MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.

Osnovne informacije

Statistika

  • 270
  • 0
  • 12 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Stari student, ali iz 2009.

čeka se odgovor 5 dana i 1 sat

Poštovanje. Zašto neke moje kolege i ja, koji smo upisali fakultet 2009., a ne 2004., po starom studijskom programu u Kosovskoj Mitrovici, moramo da 5 godina ranije završimo od drugih kolega ili prelazimo na Bolonju? Ja bih Vas zamolio za razumevanje, meni je ostao samo jedan ispit klavira i dipl...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

odgovoreno za 2 dana i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Petnaesto vanredno zasedanje , 26.07.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, poštovane dame i gospodo, kao jedan od narodnih poslanika koji je na vreme ukazivao na ovakve pojave, i to više puta u ovom visokom domu, dozvolite da još jedanput kažem, kao čovek koji prati društvene odnose, pogotovo napade na predsednika Republike zadnjih sedam, osam godina, svedoci smo stalnih, ali zaista stalnih, svakodnevnih, neviđenih, zlonamernih, medijskih i svakih drugih napada na predsednika Republike, njegovu porodicu, njegovog brata, njegovog oca, njegovu majku u vreme, i to je vrlo bitno da kažemo, kada on čini nadljudske napore za pronalaženje trajnog, pravednog, kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu, a posebno ovih dana usmerili su se, pored njega i njegove porodice, i na najbliže saradnice dr Nebojšu Stefanovića i, moram da kažem, najviše na narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića.

Poštovane dame i gospodo, zamislite kada je to izrečeno upravo u momentu kada se ogromni uspesi dešavaju. Nikada mu opozicija neće oprostiti uspehe, ne samo njegove, nego uspehe države i uspehe svih onih koji ga sledimo.

Zamislite kada jedan od opozicionara ovih dana kaže – nećemo ih više silom terati, citiram, a profesor je univerziteta, nego oružanom silom i pašće krv, ali gledajmo da manje pada krvi. Završen citat.

Zamislite kada prekjuče jedan od lidera iz Saveza za Srbiju sa mora poručuje. To je onaj koji je rekao, citiram, da će pišati po predsednikovom grobu. Završen citat. Ja za sebe, citiram, rekao je, reći ću jednu istinu, kaže taj Sergej Trifunović, zvani „pišoje“, ja sam budala, kaže on za sebe, i još ću sakupiti nekoliko budala da bi ih razjebali. Završen citat. Dovodite, gospodo narodni poslanici, ovu izjavu i izjavu profesora univerziteta sa jučerašnjem tviterašem. To je iz dana u dana, iz sata u sat.

Nekoliko puta sam ovde prozivao Javno tužilaštvo Srbije. Šta čeka to tužilaštvo? Vrši li svoju funkciju u skladu sa članom 305, 321. Krivičnog zakonika Srbije? Podnesite ostavku, gospodo, ako imate bar malo morala. Progovorite, odgovorite nam više, a ne niko nije podneo krivičnu prijavu. Izvolite vršite svoj zadatak. Evo, ovde iz Narodne skupštine govorimo. Dovoljno je da čujete na ulici, a ne samo da govore narodni poslanici.

Ovo je došlo, kako bi naš narod rekao, sa dna kace. Ovo je pretnja svoj deci, ne narodnih poslanika, nego svih građana Republike Srbije.

Još jednom, gospodo iz Javnog tužilaštva Srbije, podnesite ostavku ako niste u stanju da radite svoj posao. Budite zaista dostojni posla koji obavljate. Hvala.

Petnaesto vanredno zasedanje , 25.07.2019.

