MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Marko Atlagić do sada je bio narodni poslanik u četiri saziva. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u devetom sazivu, 2012. godine, a zatim i u naredna tri skupštinska saziva, tako da je na funkciji narodnog poslanika od 2012. godine do danas.

U 11 sazivu bio je član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu i Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.

U 12. sazivu bio je zamenik predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, i član Odbora za kulturu i informisanje.

Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 707 sati, 96 puta se obraćao u plenumu, u postavljanju poslaničkih pitanja nije učestvovao, a u traženju obaveštenja i objašnjenja učestvovao je jednom. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 418 puta, i svaki put glasao “za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 95. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. Predsednik je Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

BIOGRAFIJA

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu. Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru na smeru istorija i pedagogija. Na istom fakultetu je pohađao postdiplomske studije na smeru pomoćne istorijske nauke i tu je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu. Bio je profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta do penzije. Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Pre 1990.godine bio je predsednik opštine Benkovac, kao i Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

1990. godine, izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru.

1992. godine izabran je za poslanika Skupštine Republike Srpske Krajine, a 1994. i za potpredsednika Skupštine Republike Srpske Krajine.

U kratkom periodu 1995. godine je bio ministar bez portfelja Vlade Republike Srpske Krajine, čiji je predsednik bio Milan Babić.

Do 1990. godine bio je član Saveza komunista Hrvatske i funkcioner opštinske partijske organizacije, odakle je prešao u Socijalistički savez – Saveza socijalista Hrvatske .

Od 1992. godine je bio član Srpske radikalne stranke Republike Srpske Krajine

Nakon operacije Oluja u avgustu 1995. godine, izbegao je u Srbiju i nastavio politički angažman kao član Srpske radikalne stranke.

U Srpskoj naprednoj stranci je od 2008. godine, iste godine je bio je izabran za člana Predsedništva Srpske napredne stranke.


Poslednji put ažurirano: 12.09.2022, 12:22

Osnovne informacije

Statistika

  • 354
  • 2
  • 13 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 3 godine i 1 mesec i 29 dana

Poštovani gospodine Atlagiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korup...

Stari student, ali iz 2009.

čeka se odgovor 3 godine i 5 meseci i 14 dana

Poštovanje. Zašto neke moje kolege i ja, koji smo upisali fakultet 2009., a ne 2004., po starom studijskom programu u Kosovskoj Mitrovici, moramo da 5 godina ranije završimo od drugih kolega ili prelazimo na Bolonju? Ja bih Vas zamolio za razumevanje, meni je ostao samo jedan ispit klavira i dipl...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.12.2022.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije dr Orliću, poštovani ministre dr Martinović sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, naravno da ovaj amandman neću podržati zbog toga što nije racionalan.

Međutim, mi već dva dana, tako da kažem, govorimo o javnim medijskim servisima Srbije, bolje rečeno, o RTS-u i RTV-u.

Poštovani dame i gospodo, uvek moramo imati na umu osnovnu delatnost javnih medijskih servisa, a imam osećaj da smo govorili dva dana da nam to nekako promiče, ta osnovna delatnosti, a to je ostvarivanje javnog interesa i da je javni medijski servis nezavisan i samostalan pravni subjekat.

Neke stvari ću ja danas naznačati da vidimo gde greše ne javni medijski servisi Srbijr, nego televizije privatne u celini. Upravo iz toga proizilaze i obaveze o kojim nismo govorili kada smo pričali o javnim medijskim servisima, a one su definisane, ako ste pročitali, u 19 tačaka zakona.

Ja ću ovom prilikom zbog kratkoće vremena naglasiti samo jedan, a on glasi da javni medijski servis mora afirmisati kulturne vrednosti i podsticati vaspitanje i obrazovanje. Tačka. Ja verujem da ćete shvatiti šta ću danas pokrenuti.

Svi koji se bave pedagogijom znanja i pedagogijom u celini znaju da su televizije jedan od najvažnijih faktora vaspitanja, reći ću i obrazovanja, ali u prvom redu vaspitanja. Da li je tačno, narodni poslanici koji ste učili i slušali bar malo pedagogiju?

Da li su naše televizije zadnjih 20 godina ostvarivale svoju vaspitnu funkciju? Ovo pitanje postavljam pitanje vama, postavljam pitanje sebi, postavljam pitanje građanima Srbije i postavljam pitanje svim televizijama. Odgovorite sami - muk.

