MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.
Poslednji put ažurirano: 08.05.2019, 09:57

Osnovne informacije

Statistika

  • 288
  • 0
  • 12 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Stari student, ali iz 2009.

čeka se odgovor 2 meseca i 3 dana i 14 sata

Poštovanje. Zašto neke moje kolege i ja, koji smo upisali fakultet 2009., a ne 2004., po starom studijskom programu u Kosovskoj Mitrovici, moramo da 5 godina ranije završimo od drugih kolega ili prelazimo na Bolonju? Ja bih Vas zamolio za razumevanje, meni je ostao samo jedan ispit klavira i dipl...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

odgovoreno za 2 dana i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, svakako da je važna kontrola državne pomoći, i te kako.

Moram da naglasim da se bivša vlast nije držala tih uzusa i da nije kontrolisala državnu pomoć. To najbolje dokazuje i primer bivšeg premijera, poznatog po nazivom – poljoprivrednik u pokušaju, gospodina Živkovića, koji je kod subvencija oštetio ovaj budžet Republike Srbije sa 532.000 evra, samo zato što je kalemio vinovu lozu na travu.

Kad sam već kod toga, dozvolite da kažem da je taj čovek poznat i po tome što je predložio, kada je govorio o Železari Smederevo, da je predložio da se zatvori Železara Smederevo, a radnici pošalju kući i to na televiziji N1 CIA.

To nije slučaj samo njega, to je slučaj svih ovih predstavnika Saveza za Srbiju, da ne govorimo o Draganu Đilasu, poznatog po nazivu điki mafija koji je bio obični gologuzan kada je ušao u politiku, a izašao sa funkcije sa nekoliko stotina miliona evra.

Dozvolite da ipak kažem da je najbolje o njima rekao da su oni zaista muljatori, kako u pogledu neefikasnog trošenja budžetskih sredstava, najbolje govorio naš ambasador, a njihov predstavnik DS, gospodin Basara, koji je rekao da je DS samoupravna, interesna zajednica muljatora i lopuža.

Na kraju, gospodine ministre, dozvolite da kažem da ste svakodnevno izloženi pritiscima kojekakvih neistina, i vi i predsednik republike i Vlada Republike Srbije i predsednica Vlade Republike Srbije. To, pored ostalog, dokazuju i najnoviji pritisci od juče i prekjuče. Radi se o nekakvom nazovi naučnika, inače poznatog pod nazivom secikesa, karapandžar, Raša. Ja hoću radi javnosti da kažem o kome se radi. Poznat je po tome što neopravdano, svakodnevno, već nekolike godine iznosi neistine o predsedniku Republike Srbije, Vladi Republike Srbije i vama, a radi se o jednoj naučnoj spodobi koja je poznata po nazivom profesor tviteraš, koji svakodnevno blati, ne samo Republiku Srbiju, nego i organe Republike Srbije. Hvala lepo.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, mi smo i danas čuli da neki pitaju čemu ovaj zakon o alternativnim i investicionim fondovima? Pa, zato što se primenom njegovih odredbi će se pridoneti ukupnom razvoju unapređivanju naše ekonomije ili bolje rečeno, modernizaciji Republike Srbije, koja je postavljena već 2014. godine, a koju sprovode građani Republike Srbije, Vlada Republike Srbije i najveći broj uvaženih narodnih poslanika, a motor te modernizacije Srbije je Aleksandar Vučić. I, drugo, zakon će pridoneti procesu bržeg i efikasnijeg pridruživanja naše zemlje u EU, kao jedan od strateških ciljeva.

Napominjem, Republika Srbija je preuzela obavezu da do kraja trećeg kvartala 2021. godine transponuje direktive Evropskog parlamenta i Saveta koje se odnose na upravljanje alternativnim investicionim fondovima u nacionalni pravni okvir naše zemlje. To ćemo učiniti donošenjem novog zakona koji uređuje alternativne investicione fondove i tu obavezu upravo, evo, danas mi pokušavamo da izvršimo.

Mi ćemo na taj način ove fondove učiniti atraktivnijim i prepoznatljivijim za strane investitore, što će dovesti do porasta investicija u našoj zemlji, a sve to pridoneti bržem zapošljavanju i boljem životu naših građana.

Poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, ovih dana iz dana u dan, iz časa u čas vi ste, gospodine ministre Mali, kao i ministar unutrašnjih poslova gospodin Nebojša Stefanović i jedan broj naših poslanika iz SNS izloženi žestokim medijskim napadima, a posebno je tim žestokim medijskim napadima izložen naš predsednik Aleksandar Vučić.