Uvaženi potpredsedniče, kao što je i rekao uvaženi kolega narodni poslanik Marijan Rističević, on je o izvršenju govorio na selu, govorio je i u gradovima, međutim, vrlo je bitno i ko su izvršitelji, kakve su to ličnosti, da li su moralne, koje karakteristike moraju posedovati. S tim u vezi, zamislite da vam je izvršitelj, na primer, vođa jedne političke stranke, Sergej Trifunović, zvani "pišoje". Zamislite, on, evo vam ga, javlja se juče sa letovanja iz Dubrovnika, jel znate šta je izjavio tamo? Dakle, nalazi se van naše zemlje, taj bestidnik, i van naše zemlje, iz Dubrovnika olajava, psuje, laže, na ime predsednika Republike Aleksandra Vučića, na ime srpskog naroda i građana Republike Srbije, pojedine ministre u Vladi Republike Srbije i boraca oslobodilačkih ratova i pojedinih narodnih poslanika.

Tako je za vlast u vlastitoj zemlji optužio izvan svoje zemlje, iz Dubrovnika, citiram - Imamo na vlasti jednu grupu kriminalaca sa osnovnom školom, a poneki i sa srednjom, a rade stvari koje su opasne pizdarije. Završen citat.

Da li možete verovati, poštovani potpredsedniče Narodne skupštine i građani Republike Srbije, da ove reči izgovara Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej „pišoje“?

Za njega nisu kriminalci oni njegovi pajtosi koji su pljačkaškom privatizacijom doveli zemlju na ivicu ponora, kao što su Vuk Jeremić, član međunarodne bande lopova i prevaranata, Dragana Đilas, u narodu zvani Điki mafija, i drugi okupljeni u tzv. Savez za Srbiju.

Taj Sergej Trifunović, zvani „pišoje“ u narodu, na letovanju iz Dubrovnika hvali Šiptare na KiM i grdi Srbe sa KiM time što bez stida i bez srama izjavljuje, citiram, Vučićev klan srpske mafije sa severa KiM su ubili Olivera Ivanovića, Srbi sa severa nemaju problema sa Albancima. Završen citat.

Da li, poštovane kolege profesori sa prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, gospodo studenti, poštovani građani KiM, možete verovati da ovaj Sergej, zvani „pišoje“, iznosi ovakve gnusne laži? Nije Oliver Ivanović tamnovao u srpskim, nego u šiptarskim zatvorima.

Taj bestidnik iz inostranstva je rekao ovo i poručio optužbe na račun ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića, ministra Zlatibora Lončara, birače i članove SNS nazvao je stokom i građane Republike Srbije nazvao je stokom, citiram, da se u Srebrenici desio genocid, a u Jasenovcu pokolj nekih ljudi, a Oluja da je etničko čišćenje. Završen citat.

Verovali ili ne, taj bestidnik je optužio čak i svog saborca Dragana Đilasa, citiram, da je mafija i kupio je medije. Završen citat.

Jedino koga je pohvalio u Srbiji je Boško Obradović, citiram, zato što je upao u RTS. Završen citat. Za sebe je rekao jedinu istinu, citiram, ja sam budala i još ću sakupiti nekoliko budala da bi ove razjebali. Misli na građane, birače SNS i građane Republike Srbije.

To vam je Sergej Trifunović, koji je 31. januara 2001. godine izjavio, citiram, poštovani građani, ovo je rekao, Kosovo je albansko, a ne srpsko, završen citat, i time se svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Taj Sergej „pišoje“ pomerio je granicu beščašća, lažući da je Aleksandar Vučić u vreme bombardovanja naše zemlje i RTS-a od strane NATO zlikovaca unapred znao za napad na RTS i da je na vreme, kako kaže, iz zgrade RTS izvukao svoju majku Angelinu, a predsednikova majka te večeri bila je u zgradi RTS. Trifunovića su demantovali najzagriženiji Vučićevi protivnici. Slaviša Lekić, donedavni predsednik NUNS-a kaže, citiram, ljudi koji su bili te večeri u RTS-u tvrde da je bila tu, istina je istina. Završen citat. Drugi najzagriženiji Vučićev protivnik, novinar Željko Pantelić, dopisnik iz Rima kaže – u pravu si, Slaviša, sedeo sam preko puta nje te večeri. Završen citat. To vam je, poštovani građani, Sergej Trifunović, zvani „pišoje“.