(Nebojša Cakić: Ne čuješ se.)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.12.2022.

Molim lažnog ekologa da se smiri malo.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.12.2022.

Uh što volim kad se nervira lažni ekolog.

Dakle, još jednom zbog lažnog ekologa. Da li su televizije zadnjih 20 godina ostvarivale svoju vaspitnu funkciju? Vrlo slabo. Kada se radi o privatnim televizijama, najčešće rade suprotno, deluju antivaspitno.

Svakoga dana, poštovani građani Republike Srbije, televizije, pa čak i radio i štampa, osim "Politike" i "Večernjih novosti", deluju antivaspitno i forsiraju nasilje, umesto da govore o vaspitanju. Podvućiću ovo.

Govore stalno o nasilju, umesto o vaspitanju. Videćete na kraju zbog čega ovo kažem. Tako nam televizije, umesto da govore o pravilnom ponašanju između dečaka ili učenika, oni nas svakodnevno "bombarduju" govorom o nasilju učenika i time postaju sami učesnici u procesu nasilja.

Hajde neka mi neko dokaže da ovo nije istina, bilo koji pedagog na svetu. Ja znam da će psiholozi drugačije reći, ali o tome ću posebno na kraju.

Televizije umesto da svakodnevno govore o lepim primerima ponašanja između dečaka i devojčica, one nam govore o nasilju nad devojčicama. Da li je tačno, uvaženi narodni poslanici, ili ne? Da li je tačno, poštovani građani Srbije, ili ne? Pa, pobogu, nasilje je posledica nevaspitanja. Mi o posledicama govorimo, a ne o uzorcima. Ne otklanjamo uzroke.

Televizije umesto da govore o miru, one nam svakodnevno forsiraju govore o ratu. Umesto da govore o saobraćajnom vaspitanju, oni nam govore o saobraćajnom nasilju. Zamenili smo uloge.

Privatne televizije su katastrofa. Katastrofa. Radio-televizija Srbije tu zaista odigrava prilično svoju ulogu. Zato je naš odbor Skupštine Republike Srbije, Odbor za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, pokrenuo pitanje javnog slušanja projekta.

Ja vidim da vas to ne interesuje. Vas samo nasilje interesuje.

Projekat pod nazivom reafirmacija vaspitne uloge škole i društva. E, toliko, a bićete pozvani na to javno slušanje.

Mi svakodnevno gledamo na tajkunskim televizijama i tajkunskoj štampi medijski linč, bolje reći satanizaciju, predsednika Republike Aleksandra Vučića, njegove porodice, brata i roditelja.

Čak ste, novinari, pisali pismo uvredljivo sa dna kace roditeljima predsednika Republike, a ja sam čitao ovde to pismo. Da li su vam to mediji?

Takav medijski linč nije zabeležen u istoriji Evrope. Poštovani dr ministre Martinović, u pravu ste kada ste rekli da linč koji provodi tajkunska Televizija N1, CIA nije zabeležen u istoriji Evrope. Neka mi kaže bilo koji istoričar ili medijski poslanik da jeste i konkretno ćemo suočiti argumente.

Ali, istovremeno niti jedan srpski predsednik zadnjih 30 godina nije imao veću podršku građana nego predsednik Aleksandar Vučić. Da li je tačno, narodni poslanici? Muk je nastao, a? Tačno, dabome da je tačno.

Ta satanizacija predsednika zašla je u duboku patologiju i preti po život predsednika Republike. Ja vas upozoravam. Zašto vas? Sad ću reći, jednog dela opozicije. I vi, gospodo narodni poslanici, jedan deo iz opozicije, sudelujete u toj nečasnoj raboti, a sami niste svesni, ili jeste možda, da ste saučesnici jednog hibridnog rata koji se vodi protiv naše zemlje i našeg predsednika Republike. Čudite se, lažni ekolog, a sami ste učesnik tog. Vi ćete na kraju posebno.

Na ovoj sednici Narodne skupštine, jedan narodni poslanik, sudski dokazani lažov, najgori đak u svom odeljenju, a najveća ocena mu je bila iz vladanja, dobar, i to poklonjena, napadao je Aleksandra Vučića i državu Srbiju, i gle čuda, taj sudski dokazani lažov nazvao je Srbiju, citiram: „mafijaškom državom“, završen citat.

Zašto to radite, narodni poslaniče? Zašto to radite svojoj državi? Možete meni reći, možete čak i vlasti reći, ali ne možete državi to reći. Nemojte to raditi, ovo je naša država, moja, vaša i svih građana Republike Srbije.

