MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 230
  • 0
  • 0
  • 0
  • 11 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

odgovoreno za 2 dana i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 29 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 24.04.2019.

Poštovani potpredsedniče gospodine Arsiću, naravno da ću podržati stav Vlade, a i zakon u celini, i da kažem da mi je drago što su pojedine kolege i koleginice sagledale, hajde da kažem, dubinu modernizacije Srbije koja se sprovodi od 2014. godine. Setite se samo 2014. godine kada su udareni planovi modernizacije Srbije, neki su pravili viceve na račun toga. Nažalost, danas ih nema u ovom visokom domu.
Svakako da je važna svaka investicija, bilo da je inostrana, bilo domaća, ali poštovane dame i gospodo, poštovani građani Republike Srbije, nešto sam primetio u ovom visokom domu i ovom sazivu Skupštine, a to je da nikada u istoriji parlamentarizma Srbije, Srbija nikada nije imala slabiji jedan deo opozicije okupljene u Savez za Srbiju, kako ih ja nazivam u saziv za drugu pljačku Srbije. Nikada u istoriji Srbije nije se desilo da se veliki deo opozicije, a tj. ovih koji su okupljeni u Savez za Srbiju, zalaže za nerad, odnosno zalažu se protiv izgradnje tvornica, cesta, autoputeva, trgova, bolnica, škola, a evo ih danas zaustavljaju radove na Trgu Republike.
Zamislite, Bastać, videli ste ko je taj čovek. U nijednoj osnovnoj školi u najzabitijim našim srpskim krajevima on ne bi bio portir škole, a ne predsednik gradske opštine Beograd.
Tako se jedan od lidera Saveza za Srbiju, zvani Zoran Živković, poljoprivrednik u pokušaju, kako reče moj kolega Rističević, zalagao, verovali ili ne, a vi građani vrlo dobro se sećate toga, da se Železara Smederevo zatvori, a radnici puste, poteraju kući. Sećate se emisije jedne? Pogledajte samo kako danas radi ta tvornica. Isto tako, zalagao se da se zatvori i RTB Bor, a vidite šta se radi.
Navešću još dvojicu, trojicu iz saveza za drugu pljačku Srbije, pa da vidite kako se u istoriji Srbije nikada nije desilo da se opozicija, deo opozicije bori protiv rada, kao ovi u Savezu za Srbiju.
Jedan od njihovih vođa jeste i Vuk Jeremić, zvani Vuk potomak, koji je član međunarodne bande lopova i prevaranata u kojoj su njegova dva najbolja prijatelja, Patrik Ho i šeik Gadio Tidijan, uhapšen, a jedan osuđen na kaznu zatvora. Videli ste da je ovih dana i treći na poternici Interpola itd.
Dragan Đilas, zvani Điki mafija, nije maznuo, nego 750 miliona evra za vreme dok je bio…
(Predsedavajući: Vreme, profesore. Završite rečenicu.)
Na kraju, da završim, Sergej Trifunović. Neću o njemu govoriti, nego samo, dozvolite mi, potpredsedniče, da kažem šta je njegova koleginica rekla za njega. Citiram: „Neoprani, lažljivi Sergej. To vam je vođa. Uvek je bio podmukli lažov, uvek na isti način na koji me sada uvlači u svoj tabloidni, smrdljivi život. Uvek mi se ulizivao, dobio zlatnu medalju za uvlačenje u dupe. Uvek lagao, uvek smrdeo, uvek se grebao za novac, obrok i piće. Nikada se nije prao, uvek je varao kolege“. Njegova koleginica Biljana Srbljanović, 12. januara 2019. godine, jedan od dnevnih listova, strana jedan. To su vam ovi kojih danas nema ovde, a njih je sramota doći u Skupštinu.
Zadnja rečenica, gospodine predsedniče. Njima je ovaj visoki dom, kao i ovih koji me kritikuju sad, bila prolazna stanica.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 23.04.2019.

Uvaženi potpredseniče Narodne skupštine, normalno da se zalažem da se ovaj amandman odbije iz razloga koje je navela i Vlada, jer on u prvom redu tumači osnovne pojmove, odnosno izraze u ovom zakonu.