Zato je u pravu Biljana Srbljanović, koja je najlepše o njemu rekla, citiram: „Neoprani, lažljivi Sergej, e, to vam je taj vođa protesta. Uvek bio podmukli lažov, uvek mi se uvlačio, bio zlatna medalja u uvlačenju u dupe, uvek lagao, uvek smrdeo, uvek grebao za piće, novac i obrok, nikada se nije prao. Uvek je varao kolege“. Završen citat. Biljana Srbljanović, 20.1.2019. godine, u 17 časova i 25 minuta.

Na kraju, zaista su njegove kolege u pravu kada ga zovu, citiram, jedan gram za odmah, a dva grama za poneti. Ništa bolji nisu od njega ni ostali članovi Saveza za Srbiju. U stvari, to vam je DS u raznim agregatskim stanjima. To je najbolje za njih rekao njihov dojučerašnji kolega, bivši ambasador Svetislav Basara, citiram, DS je samoupravna, interesna zajednica lopuža i prevaranata. Završen citat, 22.5.2019. godine.

Poštovani građani Republike Srbije, vidite ko vam apeluje da vam vodi u budućnosti zemlju.

Petnaesto vanredno zasedanje , 24.07.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, dame i gospodo narodni poslanici, mi ćemo danas govoriti, raspravljati, a i izabrati Poverenika za informacije, kao jednu veoma značajnu i nezavisnu funkciju.

Novi poverenik treba da napravi diskontinuitet u radu u odnosu na Rodoljuba Šabića, a da zadrži kontinuitet po zakonu, u poverenim poslovima i radnim zadacima. Ako to učini, onda će izvršiti svoj radni zadatak koji mu zakon nalaže.

Rodoljub Šabić je bio čista politička ličnost, čisto političko lice, čovek koji je promenio četiri političke stranke, bio narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i bio ministar u Vladi Republike Srbije. On je posebno politički delovao zadnje dve godine svoga mandata. To ste vi poštovani građani najbolje primetili, a i vi gospodo narodni poslanici.

Rodoljub Šabić za tu funkciju nije posedovao ni dostojnost, niti stručnost, a Boga mi ni pravičnost. Šabić je proneverio skoro 15 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije. To ne tvrdim samo ja, nego tvrdi Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije. On do danas, poštovani narodni poslanici, poštovani građani, nije pokušao da opravda i objasni gde su te silne pare, već je optužio aktuelnu vlast da vodi hajku protiv njega. Čak je njegov Goran Ješić, DS funkcioner, prozvao ga zato što se nije oglasio povodom toga. To je ličnost Rodoljuba Šabića.

Rodoljub Šabić je bio tobože napadnut, ako se sećate, u Sremskoj ulici u Beogradu. U stvari, sapleo se, jer se kako bio narod rekao nalizao i sapleo i razbio glavu. Naravno, zamislite koga je optužio za to? Koga bi drugo nego predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Neću govoriti o onih 80.000 funti gde su isparile, o tome je posebno govorio uvaženi narodni poslanik Marijan Rističević, ali dozvolite samo da naglasim da je Agencija protiv korupcije zabranila rad na projektu Rodoljubu Šabiću. On je tendenciozno posebno napadao našeg uvaženog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića, iznoseći totalne laži i neistine o njemu.

Moram da kažem, to nije radio samo, nego i neki novinari i to ovih dana, kao što je neki novinar Seidimović. Moram da vam kažem kao čovek koji pamti politički, komunistički režim, taj Seidimović je čisti politički radnik, kako bi rekli iz vremena Saveza komunista, koji je ovih dana izneo, videli ste niz neistina o dr Martinoviću.

