MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu. Živi u Beogradu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Bio je član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.

Na izborima 2020. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika. Izabran je sa izborne liste “Aleksandar Vučić - za našu decu”.
Poslednji put ažurirano: 07.08.2020, 12:35

Osnovne informacije

Statistika

  • 354
  • 2
  • 13 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 30 dana

Poštovani gospodine Atlagiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korup...

Stari student, ali iz 2009.

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 15 dana

Poštovanje. Zašto neke moje kolege i ja, koji smo upisali fakultet 2009., a ne 2004., po starom studijskom programu u Kosovskoj Mitrovici, moramo da 5 godina ranije završimo od drugih kolega ili prelazimo na Bolonju? Ja bih Vas zamolio za razumevanje, meni je ostao samo jedan ispit klavira i dipl...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treće vanredno zasedanje , 24.02.2021.

Mislim da mogu sve vreme da istrošim, moraćete da sačekate.

Poštovani gospodine Vulin, ministre drago mi je što vas vrlo često i u ovom sazivu gledam u ovom visokom domu, što govori o vašoj posvećenosti prema radu, vas i vašeg ministarstva.

Drago mi je što je ovaj sporazum između Vlade Republike Severne Makedonije i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima na dnevnom redu iz više razloga.

U prvom redu, mi smo sa Makedoncima etnički bliski narod, a sa druge strane i skoru istu imamo prošlost. Nadalje, imamo istu srpsku pravoslavnu veru, premda Makedonci svojataju drugu, ali je još uvek ne priznata od strane srpskog patrijarha, skoro isti jezik i skoro isto pismo, skoro istu kulturu, ako ne onda blisku i zajedničku i skoro istu prošlost.

Zato je ovaj sporazum o borbi protiv trgovine ljudima izuzetno bitan i dobro je što se našao na dnevnom redu ovog visokog doma. Ta saradnja, kako smo videli, odvijaće se po mnogim pitanjima iz domena borbe protiv trgovine ljudima, a posebno po pitanju razmene informacija i podataka za identifikaciju žrtava trgovine ljudima, a isto tako i po pitanju razmene informacija u cilju priznavanja zaštite i pomoći žrtvama trgovine ljudima i dobrovoljnog povratka u zemlju porekla tih ljudi. Isto je i po pitanju sprovođenja zajedničkih projekata u oblasti prevencije u borbi protiv trgovine ljudima i mislim da je to izuzetno dobro područje.

Nadalje, na razmeni podataka u krivičnim postupcima, a smatram da je izuzetno područje saradnje važno u organizovanju obuke, radionica i seminara i u razmenjivanju iskustava u borbi protiv trgovine ljudima.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, trgovina ljudima je izuzetno povezana sa korupcijom. Ja o tome neću govoriti, pošto sam to govorio na prošloj sednici Skupštine, postoji bela, crna, siva, itd, ali ću samo jedan podatak izneti kada je u pitanju trgovina ljudima, bela korupcija.

Kada je u pitanju bela korupcija, daću jedan primer, a to je korupcija radi ostvarivanja privilegovanog položaja po osnovu rođačke ili prijateljske veze. Dajem primer Bojana Pajkića, koji je bio predsednik Izvršnog veća Vojvodine, koji ovih dana napada SNS i koalicione partnere, a posebno predsednika Vučića. Pajtić je, dok je bio u Izvršnom veću Vojvodine, zapošljavao, ovo što govorim citiram od Ješića: „Pajtić je zapošljavao u Izvršno veće Vojvodine tetke, sestre, strine, svastike, šurnaje i kumove tako što je od 270 radnika u Izvršnom veću Vojvodine kada je došao, kada je otišao imao je 670 radnika“, 17. 09. gospodnje 2014. godine. Eto, to je njihov žuti Ješić rekao za Pajtića, a on drži lekcije ovih dana nama.

Kad smo već na tom sporazumu sa Severnom Makedonijom, dozvolite da kažem da Dragan Đilas, za Evropu Đilaš, pošto ima dva pasoša, se sastao u Makedoniji sa kriminalcima i kradljivcima donjeg veša iz Majamija, gde se dogovarao o finansiranju opozicije i rušenju vlasti, a posebno Aleksandra Vučića, i dovođenju na vlast sebe i svoje opozicije. U tu svrhu dobili su finansijska sredstva negde oko 300 do 400 hiljada evra i finansirali proteste „Jedan od pet miliona“ sa ciljem zbacivanja vlasti ne izborima nego ulicom.

Kad sam već kod Dragana Đilasa, dozvolite da kažem da su i Dragan Đilas i Marinika Tepić, inače politički i električni zec Dragana Đilasa, pljunuli na žrtve Jasenovca ovih dana, kako ste videli. Oni su u duetu lajkovali objavu jednog tvita u kojem se navodi da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić „bolesnik i da treba da se leči“, samo zato, poštovani građani, što je rekao da je gledao film Predraga Gage Antonijevića „Dara iz Jasenovca“ jer je, kako je naveo, „težak i važan za naš stradalni narod“. Ovog tviteraša posebno je razbesnelo to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da se realizacija filma dešava na njegovu inicijativu. Da li možete da verujete da je to podržao Dragan Đilas i Marinika Tepić?!

Kad smo već kod Jasenovca, ja se izvinjavam, samo jedan podatak pošto jedno 30-40 godina izučavam to, imam četiri naučna rada na četiri međunarodne konferencije o Jasenovcu, odmah da kažem da nas malo iz Srbije ima, po jedan ili dvojica, da kažem sada jedan podatak koji se nije desio u istoriji čovečanstva ni jednom narodu, nego što je srpskom.

Obratite pažnju, poštovani građani Republike Srbije, ustaško opljačkano blago od zlatnog nakita stradalnih srpskih mučenika jasenovačkog logora smrti 1941-1945. godine, od ogrlica zlatnih, zlatnih zuba, zlatnih lančića i drugog zlatnog nakita pretvorili su ustaše u dijamante, ali je korišćeno od strane ustaša u emigraciji i zagrebačkog Kaptola za dolazak, verovali ili ne, Franje Tuđmana na vlast i naoružavanje otcepljenja Hrvatske 1991-1995. godine. To se nije desilo u istoriji čovečanstva.

Ferdinand Jukić, ovo su sve hrvatski izvori, bivši agent u doba zabrane isporuka oružja na crnom tržištu, svedočio je da je dijamante od jasenovačkih žrtava Tuđmanu doneo u kabinet hrvatski kardinal Franjo Kuharić 1990. godine. I gle čuda, Jukić kaže, citiram: „Početkom 90-ih godina, kada je ponestalo novca za odbranu Hrvatske, bio sam pozvan u ured predsednika Franje Tuđmana, koji mi je pokazujući rukom na dijamante, rekao – Kada si već, kako se priča, svemoćan u nabavi, pokušaj nešto i prodati“. Jukić kaže da su mu dijamanti bili u tri torbe, a on je uzeo nekoliko dijamanata i prodao. Ono što je bitno, to govore hrvatski izbori, to je kasnije bilo u vrednosti negde oko 80 miliona dolara. Dakle, sa zlatnim zubima srpskih i jasenovačkih žrtava, pretvorenih u dijamante kasnije, nakon 75 godina, Tuđman i Hrvati uzimaju oružje s kojim su klali Srbe i 1991. godine. Sve ovo što vam govorim, uvaženi narodni poslanici, su hrvatski izvori.