Ovaj zakon, kako smo i rekli, rešava problem preko 15.000 građana. Moram, gospodine ministre, da kažem da niko osim ove Vlade i ovog predsednika pre nije pokušao, nije znao ili nije hteo da reši ovaj gorući problem naših građana. I to su rešili vrlo dogovorno, sva tri subjekta dogovorno, iako su pregovori, kako smo čuli i kako smo informisani, bili teški, ali na zadovoljstvo svih.

Ovi iz saveza za drugu pljačku Srbije, tako ih ja nazivam, sada su protiv ovog zakona. Setite se samo Janka Veselinovića, zvanog Janko stanokradica, u narodu poznatog po tome jer je ukrao stan Milici Barži izbeglici iz Obrovca, u ulici Braće Kurjakovića, kako je u ovoj sali, odnosno u visokom domu nosio natpise vezane za rešavanje ovog problema, a sada je protiv toga. Sada se zalaže protiv tog rešenja. Taj licemer Janko Veselinović sada se zalaže za dijalog, a na 14. Kongresu Saveza komunista Jugoslavije, na kojem je moja malenkost bila, bio je i Janko Veselinović. Verovali ili ne, zalagao se da se pojedinim delegatima 14. Kongresa Saveza komunista Jugoslavije zabrani diskusija. Dakle, to je taj Janko Veselinović.

O drugima neću da govorim. Ali, Sergej Trifunović, zvani pišoje, u narodu poznat po tome što je govorio da će mokriti po grobu predsednika Republike, 13. aprila na skupu ovde ispred ovog visokog doma nije izvređao samo predsednika Republike, Vladu, narodne poslanike i građane Republike Srbije, nego i prisutne građane, tzv. pristalice svoje, koji su polako posle njegovog govora napuštali skup. O njemu, zaista, najbolje govori njegova koleginica Biljana Srbljanović, koja je rekla, citiram – „Neoprani, lažljivi Sergej, e to vam je taj vođa. Uvek je bio podmukli lažov, uvek na isti način na koji me sada uvlači u svoj tabloidni smrdljivi život. Uvek mi se ulizivao, bio zlatna medalja u uvlačenju u dupe. Uvek je lagao, uvek smrdeo, uvek se grebao za novac, za obrok, za piće, nikada se nije prao, uvek je varao kolege.“ Završen citat. Biljana Srbljanović, 20. jaunara gospodnje 2011. godine, strana 1. u jednom dnevnom listu.

Poštovani predsedavajući, što se tiče drugih kolega koji su protiv ovog zakona i narodnih poslanika, a i jednog dela profesora beogradskog Filozofskog fakulteta, koji su podržali ove šetače, to je i izvesna prof. dr Isidora Jarić, znate li vi koje ona, koja je oštro kritikovala nas? Evo, sad ćete saznati. Završila je master studija na Soroševom fakultetu u Budimpešti. Verovali ili ne, na osnovu toga, Filozofski fakultet u Beogradu je priznao protivzakonito magisterij i na osnovu toga je doktorirala. Nije završila magistarske, ni doktorske studije, ali znate na koju temu, poštovani narodni poslanici? Na temu „Položaj žene u listu Bazar“. To nijedan profesor od nas univerziteta ne bi dao ni na seminarski rad.

Šta reći o drugom, Jovi Bakiću, docentu, koji nas je nazvao da smo lopovi, hohštapleri, i nas i Vladu i predsednika Republike. U petak, dakle, prošle sedmice, izabran je treći put za docenta. Ja mu ovom prilikom čestitam. To je onaj koji je za master studije dao studentu – „Uloga televizije Hepi“ u stvaranju kulta vođe, slučaj Aleksandra Vučića u emisiji „Ćirilica“ i „Teška reč“. Zamislite koliko su bezobrazne te kolege da mešaju politiku u nastavu. To je isto kao kad bih ja dao studentu doktorskih studija „Uloga Filozofskog fakulteta u Beogradu u stvaranju prostakluka, intelektualnog neznanja i diletantizma, slučaj Jovo Bakić“.

