MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.
Poslednji put ažurirano: 08.05.2019, 09:57

Osnovne informacije

Statistika

  • 269
  • 0
  • 13 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 14 dana i 21 sat

Poštovani gospodine Atlagiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korup...

Stari student, ali iz 2009.

čeka se odgovor 4 meseca i 1 dan i 5 sati

Poštovanje. Zašto neke moje kolege i ja, koji smo upisali fakultet 2009., a ne 2004., po starom studijskom programu u Kosovskoj Mitrovici, moramo da 5 godina ranije završimo od drugih kolega ili prelazimo na Bolonju? Ja bih Vas zamolio za razumevanje, meni je ostao samo jedan ispit klavira i dipl...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2019.

Uvaženi potpredsedniče, ovim Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, kako smo i rekli, mi unapređujemo izborne uslove i zato podržavam stav Vlade po pitanju amandmana, tako da oni budu jednaki za sve učesnike izbornog procesa, ali se ne menjaju izborna pravila, već ostaju ona iz 2008. i 2012. godine.

Poštovani predstavnici, poštovana ministarko, ovde je vrlo interesantno pitanje kako mi i građani Srbije da se zaštitimo od finansiranja političkih aktivnosti kada su u pitanju plasiranje svakodnevnih laži i veoma opasnih za narod i državu od strane lidera Saveza za Srbiju? To je jako bitna stvar, koliko finansiranjem političkih aktivnosti učestvuje se u tome i kako iznaći način da se to zaustavi.

Evo najnovijeg primera. Perjanica Dragana Đilasa, inače za Evropu Dragana Đilaša, tako se predstavlja, vi koji ne znate, u Evropi, a još mu jedino fali ispred imena i prezimena fon, plemić, barun, kako hoće, Marinika Tepić, inače u narodu znana kao „golub preletačević“, a inače električni zec Dragana Đilasa, jer na njegov mig ona odmah skače kao električni zec Dragana Đilasa, zvanog „điki mafija“, svakodnevno, bez imalo stida, ponavlja laži o predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i o državi Srbiji i njenim državnim organima, a i o pojedinim članovima Vlade i narodnim poslanicima.

Tako je, pored ostalog, rekla, ja ću citirati sada da građani Srbije, i vi, uvaženi narodni poslanici, vidite brutalne laži. Kako je rekla, citiram – suva istina je šta sam govorila prethodnih mesec i po dana ukazujući na povezanost Slobodana Tešića, trgovca oružjem, sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem. Ona nudi, kaže, njezin tabloid „Danas“ blatoid, notu SAD, koja je tokom oktobra uručena ministru inostranih poslova Ivici Dačiću. Završen citat. I slavodobitno uzviknula, citiram – šta ćemo sad? Završen citat.

Poštovani građani, takvu gnusnu laž izgovorila je Marinika Tepić, u narodu znana „golub preletačević“, inače električni zec Dragana Đilasa.

Istina je da je Ministarstvo inostranih poslova povodom toga dalo službeno saopštenje koje glasi: "Neistina je da su SAD ikada uputile notu niti je uručile ministru Dačiću ili bilo kojem drugom u Ministarstvu inostranih poslova, Slobodanu Tešiću", završen citat.

Ja postavljam novo pitanje - šta ćemo sad, Marinika Tepić?

Posle ovoga, Marinika Tepić, električni zec Dragana Đilasa, da ima bar malo, mrvicu, što bi narod rekao, morala i građanskog i patriotskog vaspitanja, a nema ga, došla bi ovde u ovaj visoki dom, izvinila se građanima Srbije, predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću, Ivici Dačiću, uvaženim narodnim poslanicima i Slobodanu Tešiću, za brutalne laži koje je izgovorila.

Naravno da ona to neće, jer radi kao električni zec Dragana Đilasa, jer i on tako misli.

Poštovana ministarko Dejanović, kako zaštitimo finansiranje odnosno nefinansiranje onih političkih aktivnosti koje su povezane sa narko dilerima pojedinih vođa opozicionih stranaka, kao što su Boško Obradović, zvani u narodu "lupetiv", čiji je kum Mladen Novaković zvani "tocilo", uhapšen sa 77 kg heroina, da na neki način ne finansiramo i da vidimo koliko udela imaju finansiranje političkih aktivnosti, kako bi zaštitili našu decu u budućnosti i obezbedili im zdravi život i ambijent.

Kako da se zaštitimo a da ne finansiramo kroz političke aktivnosti od povezanosti Dragana Đilasa, za Evropu Dragana Đilaša, od povezanosti sa njegovim šurakom, hapšenim sa dva kilograma kokaina? I vrlo je interesantno sad postaviti pitanje za određene državne organe - kakve veze političke ili možda trgovačke u navodnicima ima Dragan Đilas i Boško Obradović kada je u pitanju narko mafija i narko dileri?

Zato Boško Obradović i Dragan Đilas, za Evropu Dragan Đilaš, svakodnevno napadaju policiju, gospodina Zebića, ministra Stefanovića i pojedine narodne milicionere. Dobili su zadatak. Od koga? Pa, zna se - od zapada, da ruše državne institucije. Oni su to radili 1999. godine, isti ljudi, iste osobe, isti nalogodavci.

Juče, u Briselu, šta su izgovarali za svoju otadžbinu? Sram ih bilo. Ono ne bi izgovarao najveći neprijatelj države.

Obraćam se vama, poštovani građani Srbije - informišite se o tome šta su izgovarali za svoju otadžbinu. Njih to ne interesuje. Oni se svakodnevno, jedan ili drugi, javljaju iz inostranstva, juče, videli ste odakle, gde pljuju svoju zemlju nazivajući je najpogrdnijim imenima. Samo onaj koji ne voli svoju zemlju može da ide u inostranstvo i da je blati, a ja ću biti sada kao običan moj seljak iz mog rodnog mesta, to se zovu narodni izdajnici. To kaže nauka i to kaže politika. Ima svoje ime i prezime.

Ali, nije to njima prvi put, kako rekoh. Oni, upravo oni i njihovi politički saborci, za vreme bombardovanja naše otadžbine 1999. godine, išli su u inostranstvo nagovarati da se naša zemlja bombarduje. Neka pročitaju nemačku literaturu, izjavu Hulcigera, koji je bio savetnik Joška Fišera, pa neka kaže koga je vodio na TV duele da se nagovara da se naša otadžbina bombarduje. Isti ljudi, ista politička opcija.