Rodoljub Šabić je samo bio jedan od bivših rukovodilaca, a sada okupljeni su u Savez za Srbiju, koji su pljačkaškom privatizacijom uništili i devastirali našu zemlju. Ja ću njih nabrojati. Među njima su, najznačajniji: Dragan Đilas, u narodu "Điki mafija"; Vuk Jeremić, vođa i član međunarodne bande lopova i bandita; Janko Veselinović, u narodu znani "Janko stanokradica", kako znate, narod ga je prozvao tako jer je ukrao stan Milici Badži iz Obrovca, u ulici Braće Kurjakovića broj 9; Boško Obradović zvani "silovatelj"; Dušan Petrović, u narodu zvani "kravoubica", to vam je onaj koji je bio ministar za vreme stranke bivšeg režima, koji je naredio kao ministar poljoprivrede da se pokolje 250 hiljada krava, od ukupnog fonda 500 hiljada, koliko je Republika Srbija imala; Marinika Tepić, zvana "golubica preletačica", ona naveče legne u jednoj stranci, a ujutru se probudi u drugoj stranci, a neću govoriti o malverzacijama koje je činila u Pokrajinskom komitetu za obrazovanje; Milojko Pantić, u narodu zvani "ludojko"; Sergej Veselinović, u narodu zvani "Sergej pišoje" ili "pišanović", jer je, citiram, izjavio "da će pišati po grobu predsednika Republike Aleksandra Vučića". To vam je onaj, poznat po onome - jedan gram za odmah a dva za poneti. Izjavio je bez stida i srama da će, dakle, pišati po grobu predsednika Republike.

Nadalje, tu vam je i Bojan Pantić, zvani "rodoljubac". Zašto "rodoljubac"? Jer, dok je bio predsednik Izvršnog veća Vojvodine zaposlio je i 20. koleno. Od 700 radnika u Izvršnom veću, kako kaže Goran Ješić, citiram, "povećao je na 2.500".

Tu vam je, pored ostalih, i Marko Bastać, zvani "znakorušitelj". To je onaj koji vodi borbu sa saobraćajnim znakovima.

Pored njega, tu je i Milojičić Radoslav, zvani "pivopija", narodni poslanik kojega danas nema ovde u sali, a bio predsednik opštine Smederevska Palanka, koji je na pivo potrošio, verovali ili ne, 457.700 dinara, a u kafiću "Atrijum" potrošio za jedno veče 110.000. U Smederevskoj Palanci, ja sam bio prekjuče, još stoji onaj grafit, ima godinu dana, koji glasi: "Istina je živa, u Palanku nema piva, ostala je samo pena, popio ga žuti Kena. A pivo je bilo skupo, em ga pio, em se kupo, šta pije kafana, budžet plaća sve, ja sam žuti Kena, iz Glibovac bre".

Pored njega, tu je i Dragan Šutanovac, zvani "grabinovac" sa vračarskih pašnjaka.

Pored njega, tu je i Zoran Živković, poljoprivrednik u pokušaju. To vam je onaj, poštovani građani Republike Srbije, koji je u selu Pukovac nadomak Niša proizvodio vakcinu od jogurta i vode, vakcinisao kokoške, one uginule a on uzeo pare.

Tu je i Balša Božović, zvani "golobradi gusan" sa Maldiva, to je onaj koji letuje svake godine na Maldivima. Znate šta je juče izjavio? Da je on i gospodin Mićunović, citiram, "srušili nacistički režim 90-ih godina". Sram ga bilo. To govori o svojoj zemlji.

Tu je i dr Zoran Lutovac, zvani "zalutovac". Zašto "zalutovac"? Narod kaže da on nije za politiku, da je zalutao.

Tu je i Boris Tadić, zvani "lipicaner", tu je i akademik Dušan Teodorović, zvani "tresoglav". Zašto "tresoglav"? Zato jer taj, kad se spomene ime predsednika države Aleksandra Vučića, on od ljutnje, od mržnje prema njemu, trese glavom stalno, videli ste na TV ekranima i zato ga narod prozvao akademik "tresoglav".