Poštovani građani Republike Srbije, šta reći o glumcu, čini mi se da se zove Lečić, Blečiću, jel? Blečić je bio ministar kulture. Lečić, izvinite, Lečić. Jeste li čuli njegov smeh kada je rekao da je prevario nas? Kolega Marijan Rističević je to snimio i stavio je na svoju njivu i umesto strašila, plaši taj smeh vrane i više vrane ne dolaze na njegovo imanje.

Na kraju, ja zaista čestitam još jedanput, gospodine ministre, Vladi, što je rešila ovaj problem 15.000 građana i koristim priliku da se zahvalim vama, gospodine ministre, Vladi i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, što ste prvi put nakon 28 godina rešili staru deviznu štednju Srba iz Hrvatske, najugroženijeg dela našeg naroda. Prošlo je mnogo predsednika vlada, mnogo predsednika Republike i ministara, nijedan nije imao osećaj da se taj, iako smo insistirali, problem reši, tako da će oni već 1. septembra ove godine dobiti prvu ratu svoje devizne štednje. Hvala.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 19.04.2019.

Uvaženi podpredsedniče Narodne skupštine gospodine Arsiću, gospodine ministre finansija sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, vrlo kratko ću o leks specijalisu.

Ovaj problem zaduživanja u švajcarskim francima, gospodine ministre, kako ste i rekli, postoji više od 10 godina. Napominjem, poštovani građani, niti jedna Vlada, niti jedan ministar finansija, niti jedan predstavnik Republike Srbije, osim ove Vlade, osim ovog ministra Siniše Malog i predsednika Republike gospodina Aleksandra Vučića, nisu hteli, nisu znali i nisu imali hrabrosti da reše ovaj gorući problem građana Republike Srbije.

Ovom rešenju, gospodine ministre, mi kao narodni poslanici smo pratili to, prethodili su veoma teški pregovori vas i subjekata zainteresovanih za ovaj problem. Na kraju tih pregovora pronađeno je, po meni, kompromisno rešenje, po meni jedino moguće, i to između građana, odnosno udruženja koji ih predstavljaju, banaka i države. Boljeg rešenja, po meni, za sve tri strane zaista nije bilo. To rešenje je najbolje moguće, kako rekoh, za sve tri strane.

Ono što je veoma važno, a to je da je predviđeno da se preostali dug konvertuje u evre, a iznos dobijen konverzijom biće umanjen za 38%. Dodatno olakšanje je činjenica da se obračun konverzije vrši na iznos bez zateznih kamata. I na kraju, predviđena je kamatna stopa da ne može biti veća od 4%.

Ovim zakonom, poštovani građani Srbije, rešava se između 15.000 i 16.000 ljudi.

Gospodine ministre Mali, prenosim vam zahvalnost, vama i predsedniku Republike gospodinu Aleksandru Vučiću, Srba iz Republike Hrvatske, koji su štedeli u „Jugobanci“ Split, koji nisu rešili staru deviznu štednju punih 28 godina. Prošlo je mnogo predsednika vlada i predsednika Republike i ministara finansija, ali niko za ovaj najugroženiji deo našeg naroda nije imao sluha kada je u pitanju stara devizna štednja „Jugobanke“, osim vas.

Dana 1. septembra ove godine, nadam se i prva rata tom najugroženijem delu našeg naroda će biti isplaćena. Napominjem, biće problem sa jednim delom tih naših, pod navodnicima nesretnih Srba, što nemaju dokumentaciju, niti štednu knjižicu, niti karticu, jer su sa ratišta morali i sa polja da beže ispred hrvatske vojske.

Zbog toga bi bilo dobro da im se prizna i baza podataka koja danas postoji u Hrvatskoj. I ovaj problem, gospodine ministre, čekao je punih 28 godina i opet je rešio predsednik Republike Aleksandar Vučić, kao i ove švajcarce, i vi, gospodine Siniša Mali.

Ja sam, poštovani građani, na jednoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije rekao da će se vreme razvoja Republike Srbije zadnjih 30 godina deliti na dva perioda razvoja, i to Srbija pre dolaska na vlast SNS i Aleksandra Vučića za predsednika Vlade, odnosno predsednika države, a ja ću da kažem kakvo je to vreme bilo, poštovani građani, a vi potvrdite da li je tačno ili ne, pre dolaska gospodina Aleksandra Vučića za predsednika Vlade ili države.