Šta reći o Vuku Jeremiću, član, a kaže da nije, a utvrdili smo da jeste i svet je utvrdio, međunarodna banda lopova i prevaranata. Ona dvojica njegovih saboraca su uhapšeni i osuđeni u SAD, i njegov nalogodavac Ćosić ćuti, neće da kaže da je išao svedočiti njima u SAD. To radi Vuk Jeremić, inače nazvan od Svetislava Basare "guzijan". On hvali, videli ste prekjuče, Aljbina Kurtija, da je dobar, da je stabilan, da je pametan Aljbin Kurti. Mene to, poštovani narodni poslanici, uopšte ne čudi, a verujem i većinu građana Republike Srbije. Jer, i Vuk Jeremić i Aljbin Kurti rade na istom zadatku - razbijanju Srbije. O tome sam ja više puta govorio i citirao njegove izjave u ovom visokom domu.

Ali, vama, poštovani građani Srbije, preporučujem da zapamtite datum koji ću sada izgovoriti - 27. 7. 2010. godine, jedan je od najvećih datuma za tzv. državu Kosovo. Toga dana Šiptari su dobili pravni argument da guraju svoju tzv. nezavisnost do kraja. A znate ko im je to omogućio? Upravo Vuk Jeremić. Zato Priština slavi Vuka Jeremića na taj datum i posebno mu se toga dana zahvaljuje, kako ste videli, jer ga šiptarsko rukovodstvo smatra najvažnijim papirom u rukama tzv. nezavisnog Kosova.

Vi, gospodine Đilas, u narodu zvani "Điki mafija" a u Evropi Dragan Đilaš, ne možete ništa građanima Srbije, jer su vas davno oni pročitali. Vi ste u politiku, gospodine Đilas, u Evropi zvani Dragan Đilaš, ušli kao obični gologuzan, a sada ste građanin Republike Srbije sa 619 miliona evra.

Jer, građani najbolje znaju, ja znam da će ih ovo sad do ludila dovesti kad izgovorim, da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić veliki srpski neimar, veliki srpski patriota, veliki srpski državnik i veliki srpski reformator. Ja znam kako vi sad gledate ovaj prenos iz kancelarija i ludujete, pod navodnicima, a vi i dalje idite i blatite svoje zemlju, gazite njene simbole, najveću svetinju – zastavu, a ja sam profesor istorijskih nauka, posebno psihologiju izučavam, i nije mi poznato, možda se varam, da je to iko radio u ovoj državi od 6. veka do danas.

Mi ćemo i dalje i naš predsednik i dalje radi i gradi i pronosi ugled svoje zemlje širom sveta, kao što je juče u Grčkoj. Narod i otadžbina će ga sigurno nagraditi. Hvala lepo.

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.12.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, koleginice i kolege narodni poslanici su uglavnom iz moje poslaničke grupe rekle ono što su mislile oko kompletiranja institucija Zaštitnika građana. Naravno, da dam u jednoj rečenici moj lični stav, a to je da Zaštitnik građana personalno, ovaj koji je pred nama, obavlja svoje poslove u skladu sa zakonom i mislim da ih vrlo dobro obavlja.

Međutim, ono što mene interesuje, kako može Zaštitnik građana da zaštiti nas, građane Republike Srbije od lažnih vesti ili izmišljotina, pojedinih predstavnika SZS, koji svojim iskonstruisanim neistinama zadiru u ekonomsko-bezbednosne osnove naše zemlje? To je vrlo bitno, gospodine zaštitniče, jer oni svakodnevno, iz časa u čas, iznose laže preko svojih tabloida, bolje reći blatoida, pogotovo preko N1 CIA, svakojake vesti koje duboko zadiru u patologiju, a te lažne vesti su o predsedniku države, Aleksandru Vučiću, njegovoj porodici, gospodinu Nebojši Stefanoviću, ministru unutrašnjih poslova i njegovoj porodici i drugim njegovim saradnicima, a i o narodnim poslanicima, dr Martinoviću i dr Orliću i drugim uvaženim narodnim poslanicima.

Samo kratko, gospodine zaštitniče, najnovije vesti, a to je, daću vam primer Marinike Tepić, u narodu zvana „golub preletačević“, jer ona legne navečer u krevet u jednoj političkoj stranci, a ujutru se probudi u drugoj političkoj stranci, ili kako je najnovije zovu „električni zec“ Dragana Đilasa. Ona je juče, u jednom tabloidu, „blatoidu“, a to je „Danas“, lagala, po ko zna koji put, o predsedniku države i njegovim saradnicima, a ja ću citirati, citiram - surova istina je da sve što sam govorili, prethodnih mesec i po dana, ukazujući na povezanost Slobodana Tešića, trgovca oružjem i predsednika države, Aleksandra Vučića. Ona nudi notu SAD, koja je tokom oktobra uručena ministru inostranih poslova Ivici Dačiću. Završen citat. To su laži, izmišljotine, podmetanja najniže vrste.

Zato ću ja, gospodine povereniče, uvaženi narodni poslanici vi koji slušate, a koji dobacuju, neka vam je za čast, citirati naše Ministarstvo inostranih poslova, koje je povodom toga reklo, citiram - neistina je da su SAD ikada uputile notu, niti je uručile ministru Dačiću i bilo kom drugom u Ministarstvu inostranih poslova, o Slobodanu Tešiću. Završen citat.

Dakle, poštovani građani Republike Srbije, Marinika Tepić, zvana „golub preletačević“, je lagala mesec i po dana, svaki dan na konferencijama za štampu i pojedinim tabloidima. Da ima malo časti, građanske, poslaničke i malo vaspitanja, došla bi, kao narodni poslanik u ovaj visoki dom, izvinila se građanima Republike Srbije, predsedniku Republike Srbije i njegovoj porodici, ministru unutrašnjih poslova, gospodinu Nebojši Stefanoviću i njegovoj porodici i uvaženim narodnim poslanicima, u ovom visokom domu.

Dozvolite, uvaženi povereniče, da samo kažem dve rečenice, te njene vesti, fabriciraju se u službama država bezbednosti jedne, prekomorske zemlje i država i službi bezbednosti nekih susednih država, kao što je bio slučaj i sa Račkom, o kojem sam ja juče opširno govorio, u ovom visokom domu.

Sledeće pitanje moje, jeste vama, a i službama bezbednosti, ima li ikakve narko-saradnje Boška Obradovića, sa njegovim kumom Mladenom Novakovićem, zvani Tocilom, koji je uhapšen sa 77 kilograma heroina, kako bi, poštovani građani i uvaženi poslanici, zaštitili našu decu i budućnost naše dece da budu ravnopravna, da se vaspitavaju i obrazuju u zdravoj sredini?