Tu je i Nenad Čanak, zvani "gicoje", Čedo Jovanović, zvani "šmrkanović", Velja Ilić, doktor kraduckanja i, naravno, prof. dr Rade Veljanoski, zvani Rade "jajara" i ostali čelnici Saveza za Srbiju.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, oni su uništili našu prošlost. Uništili su našu budućnost. Uništili su i našu sadašnjost. Uništili su i budućnost dece naše. A da su ostali samo godinu dana na vlasti, uništili bi naše korene.

Poštovani građani Republike Srbije, vi im to niste dozvolili. Poslali ste ih u političku prošlost, iz koje se, nadam se, nikada više neće vratiti.

Dozvolite da kažem da sadašnji poverenik, gospodin Marinović, poseduje za ovu funkciju dostojnost, stručnost na zavidnom nivou, pravičnost i, što je vrlo pozitivno, nije politički angažovan. U tom smislu, u danu za glasanje, ja i gospoda narodni poslanici iz Srpske napredne stranke glasaćemo za poverenika. Hvala.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu, zašto nije podiglo optužnicu protiv lidera Saveza za Srbiju koji su svojim javnim nastupima u skladu sa članom 305. do 321. Krivičnog zakonika Republike Srbije narušavali teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije? Obrazloženje. Lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i drugi čelnici Saveza za Srbiju, sastali su se 4. jula 2018. godine u čačanskoj kafani „Moravski alasi“ u kojoj su napravili plan da pokrenu ulične proteste i ruše Aleksandra Vučića na temu Kosova i Metohije.

Ove moralne nakaze, umesto da ruše Vučića trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo i Metohiju tamo odakle su ga oni oterali. Eto, tako su nisko pale te moralne nakaze da nesreću sopstvenog naroda sa Kosova i Metohije i Republike Srbije koriste za vlastite interese.

Poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić je 30. novembra 2018. godine izjavio bez stida i bez srama da je Aleksandar Vučić, citiram, izdajnička bitanga, završen citat. Sada ćete čuti, poštovani građani Srbije zašto i ko je izdajnička bitanga. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranta je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom, decembra 2008. godine izjavio, citiram - ulazak Kosova i Metohije u UN najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanja kosovskog problema i Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time stao na stranu izdajnika naše zemlje i svrstao se u red izdajničkih bitangi.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču izjavio, citiram - meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat i time se svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Boris Tadić je u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio, citiram - nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat. I, američkom izaslaniku Vizneru, 27. jula 2006. godine je, citiram - pružio uveravanje da je u sebi obradio i prihvatio nezavisnost Kosova kao ishod, završen citat. Time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, koji je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine izjavio, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol, a zatim prizna nezavisnost Kosova i time postao član izdajničkih bitangi.

Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine, kao propali predsednički kandidat, izjavio, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Nenad Čanak je 13. decembra 1991. godine u Memorandumu o Vojvodini kojeg je poslao Lordu Karingtonu rekao, citiram – da je budućnost Vojvodine da postane nezavisna država, završen citata i time se po drugi put svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od lidera DOS-a, zvani jajara je 21. aprila 2018. godine rekao, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi mu stolicu u UN, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremicom američke ambasade Dženifer Braš izjavio - ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, završne citat i time se svrstao u red jajara, izdajnika naše zemlje.

Evo, poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Aleksandar Vučić čini nadljudske napore u traženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu, dotle ovi iz Saveza za Srbiju kao izdajničke bitange narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje.

Trinaesto vanredno zasedanje , 09.07.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, pitanje postavljam javnom tužilaštvu Srbije - zašto javno tužilaštvo Republike Srbije nije procesuiralo članove udruženog zločinačkog poduhvata oličene u liderima Saveza za Srbiju, koji su svojim izjavama o Kosovu i Metohiji ugrozili celovitost Republike Srbije?