Nasledio je Srbiju koja je bila ponižena, Srbiju koja je bila ekonomski, industrijski, infrastrukturno totalno devastirana, Srbiju bez sigurnosti njenih građana, Srbiju bez nade i bez vere njenih građana u bolju budućnost, Srbiju sa prevelikim zaduživanjem, Srbiju uništenih državnih institucija, Srbiju koja je bila demonizovana, ona i njeni građani, Srbiju bez međunarodnog ugleda, Srbiju sa velikom nezaposlenošću, preko 26%, Srbiju pred bankrotom i sa prevelikom pljačkaškom privatizacijom.

I drugi period – dolazak Srpske napredne stranke na vlast, dolaskom za predsednika Vlade Aleksandra Vučića, odnosno predsednika države. Vreme strašnih, teških, ekonomskih reformi i modernizacije Srbije, a motor te modernizacije Srbije jeste Aleksandar Vučić i Srbija je sad u punom jeku modernizacije.

Meni je žao što naših političkih protivnika nema danas ovde u ovom visokom domu, da suočimo određena mišljenja, predloge i da ih pitamo je li ovo istina ili ne. Ali, oni su stvorili neki savez, oni nazivaju – za Srbiju, ja nazivam – savez za drugu pljačku Srbije, jer su prvi opljačkali za vreme DOS-a.

Molim vas, poštovani građani, ko ih predvodi? Pa, Dragan Đilas, u narodu poznat kao „Điki mafija“, sa 750 miliona stečenog profita dok je bio u politici; Sergej Trifunović, zvani „pišoje“ ili „pišanović“, to je onaj koji je rekao da će pišati po grobu predsednika Republike. A videli ste na mitingu kako se ponašao. Ponizio je i građane koji su mu došli. Dalje, Vuk Jeremić, zvani „vuk potomak“, član međunarodne banke lopova; Boris Tadić – taj je otpremio u Hag sve naše srpske heroje; Boško Obradović zvani „lupetiv“. Narod me pita i građani – zašto stalno lupeta i laže, a pošto je profesor srpskog jezika i književnosti, izmislio je osmi padež – lupeti. Dalje, Janko Veselinović „stanokradica“, ukrao je stan Milici Badži u Obrovcu, u ulici Braće Kurjakovića, vratio ga nakon četiri godine. Gospodine potpredsedniče, i vi imate zaslugu, jer ste dozvolili da u ovom visokom domu to ovde iznesemo. Znači, vredela je kritika i vratio je ukradeni stan. Dalje, Dušan Petrović, zvani „kravoubica“, dok je bio ministar poljoprivrede, 500 hiljada krava je naredio da se pokolje, 250 hiljada krava od 500 hiljada ukupnog fonda. I da dalje ne nabrajam.

Na mitingu 13. aprila videli ste, narod je primetio da je jedna grupa, Sergej Trifunovića, nafiksana, jedan pijan i nije čudo što su vređali građane Republike Srbije, one koji su došli na taj miting.

Sve u svemu, radi se, na završetku dozvolite da kažem, o jednoj grupi neradnika, džabalebaroša, lezijedovića, secikesa, luftiguza, članova međunarodne bande lopova i siledžija. Uništili su našu prošlost, uništili su našu sadašnjost, uništili su budućnost naše dece.

Poštovani građani Republike Srbije, ako im dozvolimo da dođu na vlast, za jednu godinu uništiće i naše korene. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 30.10.2018.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam Javnom tužilaštvu Republike Srbije – ima li elemenata krivičnog dela u medijskim napadima na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića?

Poštovani narodni poslanici, iz minuta u minut, iz sata u sat, iz dana u dan građani Republike Srbije svedoci su tendencioznih, zlonamernih, neistintih medijskih napada na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove najbliže saradnike.

Ti medijski napadi delo su raznih tajkunsko-mafijaško kriminalnih i politikantskih grupa i pojedinaca, bilo da su domaće ili inostrane provenijencije.