Drugo, kakve narko veze ima Dragan Đilas ili ti „Đilaš“, jer ima dva prezimena, jedno za EU, a drugo za Srbiju, sa saradnjom svoga šurjaka, koji je uhapšen sa dva kilograma kokaina, da bi zaštitili našu decu i učinili ih ravnopravno sa decom, koja se vaspitavaju i obrazuju, u zdravim sredinama?

I treće, kakve narko veze i ima li Boško Obradović i Dragan Đilas i mafije povezane oko njih?

Idemo dalje, uvaženi narodni poslanici, tu je gospodin Martinović izuzetno primetio dobro šta je ovaj Vuk Jeremić sinoć izgovorio inače, rekao je da nije član, sinoć, odnosno vođa međunarodne grupe lopuža i prevaranta ali je član međunarodne grupe lopuža i prevaranata tu nema dileme.

Dozvolite da ga pitam, njega i njegovog sinoćnog saradnika, direktora valjda N1 CIA, gospodina Đosića, a da vam kažem, zbog građana Republike Srbije, da Vuk Jeremić je direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj. Odakle je dobio 200 hiljada dolara, na ime tog centra i da li je tačno, neka izađe na tu N1 CIA televiziju i kaže da li je 200 hiljada dolara dobio iz Mongolije i na ime čega. Evo, ja ga prozivam neka kaže, neka dođe, da li je ili nije.

On nama i građanima Srbije neće nikako da objasni na ime kojih usluga je dobio te silne pare iz inostranstva. Samo da kažem da u vremenu od 2013. godine do 2017. godine je dobio čak 7,9 miliona dolara. Međutim, neka kaže javno građanima da li je tačno da je 4,5 miliona dolara, da su mu uplatile fantomske energetske kompanije o kojima su ovde govorili uvaženi narodni poslanici nekoliko puta i moja malenkost, koji posluju u Šangaju i Hongkongu, gde su operisali njegovi bliski saradnici, a sinoć neće da ih spomene, koji su uhapšenih u SAD zbog korupcije Patrik Ho i šeik Tidijan Gadio. Neka kaže građanima Srbije da li je tačno ili nije? Da li je tačno neka kaže, da je dobio 120 hiljada dolara od Katara u Nemačkoj i 200 hiljada dolara u Berlinu?

Poštovani građani Republike Srbije, tačno je gospodine Martinovću da oni spremaju, evo usudio bih se reći scenario kao i 2000. godine i tu nema dileme. Jedan od njihovih perjanica, Janko Veselinović inače zvani „stanokradica“ je 11.09.2019. godine rekao, citiram – posle bojkota tražiti raspisivanje novih izbora, ako ne, okretanje vojske i policije na stranu nas demonstranata i protivnika režima, završen citat. Poštovani građani, vidite šta vam se sprema.

I, da završim, da je to zaista tačno da isto rade kao što su radili 2000. godine, to dokazuje i Dajana Džonston koju sam juče citirao, a ponovo ću zbog građana Srbije sada citirati. Citiram, šta je rekla o petom oktobru, to se sprema nama u budućnosti, da li će tu uspeti, to je sada posebna priča, ali mislim da taj film neće gledati više. Citiram – na krilima narodnog slavlja, zbog pada Slobodana Miloševića koje se graničilo sa pijanstvom Srbija je u jagmi za vlašću samlelo je stampedo nestručnih gramzivih i bahatih ljudi, uobraženih lidera fiktivnih stranaka, samoproglašenih eksperata, polusveta svih kalibara i profila koji su sebe promovisali u revolucionarne pobednike, a državu i sve u državi za svoje taoce. Dajana Džonston, Amerikanka.

Da je tačno ono, gospodine Martinoviću, da hvali Albina Kurtija, ali ću građane podsetiti da je 27. jul 2010. godine, jedan od najvećih datuma za takozvanu nezavisnu državu Kosovo. Zašto? Zato što je tog dana Priština dobila pravni argument da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato Priština slavi Vuka Jeremića, a Vuk Jeremić Albina Kurtija, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama nezavisnog Kosova.

Zbog vremena koje sam oduzeo svojim kolegama, na kraju ovu rečenicu. Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Aleksandar Vučić je veliki srpski pregalac, retko viđen na ovim prostorima, veliki patriota, veliki reformator i veliki državnik. Nikada mu to neće oprostiti ovi iz Saveza za Srbiju. A ovo što spremaju, da neće na izbore, to je njihov izbor. Oni u biračkom telu imaju jako malo. Pa, opozicija nisu oni. Oni su jedan mali deo opozicije, jedan deo opozicije sedi u ovom visokom Domu, jedan deo opozicije se sprema na izbore, hoće ili neće, a film više neće gledati kao što su ga gledali u prošlosti.

Hvala.

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.12.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podržaću ova četiri zakona koja su danas na dnevnom redu. Oni imaju za cilj osiguranje jednakih uslova za sve učesnike izbornog procesa.

Međutim, izborna pravila ostaju ista kao 2008, 2012. godine, a unapređuju se uslovi izbornog procesa.

Ovim zakonima se, pored ostalog, osigurava i transparentnost finansiranja političkog procesa, što je veoma bitno. Nadalje, redefiniše se izborna kampanja u suštinskom smislu reči, ali uvodi se i zabrana političkih subjekata da koriste sredstva budžeta Republike Srbije, budžeta autonomnih pokrajina i budžeta lokalnih samouprava, kao i da koriste javne resurse za obavljanje svojih službenih dužnosti.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, poštovani građani Republike Srbije, dame i gospodo narodni poslanici, ovih dana okomili su se razni inostrani centri moći, potpomognuti sa domaćim podguznim muvama, koji kontinuirano blate predsednika Republika Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, Nebojšu Stefanovića, Sinišu Malog, Aleksandra Vulina, Aleksandra Martinovića, Vladu Orlića, Maju Gojković i druge. Zajednički im je cilj - odvojiti ove saradnike od predsednika Republike i, normalno, srušiti predsednika Republike. Poštovani građani, ovaj film neće gledati.

Uvaženi narodni poslanici, u nas Srba ima jedan određeni broj naučnika i istoričara, doduše malobrojnih, kojima je naučna istina iznad svega i koji zasigurno neće pokleknuti pred udarom najvećih zemalja zapada i SAD kada je u pitanju naučna istina i koji će po svaku cenu razobličavati ratne laži i podmetanja od strane SAD i zapadnih saveznika, pa i u slučaju Račak koji je aktuelan ovih dana.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić je izneo neoborivu istinu kada je kazao, citiram, da je Voker izmislio da su Srbi izvršili zločin u Račku, što je bio povod bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, završen citat, i da je Voker, citiram, svetski hohštapler i prevarant, završen citat.