Ti medijski napadi delo su pojedinih interesnih grupa nazovi novinara, političkih analitičara, tzv. šarlatana, predsednika pojedinih političkih partija i stranaka povezanih sa inostranim centrima moći. Koji im je cilj? Cilj im je oslabiti pregovaračku poziciju predsednika Republike Aleksandra Vučića kada on pokušava da traga za kompromisnim, održivim i pravednim rešenjem za našu srpsku pokrajinu.

U te medijske napade, dame i gospodo narodni poslanici, pored ostalih, uključili su se i pojedini profesori Univerziteta koji sebe smatraju slobodnomislećim ljudima, a oni nisu, poštovani narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, niti slobodni, niti misleći, jer su zarobljeni sami od sebe u svom svetu ideja. Ako će se baviti politikom, imaju političke stranke, pa neka artikulišu svoje političke stavove preko političkih stranaka, ali ne mogu to raditi na Univerzitetu, huškajući i gurajući studente na pojedine političare i baveći se politikom. To nije samo protivzakonito, nego nije ni u skladu sa akademskom čestitosti, a još manje nije u skladu sa moralnim karakternim osobinama nas profesora.

Poštovani građani Republike Srbije, da li je moguće da pojedinim profesorima na fakultetima filozofskih i političkih nauka zuji komunizam u glavi, a žive evo već 30 godina u kapitalizmu? E tako su zarobljeni sami sa sobom, jer u vreme Komunističke partije mogli su izražavati političke stavove mimo nje ponekad na fakultetima, a u višestranačkom sistemu kome oni vrše predavanje? Kome oni vrše predavanje u višestranačkom sistemu, pogotovo profesori sociologije i filozofije?

Jedan deo nazovinaučnika, novinara, glumaca i reditelja vrše i danas apologiju zapada, tobože dokazujući, pazite, kako su SAD i NATO u pravu kada su rušili Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslaviju i na rat optužili, pogodite koga za to, poštovani poslanici - naravno, predsednika Aleksandra Vučića.

Zamislite profesora doktora Janka Veselinovića, u narodu znanog kao Janko stanokradica, taj čovek je kao profesor ukrao stan Milici Badži izbeglici iz Obrovca u Ulici Braće Kurjakovića, broj 7 i, zahvaljujući ovom potpredsedniku gospodinu Arsiću, uvaženom poslaniku Marijanu Rističeviću i mnogim drugim, gle, kritikom ovom, i moje malenkosti, Badža Milica se nakon 25 godina uselila u svoj stan u ulici Braće Kurjakovića broj 7. Ali, gle čuda, prof. Veselinović uzeo novi i veći i osnovao Udrugu za povratak Srba i historiju i, naravno, uzima pare.

E, sad, vidite tog Janka Veselinovića, jednog od lidera Saveza za Srbiju. On je zagovarao i danas zagovara bojkot izbora i sad ću vam reći zbog čega i poziva, verovali ili ne, vojsku i policiju na ulice. On je 11.09.2019. godine izjavio: „Posle bojkota tražiti raspisivanje novih izbora, ako ne, direktno okretanje vojske i policije na stranu demonstranata.“

E, gospodo narodni poslanici i poštovani građani Srbije, taj Janko Veselinović i mnogi njegovi saradnici baš zato napada ministra Stefanovića policije ovih dana, žestoko i ministra vojske, iz tih razloga. Ali, gle čuda, taj Janko Veselinović, i njemu slični, ima ogromno iskustvo iz 5. oktobra, kada je sa svojim istomišljenicima zajedno sa inostranim faktorima sudelovao u nasilnom preuzimanju vlasti i paljenju ovog ovde visokog doma, Narodne skupštine Republike Srbije.

Taj isti Janko Veselinović je na Četrnaestom kongresu Saveza komunista, na kojem sam ja bio jedan od delegata, gle čuda, ustao za govornicu i tražio taj veliki demokrata da se zabrani govoriti delegatima na Četrnaestom kongresu Saveza komunista. Dalje da ne nabrajam.

Uvaženi narodni poslanici, ovo je bio moj cilj na primeru njega, da vi, gospodo narodni poslanici i vi uvaženi građani Republike Srbije, vidite šta nam spremaju za koji mesec. Ja ću se poslužiti citatom uvažene Dajane Džonston šta su oni radili 5. oktobra i šta nam sada pripremaju. Citiram: „Na krilima narodnog slavlja zbog pada Slobodana Miloševića, koje se graničilo sa pijanstvom, Srbiju je u jagmi za vlašću samlelo stampedo nestručnih, gramzivih i bahatih ljudi, uobraženih lidera fiktivnih stranaka, samoproglašenih eksperata, polusveta svih kalibra i profila, koji su sebe promovisali u revolucionarne pobednike, a državu Srbiju i sve građane Republike Srbije za taoce i plen“.