U tim medijskim napadima, predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić je nazvan „diktatorom“ okružen kriminalcima, zatim da kontroliše i cenzuriše medije, da je pokrao izbore, da je nekompetentan, zatim sledi kriminalizacija njegovih najbližih saradnika, prijatelja, kumova i članova porodice i na kraju optužbe za nacionalnu izdaju, naravno da to nije istina.

U medijske napade uključili su se i predsednici političkih stranaka, a neki sede ovde u Visokom domu, saveza za drugu pljačku Srbije i pojedinci kao što su Velimir Ilić, Olja Bećković, Teofil Pančić, Matija Bećković, Amfilohije Radović, Goran Marković, Slaviša Lekić, Zoran Ivošević, Gordana Suša, Dušan Teodorović, Borka Pavićević, Cvjetin Milivojević, Božo Prelević, Miloš Vasić i drugi kroz medije „Vreme“, „NIN“, „Danas“, „BIRN“, “Vjesti“, „Nacional“, „Tabloid“, „B 92“, „Blic“, „Kurir“, „Radio Slobodna Evropa“ i druge.

Ovi ljudi su, poštovani građani Srbije, od 2004. do 2012. godine većina ih je hvalila tadašnju vlast kada je zemlja uništavana pljačkaškom privatizacijom i dovedena na ivicu ponora. Valjda su se i oni tada osladili.

Da se razumemo, Srbija je demokratska zemlja u kojoj je kritika vlasti čak i poželjna, ali gospodo između kritike i medijskih napada postoji suštinska nepremostiva razlika. Medijska kritika zasniva se na istinitosti iznetih činjenica i zato je društveno korisna i deluje čak lekovito.

Međutim, određene ličnosti, predstavnici političkih stranaka, zaposleni u određenim tabloidima, neke nevladine organizacije i neki dežurni analitičko-stručni šarlatani, lažima o predsedniku Republike Srbije gospodinu Vučiću i njegovoj porodici i saradnicima, truju građane Republike Srbije do krajnjih granica.

Srbija garantuje slobodu izražavanja i kritiku vlasti, ali gospodo, podvlačim, to vredi u obrnutom smeru predsednik države ima pravo da argumentovano demantuje, a vi bi mu to gospodo uskratili. E, to nije demokratija.

Setimo se samo laži da je predsednik države Aleksandar Vučić uvredio žene prilikom obilaska turske fabrike u Kraljevu. To je gospodo jedinstven slučaj u svetu da nikoga niste kritikovali i da nekog kritikujete zbog nečeg što nije rekao. To su ozbiljni medijski napadi.

Najnoviji medijski napadi na dr Aleksandra Martinovića, dr Vladu Orlića i dr Nebojšu Stefanovića, prevazišli su svaku meru. Čuli smo i danas golobradog gusara sa Maldiva, kako Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje i neargumentovano kritikuje uvažene kolege.

Nikada u zadnjih 50 godina nije više medijski napadan jedan predsednik, nego što je Aleksandar Vučić. A gospodo, nikada niti jedan predsednik u zadnjih 50 godina nije imao bolje rezultate za građane Srbije i državu Srbiju.

Medijski napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića napad je na državu Srbiju da ustane iz pokajničkog kolena, isključivo krivca u kojeg je bacila stranka bivšeg režima i evo ih ponovo okupljeni u savez za drugu pljačku Srbije, prvo su opljačkali za vreme DOS na čelu sa Draganom Đilasom, zvani Điki mafija, Vukom Jeremićem, zvani Vuk potomak i jedan od najvećih svetskih kriminalnih bandi i Sašom Janković i drugim članovima saveza za drugu pljačku Srbije.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam Javnom tužilaštvu Republike Srbije – da li će Javno tužilaštvo Republike Srbije pokrenuti postupak protiv antidržavne delatnosti Vuka Jeremića?

Obrazloženje. Propali NATO prašinarski predsednički kandidat Vuk Jeremić godinama radi protiv svoje zemlje. Prvo, Jeremić se već prilikom dolaska na čelo srpske diplomatije 2007. godine zalagao da se pregovori o KiM premeste iz nadležnosti UN u nadležnost EU i time naneo neprocenjivu štetu državnim i nacionalnim interesima Republike Srbije.