Sinoć smo čuli na RTS-u i primedbe na ove tvrdnje. Poštovani narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, istorijska nauka je to već dokazala, a to predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, odlično zna za razliku od ovih iz Saveza za Srbiju i nema niti jedan istraživački nalaz o Račku da ga predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nije pročitao za razliku od ovih iz Saveza za Srbiju.

Zbog kratkoće vremena citiraću samo dva izvora, i to inostrane provenijencije, namerno, neću domaće, da ne bi rekli da sam subjektivan, koji potvrđuju reči predsednika Aleksandra Vučića.

Jedan nemački list „Berliner cajtung“ tvrdi da je Račak bio izmišljen, odnosno nameštaljka SAD i gospodina Vokera. Ovaj list je uspeo pronaći izveštaj autopsije Helene Ranta koja je vodila finski tim stručnjaka za kojim se tragalo godinu dana. Moram da kažem da i danas je tabu taj izveštaj i da je u javnosti bilo prisutno samo 60 stranica i to jednom delu novinara, između ostalog i ovom nemačkom novinaru.

Ranta nije uspela da objavi izveštaj autopsije u celini, ko god kaže da jeste, taj laže, jer su na nju vršeni strahoviti politički pritisci da to ne uradi i ona je to i priznala.

Nemački list „Berliner cajtung“ tvrdi, pošto je on imao uvid u ovaj izveštaj, posebno na onih 60 strana završnih, da je samo jedno telo imalo rane koje su mogle biti izazvane pucanjem iz blizine, tj. prilikom pogubljenja. To kaže ovaj uvaženi list.

Prema drugom izvoru, jednog francuskog novinara, a o tome nas obaveštava Dajana DŽonston, da gledaoci znaju o kome se radi, to je američki istraživač, inače, njen otac je bio savetnik u Pentagonu. Ona kaže - istina je da je bio u Račku na dan navodnog pogubljenja, taj novinar, i da je sam pronašao svega četiri ranjene osobe, ali ništa slično masovnom ubijanju. Završen citat.

Poštovani narodni poslanici, u međuvremenu Hašim Tači, koji je vodio zloglasni UČK, je rekao, prema Dajani DŽonston – ima mnogo stradalih, ali su imali i Srbi. Završen citat. Navodi ovaj nemački list. Gospodnje 2000. godine, 14. marta.

Tači je priznao intervju BBS-u 24. marta 2000. godine, da je, citiram – velika grupa OVK delovala u Račku i da je mnogo vojnika izgubilo živote u borbi sa Jugoslovenskim snagama. Završen citat. BBS dodaje, citiram – da je UČK namerno ubijala albanske seljake da bi pridobila simpatije zapada. Završen citat.

Uvaženi narodni poslanici, poštovane dame i gospodo građani Republike Srbije, i zloglasna Medlin Olbrajt je priznala u BBS programu da je, citiram – incident u Račku zahtevao pripremu i da je bio oživljen u nameri da se izvrši pritisak na evropske saveznike da vojno intervenišu. Završen citat. Kaže dr. Peter Bejn u jednom svom naučnom radu.

Dajana DŽonston kaže, citiram – Helena Ranta u junu 2000. godine je rekla, obratite pažnju, narodni poslanici, uvaženi građani, da nije bilo nikakvih znakova pogubljenja i da su bila donešena sa drugih lokacija i da je NATO klasifikovao njen konačni izveštaj. Završen citat. Dajana DŽonston, u knjizi „Suludi krstaši“, 2005. godine, stranica 310.

Uvaženi narodni poslanici, Voker je zaista, ne samo što reče predsednik Republike, belosvetski hohštapler i prevarant, nego i belosvetska bitanga i prevarant. Zašto? On nije samo namestio Račak. On je u centralnoj Americi video prilično jezive stvari koje je namestio u Račku, koje su počinile snage, zapravo snage koje je on pomagao u ime svoje Vlade.

Drugo, u Salvadoru i Hondurasu sedamdesetih i osamdesetih godina Voker je, između ostalog, organizovao lažne humanitarne operacije, koje su služile kao maska za isporuku oružja i municije i namirnica kontrašima, unajmljenim plaćenicima koji su upadali u Nikaragvu.

Poštovani potpredsedniče, Voker je radio za armiju Hondurasa koja je formirala tzv. desetine smrti, što su smakle oko 200 politički sumnjivih studenata i radničkih vođa.

Na kraju, kao ambasador SAD u Salvadoru, Voker je nalazio izgovore za Tlaktal bataljon te zemlje, obučen u SAD, sastavljen uglavnom od svršenih studenata po zlu poznate škole dveju Amerika, koje su u rane jutarnje sate 16. novembra gospodnje 1986. godine upale u jednu studentsku spavaonu na Univerzitetu Srednje Amerike i izvukle šest isusovačkih sveštenika iz njihovih kreveta i prosuli im mozak moćnim puškama iz neposredne blizine, kao što su radili i u Račku, pre nego što su na isti način ubili njihovu kuvaricu i njenu petnaestogodišnju ćerku. Tako je radio taj Voker i u Račku.

Voker je smesta izrazio saučešće, gle čuda, zapovedniku ubica, načelniku štaba salvadorske armije, gospodinu Renu Emiliju Ponsu. Podmetačine iliti izmišljotine u Račku direktno su vodile ka Rambujeu, ka ultimatumu Vašingtona Srbiji i ka bombardovanju naše zemlje od strane NATO zlikovaca.

Poštovani potpredsedniče, uvažene dame i gospodo narodni poslanici, zlikovac Klinton je maja 2010. godine udao ćerku i rekao je, citiram – moja ćerka je srećna i ja ne mogu da budem srećniji. Završen citat. Ponosno je izjavio Klinton. U svom zanosu neizmerne sreće trebao se setiti i onih nesrećnih srpskih majki i očeva u Srbiji i Republici Srpskoj, u Hrvatskoj i širom sveta, čije ćerke nikada neće stati pred matičara, jer su ih njegovi fašistički projektili isekli na komade. Trebao je da se seti majke male Milice Rakić, čija ćerka nikad neće stati pred matičara.

Siguran sam da Klinton, kao i Voker ne mogu da spavaju ako su ljudska bića, jer su njihovi projektili zavili u crno mnoge porodice širom sveta.

Uvaženi narodni poslanici, poštovani potpredsedniče Skupštine, ponovo su se javile perjanice Saveza za Srbiju, prof. dr Dubravka Stojanović, Marinika Tepić, poznata pod nazivom preletačica. Zašto? Naveče legne u krevet u jednoj stranci, a probudi se ujutru u drugoj stranci, inače električni zec Vuka Jeremića.