Dozvolite dalje da pređemo na Sporazum sa Meksikom. Hvala Meksiku što nije priznao tzv. nezavisnost Kosova i Metohije. Međutim, moram da kažem, ima onih u Srbiji koji ga priznaju. Gle čuda, jedno Meksiko i masa zemalja ne priznaju, ali priznaje zato Srbijanka Turajlić, koja je 2018. godine rekla: „Kosovo je izgubljena teritorija za Srbiju, borba za rešavanje Kosova i Metohije je igrokaz“. Ovo je za nju igrokaz. Znate li koja je ta žena? To je žena koja je rekla za spomenik Stefana Nemanje, citiram: „Monstrum spomenik Stefana Nemanje treba što pre srušiti i ukloniti sa Savskog trga u Beogradu“. Mediji pod kontrolom Đilasa tvrde da nije niko rekao da ga treba rušiti. Evo ovog citata, dan, vreme i čas da citiram. Nadalje, na N1, pod kontrolom Đilasa, ona je rekla da je ovaj monumentalni spomenik, citiram: „Nešto čega se svaki normalan čovek treba da stidi“.

I da ja ovo skratim, poštovani predsedniče Skupštine, zašto je ona i ne ona, videćete, ima ih još, protiv spomenika Stefana Nemanji? Po mom mišljenju, prvo, zato što je podignut srpskom svetitelju, drugo, zato što je Stefan Nemanja utemeljitelj srednjovekovne srpske države, zato što je spomenik delo ruskog umetnika, nadalje, zato što je inicijator podizanja spomenika Aleksandar Vučić i na koncu, zato što je spomenik Stefanu Nemanji dobro za srpsku kulturnu i patriotsko trajanje.

Uvaženi predsedniče Narodne Skupštine, gospodine ministre Vulinu, kada smo sada na ovom Sporazumu sa Meksikom, rekli smo da Meksiko ne priznaje lažnu državu Kosovo, ali ima akademika koji priznaju. Akademik predsednik SANU Kostić, akademik Simović, akademik Teodorović i, verovali ili ne, dopisni član SANU Ljubodrag Dimić, koji brani Kostića, a on je rekao, citiram, a kako vi uvaženi građani znate i vi poslanici, ja napamet ništa ne pričam.

Citiram, predsednik Akademije je rekao - Kosovo i Metohija de fakto i de jure nije srpsko. Dakle, ponavljam - Kosovo i Metohija de fakto i de jure nije srpsko, završen citat, što je notorna neistina.

Ja pitam uvažene akademike – da li je ono naše, de jure, po našem Ustavu srpsko? Da li je po Rezoluciji 1244 srpsko? Da li je po Povelji Ujedinjenih Nacija srpsko? Jel to pravni dokument? Da li je po završnom dokumentu iz Helsinkija 1975. godine, gde se implicitno kaže da pokrajine nemaju pravo na secesiju?

Zašto to govore uvaženi akademici? Nemaju oni to pravo kao akademici, zato što mi nismo otvorili ustavno pitanje Kosova i Metohije, u ovom visokom domu, ni u Srbiji. To narušava teritorijalni integritet, jer to nismo otvorili. Jel tačno da nismo? Tačno je. To građani svi znaju.

E, sada, dozvolite, poštovani građani, gospoda akademici moraju da znaju da je Kosovo i Metohija poprište naše srpske sudbine. Je li znaju ili ne znaju? Na Kosovu smo najviše se radovali, dame i gospodo, i najviše se nadali na Kosovu. Na Kosovu smo najviše domete dostizali, stradali najviše i vaskrsavali najviše. Na Kosovu nam se sve ostvarilo, i kraljevstvo, i carstva krunisana i manastiri, i Patrijaršija, i prva iskra pravoslavlja zaiskala i moćna loza Nemanjića, od kojih su 12 svetitelja postali znamen kao 12 Božijih apostola.

Na Kosovu, gospodo akademici, nam je zakon bio iznad. Na Kosovu nam je sve na okupu bilo. A, danas, u dve rečenice, Kosovo je tamom pokriveno, pogaženo, poharano. Na njemu nema ni žetve ni setve, ni roda, ni reda. Sve se unekrst, akademici, dalo i nečast pretvorilo.

Gospodo akademici, na Kosovu nam srpsko u korenu zatiru, zagrću naše temelje. Srba je gotovo malo. Protegla se tuga niz Bistricu. Na Kosovu nema ni rada, ni reda, ni pravde. Samo za Srbe na Kosovu prava nema, ni onog rimskog, ni Svetosavskog, ni Božijeg, ni ljudskog, ni časnog.

Mnogi su se na njemu crninom ponovili, sa ranama, otvoreni, sa suzama u očima, sa svećom što tuli, sa opelom što ne prestaje, sa maramom crnom koju ne skidamo, a imali smo i zakon i državu. Imali smo sve sa Kosovom.

Gospodo akademici, danas je Kosovo pod tuđom čizmom, pritisnuto mržnjom. Metohija u garežu, samo nam gora i voda nad njom nisu ubijene. Carski Prizren nam je u crnilu, Ljeviška u plamenu. Iz Ljeviške sveti Simeon dušmanski oganj tuli, brani dveri svete, da ih dušmani ne prevare. Bogoslovija je opustela, a gospodo akademici, evo je ponovo oživela. Ponovo su đaci dole i pesme pevaju. A, gde smo mi, gospodo akademici? Jesmo li brigom zamrli? Zašto se, gospodo akademici, od sebe otuđujete? Je li vas nemoć, gospodo akademici, nadgornjavala? Nestaje li to, gospodo, Kosova iz vas? Gubite li to, gospodo akademici, osećanje ljudske mere, osećanje pravde? Pristajete li to samo na tuđa merila da smo krivi kada sebe i samo svoje branimo?

Smeta li vam, gospodo akademici, srpsko trajanje na Kosovu kad tako govorite? Ko to ne zna, gospodo akademici, da nismo Kosovo ni od koga otimali, nego samo jedino i uvek samo branili? Branićemo ga i sada, ako bude potrebno, sa vama, gospodo akademici, ili bez vas. Naša je to zemlja, gospodo akademici, od iskona i briga naša najveća danas.

Zato se, gospodo akademici, manimo naših nesloga po pitanju Kosova. Jačajmo naše jedinstvo iznutra. Naučimo da kruna Lazareva na Kosovu nije izgubljena da bi se oko nje otimali. Ona je na Kosovu sa glavom ostala da bi se okupljali.