Taj dokazani sudski lažov je nedavno u Strazburu doslovce pljuvao po Srbiji, gore sto puta nego Aljbin Kurti ili Ilija Kurtović, za vas koji ne znate, Aljbin Kurti je Ilija Kurtović, u trećem kolenu unazad su se njegovi prezivali Kurtović, evo ja se bavim genealogijom, ako hoće neko, korektno ću dati tu genezu, bivši Srbin.

Ko je još bez argumenat napadao RTS ovih dana ovde? Radio televizija Srbije je solidna televizija, sa solidnim programom. Pa, niko drugi nego ovi što se sada bune, lažni ekolog bez argumenata.

Evo, ja ga pitam, lažnog ekologa, pred vama građani Republike Srbije, ko vas finansira, lažni ekolog? Iz koje države dobijate novac, lažni ekolog? Čije interese zastupate, lažni ekolog? Čiji ste vi mali? Ta, lažni ekolog iz čista mira rekao je da sam ja gori od otrova, a drugi put je rekao da sam gori od kiseline „Rio Tinta“. Gospodine lažni ekolog, za vas ću biti još gori, kao otrov. Znate zašto? Zato što dobijate pare iz jedne zemlje da radite protiv interesa Republike Srbije.

Narodni poslanik, čiji je šef član međunarodne grupe lopova i prevaranata, odnosno Vuk potomak, inače sudski kažnjen, dakle, prekršajno kažnjen, u narodu zvani Solunac, je dana 23.12.2022. godine, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u dogovoru sa Aljbinom Kurtijem, napali su zajednički porodicu predsednika Vučića, sina Danila i brata Andreja, i predstavnike Srba na Kosovu i Metohiji. Znate li kada su to uradili? U trenutku kada Srbi na Kosovu i Metohiji već danima vode borbu za goli opstanak, u istoj minuti, samo je minuta razlike bila, 10 i 40, 10 i 41. Hoćete reći da nije to zajednički dogovor?

Taj narodni poslanik, inače poznat pod nazivom Solunac, je u Narodnoj skupštini Republike Srbije napao predsednika Vučića, njegovog brata Andreja i Zvonka Veselinovića. Kažnjeni Solunac je tražio hapšenje u isto vreme kada i Kurtijev poslanik Muja, u tzv. skupštini Kosova.

Da li ste svesni, narodni poslaniče, šta radite? Evo, odgovara jedan lažni ekolog da ne.

To su sinhronizovali medijski linč kako bi psihički delovali na predsednika Vučića. Narodni poslaniče, kažnjeni lopove, da li ste svesni da izvršavate deo poslova hibridnog rata koji se vodi protiv naše zemlje, u cilju odvajanja Kosova i Metohije od ostalog dela Republike Srbije?

Na kraju, uostalom, vaš predsednik je, Vuk potomak, decembra 2008. godine rekao u razgovoru sa kongresmenom Teom Poom, citiram: „Ulazak Kosova i Metohije u UN najbolje je čemu se Srbija treba da nada“, završen citat. I time se odrekao Kosova i Metohije, pa me ne čudi što i ovaj narodni poslanik ovako govori.

Ovim putem, na kraju, šaljem bezrezervne podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, sa kojima sam proveo 23 godine, zajedno sa njima i na barikadama i na mostu, da istraju u svojim legalnim zahtevima, da ostanu i opstanu u svojoj južnoj srpskoj pokrajini. Živela Srbija!

Deveto vanredno zasedanje , 22.07.2021.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine dr Orliću, postavljam pitanje Tužilaštvu Republike Srbije. Šta će Javno tužilaštvo poduzeti protiv pojedinaca koji svojim izjavama narušavaju teritorijalni integritet Republike Srbije?

Obrazloženje. Pred veoma teške, važne i mukotrpne razgovore predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija u Briselu, pojedinci iz tajkunsko-mafijaško-politikanskih grupa iz zemlje i okruženja, zaštitnici tzv. nezavisnog Kosova učinili su sve da predsedniku Vučiću otežaju te razgovore.

Nenad Čanak je pre briselskih razgovora posetio u dva navrata Kurtija u Prištini da ga podrži po pitanju tzv. kosovske nezavisnosti. Ne zaboravite da je Čanak još 5.03.2007. godine kao propali predsednički kandidat izjavio: „Spreman sam da priznam kosovsku nezavisnost“.