Dubravka Stojanović iznosi laži o predsedniku Vučiću, ponovo, i Republici Srbiji. Bajna profesorka je izjavila, citiram, da je poklon puška kralja Milana predsedniku Aleksandru Vučiću znak nepoverenja u Vučićeve izjave o srpsko – ruskim odnosima. Završen citat.

Istoričari i građani Republike Srbije su šokirani njenom izjavom. NJena izjava je odraz elementarnog nepoznavanja kako društvenih odnosa zadnjih osam godina, ali i muzeologije kao pomoćne istorijske nauke, pa joj preporučujem da pohađa predavanja iz muzeologije ili je to možda odraz mržnje prema Aleksandru Vučiću i Republici Srbiji.

Poštovana profesorka, kako tumačite dobijanje ordena Aleksandra Vučića od Vladimira Putina, ordena Aleksandra Nevskog? To nije jedini biser kojim ste „obradovali“ građane Srbije. Rekli ste da je, citiram, Putin čvrsto prekinuo Vučićevu nameru da ga izljubi, završen citat i dodali – a to govori o zategnutosti odnosa.

Da ste istoričar, a valjda tvrdite da jeste, ili bar da ste student istorije, primetili biste, uvažena profesorka, da se Vladimir Vladimirović Putin pozdravljao i ljubio na isti način sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i mnogim drugim državnicima, ali vi to nećete da vidite ili ne vidite od mržnje koja vam je zasenila oči i um.

Nije to biser koji ste provalili, nego i da je, citiram, Rusija da nije svetska sila. Mene to ne čudi, jer, vi ste, uvažena profesorko 17. februara 2004. godine izjavili da je Srbija, citiram, izgubila 700 hiljada stanovnika u Prvom svetskom ratu, završen citat, time ste se uvrstili u red falsifikatora srpske istorije i broja srpskih žratava poput Franje Tuđmana i Stjepana Razuma.

Vi uvažena profesorko protivite se podizanju spomenika srpskim herojima Milanu Tepiću i Gavrilu Principu, koji je za vas terorista, uvažena profesorko, to piše samo u nemačkim i u austrijskim udžbenicima, da li vi to znate. Vi se uvažena profesorko zalažete, citiram – da se Srbija odrekne KiM i Republike Srpske, završen citat. I, ne samo to, nego kažete da je citiram, da je najveći problem Srbije što je pobeđivala u ratovima, završen citat, što znači da smo trebali biti fašistički gubitnici.

Da li uvažena profesorko znate da je slobodarski duh srpskog naroda i pobednički sastavni deo srpskog nacionalnog identiteta? Vi ste uvažena profesorko izjavili da su, citiram, danas na vlasti u Srbiji iste elite koje su napravile rat, pa je u njihovom interesu da zaborave odgovornost, završen citat. Uvažena profesorko, nema niti jednog učenika osmog razreda osnovne škole, ali Boga mi, niti jednog studenta koji ne zna ko je poveo ovaj rat.

Sa vama se ne slažu ni vaše gazde sa zapada, čije interese zastupate na štetu vlastitog naroda i države. Vi zvanično, uvažena profesorko niste u politici, ali zastupate nama tuđe interese i politiku onih koji su poveli rat i mimo Povelje UN, i ustava njihovih zemalja, bombardovali našu otadžbinu, a nadam se i vašu. Niste se oglasili, uvažena profesorko ni onda kada je vaš pulen iz SZS Branislav Trifunović izjavio 4. oktobra 2019. godine na „okruglom stolu“, podvlačim, citiram – da sa gađenjem odbacuje srpsku zastavu i da su pod njom činjeni razni zločini i da ona nije njegova, cepanje srpske zastave je patriotski čin. To nije bila, poštovani građani gluma, a to nije bio niti dramski tekst.

Na kraju, uvažena profesorko vaše izjave koje dajete o predsedniku države, gospodinu Aleksandru Vučiću i Republici Srbiji, nemaju nikakve veze ni sa politikom ni sa naukom. Umesto tih honorara za koje blatite predsednika Republike i državu Srbiju, ja vam preporučujem uvažena koleginice, da se latite posla i napišete neki udžbenik ili ti, naučni rad, jer ćemo od toga imati svi koristi. I zapamtite na kraju, predsednik države Aleksandar Vučić je veliki srpski patriota, reformator i državnik, na sreću građana Republike Srbije i države Srbije. Istorija je to već stavila na svoje mesto, nadam se i na vaše, uvažena profesorko, i da je vaš predsednik, i ako tvrdite da nije. Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.11.2019.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam tužilaštvu Republike Srbije - ima li krivične odgovornosti Marinike Tepić i drugih iz Saveza za Srbiju, kao i TV N1, koji svakodnevno plasiraju lažne vesti oko prodaje oružja i koliko to utiče na odbrambenu ekonomsku moć naše zemlje? Obrazloženje:

Predstavnici određenih političkih stranaka i saveza, kao što je Savez za Srbiju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i televizije N1 i Nova, iz časa u čas, iz dana u dan, lažima i lažnim vestima i izmišljotinama sa dna kace o predsedniku Vučiću, o Nebojši Stefanoviću i državi Srbiji truju građane Republike Srbije do krajnjih granica.

Te svakodnevne laži plasiraju u sadejstvu sa određenim inostranim centrima moći i sve su agresivniji. Imaju samo jedan cilj - ekonomsku i odbrambenu destabilizaciju Republike Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Njihove laži i izmišljotine prešle su u patologiju i prevazilaze granicu uma i najozbiljnije prete ekonomskoj odbrambenoj moći naše zemlje.

Tako su lažirali i prilog ruske televizije "Raša tudej" u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića da sarađuje sa džihadistima. Cilj im je bio širenje ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovima - Otac i sin naoružavaju džihadiste, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj televiziji, trebalo je da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar Stefanović i njegov otac povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog, kao i lažni titl na srpskom jeziku, koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuju.

Poštovani građani Republike Srbije, kada je objavljen materijal koji je "Raša tudej" zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Stefanoviću, njegovom ocu, niti o Republici Srbiji. Čak je i rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je video klip koji je objavljen na društvenim mrežama u Srbiji, kao prilog televizije "Raša tudej", o navodnoj umešanosti ministra Nebojše Stefanovića u trgovini oružjem, montirana i lažna. Citiram: "U izveštaju "Raša tudej" uopšte se ne pominje srpski političari", završen citat, naglašava se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da je lažni prilog napravljen tako što je na originalni video snimak "Raša tudej" namontirana fotografija Stefanovića i porodice.

