izdajničke bitange naše zemlje, tu je profesor dr Rade Veljanovski. Znate li šta je taj rekao 21. 04. 2018. godine? Citiram: "Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu u UN". Završen citat. To je taj profesor jajara među kolegama zvani, jer je radio čudesa oko doktorata. Vi koji pratite, vrlo dobro znate o kome se radi.

Šta reći o drugima? Boris Tadić je isto to radio, isto se svrstao među izdajničke bitange. Tri puta je ponovio da će se odreći Kosova, da vam ponovo ne govorim datume.

Dakle, nije ovo nastalo danas, ovo traje od 5. oktobra. Možda nije zgodno da kažem, ali zaista je tužilaštvo trebalo da uzme u svoje ruke davno, davno, bre. Njihova je vlada sva izdajnička bila. Nije samo Perišić izdavao dokumente, pa čitava Vlada je takva bila, bivša, bivšeg DOS i bivše DS. Dakle, ovo nije za potceniti.

Dozvolite ipak da kažem, nisu samo oni, pa šta ovaj akademik nesretni radi, ovaj što je oteran sa Saobraćajnog fakulteta? On je oteran zbog nerada i neodgovornosti u vremenu kada je naša otadžbina bila bombardovana. Gde je pobegao? U SAD. Koliko je boravio? Dve godine. Šta je radio tamo neka naše službe ispituju i vratio se nazad i zaposlio dve ćerke na državne univerzitete i nama govori da smo mi primitivci ovde. Primitivci smo zato što radimo svoj posao, što nismo terani iz firmi u kojima smo radili, jer smo bili vredni i odgovorni ljudi.

Poštovani građani, ne dozvolite da vas zavaravaju, neradnici, hohštapleri, lezijedovići, džabalebaroši, secikese i luftiguzi. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2019.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, gospodine ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, dozvolite da kažem da je ova odluka izuzetno važna za naše penzionere, jer će oni, bez obzira na sve, 5. novembra dobiti jednokratnu pomoć. Moram da kažem da će i od Nove godine dobiti povišicu penzije.

Neki se suprotstavljaju i danas u ovom visokom domu ovde i moram da ih podsetim da je, pre dolaska Aleksandra Vučića na vlast, država Srbija bila ekonomski, industrijski, infrastrukturno totalno devastirana. Kada to kažemo da je bila industrijski, ekonomski, infrastrukturno devastirana, a onda dozvolite da kažem i bez sigurnosti, bezbednosti naših građana. Zašto ovo govorim? Da bi shvatili zašto smo išli oduzimati, kako neki kažu, penzije i plate. Da li je zemlja koja je bila ponižena, zemlja bez plana i programa, zemlja bez nade i vere njenih građana u bolju budućnost, zemlju sa prevelikom prezaduženošću, to su zaboravili danas, gospoda, zemlju totalno urušenih državnih institucija, zemlju bez ikakvog međunarodnog ugleda, a narod srpski bio je totalno satanizovan i zatekli smo zemlju potpuno opljačkanu pljačkaškom privatizacijom.

Gospodo, ako smo tako zatekli državu Srbiju 2012. godine, onda je bilo neminovno krenuti u modernizaciju Republike Srbije i naš današnji predsednik, tada predsednik, od 2014. godine, Vlade Republike Srbije, doneo je program modernizacije Republike Srbije, koju danas Vlada Republike Srbije, najveći broj poslanika u ovom visokom domu, a i najveći broj građana Republike Srbije sprovodi. Da bi modernizaciju pokušali sprovesti morali smo ići sa sniženjem penzija i plata. To je valjda svima jasno, ono što je najvažnije, jasno je našim građanima i jasno je našim penzionerima.

Ono što je vrlo važno, a to je da nije bilo fiskalne konsolidacije ne bi danas bile ni penzije ovolike kolike jesu, da nije bilo investicija planiranih i ostvarenih procesom modernizacije ne bi bilo ni danas ove povišice, o kojoj govorimo, penzionerima, da nije bilo svakodnevnog otvaranja fabrika ne bi bilo ni finansijske konsolidacije i da nije bilo otvaranja škola, puteva, domova zdravlja, bolnica ne bi bilo danas ni ove povišice, ne bi ni penzija bilo. Da nije bilo novih radnih mesta normalno da ne bi ovoga bilo. Zar treba nekog u ovom visokom domu i u državi Srbiji ubeđivati da to zaista je bilo tako?