Saberimo se, gospodo akademici, da nas kletva mimoiđe.

Na kraju, gospodine potpredsedniče, gospodine dr Orliću, nikada na našem časnom putu, nikada nije bilo lako. Pa, po tome smo, gospodo, zapamćeni. Zato se okrenimo sebi. Zaputimo se putem svojim, koji je trasirao Aleksandar Vučić i SNS sada. Zašto, gospodo? Jer tuđim putem se ne stiže nikada kući. Hvala.

Drugo vanredno zasedanje , 10.02.2021.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, pre nego što kažem o sporazumima, dozvolite gospodine ministre Vuline da vam izrazim nepokolebljivu podršku vama i vašem ministarstvu u borbi protiv organizovanog kriminala.

Gospodine ministre, posebno pružamo nepokolebljivu podršku i predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću u toj borbi rizikujući on svoj život i život svoje porodice.

Gospodine ministre Vulin, posebno prenosim podršku jednog dela građana, velikog broja koji su mi se javili, za podršku predsedniku Vučiću za izrečene reči juče, citiram: „Dok sam živ boriću se protiv mafije i neću joj dozvoliti da sruši Srbiju koja je postala simbol uspeha i simbol pobede“, završen citat.

Gospodine ministre, još jednom izražavam podršku i prenosim podršku građana Republike Srbije, a i najvećeg broja narodnih poslanika u ovom visokom domu.

Dame i gospodo narodni poslanici, naravno da ću podržati ova dva sporazuma. Hvala Kraljevini Lesoto za povučeno priznanje lažne države Kosovo. Država Srbija nikada, nikada to neće zaboraviti.

Što se tiče drugog sporazuma sa Severnom Makedonijom, dozvolite da kažem da je tačno ono što ste vi gospodine ministre u uvodnom delu rekli da je kriza započela 2015. godine i da ona nije prestala i neće prestati tako lako. Ali, vi ste gospodine ministre dali veliki doprinos što se naša država zaista ponela među najboljim državama u Evropi. Ne samo vi, nego i vaš prethodnik, dr Nebojša Stefanović i Ministarstvo za izbeglice i raseljena lica.

Dok god velike sile, u pravu ste gospodine ministre Vulin, ne postignu stav o migrantima, migrantska kriza će postojati, a po mišljenju naučnika, mi smo se bavili migrantskom krizom i imali nekoliko skupova, ova migrantska kriza i ne samo migrantska, u pravu ste, nego i izbeglička ima neke karakteristike koje nisu imale do sada migrantske krize od srednjeg veka do danas. O tome će nauka u budućnosti da kaže svoju reč.

Drago nam je, gospodine ministre, što često govorite da Srbija neće biti parking za migrante i da se oni ne mogu ponašati kako hoće i da moraju poštovati zakon. To ste vi dokazali i dokazujete svaki dan. Probleme koje su najavili kolege, odnosno koleginice iz severnog dela naše zemlje, stavljaju se u jednu normalnu situaciju i mislim da neće biti nekakvih krupnih problema.

Tačno je da u migrantskim kampovima nije bilo zaraženih od Kovida 19 i po tome smo prvi u Evropi. Je li tačno uvaženi narodni poslanici? Premda je bilo iz opozicionih klupa, ne u ovoj Skupštini, ali oni koji su bojkotovali Skupštinu drugačije mišljenje imaju. Zato je potrebna saradnja sa nama dragom Makedonijom, da ovaj sporazum pridonosi tretiranju migrantske krize na zadovoljstvo ovih obiju država.

Gospodine ministre, kada smo već kod ovog sporazuma o Severnoj Makedoniji, dozvolite da kažem da su srpski mediji u 2019. godini pisali da su Vuk Jeremić, Dragan Đilas i Boško Obradović uzeli nekolike stotine hiljada evra od afere „Reket“ Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13, preko savetnika premijera Severne Makedonije, Zorana Bašanovića za finansiranje protesta u Beogradu „1 od 5 miliona“. Na sreću našu, građani Republike Srbije vrlo dobro su to prozreli i dali svoj sud o tome.

Verovali ili ne, ali Điki mafija se sastao sa savetnicima Zorana Zajeva, Zoranom Bašanovićem i Aleksandrom Obradovićem, kradljivicima gaća, donjeg veša u Majamiju. Da ja ne lažem, evo natpisa, puna je štampa bila, gde se kaže – sastali su se u Makedoniji sa kriminalcima, kradljivcima gaća. Naježićete se kada vidite šta smeraju, a smeraju su rušenje vlasti i predsednika Aleksandra Vučića preko „Jedan od pet miliona“.

Kad smo već na tome, imamo i novije izjave, a ja sam dao sebi nekakav zavet da ću na svaku Đilasovu i Jeremićevu izjavu pokušati da odgovorim i da zaista građani budu informisani, istinito, ono što se dešava u našem političkom životu.

Đilas je ovih dana optužio Aleksandra Vučića i državu Srbiju za neofašizam, verovali ili ne, a ne samo državu Srbiju i predsednika države, nego čak i EU i SAD. Zašto? Zato što one podržavaju osam godina predsednika Vučića. Međutim, ono što je bitno to je da Dragan Đilas ima vertikale optužbe države Srbije za fašizam.

Taj Dragan Đilas je optužio predsednika Vučića i državu Srbiju, verovali ili ne, citiram: „pošto je porasla podrška Srbije Rusiji za vreme Vučića“, završen citat. Šta ovo znači? Znači da je Đilas protiv saradnje sa nama bratskom Rusijom.

Taj isti Đilas je 13. maja 2008. godine optužio predsednika Vučića i državu Srbiju da je on fašista i da je država fašistička. Đilas je rekao, citira: „dan kada promenimo ovu vlast stvorićemo kao još jedan dan pobede nad fašizmom“, završen citat. Da li možete, predsedniče Skupštine, verovati da je ovo izgovorio Dragan Đilas?

Đilas je 2.12.2018. godine, odmah posle povratka iz SAD, gde je dogovorio sa određenim krugovima rušenje vlasti u Srbiji i Aleksandra Vučića, ali ne na izborima, nego na ulici, a danas to, ovih dana, najavljuje da će pasti i krv. Odmah po dolasku iz SAD, 2.12.2018. godine, sastao se sa ovim nesretnicima iz Saveza za Srbiju kada je rekao, citiram, u ovom citatu, poštovani predsedniče Narodne skupštine, videćete ko je povukao narodne poslanike iz Skupštine i ko želi rušenje države, odnosno vlasti i države ulicom. Citiram: „ako izbacimo dijalog iz Skupštine Srbije onda kao društvo imamo problem“, kaže Đilas i nastavlja: „Skupština je mesto gde se priča, ako to zaustavimo, zaustavimo sve medije oni će eksplodirati negde. Kome treba parlament, dajte malo pameti?“, završen citat.