Drugo, Jeremić je 2008. godine podvalio srpskoj javnosti Misiju Euleks na KiM mimo odluka Narodne skupštine Republike Srbije i time naneo neprocenjivu štetu državi Srbiji.

Treće, kada je 2008. godine ilegalno proglašena tzv. jednostrana nezavisnost KiM, Jeremić i njegova diplomatija nisu svesno preduzimali nikakve efektne akcije protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM i time naneli nesagledive posledice po državne interese Republike Srbije.

Četvrto, Jeremić je decembra 2008. godine prema pisanju „Vikiliksa“ u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom izjavio, citiram, da je ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija može nadati ako bude imala sreće. Završen citat. I time je naneo nesagledive posledice po državne i nacionalne interese svoje zemlje.

Poštovani narodni poslanici, Vuk Jeremić i danas tako misli, kada predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čini hrabar i odlučan korak u iznalaženju trajnog, održivog i kompromisnog rešenja za KiM.

Peto, Jeremić je 2008. godine namerno postavio nepotrebno pitanje Međunarodnom sudu pravde o legalnosti deklaracije o jednostranom proglašenju KiM i time zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Šesto, Vuk Jeremić je 06.09.2007. godine na zatvorenoj sednici Severnoatlanskog saveta u Briselu rekao da se zalaže, citiram, za punopravno članstvo Srbije u NATO, završen citat, i time naneo veliku štetu državi Srbiji.

Sedmo, Jeremić je u autorskom tekstu u „Vašington Postu“ najbrutalnije izvređao državu Srbiju i njezinog predsednika pred njegov veoma važan za Srbiju susret sa potpredsednikom SAD Majklom Pensom, 17.07.2007. godine i time potkopao državne interese Republike Srbije.

Osmo, Jeremić je u autorskom tekstu i „Pariskom Mondu“ jula 2018. godine, pred sam susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Francuske Makronom, optužio državu Srbiju i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za širenje stabilokratije, tj. diktature na Balkanu, i time naneo ogromnu štetu Republici Srbiji.

Deveto, Jeremić je član jedne međunarodne bande lopova i prevaranata, u kojoj su njegova dva najbolja prijatelja Patrik Ho, ministar unutrašnjih poslova Hong Konga i Šeik Tidijan Gadio, uhapšeni u SAD zbog davanja mita i pranja novca.

Patrik Ho je više puta gostovao u Jeremićevom Centru za međunarodnu politiku i održivi razvoj i jedan je od glavnih finansijera Vuka Jeremića. Jeremić je sklapao dogovore o ulaganjima od četiri milijarde dolara sa meksičkim…naftonosne izvore u vreme kada je meksičkim zakonima to bilo zabranjeno.

Deseto, Vuk Jeremić je otuđivao novac iz budžeta Republike Srbije na nezakonit način. Državna revizorska institucija je 2011. godine ukazivala na aferu „Aerosport“ u kojoj je Ministarstvo inostranih poslova vršilo plaćanje u iznosu od 42 miliona dinara, na osnovu fakture bez potpisa i bez javne nabavke, kupujući avio karte Vuku Jeremiću. Poštovani građani, za 2010. godinu Ministarstvo inostranih poslova je uplatilo 33 miliona dinara za avio karte Vuku Jeremiću. Vlasnik „Aerosporta“ je blizak rođak žene Vuka Jeremića.

Poštovani građani, Vuk Jeremić, zvani vuk potomak, Saša Janković, zvani sale prangija, Boris Tadić, zvani lipicaner, Dragan Đilas, zvani điki mafija, Dušan Petrović, zvani dule kravoubica i drugi članovi saveza za drugu propast Srbije, prva je bila za vreme DOS-a, kome predsedava Janko Veselinović, zvani stanokradica, ponovo se udružuju, a zaboravili su da ih je narod poslao u političku prošlost iz koje se, nadam se, zasigurno više neće vratiti. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 17.07.2018.

Uvažena predsednice, poštovane dame i gospodo, pitanja postavljam Tužilaštvu i Ministarstvu privrede.