Meni je zaista žao, gospodine potpredsedniče, što nema danas ovde u ovom visokom domu naših političkih protivnika, ali gle čuda, oni šetaju ulicama pretvorili su se u ulične cirkuzante, nazivajući sebe samoproglašenom elitom.

Dozvolite da vas pitam, vas i građane Republike Srbije, da li možete verovati, gospodine potpredsedniče Marinkoviću, da je Vuk Jeremić član međunarodne grupe bandita, lopova i prevaranata Elita? Na ime svog centra za međunarodnu saradnju, održivi razvoj, dobio je 200.000 dolara od Mongolije. Je li to ta elita? Uplatili su mu fantomske energetske kompanije u Šangaju i Hong Kongu 4,5 miliona dolara. Je li to elita samoproglašena? Dobio je 120.000 dolara od Katara. U Njujorku i ambasade u Berlinu 200.000 dolara. Je li to član ove elite. U vremenu od 2013. do 2017. godine dobio je čak 7,9 miliona dolara iz raznih sumnjivih izvora i do dana današnjeg nikada nije objasnio na ime čega i na ime koga.

Unazad dva dana sam govorio nešto o tome, a otkud bi mogle te biti pare, jer on pred svaki susret predsednika Vučića sa značajnim državnikom sveta ide da blati našu državu, a i predsednika države. Verovatno dobije naknadu za to.

Da li možete verovati, poštovani, uvaženi narodni poslanici i građani Srbije, da je Dragan Đilas, elita u narodu znani kao Điki mafija? Pazite, taj je ušao u politiku kao obični gologuzan, a izišao iz politike sa funkcije sa 700 miliona evra.

Dozvolite da citiram- na studentski citiram protestima devedesetih godina žicao je Dragan Đilas cigare, a sada je jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, završen citat. Znate ko je to rekao? Njegov kolega, profesor Nenad Prokić 25.10. gospodnje 2019. godine tj. danas. To je taj Dragan Đilas, odnosno elita samoproglašena.

Da li možete verovati da je Sergej Trifunović, u narodnu zvani Sergej pišoje, elita? Taj samozvani elitist je 31.01.2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat. To je taj koji radi sa svojim saradnicima protiv naše zemlje, odnosno zaleže se za otcepljenje Kosova od Srbije, a optužuje zbog tog našeg predsednika Vučića.

On je oktobra 2019. godine nazvao Aleksandra Vučića – ćelavim bednikom, završen citat, u snimku koji je napravio na letovanju, gle čuda, u Indoneziji, gde se uputio kada je izvređao novinarku RTS Oliveru Jovićević, kada je nazvao prostitutkom.

Trifunović je početkom 2019. godine tajno boravio u SAD, na luksuznom letovanju, posle toga na luksuznom letovanju u Dubrovniku, pa u Puli, pa u Tivtu, a sada na Baliju u Indoneziji, odakle nam se javlja.

Poštovani građani Republike Srbije, to je ta elita. Da li možete verovati da u elitu samoproglašenu, srpsku, koja sebe naziva, spada i akademik Dušan Todorović, zvani tresoglav. Zašto tresoglav? Zato što od mržnje prema Aleksandru Vučiću kada se predsednikovo ime spomene on trese ovako glavom stalno, to ste mogli da vidite, od mržnje.

Taj akademik je 18.07.2019. godine u Emisiji „360 minuta“ na N1 CIA rekao, citiram – narodni poslanici su primitivci, završen citat. Da li možete verovati da to izgovara jedan akademik i jedan profesor? Verovatno nismo mi gospoda, a on spada u elitu zato što je udaljen sa Saobraćajnoj fakulteta zbog nerada. Pobegao je u Ameriku za vreme bombardovanja. Rešio probleme sve svojoj porodici. Zaposlio obe kćeri na državne fakultete i evo ga ponovo na ulicama kao 1990. godine.