Da li možete verovati, narodni poslanici i poštovani građani, da je to Dragan Đilas, a za Evropu Đilaš, izgovorio? Kako vidite, njega ne interesuju izbori, niti ovaj parlament, niti građani, nego da dođe na vlast ulicom i krvoprolićem, kao što je ovih dana najavljivao, kako bi ponovo pokrao 619 miliona evra.

Poštovani dame i gospodo, dakle bojkotovanjem parlamenta i izbora Đilas je bojkotovao i parlamentarnu demokratiju, jer bojkot izbora nije demokratski čin. Jel tačno, narodni poslanici? Naravno da je tačno.

Đilas je guranjem stranaka u bojkot izbora ubio stranke, a sada hoće da anulira i njihove lidere da sam ostane na opozicionoj političkoj sceni.

Taj isti Đilas se udružio sa vladikom Gligorijem i, gle čuda, koji je po Hercegovini gradio vinarije, hotele, ergele umesto da je gradio bolnice. Vladika Gligorije, prema rečima prof. dr Vojislava Šešelja, citiram: „je nemoralan čovek, on ima decu“, završen citat. Ja verujem prof. dr Vojislavu Šešelju jer znam da je vrlo obavešten čovek i verujem da nije izrekao laži.

O Đilasu je najbolje rekao glumac Sergej Trifunović, moj politički protivnik, koji je kazao, obratite pažnju na ovo, citiram: „Đilasu je glavno oružje novac kojim sve rešava i kupuje političku naklonost. Đilas nagovara vladiku Gligorija da se kandiduje za predsednika Republike Srbije 2022. godine, Savez za Srbiju nikad nije postojao. Šta je sada Janko Veselinović? Ništa. Šta su ovi drugi? Šta je Željko Veselinović iz Sindikata? Ništa. Drži ih Đilas koji ima svoju flert stranku, koji dođe, iskešira pare, oni uzmu, dvojica, trojica, pa, pa, pa…, ode kod Vladike Gligorija. Sporazum sa narodom je teška izmišljotina, Jeremić je netalentovan političar, a Đilas je upropastio kulturu u Beogradu“, završen citat. Evo šta o njemu njihov saborac zaista kaže. Mislim da je zaista Sergej Trifunović, sa kojim ja zaista nemam u političkom smislu ništa zajedničko, istinu rekao.

Đilas stalno pokušava da nas posvađa sa Kinezima, čeličnom braćom. Tako 17.8.2020. godine Đilas je rekao, citira: „hoćemo li primiti kinesku vakcinu koju niko drugi u Evropi primiti neće?“, završen citat. Vidite, poštovani građani, šta ovaj opoziciono vođa sa 619 miliona izgovara? Rekao je da neće ni rusku, pa išao je prvi da primi.

Đilas je na dan kada je Srbija, verovali ili ne, kao treća po redu zemlja u Evropi nakon Velike Britanije i Švajcarske započela vakcinisanje svog stanovništva poslao u Brisel pismo u kojem se on žali da u Srbiji ne postoje pouzdani podaci o tome kada će se i kojom vakcinom vakcinisati građani Republike Srbije, što je bila notorna laž.

Đilas ima problem što mu pamtim svaku rečenicu, pa Đilas je 16.9.2020. godine takođe poslao pismo, ovaj put Evropskoj komisiji, optužujući Srbiju, dakle državu Srbiju da nije postala deo mehanizma Kovaksa. U trenutku, poštovani građani kada smo mi sa Kovaksom i dogovorili, uplatili avans za nabavku vakcine. Eto, tako blati Dragan Đilas svoju zemlju, tako tretira građane Republike Srbije. A gle čuda, pre ovoga, Đilas je tužio Srbiju i Aleksandra Vučića, nećete verovati, zbog zahvalnosti Narodnoj Republici Kini na pomoći koju su čelična braća Kinezi poslali Republici Srbiji tokom prvog udara Korona virusa. Da li možete verovati da to ovaj čovek radi?

Sve ovo, poštovani predsedniče što Đilas radi i njegovi saradnici zove se, sramoćenje naše zemlje Srbije. To Đilas stalno radi. To se zove rad protiv svog naroda i građana države Srbije. Đilasa interesuje samo novac kako Sergej Trifunović kaže kako bi ponovo došao na vlast i ojadio građane Republike Srbije za novih 619 miliona, a pre dolaska na vlast bio je običan gologuzan. Đilas i njegova bratija za deceniju vladanja nisu stigli do pregovora o pristupanja ali su zato Đilasove kompanije nalaze za 619 miliona.

Poštovani predsedniče, moram da vam kažem da je Vuk Jeremić 1. februara, dakle unazad devet, deset dana 2021. godine optužio predsednika Vučića prilikom posete Francuskoj da je obećao predsedniku Makronu stolicu tzv. Kosovo u UN, što je izrekao notornu laž bez stida, bez trunke morala. Moram radi istine i radi ugleda ovog visokog doma da zaista zadržim pažnju vašu u nekoliko minuta. Upravo je taj Vuk Jeremić koji stalno radi za Šiptare i na predaji Kosova i Metohije Šiptarima.

Argumenti: Jeremić je od dolaska na čelo srpske diplomatije stalno radio na tome da se pregovori o Kosovu i Metohiji prebace iz UN na EU i time doveo misiju Euleks na Kosovo i zabio nož u leđa vlastitoj otadžbini.

Istina je, poštovani građani, kada je 2008. godine ilegalno proglašena jednostrana nezavisnost Kosova, da Jeremić nije preduzeo nikakve efektne mere protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, iako je, podvlačim, Narodna skupština Republike Srbije to jednostrano proglašenje proglasila neustavnim. On je ćutao kao zaliven.

Nadalje, povodom priznanja jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova od strane Islamske konferencije, Jeremić je, verovali ili ne, uputio samo, citira - izraz razočarenja, završen citat, sekretaru Islamske konferencije. Da li verujete, predsedniče Skupštine, vi ste bili ministar inostranih poslova, da je ovo radio naš bivši ministar Vuk Jeremić?

Jeremić je pred OEBS-om jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova nazvao presedanom, te apelovao na OEBS pozivajući se na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti, umesto da se tada pozvao na završni dokument iz Helsinkija iz 1975. godine, koji je implicitno utvrdio da pokrajine Srbije nemaju pravo na sticanje nezavisnosti. Nije hteo namerno da se pozove. Jeremić je tada propustio da zatraži hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN zbog kršenja Povelje UN. Da li možete da verujte da nije to zatražio? On se namerno odrekao sredstava zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Taj isti Vuk Jeremić je namerno izbacio iz Predloga rezolucije, kojim se tražilo mišljenje Međunarodnog suda pravde, citiram i podvlačim - da jednostrana secesija ne može biti prihvatljiv način za rešavanje teritorijalnih pitanja. Završen citat. Umesto toga ubacio je stav, citiram - da je odluka Prištine da je jednostrano rešenje proglašene nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom, završen citat, i time zabio nož u srce vlastitoj državi.