U Čačanskoj kafani „Moravski alasi“ sastali su se 4. jula 2018. godine. Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dušan Petrović, Janko Veselinović, Nebojša Zelenović, Milan Stamatović i drugi čelnici Saveza za Srbiju i skovali plan da pokrenu proteste i da Aleksandra Vučića ruše na temu Kosovo. Umesto da ruše Vučića, trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo tamo odakle su ga oterali. Tako su nisko pale te moralne nakaze da su nesreću sopstvenog naroda koristili za svoje sebične interese. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne bande lopova i prevaranata je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Doom, decembra 2008. godine, izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN je najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat. Time je zabio nož u leđa sopstvenoj zemlji.

Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanje kosovskog problema iz Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time onemogućio stavljanje veta od strane Rusije i Kine u Savetu bezbednosti UN i time, po drugi put, zabio nož u leđa vlastitoj zemlji.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije, je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču rekao, citiram – meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat.

Boris Tadić u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio je, citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat.

A Sergej Trifunović, u narodu poznat pod nazivom „jedan gram odmah, a dva za poneti“ je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine rekao, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol i time prizna nezavisnost Kosova, završen citat. Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine kao predsednički kandidat bez stida i bez srama rekao, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova.

Nemački diplomata Gert Arens je u svojoj knjizi „ Diplomatija na rubu“ otkrio nam je kako je Nenad Čanak 13. decembra 1991. godine poslao Lordu Karingtonu na Konferenciji o Jugoslaviji memorandum o Vojvodini u kojem kaže, citiram, da je budućnost Vojvodine da postane konfederalna jedinica Srbije, a ako to Srbija ne prihvati onda će Vojvodina biti nezavisna država, završen citat.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat.

Profesor dr Rade Veljanovski, blizak saradnik Sergeja Trifunovića i Dragana Đilasa je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi stolicu u UN, završen citat. A Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremnicom američke ambasade Dženifer Braš rekao, citiram – ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, a Milan Rođen je u razgovoru sa Vukom Jeremićem je majku Srbiji i Crnoj Gori, a Vuk mu odgovara – ti Srbiji, a ja Crnoj Gori u p. materinu, a Rođen – nije nego obrnuto, smejući se ludački. Užas, strava, koji su nas ludaci vodili, dobro smo živi i ostali.

Ovo zločinačko udruženje svakodnevnim lažima i podmetanjima satanizuju predsednika republike Vučića i njegovu porodicu i najbliže saradnike u momentu kada on čini nadljudske napore u iznalaženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja.

Kada se budu ovi iz Saveza za Srbiju, stavili u cipele Aleksandra Vučića i njegove porodice, za koju smo navikli da neopravdano trpi udarce lažima i podmetanjima sa dna kace profesionalnih, deformisani ludaci kao što su ovi iz Saveza za Srbiju, neće moći da dobiju značajnu ulogu na političkoj sceni Srbije, a neki Boga mi, i predavati na fakultetima.

Dvanaesto vanredno zasedanje , 25.06.2019.

Poštovana predsednice, pitanje postavljam Tužilaštvu Republike Srbije - zašto Tužilaštvo nije pokrenulo krivični postupak protiv, po treći put docenta Jove Bakića koji je svojim javnim nastupima počinio krivična dela protiv ustavnog uređenja zemlje, član 305. do 321. Krivičnog zakona Srbije?

Poštovani narodni poslanici, u vreme dok naš predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić čini nadljudske napore radi iznalaženja trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu KiM, dotle po treći put docent doktor Jovo Bakić stalno čini krivična dela.

Tako je 13.6.2019. godine po treći put docent doktor Jovo Bakić izjavio novinarima jednog nedeljnika povodom upada Saveza za Srbiju u RTS, citiram - pazite, da su imali duge cevi pa neka i upadnu u RTS, idete tamo i onda vašem kolegi upere dugu cev u glavu i kažu - čitaj pripremljen tekst, upravo smo preuzeli vlast, ništa niste uradili, ako niste vodeće političare povezali, završen citat. Dakle, poziva na nasilno preuzimanje vlasti.