To je čovek koji je zbog uloge koju je sjajni glumac Nenad Jezdić imao na otvaranju autoputa „Miloš Veliki“ javnost obavestio da više neće kupovati Jezdićevu, inače, odličnu rakiju. Da li možete verovati, poštovani građani, da ovaj akademik ili čovek, kako hoćete, spada u elitu?

Da li možete verovati, poštovani građani, da u elitu spada i Biljana Srbljanović, zvana kokainović, koja je kada je pokojni akademik Dobrica Ćosić pozvao naše studente iz dijaspore da brane otadžbinu se suprotstavlja tome i kaže, citiram – sram ga bilo, priučenog, zlog, dokonog, nezaježljivog, alavog, neobrazovanog, primitivnog i koristoljubivog starca, sram, završen citat. Da li možete verovati, poštovani poslanici, da je ovo elita?

Da li možete verovati da elitu spada prof. dr Janko Veselinović, u narodu znani kao stanokradica. To je taj profesor koji je ukrao stan Milici Badži u Obrovcu, ulice Braće Kurjakovića broj devet, jer je iskoristio vreme mitinga 2000. godine, ali gle čuda, sada se ponovo zalaže za ulicu i kaže ovako za bojkot izbora, citiram – posle bojkota tražićemo raspisivanje novih izbora i okretanje vojske i policije na stranu demonstranata, završen citat.

Da li možete, poštovani građani i studenti sa kojima on radi, verovati da taj poziva našu vojsku i policiju da ruši vlast? Jel to nivo jednog profesora. Pa to uličar ne bi, jedan najprostiji, zalagao se za to.

To je ta elita koja svakodnevno blati predsednika Republike, njegove najuže saradnike i uvažene narodne poslanike SNS.

Dozvolite sad na kraju da kažem. Kada su opozicioni lideri Dragan Đilas, u narodu zvani kao Điki mafija, Sergej Trifunović, zvani Sergej pišoje, Marko Bastać, zvani duvanović, videli da njihov kolega Vuk Jeremić, član inače međunarodne grupe lopuža, prevaranata i bandita, živi kao u pesmi „Kavasaki“, koju inače izvodi popularni Rasta, odlučili da i oni krenu njegovim stopama. Tako je refren – ona bi Bali, malo Njujork, malo Pariz, malo jahte, avioni, malo London i Dubaji, o skupe stvari, o skupi Ferari, evri, marke, kune, dinari, dolari, završen citat, postao njihova mantra, koja ih savršeno opisuje.

Takvi oni i jesu, a oni neka blate i dalje našeg predsednika i njegove saradnike, a ja da im kažem na kraju, a narod to vrlo dobro zna, bolje od mene. Aleksandar Vučić, je veliki sprski državnik, veliki srpski reformator, toliki da je motor modernizacije Republike Srbije, koju sada sprovodimo, a iznad svega veliki srpski patriota i rodoljub, za razliku od ovih ih Saveza za Srbiju.

Zapamtite, nikada, baš nikada, Aleksandar Vučić neće raditi protiv interesa svoje zemlje i građana Republike Srbije. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2019.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam MUP i Ministarstvu pravde, odnosno tužilaštvu, šta će preduzeti povodom gnusne izmišljotine vezane za ministra unutrašnjih poslova, gospodina Nebojše Stefanovića?

Iz časa u čas, iz dana u dan, svedoci smo kontinuiranih brutalnih medijskih napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove roditelje i njegove najbliže saradnike. Ti brutalni medijski napadi delo su sprege mafijaških, tajkunskih, kriminalnih, politikanskih grupa iz naše zemlje i inostranstva. Cilj im je oslabiti pregovaračku poziciju Aleksandra Vučića u momentu kada on pokušava da pronađe trajno, kompromisno, pravedno i mirno rešenje za našu južnu srpsku pokrajinu KiM.

Ovaj put, poštovani građani, pojačali su intenzitet medijskih napada na najbližeg saradnika Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova, gospodina Stefanovića i njegova oca Branka. Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Draganom Đilasom, u narodu znanog kao Điki mafija, su lažirali prilog ruske televizije „Raša tudej“ u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića i njegovog oca Branka da sarađuju sa džihadistima. Cilj im je bio, širenjem ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovom „Otac i sin naoružavaju džihadiste“, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj TV stanici je trebao da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar policije Nebojša Stefanović i njegov otac Branko povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog kao i lažni titl na srpskom jeziku koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuje.