Pre predsednikovih razgovora u Briselu, Čanak je posetio Srebrenicu, što je civilizacijski čin, ali nije se setio dan ranije da poseti Kravice i od poštu i srpskim žrtvama, ali zato nije zaboravio da napadne Aleksandra Vučića direktno iz Srebrenice.

Čanak odlazi u Podgoricu juna ove godine da pouči Mila Đukanovića kako da Đukanović napadne Aleksandra Vučića na Međunarodnoj konferenciji o Zapadnom Balkanu u Bratislavi, optužujući ga zbog, kako kaže, citiram – zaštite interesa srpskog naroda Crne Gore i stvaranja velike Srbije, završen citat, što je notorna neistina.

Aleksandar Vučić je stalno naglašavao i naglašava da Srbija nema nikakav problem sa nezavisnosti Crne Gore, to je njihova odluka da budu nezavisna država, ali Srbija neće ćutati na težak položaj sprskog naroda u Crnog Gori.

U govoru punom mržnje prema Aleksandru Vučiću, Đukanović je u Bratislavi rekao, citiram – mišljenje je mnogih da je Srbija izgubila Kosovo kada je Rusija bila slaba, što znači da bi sada bilo vreme da se Kosovo vrati, završen citat i tako narušava integritet Republike Srbije pred razgovorom u Briselu i podržava nezavisno Kosovo.

Poštovani narodni poslanici, i blaženopočivši patrijarh Irinej rekao je za Đukanovića 9. avgusta gospodnje 2020. godine, citiram: „Đukanović je 1998. godine doveden u Patrijaršiju i predstavljen kao budućnost i snažna perspektiva srpskog naroda, a danas tuga me obuzima kada vidim koliki dubok može biti ljudski pad. Sa takvim tražiti mogućnost kompromisa, u to ne verujem“. Završen citat. Rekao je blaženopočivši patrijarh Irinej.

I gle čuda, i Dragan Đilas, u narodu znani Đikaš mafija, uključio se u napade na Aleksandra Vučića pred polazak u Brisel, kako bi otežao razgovor preko svog portala tekstom u kojem je priznao da su kriminalci Belivuka skandirali na utakmici u Novom Sadu, citiram – Vučiću pederu, završen citat i tako je Đilasov portal otvoreno stao na stranu kriminalaca.

Poštovani građani Republike Srbije, Dragana Đilasa uopšte ne interesuje razvoj Beograda, to vi znate, a o tome svedoči bivši američki ambasador u Beogradu Kamerun Manter, koji je 19. marta gospodnje 2009. godine rekao, citiram: “Đilas mi je rekao da je njegov plan za Beograd marketinški, a ne realan“. Završen citat. Time je Điki mafija priznao da ga samo interesuju privatni računi i onih 619 miliona evra po kojekakvim destinacijama.

Poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Vučić čini nadljudske napore da povrati međunarodni ugled Republike Srbije provodeći politiku mira, politiku bezbednosti, politiku solidarnosti, politiku zdravlja svih naših građana u zemlji i regionu, politiku dijaloga u pronalaženju trajnog kompromisnog i održivog rešenja za južnu srpsku pokrajinu, dotle Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić pune svoje privatne račune po raznim destinacijama sveta, pljujući predsednika države, državu Srbiju i građane Republike Srbije, ne bi li ponovo došli na vlast i doveli Srbiju do bankrota. Neće moći.

Na kraju, apelujem na sve građane Republike Srbije, posebno na Beograđane, i posebno na mladu generaciju, naše studente i naše učenike, da se vakcinišu, jer jedino vakcinacijom možemo dovesti do zdravlja i ekonomskog prosperiteta Republike Srbije. Živela Srbija!

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.11.2020.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije postavljam pitanje tužilaštvu – ima li elemenata krivičnog dela u svakodnevnom medijskom napadu na predsednika Republike, njegovu porodicu i njegove saradnike?

Poštovani građani Republike Srbije, svedoci smo svakodnevnih kontinuiranih, neviđenih, zlonamernih i nedostojnih medijskih napada na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, njegove saradnike. Ti medijski napadi su sprega mafijaško-tajkunsko-politikantskih grupa, kako domaće, tako inostrane provedijencije. Medijski napadi na predsednika zasnovani su na neistinama, podmetanjima, izmišljotinama najniže vrste. Takve gadosti moraju odmah da prestanu, jer imaju za cilj satanizaciju, dehumanizaciju, predsednika i uloge predsednika.