Po treći put docent doktor Bakić je poput pravog profesionalnog psihopate 10. a potom i 13.6.2009. godine izjavio, citiram - ja bih voleo da ih jurimo, voleo bih da ih jurimo po ulicama. Novinar - pa to je revolucija. Tako je, rekao je Bakić i dodao - 5. oktobra su bila dva smrtna slučaja, neki su dobili batine i sada će dobiti grdne batine, završen citat.

Po treći put, docent doktor Jovo Bakić svakodnevno blati na najprizemniji način predsednika Vučića, njegovu porodicu, njegove saradnike poput doktora Nebojše Stefanovića. Doktor Bakić je 15.1.2015. godine izjavio, kada je predsednika Aleksandra Vučića pozvao na TV duel, citiram - Vučić može povesti sa sobom i Malog i slinavog, završen citat.

Po treći put, doktor Jovo Bakić je 17.1.2014. godine izjavio za predsednika Republike Srbije, citiram - Vučić je smećar Angele Merkel, završen citat. To je isto kao kada bih ja izjavio po treći put docent doktor Jovo Bakić je govnar Bila Klintona, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. Taj po treći put docent doktor Bakić je dao studentima master temu pod nazivom "Uloga "Pinka" i "Hepija" u stvaranju i reprodukovanju kulta vođe i analiza sadržaja gostovanja Aleksandar Vučića u emisijama "Teška reč" i "Ćirilica", završen citat.

Jel to poštovana gospodo, mešanje politike u nastavni proces? Šta radi dekan filozofskog fakulteta? To je isto kao da sam dao studentima master temu - Uloga Filozofskog fakulteta u Beogradu u stvaranju i reprodukovanju kulta neznanja, intelektualnog prostakluka i naučnog diletantizma i analiza izbora u zvanje po treći put, docenta doktora Jove Bakića.

Ta moralna gromada po treći put doktor Jovo Bakić je 13.6.2019. godine izjavio za Narodnu skupštinu Republike Srbije i narodne poslanike, a time i za najveći broj građana Republike Srbije, citiram - to je štala, a poslanička intelektualna i moralna vrednost ravna je nuli, završen citat. Po treći put, docent doktor Jovo Bakić iz dana u dan na najprizemniji način, da dna kace plasira laži o predsedniku Vučiću pa kaže bez srama i stida, citiram - Vučić ima prijatelje koji trguju drogom i on njima namešta državne poslove, završen citat.

Poštovane dame i gospodo, po treći put, docent doktor Jovo Bakić profesionalni psihopata pokušao je da kriminalizuje predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića najpre preko režima u Crnoj Gori i na priči o Darku Šariću, a onda prešao na domaće uzročnike koje je je pronašao u predsednikovim bliskim saradnicima, Nebojši Stefanoviću i drugima, predsednikovom bratu Andreju i dvadesetogodišnjem sinu Danilu.

Kada bude po treći put docent doktor Jovo Bakić i njemu slični se stavio u cipele predsednika Aleksandra Vučića, njegovih saradnika i njegove porodice za koje smo navikli da neopravdano trpe udarce lažima, izmišljotinama sa dna kace, profesionalni, deformisani ludaci kao što je docent po treći put Jovo Bakić i njemu slični, neće moći da dobiju značajnu ulogu na javnoj sceni, niti da predaju studentima na Filozofskom fakultetu.

Pozivam Tužilaštvo da izanalizira javne nastupe po treći put docenta doktora Jove Bakića i predloži mere u skladu sa Krivičnim zakonikom, član 305. do 321. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 09.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
- Filozofski fakultet u Beogradu (Projekat Ministarstva nauke) Republika Mesečno RSD 01.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27500.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 09:30