Ne samo to, poštovani građani, ta njihova montaža je navodila na zaključak da je ruska državna televizija optužila Republiku Srbiju da je naoružavala teroriste i poručila srpskim vlastima da neće dugo opstati. Kada je objavljeni materijal, koji je „Raša tudej“ zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Nebojši Stefanoviću, niti o njegovom ocu Branku, niti o Republici Srbiji.

Poštovani građani Republike Srbije, vidite kako su ovi iz Saveza za Srbiju proturali lažne vesti i prepakovali video materijal i u njega ubacili sliku našeg ministra policije Stefanovića i njegovog oca i tako doveli u zabludu građane Republike Srbije, i to tačno kada predsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Medvedev, posećuje našu zemlju i potpisujemo veoma važne sporazume za Republiku Srbiju.

Ovo ovima iz Saveza za Srbiju nije prvi put, tako su i ranije činili svaki put kada naš predsednik Republike Vučić ima veoma važne susrete sa svetskim državnicima. Tako je jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe bandita i lopova i prevaranata, u autorskom tekstu u „Vašington postu“ na najgrublji način izvređao Aleksandra Vučića i državu Srbiju pred sami njegov susret sa potpredsednikom SAD, sa gospodinom Pensom i tako zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Isti Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 17. jula 2018. godine, kada je predsednik Republike Aleksandar Vučić imao susret sa predsednikom Francuske, gospodinom Makronom, u autorskom tekstu u pariskom „Le mondu“ optužio državu Srbiju i predsednika Vučića za širenje stabilokratije na Balkanu.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakvih montaža i gnusnih laži, izmišljotina, kao što je ova, biće sve češće u budućnosti, pogotovo kada se budu intenzivirali razgovori o Kosovu i Metohiji.

Dobro je, poštovani građani, što ste ih pročitali. Svi oni su bačeni u političku prošlost iz koje se najverovatnije neće nikada ni vratiti.

Na kraju dozvolite da citiram još jednom uvaženog Svetislava Basaru koji za njih rekao 21.05. gospodnje 2019. godine – to je samoupravna interesna zajednica muljatora i lopuža, završen citat. U pravu je, jer je ova lažna montaža pokazuje da su zaista takvi. Neka im je Bogu u pomoći.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, postavljam pitanje Javnom tužilaštvu Republike Srbije. Da li su se i u kojoj meri čelnici Saveza za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu i Metohiji, o Krivični zakonik Republike Srbije, član 305. do 321. i šta će Tužilaštvo poduzeti povodom toga?

Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 29. novembra 2018. godine, izjavio u autorskom tekstu „Vašington postu“, da je predsednik Republike Aleksandar Vučić, citiram – izdajnička bitanga. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i poštovani narodni poslanici, istina je, da je Aleksandar Vučić veliki srpski patriota i rodoljub, veliki državnik i reformator koji nikada, ama baš nikada, ne bi radio protiv interesa građana naše zemlje i svoje otadžbine Srbije.