Poštovani građani, to nam spremaju, vi se sećate 5. oktobra, ali ovo su druga vremena.

Dozvolite, kada smo već na tom, da kažem još dve, tri rečenice. Gle čuda, javio se opet posle moje kritike Goran Marković, zvani bumbar. On je 04.07.2019. godine rekao da je Aleksandar Vučić, citiram, primitivna ličnost i dodao da je prostak, a rulja njegovo prirodno okruženje. Eto, poštovani građani Republike Srbije, vi ste najdirektnije prozvani ovde i, gle čuda, Goran Marković vas, odnosno nas naziva ruljom.

Taj isti Goran Marković je 30.08.2019. godine izjavio, citiram, da je srpska vlast teroristička, a da izbore sada organizuje grupa bandita. Taj Goran Marković nikada nije izjavio da šiptarsku vlast na tzv. nezavisnom Kosovu vodi grupa bandita i terorista, ali verovatno on zna da to vodi, ali ako ne zna, mogao je onda pročitati, a ja ću citirati Kesnera, poslanika u nemačkom Bundestagu, a znam da je on ovo pročitao, bivši vojnik KFOR, koji kaže, citiram: „Za vreme službe na Kosovu upoznao sam Tačija u uniformi OVK, čiji su članovi počinili teške ratne zločine, a danas sede u Vladi, a da nikada nisu kažnjeni“, završen citat. E to taj Goran Marković nikada nije rekao, iako zna za ove podatke.

Još jednom preporučujem Goranu Markoviću, tzv. reditelju, da sve ove izgovorene reči, gadosti koje je izrekao o predsedniku Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci, pojedinim narodnim poslanicima i što je najvažnije, građanima Republike Srbije, koje je nazvao ruljom uokviri i stavi u svoju dnevnu sobu kako bi se svakodnevno podsećao na svoj visoki umetnički domet i lepo vaspitanje, a ujutro kada se probudi, umije, neka pogleda u ogledalo, videće jednog nabubrenog bumbara u njemu, punog mržnje prema sopstvenom narodu i predsedniku Vučiću, koja se taložila u njemu više godina. Bojim se, poštovani građani i narodni poslanici, kada spozna da je Aleksandar Vučić i njegov predsednik države, a izjavio je da nije, da će mržnja u njemu da plane i uništi i njega samog. Neka mu je Bog na pomoći.

U njegovu odbranu, verovali ili ne, javila se bajna Biljana Srbljanović, zvana kokainović. To je ona Biljana koja je za Sergeja Trifunovića rekla, citiram, kad je vodio proteste, „Neoprani, lažljivi Sergej. E, to vam je vođa. Uvek bio podmukli lažov, uvek mi se uvlačio, uvek mi se ulizivao, bio zlatna medalja u uvlačenju u dupe“. Završen citat. To vam je ta Biljana Srbljanović, zvana kokainović, koja je izjavila za akademika Dobricu Ćosića, kada je pozvao naše studente iz dijaspore da brane otadžbinu, citiram: „Sram ga bilo priučenog, zlog, dokonog, zajedljivog, alavog, neobrazovanog, primitivnog i koristoljubivog starca“. Završen citat. E, to je ta Biljana Srbljanović.

Ja sam još dobro prošao u jednom listu, jer onaj ko joj je diktirao taj tekst zabunio se, gle čuda, da li se zove šmrkanović ili kokainović ili duvanović.

Evo, poštovani građani Republike Srbije, to vam je ta nazovi elita koja napada svakodnevno predsednika Republike Aleksandra Vučića i njegove najbliže saradnike. A, ja ću završiti još jednom sa rečju Svetislava Basare, koji je bio član Demokratske stranke i ambasador, koji je rekao za sve varijante ovih kolega iz Demokratske stranke, citiram: „To je samoupravna interesna zajednica muljatora i lopuža.“ Završen citat, 21.5. gospodnje 2019. godine. Neka im je Bog na pomoći. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, postavljam pitanje Javnom tužilaštvu Republike Srbije. Da li su se i u kojoj meri čelnici Saveza za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu i Metohiji, o Krivični zakonik Republike Srbije, član 305. do 321. i šta će Tužilaštvo poduzeti povodom toga?

Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 29. novembra 2018. godine, izjavio u autorskom tekstu „Vašington postu“, da je predsednik Republike Aleksandar Vučić, citiram – izdajnička bitanga. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i poštovani narodni poslanici, istina je, da je Aleksandar Vučić veliki srpski patriota i rodoljub, veliki državnik i reformator koji nikada, ama baš nikada, ne bi radio protiv interesa građana naše zemlje i svoje otadžbine Srbije.

Upravo su čelnici Saveza za Srbiju, izdajničke bitange naše zemlje obrazloženje, pođimo redom. Vuk Jeremić je u razgovoru sa američkim kongresmenom Teom Doom, decembra 2008. godine izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN, najbolje čemu se Srbija treba da nada, ako bude imala sreće, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Godine 27. jula 2010. je jedan od najvećih datuma tzv. države Kosovo, toga dana Priština je dobila pravni argument Jeremićevom zaslugom da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato, poštovani narodni poslanici, Priština slavi Vuka Jeremića, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama tzv. nezavisnosti Kosova, čime se on po ko zna koji put svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, je kao bivši premijer Vlade Republike Srbije na međunarodnoj konferenciji u Beču, oktobra 2003. godine izjavio, citiram – meni je svejedno čije je Kosovo i Metohija, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Boris Tadić, u narodnu zvani kao lipicaner, je u razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara Amerike Danijelom Fridom, izjavio citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno objasni u glavama birača, završen citat, a 27. jula 2006. godine rekao američkom izaslaniku Vizleru, citiram – ja sam u sebi prelomio i prihvatio nezavisnost kao ishod, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki mafija zato što je ušao u politiku kao obični gologuzan, a završio posle odlaska sa funkcije kao tajkun od više stotina miliona evra. On je 13. avgusta 2009. godine rekao, citiram – američkom ambasadoru u Beogradu, izaslanici u Beogradu Dženifer Braš - zalažem se za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej pišoje, pošto je izjavio da će pišati po grobu predsednika Republike, je 31. januara 2009. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, ne Srbima, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, zato što je petljao oko doktorata i time narušio akademsku čestitost, je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu UN, i time se profesor Rade, zvani jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Poštovani građani Republike Srbije, poštovani narodni poslanici, dok naš predsednik Republike, Aleksandar Vučić, svakodnevno čini ogromne napore za traganjem prihvatljivog, kompromisnog i trajnog održivog rešenja za našu južnu srpsku Pokrajinu, dotle, kako vidite, čelnici Saveza za Srbiju, svakodnevno blate predsednika Republike, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, posebno ministre Stefanovića i Sinišu Malog, te svojim izjavama su o južnoj srpskoj Pokrajini, svrstali se u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, svoje kolege profesore, bivše studente i građane lojalne Srbiji, da daju svoj glas srpskoj listi, jer tako će ostati, glasajući za nju, na svojim vekovnim ognjištima, a garant za to jeste država Srbija i predsednik Republike. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, postavljam pitanje Javnom tužilaštvu Republike Srbije. Da li su se i u kojoj meri čelnici Saveza za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu i Metohiji, o Krivični zakonik Republike Srbije, član 305. do 321. i šta će Tužilaštvo poduzeti povodom toga?

Uvaženi narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić, u narodu znani kao član međunarodne grupe lopova i prevaranata, je 29. novembra 2018. godine, izjavio u autorskom tekstu „Vašington postu“, da je predsednik Republike Aleksandar Vučić, citiram – izdajnička bitanga. Završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i poštovani narodni poslanici, istina je, da je Aleksandar Vučić veliki srpski patriota i rodoljub, veliki državnik i reformator koji nikada, ama baš nikada, ne bi radio protiv interesa građana naše zemlje i svoje otadžbine Srbije.