Da je Jeremić radio za Prištinu, ovih dana potvrdio je i ugledni američki časopis, gospodine predsedniče Narodne skupštine, a to je časopis za međunarodne odnose, zove se The National interest, koji piše da je Jeremić počinio najveću grešku 2008. godine, koja je dovela do toga da se jednostrano proglašena nezavisnost Kosova proglasi za separatistički čin. Nije hteo to da uradi.

Zato Šiptari svake godine, verovali ili ne, a mi koji dole radimo i koji smo dole češće to vrlo dobro znamo, a mogli ste i videti preko njihove televizije i drugih sredstava, da svake godine 27. oktobra slave kao jedan od najvećih datuma takozvane države Kosovo. Upravo toga dana Priština je dobila pravni argument da gura svoju takozvanu nezavisnost do kraja. Šiptarsko rukovodstvo u Prištini svake godine 27. oktobra slavi Vuka Jeremića i smatra ga tvorcem najznačajnijeg papira u rukama takozvane kosovske nezavisnosti.

Nadalje, Jeremić je u autorskom tekstu za francuski dnevni list „Mond“, 17. jula 2018. godine, na dan kada je predsednik Republike išao u posetu Francuskoj, optužio državu Srbiju i njenog predsednika za širenje stabilokratije na Balkanu. Tako je, uvaženi narodni poslanici i poštovani građani, predsednik Francuske Makron mogao pročitati na dan susreta sa Aleksandrom Vučićem najpogrdnije optužbe na račun države Srbije i njenog predsednika od strane Vuka Jeremića.

Jeremić je u autorskom tekstu u „Vašington postu“ najbrutalnije uvredio državu Srbiju i njenog predsednika Vučića, i to pred njegov susret sa potpredsednikom tada SAD, Majkom Pensom. Građani su bili šokirani nepatriotskim istupom toga Vuka Jeremića.

Jeremić je u decembru 2008. godine u razgovoru, verovali ili ne, sa američkim kongresmenom Teom Dolom rekao, citiram - da je ulazak Kosova i Metohije u UN najbolje čemu se Srbija može nadati, ako bude imala sreće. Završen citat. Ovde se vidi ko je izdajnik države. Ovde se vidi ko cepa teritorijalni integritet naše zemlje. Nikada nećete čuti to od Aleksandra Vučića, iako Jeremić prebacuje loptu na drugu stranu.

Jeremić je u razgovoru sa Roćenom, savetnikom Mila Đukanovića, rekao, citiram: „J…. sam mater Srbiji“, i to u vreme kada je bio savetnik Borisa Tadića.

Iz ovoga svega, poštovani predsedniče Narodne skupštine, gospodine Dačiću, gospodine ministre Vulinu i narodni poslanici, vidi se da je Vuk Jeremić velika štetočina za našu zemlju. Radi se o jednoj izdajničkoj bitangi, kojom treba da se bavi Javno tužilaštvo Republike Srbije zbog ekonomskog i političkog podrivanja naše zemlje i razbijanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Na kraju, da zna Vuk Jeremić, a građani Srbije vrlo dobro znaju da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić veliki srpski reformator, motor ubrzane modernizacije naše zemlje, veliki srpski rodoljub, veliki srpski državnik, veliki srpski graditelj i branitelj građana i države Srbije. Živela Srbija! Hvala.

Prvo vanredno zasedanje , 27.01.2021.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, svakako da ću glasati za ovu odluku o izboru sudija, koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, zbog toga što su predloženi u skladu sa zakonskim propisima i što svi kandidati ispunjavaju određene uslove propisane zakonom.

Svi kandidati ispunjavaju kriterijume i merila za izbor sudija, kako stručnost, tako obučenost, ali isto tako i dostojnost. Neću šire obrazlagati ovu odluku, jer su moje koleginice i kolege pre mene to obrazlagali, ali dozvolite ipak da uporedim stanje sudstva pre dolaska SNS na vlasti i posle dolaska SNS na vlast.

Stranka bivšeg režima Borisa Tadića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Borka Stefanovića, nisu se pridržavali merila i kriterijumima koji su propisani zakonskim aktima, već su se pridržavali samo jednog kriterijuma pri izboru sudija, to je partijska pripadnost DS. To ne tvrdim samo ja, to tvrdi i sindikat u pravosuđu, koji je prošle godine ovo izrekao ovo, što sam sada ja rekao.

Zato nam je tada, za vreme njihove vlasti, sudstvo bilo najgore u Evropi, po oceni evropskih zvaničnika. Sudstvo za vreme Dragana Đilasa, bilo je u očajnom stanju, kretalo se, kako se sećate, od nezapamćenih skandala u kadrovanju i proterivanju 860 sudija, do neuravnoteženih krivičnih dela.

Poštovani građani Republike Srbije neke su sudije umirali od nepravde, a neki su izvršili samoubistvo. Dozvolite da kažem da je petoro sudija za vreme Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića, i Borka Stefanovića, izvršilo samoubistvo najmanje se 20 razbolelo i preminulo zbog reizbora, koji su doživeli, bez funkcije je ostalo 837 sudija i 200 zamenika tužilaca, a to je preko hiljadu.

Poštovani građani Republike Srbije, Đilasovo sudstvo je kod izbora sudija napravilo jedan od najvećih skandala u istoriji sudstva. Gle čuda, time što su izabrali i verovali ili ne, ali je istina, mrtvog sudiju za sudiju. Izabrali su pokojnog Ljubišu Ristića, iz Požege, za sudiju. Unatoč tome što je VSS, to predočeno i gle čuda, Đilasova predsednica VSS, gospođa Nata Mesarović, izjavila je da su svi kandidati za izbor sudija pravovremeno bili proveravani i da je vršen razgovor sa kandidatima za izbor da su utrošili 200 časova, znači više nego jedan mesec dana.

Nije nam do danas gospođa Mesarović, objasnila kako je obavila razgovor sa mrtvim sudijom Ljubišom Ristićem, kako gospodin Đilas i njegovi saradnici raspršeni u mnogim minijaturnim strankama mogu objasniti građanima Republike Srbije da su izabrali sa sudkinju Sonju Brkić, koja je kršila Zakon o sudijama jer je istovremeno vršila dužnost, sudije vrhovnog suda i dužnost predsednika RIK, iako je Zakon o sudijama, to izričito zabranjivao.

Gospođa Sonja Brkić je u RIK na taj način protivpravno iz RIK uzela dva miliona i 673 hiljade dinara.

Poštovani građani Republike Srbije, odbila je da vrati taj novac. To je radilo sudstvo za vreme Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića i Borka Stefanovića i drugih manjih stranaka i raspršenih iz DS.

Verovali ili ne, gospodine predsedniče Skupštine, ali u Izveštaju EK, za 2010. godinu pisalo je , citiram – reformu koja provodi vlast u Srbiji, predstavlja posebnu zabrinutost, završen citat, knjiga „Reforma pravosuđa u Srbiji od 2008. do 2012. godine“, str. 96.