Tako je Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Jeremićeve Narodne stranke slagala, bez stida i bez srama, da je Aleksandar Vučić primio gamaglobulin, kao zaštitu od Kovid-19, i normalno, predsednik je to demantovao. Ta bestidinica je slagala u ovom visokom domu Narodne skupštine, kada je bila poslanik 2018. godine, da Aleksandar Vučić neće dobiti od Putina odlikovanje Aleksandra Nevskog i postavila poslaničko pitanje toga dana. Kako ste videli Raškovićeva je slagala, a predsednik je dobio to visoko rusko odlikovanje. Raškovićeva je izjavila i slagala da je zločinačka akcija hrvatske vojske „Oluja 1995. godine“, bila humanitarni čin. Ta bestidnica je slagala 2015. godine, 4. maja, da Aleksandar Vučić, vodi Srbiju u NATO pakt i da će je uvesti za dve godine. Kako vidite, poštovani građani Republike Srbije slagala je, a vi gospodo novinari ste ćutali tada.

Uvrede se nižu svakoga dana, svakoga časa na predsednika Republike. Tako je dr Slobodan Prvanović rekao da su Vučić i saradnici idioti, a vi gospodo novinari, ćutali ste i dodaje, citiram – u okviru pandemije video sam da ovom državom upravljaju kompletni idioti, završen citat. Za predsednika je rekao, citiram – on je čovek iskrivljenog lica koji pokazuje odsustvo razuma i dodaje, koga ima u njegovom okruženju a da nije moralna ništarija i totalni glupak, završen citat.

Posebno upozoravam vas sa N1-CIA, da poslušate ove citate, a novinari ni reči, i nevladine organizacije muk. Novinar Danas-a, Nenad Kulačin, 3. novembra 2020. godine, kaže da je predsednik monstrum, citiram, čovek bez obraza i stida, završen citatat. Citiram - primer beščašća i nebitan lik za istoriju u periodu u kojem živi, završen citat.

Šta radite gospodo novinari? Ćutite. A vi iz nevladinih organizacija? Čak i opozicioni političari, neki novinari, mrtvog Amfilohija, koristili su da napadnu Aleksandra Vučića. Tako je Siniša Kovačević bez stida, kaže, citiram – Vučiću, sramoto, šta ćeš ti na sahrani Amfilohija, završen citat. A reditelj Goran Marković, pun mržnje da je predsednik Vučić, citiram – primitivac i da je rulja njegovo prirodno okruženje, završen citat. Čuveni po psovci, Aleksandra Vučića, Jovo Bakić kaže, citiram – oružana sila je jedini način smena vlasti i prolivanje krvi, završen citat i dodaje – ja bih državni vrh najradije podavio u Savi i Dunavu, završen citat.

Gde ste vi gospodo novinari? Ćutali ste. A vi iz nevladinih organizacija? Blizak saradnik Boška Obradovića poziva na silovanje Vučićeve maloletne ćerke. Ćutite vi sa N1 i vi gospodo novinari.

Akademik Dušan Teodorović kaže, citiram – na čelu države je huligan koji je nevaspitan. Završne citat. Taj akademik je tragediju vojnika u Malom Zvorniku iskoristio da poželi smrt Aleksandru Vučiću. Akademik Teodorović je napao Zdravka Čolića samo zato što je na otvaranju jednog privatnog hotela pevao pred predsednikom Aleksandrom Vučićem. Taj isti akademik napao je Momčila Bajagića Bajagu samo zato što je, citiram – pevao na Vesićevim koncertima i slikao se i pohvalio moderne varvare, završen citat. Akademik vređa Aleksandra Vučića i njegove saradnike, uporedio je sa građanima koji podržavaju Vučića i SNS sa stanovnicima nacističke Nemačke i Adolfa Hitlera.

Šta radite, gospodo novinari? Gde ste vi iz nevladinih organizacija? Ko seje mržnju u ovoj državi? Gospodine akademiče, titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika, nego bedniku ne pripada titula akademika. A Boško Obradović tražio je da se izvrši državni udar i zapretio je Aleksandru Vučiću šamaranjem. Taj bes i mržnju izlio je posebno 19.11.2019. godine ….

Prvo redovno zasedanje , 03.03.2020.