Upravo su čelnici Saveza za Srbiju, izdajničke bitange naše zemlje obrazloženje, pođimo redom. Vuk Jeremić je u razgovoru sa američkim kongresmenom Teom Doom, decembra 2008. godine izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN, najbolje čemu se Srbija treba da nada, ako bude imala sreće, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Godine 27. jula 2010. je jedan od najvećih datuma tzv. države Kosovo, toga dana Priština je dobila pravni argument Jeremićevom zaslugom da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato, poštovani narodni poslanici, Priština slavi Vuka Jeremića, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama tzv. nezavisnosti Kosova, čime se on po ko zna koji put svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, je kao bivši premijer Vlade Republike Srbije na međunarodnoj konferenciji u Beču, oktobra 2003. godine izjavio, citiram – meni je svejedno čije je Kosovo i Metohija, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Boris Tadić, u narodnu zvani kao lipicaner, je u razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara Amerike Danijelom Fridom, izjavio citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno objasni u glavama birača, završen citat, a 27. jula 2006. godine rekao američkom izaslaniku Vizleru, citiram – ja sam u sebi prelomio i prihvatio nezavisnost kao ishod, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki mafija zato što je ušao u politiku kao obični gologuzan, a završio posle odlaska sa funkcije kao tajkun od više stotina miliona evra. On je 13. avgusta 2009. godine rekao, citiram – američkom ambasadoru u Beogradu, izaslanici u Beogradu Dženifer Braš - zalažem se za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej pišoje, pošto je izjavio da će pišati po grobu predsednika Republike, je 31. januara 2009. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, ne Srbima, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, zato što je petljao oko doktorata i time narušio akademsku čestitost, je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu UN, i time se profesor Rade, zvani jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Poštovani građani Republike Srbije, poštovani narodni poslanici, dok naš predsednik Republike, Aleksandar Vučić, svakodnevno čini ogromne napore za traganjem prihvatljivog, kompromisnog i trajnog održivog rešenja za našu južnu srpsku Pokrajinu, dotle, kako vidite, čelnici Saveza za Srbiju, svakodnevno blate predsednika Republike, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, posebno ministre Stefanovića i Sinišu Malog, te svojim izjavama su o južnoj srpskoj Pokrajini, svrstali se u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, svoje kolege profesore, bivše studente i građane lojalne Srbiji, da daju svoj glas srpskoj listi, jer tako će ostati, glasajući za nju, na svojim vekovnim ognjištima, a garant za to jeste država Srbija i predsednik Republike. Hvala.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu, zašto nije podiglo optužnicu protiv lidera Saveza za Srbiju koji su svojim javnim nastupima u skladu sa članom 305. do 321. Krivičnog zakonika Republike Srbije narušavali teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije? Obrazloženje. Lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i drugi čelnici Saveza za Srbiju, sastali su se 4. jula 2018. godine u čačanskoj kafani „Moravski alasi“ u kojoj su napravili plan da pokrenu ulične proteste i ruše Aleksandra Vučića na temu Kosova i Metohije.

Ove moralne nakaze, umesto da ruše Vučića trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo i Metohiju tamo odakle su ga oni oterali. Eto, tako su nisko pale te moralne nakaze da nesreću sopstvenog naroda sa Kosova i Metohije i Republike Srbije koriste za vlastite interese.

Poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić je 30. novembra 2018. godine izjavio bez stida i bez srama da je Aleksandar Vučić, citiram, izdajnička bitanga, završen citat. Sada ćete čuti, poštovani građani Srbije zašto i ko je izdajnička bitanga. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranta je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom, decembra 2008. godine izjavio, citiram - ulazak Kosova i Metohije u UN najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanja kosovskog problema i Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time stao na stranu izdajnika naše zemlje i svrstao se u red izdajničkih bitangi.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču izjavio, citiram - meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat i time se svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Boris Tadić je u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio, citiram - nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat. I, američkom izaslaniku Vizneru, 27. jula 2006. godine je, citiram - pružio uveravanje da je u sebi obradio i prihvatio nezavisnost Kosova kao ishod, završen citat. Time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, koji je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine izjavio, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol, a zatim prizna nezavisnost Kosova i time postao član izdajničkih bitangi.

Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine, kao propali predsednički kandidat, izjavio, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Nenad Čanak je 13. decembra 1991. godine u Memorandumu o Vojvodini kojeg je poslao Lordu Karingtonu rekao, citiram – da je budućnost Vojvodine da postane nezavisna država, završen citata i time se po drugi put svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od lidera DOS-a, zvani jajara je 21. aprila 2018. godine rekao, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi mu stolicu u UN, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremicom američke ambasade Dženifer Braš izjavio - ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, završne citat i time se svrstao u red jajara, izdajnika naše zemlje.

Evo, poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Aleksandar Vučić čini nadljudske napore u traženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu, dotle ovi iz Saveza za Srbiju kao izdajničke bitange narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje.

Imovinska karta

(Beograd, 09.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
- Filozofski fakultet u Beogradu (Projekat Ministarstva nauke) Republika Mesečno RSD 01.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27500.00 RSD 03.06.2016 -