Poštovani predsedniče Evropska komisija nastavlja proces reizbora sudija, bio je netransparentan, rizikujući time i princip nezavisnosti, završen citat i dodaje, ovo što je najtragičnije, citiram – reforme koje provodi vlast, bile su kao najgora moguća stvar, završen citat i to je bilo sudstvo u prethodnom režimu, a ovo je objavila i beogradska Politika 7.07.2012. godine .

Kako znate, dolaskom za ministra gospodina Selakovića, za ministra pravde, situacija se drastično menja nabolje, a to je nastavljeno i za vreme gospođe ministarke Kuburović.

Poštovani građani Srbije, trebaće mnogo vode proteći Dunavom da se pravosuđe dovede na zavidan nivo, jer su u sistemu pravosuđa ostali sudije, većina su dovedeni, onih 837.200 tužilaca koji nisu imali osnovne uslove za izbor sudija, niti stručnost, niti obučenost, a najmanje dostojnost, čije posledice danas građani Srbije ispaštaju.

Prema rečima predsednika sindikata pravosuđa, molim vas obratite pažnju, na kraju 2008. godine, pre Đilasove reforme, Tadićeve i Borka Stefanovića, Jeremića bilo je 780.000 nerešenih predmeta, pored onih svakodnevnih koje rešavaju, a u 2012. godini, kada su izvršili, tobože reformu, bilo je više od tri miliona i teško je to nadomestiti uz redovno suđenje, a u 2019. godini, taj broj je prepolovljen na milion i po.

Tako je izgledalo sudstvo za vreme Dragana Đilasa ili za Evropu Đilaša, Vuka Jeremića, Borka Stefanovića i Borisa Tadića. Više su oni radili protiv sudstva, nego za sudstvo. To je suština.

Kada sam već kod Dragana Đilasa, dozvolite da kažem da je on 2. decembra 2018. godine, odmah posle povratka iz SAD, jer je išao na instrukcije tamo, gde je dogovarao rušenje vlasti i Aleksandra Vučića u Srbiji, ne na izborima, da je dogovarao, nego na ulici, a sada, kako ste videli unazad dva dana, najavljuje da će krv pasti. Sakupio je ove nesretnike iz Saveza za Srbiju i rekao im, obratite pažnju, poštovani građani, pa ćete videti šta ovaj nesretnik radi. Citiram: „Ako, izbacimo dijalog iz Skupštine Srbije onda kao društvo imamo problem. Skupština je mesto gde se priča, ako to zaustavite, zaustavite medije, oni će eksplodirati negde. Kome treba parlament? Dajte malo pameti.“ Završen citat. Evo, poštovani građani, ko je povukao narodne poslanike iz ovog visokog Doma i ko ruši sistem Republike Srbije, a vodi računa samo o svojoj zadnjici.

Đilas je povukao opozicione poslanike iz parlamenta. Njega, kako je i sam rekao, ne interesuje Narodna Skupština Republike Srbije, njega interesuje samo njegovih 619 miliona evra, bojkotovanje parlamenta, poštovani narodni poslanici Đilas je bojkotovao i parlamentarnu demokratiju, jer bojkot izbora nije demokratski čin, to svaki student prava na prvoj godini zna. Đilas stalno nas optužuje za nekakav nedemokratski čin, a on se svakodnevno iz minuta u minut i svakoga dana nedemokratski ponaša.

Đilas je gurnuo u bojkot… guranjem u bojkot političke stranke, ubio sve stranke iz Saveza za Srbiju, a sada hoće da omalovaži i likvidira njihove lidere, da ostane on sam, to mu je namera.

Đilas se udružio, gle čuda sa vladikom Gligorijem, koji po Hercegovini gradi vinarije, hotele, ergele, umesto bolnice. Da li vama, poštovani građani Republike Srbije, Gligorije liči na duhovnika?

Prema rečima prof. dr Vojislava Šešelja kome ja verujem, jer ima proverljive podatke, Gligorije ima suprugu i decu. Radi se o nemoralnom čoveku, a evo kandiduje se za patrijarha i za predsednika Srbije.

I vladiku Gligorija i Đilasa, najbolje je ocrtao Sergej Trifunović, sa kojim ja nemam ništa zajedničko, nemam zajedničko ni mišljenje, a koji je bio u pravu kada je rekao, citiram: „Đilasu je glavno oružje novac, kojim sve rešava i kupuje političku naklonost. Đilas nagovara vladiku Gligorija da se kandiduje za predsednika Republike Srbije 2022, godine. Savez za Srbiju nije nikada postojao. Šta je sada Janko Veselinović? Ništa. Šta su ovi drugi? Šta je Željko Veselinović iz sindikata? Ništa. Drži ih Đilas koji ima svoju flert stranku, Savez slobode i pravde koji dođe iskešira pare, oni uzmu, dvojica, trojica, pa, pa, ode kod vladike Gligorija. Sporazum sa narodom je teška izmišljotina, Jeremić je netalentovan političar, a Đilas je upropastio kulturu u Beogradu.“ Završen citat, rekao je Sergej Trifunović 16. jula 2020. godine. Mislim da je on dobro ocrtao jednog i drugog, bez obzira što ja nisam Trifunovićem istomišljenik.

Poštovani građani Republike Srbije, kako ste videli, a i čuli, Đilas nas stalno pokušava, državu Srbiju, da posvađa sa Kinezima, pa se pita, citira: „ Da li ćemo primiti kinesku vakcinu koju niko drugi u Evropi primiti neće?“ Izrekao je 17. avgusta 2020. godine.

Đilas je na dan kada je Srbija kao treća po redu zemlja u Evropi nakon Velike Britanije i Švajcarske započela vakcinisanje svog stanovništva, a to je bilo 24. decembra 2020. godine, poslao u Brisel, verovali ili ne, pismo u kome se žali da u Srbiji ne postoje pouzdani podaci o tome kada će se i kojom vakcinom vakcinisati građani Republike Srbije, što nije bila istina. Iz ovog pisma inostranim faktorima, vidi se, poštovani građani koliko je Đilas zlo za Srbiju i građane Republike Srbije.

Đilas je 16. septembra 2020. godine, takođe, poslao pismo, taj stalno piše, svakih sedam dana, ovaj put Evropskoj komisiji, apelujući na Srbiju da postane deo mehanizma Kovaks u trenutku kada smo mi sa Kovaksom i dogovorili uplatu avansa za nabavku vakcina. Pre ovoga, gospodin Đilas je tužio Srbiju, verovali ili ne, i predsednika, Aleksandra Vučića, zbog zahvalnosti Republici Kini na pomoći koju su Kinezi poslali Srbiji tokom prvog udara Korona virusa.

Dame i gospodo narodni poslanici, ovo što gospodin Đilas radi i njegovi saborci, poštovani predsedniče skupštine, to se zove sramoćenje svoje države i svoje zemlje, države Srbije, to se zove autošovinizam, ako hoćete.