Ova lažna vest objavljena je odmah posle posete ruskog premijera Medvedeva Beogradu i uoči odlaska premijerke Brnabić u Moskvu. Lideri Saveza za Srbiju su ovim hteli da naštete atmosferi dijaloga zasnovanog na poverenju između srpskog i ruskog lidera i između Moskve i Beograda. Isto tako, hteli su da se obračunaju sa Stefanovićem i njegovom porodicom i destabilizuju unutrašnji politički sistem Republike Srbije.

Imali smo pokušaj da se preko bugarskog portala i bugarske novinarke ispinuje još jedna lažna afera vezano za Krušik, sa ciljem da nanesu štetu srpskoj vojnoj industriji i srpskoj državi. U tu rabotu uključeni su i Dragan Đilas, Marinika Tepić, N1 televizija, taj polusvet u liku pojedinih novinara i analitičara, šarlatana, koji svaki dan plasiraju lažne izmišljotine preko N1, TV Nova, listova "Danas", "Vreme", "Tabloid" i "Nedeljnik".

Direktoru TV N1, gospodinu Ćosiću, bolje bi bilo da građanima Republike Srbije objasni na ime čega i zašto je njegovoj firmi Šiptar Ulaj doznačio 249.862 evra? Tako je perjanica Saveza za Srbiju, Boško Obradović, 19. 11. 2019. godine, pun mržnje prema predsedniku Vučiću, izjavio, citiram: "Vučić mora na hitnu operaciju srca u SAD, kako bi preživeo. Baš zato, sada je pravi trenutak da se intenziviraju napadi na njega iz svih raspoloživih oružja", završen citat. Ovo je zaista u stilu okorelog fašiste. Zato na grafitima, poštovani građani, u mnogim mestima u Republici Srbiji pojavljuju se natpisi, citiram: „Što je više kleveta i laži, Vučić nam je sve miliji i draži.“ Završen citat. To je za sada odgovor građana Republike Srbije na ove laži ovima iz Saveza za Srbiju. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2019.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam MUP i Ministarstvu pravde, odnosno tužilaštvu, šta će preduzeti povodom gnusne izmišljotine vezane za ministra unutrašnjih poslova, gospodina Nebojše Stefanovića?

Iz časa u čas, iz dana u dan, svedoci smo kontinuiranih brutalnih medijskih napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove roditelje i njegove najbliže saradnike. Ti brutalni medijski napadi delo su sprege mafijaških, tajkunskih, kriminalnih, politikanskih grupa iz naše zemlje i inostranstva. Cilj im je oslabiti pregovaračku poziciju Aleksandra Vučića u momentu kada on pokušava da pronađe trajno, kompromisno, pravedno i mirno rešenje za našu južnu srpsku pokrajinu KiM.

Ovaj put, poštovani građani, pojačali su intenzitet medijskih napada na najbližeg saradnika Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova, gospodina Stefanovića i njegova oca Branka. Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Draganom Đilasom, u narodu znanog kao Điki mafija, su lažirali prilog ruske televizije „Raša tudej“ u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića i njegovog oca Branka da sarađuju sa džihadistima. Cilj im je bio, širenjem ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovom „Otac i sin naoružavaju džihadiste“, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj TV stanici je trebao da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar policije Nebojša Stefanović i njegov otac Branko povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog kao i lažni titl na srpskom jeziku koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuje.

Ne samo to, poštovani građani, ta njihova montaža je navodila na zaključak da je ruska državna televizija optužila Republiku Srbiju da je naoružavala teroriste i poručila srpskim vlastima da neće dugo opstati. Kada je objavljeni materijal, koji je „Raša tudej“ zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Nebojši Stefanoviću, niti o njegovom ocu Branku, niti o Republici Srbiji.

Poštovani građani Republike Srbije, vidite kako su ovi iz Saveza za Srbiju proturali lažne vesti i prepakovali video materijal i u njega ubacili sliku našeg ministra policije Stefanovića i njegovog oca i tako doveli u zabludu građane Republike Srbije, i to tačno kada predsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Medvedev, posećuje našu zemlju i potpisujemo veoma važne sporazume za Republiku Srbiju.

Ovo ovima iz Saveza za Srbiju nije prvi put, tako su i ranije činili svaki put kada naš predsednik Republike Vučić ima veoma važne susrete sa svetskim državnicima. Tako je jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe bandita i lopova i prevaranata, u autorskom tekstu u „Vašington postu“ na najgrublji način izvređao Aleksandra Vučića i državu Srbiju pred sami njegov susret sa potpredsednikom SAD, sa gospodinom Pensom i tako zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Isti Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 17. jula 2018. godine, kada je predsednik Republike Aleksandar Vučić imao susret sa predsednikom Francuske, gospodinom Makronom, u autorskom tekstu u pariskom „Le mondu“ optužio državu Srbiju i predsednika Vučića za širenje stabilokratije na Balkanu.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakvih montaža i gnusnih laži, izmišljotina, kao što je ova, biće sve češće u budućnosti, pogotovo kada se budu intenzivirali razgovori o Kosovu i Metohiji.

Dobro je, poštovani građani, što ste ih pročitali. Svi oni su bačeni u političku prošlost iz koje se najverovatnije neće nikada ni vratiti.

Na kraju dozvolite da citiram još jednom uvaženog Svetislava Basaru koji za njih rekao 21.05. gospodnje 2019. godine – to je samoupravna interesna zajednica muljatora i lopuža, završen citat. U pravu je, jer je ova lažna montaža pokazuje da su zaista takvi. Neka im je Bogu u pomoći.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, postavljam pitanje Javnom tužilaštvu Republike Srbije. Da li su se i u kojoj meri čelnici Saveza za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu i Metohiji, o Krivični zakonik Republike Srbije, član 305. do 321. i šta će Tužilaštvo poduzeti povodom toga?

Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 29. novembra 2018. godine, izjavio u autorskom tekstu „Vašington postu“, da je predsednik Republike Aleksandar Vučić, citiram – izdajnička bitanga. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i poštovani narodni poslanici, istina je, da je Aleksandar Vučić veliki srpski patriota i rodoljub, veliki državnik i reformator koji nikada, ama baš nikada, ne bi radio protiv interesa građana naše zemlje i svoje otadžbine Srbije.