Američka CIA je preko Džordža Soroša formirala u Srbiji Pokret „Otpor“ koji su petooktobarskim pučem 2000. godine ulicom doveli na vlast bivši dosmanlijski režim. Taj režim je formirao udruženi zločinački poduhvat koji je pljačkaškom privatizacijom i drugim oblicima kriminalnih radnji uništio ekonomsku i političku moć Republike Srbije, njenih vitalnih institucija, posebno policije i Vojske.

Poštovani građani Srbije, članovi tog udruženog zločinačkog poduhvata, pored ostalih, bili su i danas tri aktuelna političara, i to: Dragan Đilas, u narodu zvani Điki mafija, Saša Janković, u narodu zvani Sale prangija, i Vuk Jeremić, u narodu zvani Vuk potomak. S tim u vezi, postavljam pitanje – da li je tačno, a ja mislim da jeste, da je Dragan Đilas, zvani Điki mafija, kao gradonačelnik Beograda opljačkao Telekom Srbiju 2011. godine tako što je prisilio, kao gradonačelnik, direktora Branka Radujka da kupi četiri kablovska kanala Đilasove „Arena sport“ za 7,7 miliona evra, iako Telekom po zakonu tada nije mogao biti vlasnik medija.

Điki mafija je pre ulaska u politiku bio, mogli bismo reći, obična sirotinja, a nakon nekoliko godina u politici uvećao je svoje bogatstvo za oko 40 miliona evra, ali je zato ostavio grad Beograd u dugu za milijardu i 200 hiljada evra. Zašto, postavljam pitanje, Javno tužilaštvo nije pokrenulo istragu?

Drugo pitanje. Saša Janković, zvani Sale prangija, je bio glavni akter u aferi „Pištolj“ kada je, gospodnje, 1993. godine u Jankovićevom stanu njegovim pištoljem, bez dozvole, Predrag Gojković navodno izvršio samoubistvo. Da li je tačno, a ja tvrdim da jeste, da je dr Branka Prpa, kao direktor Istorijskog arhiva grada Beograda 14. juna 2004. godine komisijski uništila taj predmet i tako svesno lišila odgovornosti Saleta prangiju? Na temelju kojih dokumenata, postavljam pitanje, je to uradila? Tražim fotokopiju dokumenta. Ko su bili članovi Komisije i ko je bio javni tužilac?

Sledeće pitanje. Vuk Jeremić, u narodu, i odgovaram prethodnim govornicima, zvani Vuk potomak, je prema „Vikiliksu“ decembra, gospodnje, 2008. godine u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Domom rekao, citiram, da je ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija može nadati, ako budemo imali sreće, završen citat. Vuk potomak je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio i ostvario prebacivanje kosovskog problema iz Saveta bezbednosti UN na EU i doveo misiju Euleks na KiM i time zabio nož u leđa, ne samo građanima Republike Srbije, nego i državi Srbiji.

Vuk Jeremić, tzv. potomak, je bespotrebno postavio, namerno, onako katastrofalno pitanje Međunarodnom sudu pravde o nezavisnosti KiM i time po ko zna koji put, poštovani građani, zabio nož u leđa građanima Republike Srbije i državi Srbiji. Zašto Javno tužilaštvo ćuti o ovom problemu?

Poštovani građani Republike Srbije, ovih dana, s konca i konopca, skupljena je nekakva družina koju, pored ostalih, čine Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Janko Veselinović, zvani stanokradica, i mnogi drugi koji već dele mandate, umesto da predstave program. Poštovani građani, oni ga i nemaju, nikad ga nisu ni imali, ne znaju ga napraviti. Oni se sprdaju na društvenim mrežama sa programom.

Sve ono, poštovani građani, što je drug Tito sagradio, Slobodan Milošević sačuvao, ova družina bivšeg režima udruženog zločinačkog poduhvata pljačkaškom dokumentacijom je sve uništila, a Aleksandar Vučić sa SNS ponovo gradi i modernizuje Srbiju. Videli su da im je Vučić napunio državnu kasu, i evo, ih poštovani građani dolijali su ponovo da je opljačkaju. Oni su jednina grupa, kako vidite, mafijaša, ubica, lopova, prevaranata i luftiguza. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 09.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
- Filozofski fakultet u Beogradu (Projekat Ministarstva nauke) Republika Mesečno RSD 01.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27500.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 09:30