Što se tiče EU, i đilasovaca, oni za deceniju vladanja Srbijom nisu stigli ni da do datuma za otvaranje pregovora o pristupanju, ali su zato Đilasove kompanije prihodovale 619 milina evra dok je bio na vlasti, ali gle čuda, je pre ulaska u politiku bio običan gologuzan.

Poštovani građani Republike Srbije, na kraju, Republika Srbija, kako vidite, već nekoliko godina sprovodi proces ubrzane modernizacije Republike Srbije, a to provodi i u ovim teškim pandemijskim uslovima. Motor ubrzane modernizacije Srbije, kao i borbe protiv Kovida 19 je naš predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić.

Poštovani građani pozivam vas da i dalje sledimo program politike Vlade Republike Srbije, i predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, zasnovan na programu modernizacije izgradnje „Srbije 2025“, i to zbog mogućnosti naše dece i zbog budućnosti naše otadžbine, hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.11.2020.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine Republike Srbije postavljam pitanje tužilaštvu – ima li elemenata krivičnog dela u svakodnevnom medijskom napadu na predsednika Republike, njegovu porodicu i njegove saradnike?

Poštovani građani Republike Srbije, svedoci smo svakodnevnih kontinuiranih, neviđenih, zlonamernih i nedostojnih medijskih napada na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, njegove saradnike. Ti medijski napadi su sprega mafijaško-tajkunsko-politikantskih grupa, kako domaće, tako inostrane provedijencije. Medijski napadi na predsednika zasnovani su na neistinama, podmetanjima, izmišljotinama najniže vrste. Takve gadosti moraju odmah da prestanu, jer imaju za cilj satanizaciju, dehumanizaciju, predsednika i uloge predsednika.

Tako je Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Jeremićeve Narodne stranke slagala, bez stida i bez srama, da je Aleksandar Vučić primio gamaglobulin, kao zaštitu od Kovid-19, i normalno, predsednik je to demantovao. Ta bestidinica je slagala u ovom visokom domu Narodne skupštine, kada je bila poslanik 2018. godine, da Aleksandar Vučić neće dobiti od Putina odlikovanje Aleksandra Nevskog i postavila poslaničko pitanje toga dana. Kako ste videli Raškovićeva je slagala, a predsednik je dobio to visoko rusko odlikovanje. Raškovićeva je izjavila i slagala da je zločinačka akcija hrvatske vojske „Oluja 1995. godine“, bila humanitarni čin. Ta bestidnica je slagala 2015. godine, 4. maja, da Aleksandar Vučić, vodi Srbiju u NATO pakt i da će je uvesti za dve godine. Kako vidite, poštovani građani Republike Srbije slagala je, a vi gospodo novinari ste ćutali tada.

Uvrede se nižu svakoga dana, svakoga časa na predsednika Republike. Tako je dr Slobodan Prvanović rekao da su Vučić i saradnici idioti, a vi gospodo novinari, ćutali ste i dodaje, citiram – u okviru pandemije video sam da ovom državom upravljaju kompletni idioti, završen citat. Za predsednika je rekao, citiram – on je čovek iskrivljenog lica koji pokazuje odsustvo razuma i dodaje, koga ima u njegovom okruženju a da nije moralna ništarija i totalni glupak, završen citat.

Posebno upozoravam vas sa N1-CIA, da poslušate ove citate, a novinari ni reči, i nevladine organizacije muk. Novinar Danas-a, Nenad Kulačin, 3. novembra 2020. godine, kaže da je predsednik monstrum, citiram, čovek bez obraza i stida, završen citatat. Citiram - primer beščašća i nebitan lik za istoriju u periodu u kojem živi, završen citat.

Šta radite gospodo novinari? Ćutite. A vi iz nevladinih organizacija? Čak i opozicioni političari, neki novinari, mrtvog Amfilohija, koristili su da napadnu Aleksandra Vučića. Tako je Siniša Kovačević bez stida, kaže, citiram – Vučiću, sramoto, šta ćeš ti na sahrani Amfilohija, završen citat. A reditelj Goran Marković, pun mržnje da je predsednik Vučić, citiram – primitivac i da je rulja njegovo prirodno okruženje, završen citat. Čuveni po psovci, Aleksandra Vučića, Jovo Bakić kaže, citiram – oružana sila je jedini način smena vlasti i prolivanje krvi, završen citat i dodaje – ja bih državni vrh najradije podavio u Savi i Dunavu, završen citat.

Gde ste vi gospodo novinari? Ćutali ste. A vi iz nevladinih organizacija? Blizak saradnik Boška Obradovića poziva na silovanje Vučićeve maloletne ćerke. Ćutite vi sa N1 i vi gospodo novinari.

Akademik Dušan Teodorović kaže, citiram – na čelu države je huligan koji je nevaspitan. Završne citat. Taj akademik je tragediju vojnika u Malom Zvorniku iskoristio da poželi smrt Aleksandru Vučiću. Akademik Teodorović je napao Zdravka Čolića samo zato što je na otvaranju jednog privatnog hotela pevao pred predsednikom Aleksandrom Vučićem. Taj isti akademik napao je Momčila Bajagića Bajagu samo zato što je, citiram – pevao na Vesićevim koncertima i slikao se i pohvalio moderne varvare, završen citat. Akademik vređa Aleksandra Vučića i njegove saradnike, uporedio je sa građanima koji podržavaju Vučića i SNS sa stanovnicima nacističke Nemačke i Adolfa Hitlera.

Šta radite, gospodo novinari? Gde ste vi iz nevladinih organizacija? Ko seje mržnju u ovoj državi? Gospodine akademiče, titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika, nego bedniku ne pripada titula akademika. A Boško Obradović tražio je da se izvrši državni udar i zapretio je Aleksandru Vučiću šamaranjem. Taj bes i mržnju izlio je posebno 19.11.2019. godine ….

Prvo redovno zasedanje , 03.03.2020.

Poštovana predsednice Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu Republike Srbije – postoji li krivična odgovornost Saveza za Srbiju zbog kontinuiranog širenja lažnih vesti o predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, o državi Srbiji i njenim organima sa namerom podrivanja nacionalne i bezbednosne stabilnosti naše zemlje? Najnovija lažna vest, je navodno širenje anti-migranske kampanje od strane države Srbije.

Činjenica je da je danas migrantska izbeglička kriza fenomen globalnih razmera koja je bez presedana u periodu nakon Drugog svetskog rata. Republika Srbija bila je u samom središtu, a i danas je zapadno od balkanske migrantske rute. Republika Srbija i njeni građani su pokazali prema migrantima solidarnost i humanost zašto je često bila pohvaljena od strane samih migranata ali i evropskih i svetskih institucija i njihovih zvaničnika, posebno OEBS je pohvalio, EU, Unicef i druge organizacije.