Upravo su čelnici Saveza za Srbiju, izdajničke bitange naše zemlje obrazloženje, pođimo redom. Vuk Jeremić je u razgovoru sa američkim kongresmenom Teom Doom, decembra 2008. godine izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN, najbolje čemu se Srbija treba da nada, ako bude imala sreće, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Godine 27. jula 2010. je jedan od najvećih datuma tzv. države Kosovo, toga dana Priština je dobila pravni argument Jeremićevom zaslugom da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato, poštovani narodni poslanici, Priština slavi Vuka Jeremića, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama tzv. nezavisnosti Kosova, čime se on po ko zna koji put svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, je kao bivši premijer Vlade Republike Srbije na međunarodnoj konferenciji u Beču, oktobra 2003. godine izjavio, citiram – meni je svejedno čije je Kosovo i Metohija, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Boris Tadić, u narodnu zvani kao lipicaner, je u razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara Amerike Danijelom Fridom, izjavio citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno objasni u glavama birača, završen citat, a 27. jula 2006. godine rekao američkom izaslaniku Vizleru, citiram – ja sam u sebi prelomio i prihvatio nezavisnost kao ishod, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki mafija zato što je ušao u politiku kao obični gologuzan, a završio posle odlaska sa funkcije kao tajkun od više stotina miliona evra. On je 13. avgusta 2009. godine rekao, citiram – američkom ambasadoru u Beogradu, izaslanici u Beogradu Dženifer Braš - zalažem se za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej pišoje, pošto je izjavio da će pišati po grobu predsednika Republike, je 31. januara 2009. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, ne Srbima, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, zato što je petljao oko doktorata i time narušio akademsku čestitost, je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu UN, i time se profesor Rade, zvani jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Poštovani građani Republike Srbije, poštovani narodni poslanici, dok naš predsednik Republike, Aleksandar Vučić, svakodnevno čini ogromne napore za traganjem prihvatljivog, kompromisnog i trajnog održivog rešenja za našu južnu srpsku Pokrajinu, dotle, kako vidite, čelnici Saveza za Srbiju, svakodnevno blate predsednika Republike, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, posebno ministre Stefanovića i Sinišu Malog, te svojim izjavama su o južnoj srpskoj Pokrajini, svrstali se u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, svoje kolege profesore, bivše studente i građane lojalne Srbiji, da daju svoj glas srpskoj listi, jer tako će ostati, glasajući za nju, na svojim vekovnim ognjištima, a garant za to jeste država Srbija i predsednik Republike. Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.11.2019.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam tužilaštvu Republike Srbije - ima li krivične odgovornosti Marinike Tepić i drugih iz Saveza za Srbiju, kao i TV N1, koji svakodnevno plasiraju lažne vesti oko prodaje oružja i koliko to utiče na odbrambenu ekonomsku moć naše zemlje? Obrazloženje:

Predstavnici određenih političkih stranaka i saveza, kao što je Savez za Srbiju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i televizije N1 i Nova, iz časa u čas, iz dana u dan, lažima i lažnim vestima i izmišljotinama sa dna kace o predsedniku Vučiću, o Nebojši Stefanoviću i državi Srbiji truju građane Republike Srbije do krajnjih granica.

Te svakodnevne laži plasiraju u sadejstvu sa određenim inostranim centrima moći i sve su agresivniji. Imaju samo jedan cilj - ekonomsku i odbrambenu destabilizaciju Republike Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Njihove laži i izmišljotine prešle su u patologiju i prevazilaze granicu uma i najozbiljnije prete ekonomskoj odbrambenoj moći naše zemlje.

Tako su lažirali i prilog ruske televizije "Raša tudej" u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića da sarađuje sa džihadistima. Cilj im je bio širenje ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovima - Otac i sin naoružavaju džihadiste, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj televiziji, trebalo je da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar Stefanović i njegov otac povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog, kao i lažni titl na srpskom jeziku, koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuju.

Poštovani građani Republike Srbije, kada je objavljen materijal koji je "Raša tudej" zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Stefanoviću, njegovom ocu, niti o Republici Srbiji. Čak je i rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je video klip koji je objavljen na društvenim mrežama u Srbiji, kao prilog televizije "Raša tudej", o navodnoj umešanosti ministra Nebojše Stefanovića u trgovini oružjem, montirana i lažna. Citiram: "U izveštaju "Raša tudej" uopšte se ne pominje srpski političari", završen citat, naglašava se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da je lažni prilog napravljen tako što je na originalni video snimak "Raša tudej" namontirana fotografija Stefanovića i porodice.

Ova lažna vest objavljena je odmah posle posete ruskog premijera Medvedeva Beogradu i uoči odlaska premijerke Brnabić u Moskvu. Lideri Saveza za Srbiju su ovim hteli da naštete atmosferi dijaloga zasnovanog na poverenju između srpskog i ruskog lidera i između Moskve i Beograda. Isto tako, hteli su da se obračunaju sa Stefanovićem i njegovom porodicom i destabilizuju unutrašnji politički sistem Republike Srbije.

Imali smo pokušaj da se preko bugarskog portala i bugarske novinarke ispinuje još jedna lažna afera vezano za Krušik, sa ciljem da nanesu štetu srpskoj vojnoj industriji i srpskoj državi. U tu rabotu uključeni su i Dragan Đilas, Marinika Tepić, N1 televizija, taj polusvet u liku pojedinih novinara i analitičara, šarlatana, koji svaki dan plasiraju lažne izmišljotine preko N1, TV Nova, listova "Danas", "Vreme", "Tabloid" i "Nedeljnik".

Direktoru TV N1, gospodinu Ćosiću, bolje bi bilo da građanima Republike Srbije objasni na ime čega i zašto je njegovoj firmi Šiptar Ulaj doznačio 249.862 evra? Tako je perjanica Saveza za Srbiju, Boško Obradović, 19. 11. 2019. godine, pun mržnje prema predsedniku Vučiću, izjavio, citiram: "Vučić mora na hitnu operaciju srca u SAD, kako bi preživeo. Baš zato, sada je pravi trenutak da se intenziviraju napadi na njega iz svih raspoloživih oružja", završen citat. Ovo je zaista u stilu okorelog fašiste. Zato na grafitima, poštovani građani, u mnogim mestima u Republici Srbiji pojavljuju se natpisi, citiram: „Što je više kleveta i laži, Vučić nam je sve miliji i draži.“ Završen citat. To je za sada odgovor građana Republike Srbije na ove laži ovima iz Saveza za Srbiju. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2019.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam MUP i Ministarstvu pravde, odnosno tužilaštvu, šta će preduzeti povodom gnusne izmišljotine vezane za ministra unutrašnjih poslova, gospodina Nebojše Stefanovića?

Iz časa u čas, iz dana u dan, svedoci smo kontinuiranih brutalnih medijskih napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove roditelje i njegove najbliže saradnike. Ti brutalni medijski napadi delo su sprege mafijaških, tajkunskih, kriminalnih, politikanskih grupa iz naše zemlje i inostranstva. Cilj im je oslabiti pregovaračku poziciju Aleksandra Vučića u momentu kada on pokušava da pronađe trajno, kompromisno, pravedno i mirno rešenje za našu južnu srpsku pokrajinu KiM.