Poštovana predsednice Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu Republike Srbije – postoji li krivična odgovornost Saveza za Srbiju zbog kontinuiranog širenja lažnih vesti o predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, o državi Srbiji i njenim organima sa namerom podrivanja nacionalne i bezbednosne stabilnosti naše zemlje? Najnovija lažna vest, je navodno širenje anti-migranske kampanje od strane države Srbije.

Činjenica je da je danas migrantska izbeglička kriza fenomen globalnih razmera koja je bez presedana u periodu nakon Drugog svetskog rata. Republika Srbija bila je u samom središtu, a i danas je zapadno od balkanske migrantske rute. Republika Srbija i njeni građani su pokazali prema migrantima solidarnost i humanost zašto je često bila pohvaljena od strane samih migranata ali i evropskih i svetskih institucija i njihovih zvaničnika, posebno OEBS je pohvalio, EU, Unicef i druge organizacije.

Srpsko saosećanje sa izbeglicama i migrantima i suštinsko razumevanje njihovih patnji i situacija u kojoj se nalaze potiče od činjenice da se mi sa problematikom izbeglica i interno raseljenih lica suočavamo već više od dve decenije. Republika Srbija će i dalje razvijati kao i do sada sveobuhvatno i održivo rešenje za migrante i na taj način zadovoljiti potrebe u pogledu osnovnog ljudskog dostojanstva i zaštite izbeglica štiteći ljudska prava svih, ali u isto vreme garantujući bezbednost naše zemlje.

Međutim i kod nas predsednici nekih političkih stranaka, kao što je doktor Zoran Lutovac u narodu zvani Zoki zalutovac, konstantno lažima napada vlast bez ikakvih stvarnih činjenica. Tako je optužio vlast SNS za anti-migrantsku kampanju, optužujući je da lažno propagira jezičke patrola, prebrojavanje krvnih zrnaca migranata i za još nekakve izmišljotine. Naravno, da su te optužbe obične izmišljotine.

Međutim, istina je da njegov predsednik Saveza za Srbiju, Boško Obradović zagovarao rasizam i poveo kampanju protiv migranata. Ovaj bezumnik je sklopio video klip koji govori o tome kako po Srbiji je loše zato što se u njoj nalaze migranti. Doktor Zoran Lutovac, zvani zalutovac, je demantovao njegov stranački kolega, Goran Ješić koji je rekao Zoranu Lutovcu, citiram – a ta migranstka kampanja ima više veze sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, ta budala tumara po Srbiji sa okićenom hladnjačom, širi strah, laže kao pas i od nesretnih ljudi pravi političku kampanju, završen citat. To je rekao 26. februara 2020. godine.

Poštovani narodni poslanici, Vuk Jeremić, član „međunarodne grupe bandita i prevaranata“ optužio je predsednika Vučića da se neodgovorno ponaša u vezi sa širenjem korona virusa, Jeremić tvrdi da je situacija ozbiljna pa kaže, citiram: „Virus je stigao na Balkan, u Hrvatsku i Severnu Makedoniju, a u Srbiji navodno nije“, završen citat. Kako vidite, poštovani građani, ovaj bestidnik optužuje svoju zemlju i rukovodstvo Republike Srbije za prikrivanje korona virusa.

Istina je da u Srbiji do sada nema zaraženih korona virusom, a naša zemlja uradila je sve najbolje po tom pitanju što je u njenoj moći, zbog čega nas je pohvalila i Svetska zdravstvena organizacija.

Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Marinika Tepić, nastavljaju fabrikovati svakodnevno laži. Stare laži zatrpavaju novim lažima, novim aferama i tako se vrše u krug. Ko se danas seća njihovih laži o Jovanici ili laži o Franšu, njihovih laži o stotinama mrtvih koji plutaju po Obrenovcu za vreme poplava ili njihovih lažnih otmica novinara koje su pokušali sami da isceniraju ili njihove lažne pretnje smrću koje su sami sebi ispisivali po pločnicima ili njihove izmišljotine o nameštenim otmicama dece?

Poštovani građani, SNS i Vlada Srbije neće da se bavi ovim bestidnicima koji nanose štetu svojim lažima i vitalnim nacionalnim interesima naše zemlje, već će brže i jače sprovoditi ubrzanu modernizaciju naše zemlje, a motor ubrzane modernizacije je predsednik Aleksandar Vučić. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 08.04.2021.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 102000.00 RSD 03.06.2016 - 03.08.2020.
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 72148.00 RSD 01.10.2017 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 124912.00 RSD 03.08.2020 -