Srpsko saosećanje sa izbeglicama i migrantima i suštinsko razumevanje njihovih patnji i situacija u kojoj se nalaze potiče od činjenice da se mi sa problematikom izbeglica i interno raseljenih lica suočavamo već više od dve decenije. Republika Srbija će i dalje razvijati kao i do sada sveobuhvatno i održivo rešenje za migrante i na taj način zadovoljiti potrebe u pogledu osnovnog ljudskog dostojanstva i zaštite izbeglica štiteći ljudska prava svih, ali u isto vreme garantujući bezbednost naše zemlje.

Međutim i kod nas predsednici nekih političkih stranaka, kao što je doktor Zoran Lutovac u narodu zvani Zoki zalutovac, konstantno lažima napada vlast bez ikakvih stvarnih činjenica. Tako je optužio vlast SNS za anti-migrantsku kampanju, optužujući je da lažno propagira jezičke patrola, prebrojavanje krvnih zrnaca migranata i za još nekakve izmišljotine. Naravno, da su te optužbe obične izmišljotine.

Međutim, istina je da njegov predsednik Saveza za Srbiju, Boško Obradović zagovarao rasizam i poveo kampanju protiv migranata. Ovaj bezumnik je sklopio video klip koji govori o tome kako po Srbiji je loše zato što se u njoj nalaze migranti. Doktor Zoran Lutovac, zvani zalutovac, je demantovao njegov stranački kolega, Goran Ješić koji je rekao Zoranu Lutovcu, citiram – a ta migranstka kampanja ima više veze sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, ta budala tumara po Srbiji sa okićenom hladnjačom, širi strah, laže kao pas i od nesretnih ljudi pravi političku kampanju, završen citat. To je rekao 26. februara 2020. godine.

Poštovani narodni poslanici, Vuk Jeremić, član „međunarodne grupe bandita i prevaranata“ optužio je predsednika Vučića da se neodgovorno ponaša u vezi sa širenjem korona virusa, Jeremić tvrdi da je situacija ozbiljna pa kaže, citiram: „Virus je stigao na Balkan, u Hrvatsku i Severnu Makedoniju, a u Srbiji navodno nije“, završen citat. Kako vidite, poštovani građani, ovaj bestidnik optužuje svoju zemlju i rukovodstvo Republike Srbije za prikrivanje korona virusa.

Istina je da u Srbiji do sada nema zaraženih korona virusom, a naša zemlja uradila je sve najbolje po tom pitanju što je u njenoj moći, zbog čega nas je pohvalila i Svetska zdravstvena organizacija.

Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Marinika Tepić, nastavljaju fabrikovati svakodnevno laži. Stare laži zatrpavaju novim lažima, novim aferama i tako se vrše u krug. Ko se danas seća njihovih laži o Jovanici ili laži o Franšu, njihovih laži o stotinama mrtvih koji plutaju po Obrenovcu za vreme poplava ili njihovih lažnih otmica novinara koje su pokušali sami da isceniraju ili njihove lažne pretnje smrću koje su sami sebi ispisivali po pločnicima ili njihove izmišljotine o nameštenim otmicama dece?

Poštovani građani, SNS i Vlada Srbije neće da se bavi ovim bestidnicima koji nanose štetu svojim lažima i vitalnim nacionalnim interesima naše zemlje, već će brže i jače sprovoditi ubrzanu modernizaciju naše zemlje, a motor ubrzane modernizacije je predsednik Aleksandar Vučić. Hvala.

Dvadeset treće vanredno zasedanje , 13.02.2020.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, gospodine Arsiću, dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, pitanje postavljam Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a glasi – da li je lider Pokreta snage građana Sergej Trifunović odgovarao za saobraćajne udese koje je izazvao zadnjih mesec dana?

Sergej Trifunović u narodu znani kao Sergej pišoje, nadimak je dobio jer je izjavio, citiram: „Da će pišati po grobu predsednika Republike“, završen citat, je izazvao početkom februara 2020. godine saobraćajni udes na Novosadskom auto-putu. On se krećući ka Novom Sadu svojim automobilom zakucao u Fijat koji je išao ispred njega. Vozač Fijata, prevezen je u Zemunsku bolnicu na dijagnostiku i dalje lečenje.

Gospodin Trifunović se i 13.01.2020. godine u Bulevaru Mihajla Pupina u Beogradu zakucao u autobus GSP, a potom pobegao sa lica mesta, jer je, kako kaže, otišao kući da nahrani mačke.

Poštovani građani Republike Srbije, ovakva bahatost i bezobrazluk Sergeja Trifunovića se retko viđa na našim ulicama. Prethodnih 10 godina je napravio desetine saobraćajnih prekršaja od kojih su mnogi bili ozbiljno ugrožavanje bezbednosti. Gospodin Trifunović je čak šest puta kažnjavan zbog vožnje u alkoholisanom stanju, sedam puta zatečen u prekoračenju brzine u naselju i tri puta na putu van naselja. Gospodin Trifunović je nekoliko puta ga je policija uhvatila da je prošao kroz crveno svetlo, kao i da je preticao preko pune linije. Isto tako, gospodin Trifunović je kažnjavan zbog vožnje sa nevažećom vozačkom dozvole odgovarajuće kategorije.

Gospodin Trifunović nije dobar primer niti jednom građaninu Republike Srbije. Dobija se utisak, a građani tako dobijaju da je u ušao u politiku da bi izbegao svaku vrstu odgovornosti i veoma je opasan po okolinu, što je pokazao zadnjih mesec dana.

Javne ličnosti moraju biti svesne da svojim ponašanjem uvek privlače pažnju građana Republike Srbije, te da će neprikladnim i bahatim ponašanjem u saobraćaju dati loš primer, posebno mladim generacijama, koji često vole da ih oponašaju. I njegov kolega Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki-mafija od 618.000.000 evra, bahato je pretio saobraćajnom policajcu koji ga je zaustavio zbog vožnje, zatim, zbog vožnje žutom trakom bez vezanog pojasa.

Ne samo to, Đilas je pretio da će ukinuti Žandarmeriju i u centru Beograda pretio pripadnicima kriminalističke policije koji su radili svoj posao u civilu i pretio im da će ostati bez posla kada on dođe na vlast.

Poštovani građani Srbije, Điki-mafija uvek sebe stavlja mimo zakona i iznad drugih građana Republike Srbije. Ovakvim ljudima, kao što je Đilas, Trifunović, pa i Jeremić, nije Srbija na prvom mestu, niti građani Republike Srbije.

Tako je gospodin Trifunović 31.01.2019. godine rekao, citiram: „Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima a ne Srbima“ završen citat, a Dragan Đilas 13.08.2009. godine kaže, citiram: „ Ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova“, završen citat. Tako su se svrstali u izdajničke bitange naše zemlje.

Za razliku od njih Aleksandar Vučić je veliki srpski državnik, reformator i iznad svega patriota koji ulaže ogroman napor da pronađe kompromisno, trajno i održivo rešenje za Kosovo i Metohiju i koji neće ništa učiniti protiv interesa srpskog naroda i nacionalnih zajednica u našoj zemlji. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.01.2019.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 102000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (penzioner) Republika Mesečno 61000.00 RSD -