Ovaj put, poštovani građani, pojačali su intenzitet medijskih napada na najbližeg saradnika Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova, gospodina Stefanovića i njegova oca Branka. Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Draganom Đilasom, u narodu znanog kao Điki mafija, su lažirali prilog ruske televizije „Raša tudej“ u pokušaju da optuže ministra Nebojšu Stefanovića i njegovog oca Branka da sarađuju sa džihadistima. Cilj im je bio, širenjem ove brutalne montaže, da ubede javnost da Republika Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu. Snimak sa udarnim naslovom „Otac i sin naoružavaju džihadiste“, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj TV stanici je trebao da dovede u zabludu gledaoce da su srpski ministar policije Nebojša Stefanović i njegov otac Branko povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno montirane na originalni prilog kao i lažni titl na srpskom jeziku koji ovu gnusnu izmišljotinu potkrepljuje.

Ne samo to, poštovani građani, ta njihova montaža je navodila na zaključak da je ruska državna televizija optužila Republiku Srbiju da je naoružavala teroriste i poručila srpskim vlastima da neće dugo opstati. Kada je objavljeni materijal, koji je „Raša tudej“ zaista emitovala, videlo se da u njemu nema ni reči o ministru Nebojši Stefanoviću, niti o njegovom ocu Branku, niti o Republici Srbiji.

Poštovani građani Republike Srbije, vidite kako su ovi iz Saveza za Srbiju proturali lažne vesti i prepakovali video materijal i u njega ubacili sliku našeg ministra policije Stefanovića i njegovog oca i tako doveli u zabludu građane Republike Srbije, i to tačno kada predsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Medvedev, posećuje našu zemlju i potpisujemo veoma važne sporazume za Republiku Srbiju.

Ovo ovima iz Saveza za Srbiju nije prvi put, tako su i ranije činili svaki put kada naš predsednik Republike Vučić ima veoma važne susrete sa svetskim državnicima. Tako je jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe bandita i lopova i prevaranata, u autorskom tekstu u „Vašington postu“ na najgrublji način izvređao Aleksandra Vučića i državu Srbiju pred sami njegov susret sa potpredsednikom SAD, sa gospodinom Pensom i tako zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Isti Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 17. jula 2018. godine, kada je predsednik Republike Aleksandar Vučić imao susret sa predsednikom Francuske, gospodinom Makronom, u autorskom tekstu u pariskom „Le mondu“ optužio državu Srbiju i predsednika Vučića za širenje stabilokratije na Balkanu.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakvih montaža i gnusnih laži, izmišljotina, kao što je ova, biće sve češće u budućnosti, pogotovo kada se budu intenzivirali razgovori o Kosovu i Metohiji.

Dobro je, poštovani građani, što ste ih pročitali. Svi oni su bačeni u političku prošlost iz koje se najverovatnije neće nikada ni vratiti.

Na kraju dozvolite da citiram još jednom uvaženog Svetislava Basaru koji za njih rekao 21.05. gospodnje 2019. godine – to je samoupravna interesna zajednica muljatora i lopuža, završen citat. U pravu je, jer je ova lažna montaža pokazuje da su zaista takvi. Neka im je Bogu u pomoći.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, postavljam pitanje Javnom tužilaštvu Republike Srbije. Da li su se i u kojoj meri čelnici Saveza za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu i Metohiji, o Krivični zakonik Republike Srbije, član 305. do 321. i šta će Tužilaštvo poduzeti povodom toga?

Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 29. novembra 2018. godine, izjavio u autorskom tekstu „Vašington postu“, da je predsednik Republike Aleksandar Vučić, citiram – izdajnička bitanga. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i poštovani narodni poslanici, istina je, da je Aleksandar Vučić veliki srpski patriota i rodoljub, veliki državnik i reformator koji nikada, ama baš nikada, ne bi radio protiv interesa građana naše zemlje i svoje otadžbine Srbije.

Upravo su čelnici Saveza za Srbiju, izdajničke bitange naše zemlje obrazloženje, pođimo redom. Vuk Jeremić je u razgovoru sa američkim kongresmenom Teom Doom, decembra 2008. godine izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN, najbolje čemu se Srbija treba da nada, ako bude imala sreće, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Godine 27. jula 2010. je jedan od najvećih datuma tzv. države Kosovo, toga dana Priština je dobila pravni argument Jeremićevom zaslugom da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato, poštovani narodni poslanici, Priština slavi Vuka Jeremića, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama tzv. nezavisnosti Kosova, čime se on po ko zna koji put svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, je kao bivši premijer Vlade Republike Srbije na međunarodnoj konferenciji u Beču, oktobra 2003. godine izjavio, citiram – meni je svejedno čije je Kosovo i Metohija, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Boris Tadić, u narodnu zvani kao lipicaner, je u razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara Amerike Danijelom Fridom, izjavio citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno objasni u glavama birača, završen citat, a 27. jula 2006. godine rekao američkom izaslaniku Vizleru, citiram – ja sam u sebi prelomio i prihvatio nezavisnost kao ishod, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki mafija zato što je ušao u politiku kao obični gologuzan, a završio posle odlaska sa funkcije kao tajkun od više stotina miliona evra. On je 13. avgusta 2009. godine rekao, citiram – američkom ambasadoru u Beogradu, izaslanici u Beogradu Dženifer Braš - zalažem se za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej pišoje, pošto je izjavio da će pišati po grobu predsednika Republike, je 31. januara 2009. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, ne Srbima, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, zato što je petljao oko doktorata i time narušio akademsku čestitost, je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu UN, i time se profesor Rade, zvani jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Poštovani građani Republike Srbije, poštovani narodni poslanici, dok naš predsednik Republike, Aleksandar Vučić, svakodnevno čini ogromne napore za traganjem prihvatljivog, kompromisnog i trajnog održivog rešenja za našu južnu srpsku Pokrajinu, dotle, kako vidite, čelnici Saveza za Srbiju, svakodnevno blate predsednika Republike, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, posebno ministre Stefanovića i Sinišu Malog, te svojim izjavama su o južnoj srpskoj Pokrajini, svrstali se u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, svoje kolege profesore, bivše studente i građane lojalne Srbiji, da daju svoj glas srpskoj listi, jer tako će ostati, glasajući za nju, na svojim vekovnim ognjištima, a garant za to jeste država Srbija i predsednik Republike. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 09.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
- Filozofski fakultet u Beogradu (Projekat Ministarstva nauke) Republika Mesečno RSD 01.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27500.00 RSD 03.06.2016 -