Upravo su čelnici Saveza za Srbiju, izdajničke bitange naše zemlje obrazloženje, pođimo redom. Vuk Jeremić je u razgovoru sa američkim kongresmenom Teom Doom, decembra 2008. godine izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN, najbolje čemu se Srbija treba da nada, ako bude imala sreće, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Godine 27. jula 2010. je jedan od najvećih datuma tzv. države Kosovo, toga dana Priština je dobila pravni argument Jeremićevom zaslugom da gura svoju nezavisnost do kraja. Zato, poštovani narodni poslanici, Priština slavi Vuka Jeremića, jer ga albansko rukovodstvo smatra tvorcem najvažnijeg papira u rukama tzv. nezavisnosti Kosova, čime se on po ko zna koji put svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Zoran Živković, u narodu znani kao poljoprivrednik u pokušaju, je kao bivši premijer Vlade Republike Srbije na međunarodnoj konferenciji u Beču, oktobra 2003. godine izjavio, citiram – meni je svejedno čije je Kosovo i Metohija, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Boris Tadić, u narodnu zvani kao lipicaner, je u razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara Amerike Danijelom Fridom, izjavio citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno objasni u glavama birača, završen citat, a 27. jula 2006. godine rekao američkom izaslaniku Vizleru, citiram – ja sam u sebi prelomio i prihvatio nezavisnost kao ishod, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas, u narodu znani kao Điki mafija zato što je ušao u politiku kao obični gologuzan, a završio posle odlaska sa funkcije kao tajkun od više stotina miliona evra. On je 13. avgusta 2009. godine rekao, citiram – američkom ambasadoru u Beogradu, izaslanici u Beogradu Dženifer Braš - zalažem se za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat, i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, u narodu znani kao Sergej pišoje, pošto je izjavio da će pišati po grobu predsednika Republike, je 31. januara 2009. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, ne Srbima, završen citat, i s time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, zato što je petljao oko doktorata i time narušio akademsku čestitost, je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i obezbedi mu stolicu UN, i time se profesor Rade, zvani jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Poštovani građani Republike Srbije, poštovani narodni poslanici, dok naš predsednik Republike, Aleksandar Vučić, svakodnevno čini ogromne napore za traganjem prihvatljivog, kompromisnog i trajnog održivog rešenja za našu južnu srpsku Pokrajinu, dotle, kako vidite, čelnici Saveza za Srbiju, svakodnevno blate predsednika Republike, njegovu porodicu, njegove najbliže saradnike, posebno ministre Stefanovića i Sinišu Malog, te svojim izjavama su o južnoj srpskoj Pokrajini, svrstali se u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, svoje kolege profesore, bivše studente i građane lojalne Srbiji, da daju svoj glas srpskoj listi, jer tako će ostati, glasajući za nju, na svojim vekovnim ognjištima, a garant za to jeste država Srbija i predsednik Republike. Hvala.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine, pitanje postavljam javnom tužilaštvu, zašto nije podiglo optužnicu protiv lidera Saveza za Srbiju koji su svojim javnim nastupima u skladu sa članom 305. do 321. Krivičnog zakonika Republike Srbije narušavali teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije? Obrazloženje. Lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i drugi čelnici Saveza za Srbiju, sastali su se 4. jula 2018. godine u čačanskoj kafani „Moravski alasi“ u kojoj su napravili plan da pokrenu ulične proteste i ruše Aleksandra Vučića na temu Kosova i Metohije.

Ove moralne nakaze, umesto da ruše Vučića trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo i Metohiju tamo odakle su ga oni oterali. Eto, tako su nisko pale te moralne nakaze da nesreću sopstvenog naroda sa Kosova i Metohije i Republike Srbije koriste za vlastite interese.

Poštovani građani Republike Srbije, Vuk Jeremić je 30. novembra 2018. godine izjavio bez stida i bez srama da je Aleksandar Vučić, citiram, izdajnička bitanga, završen citat. Sada ćete čuti, poštovani građani Srbije zašto i ko je izdajnička bitanga. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne grupe lopova i prevaranta je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom, decembra 2008. godine izjavio, citiram - ulazak Kosova i Metohije u UN najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanja kosovskog problema i Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time stao na stranu izdajnika naše zemlje i svrstao se u red izdajničkih bitangi.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču izjavio, citiram - meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat i time se svrstao u izdajničke bitange naše zemlje.

Boris Tadić je u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio, citiram - nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat. I, američkom izaslaniku Vizneru, 27. jula 2006. godine je, citiram - pružio uveravanje da je u sebi obradio i prihvatio nezavisnost Kosova kao ishod, završen citat. Time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Sergej Trifunović, koji je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine izjavio, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol, a zatim prizna nezavisnost Kosova i time postao član izdajničkih bitangi.

Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine, kao propali predsednički kandidat, izjavio, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje. Nenad Čanak je 13. decembra 1991. godine u Memorandumu o Vojvodini kojeg je poslao Lordu Karingtonu rekao, citiram – da je budućnost Vojvodine da postane nezavisna država, završen citata i time se po drugi put svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Profesor dr Rade Veljanovski, jedan od lidera DOS-a, zvani jajara je 21. aprila 2018. godine rekao, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi mu stolicu u UN, završen citat i time se svrstao u red izdajničkih bitangi naše zemlje.

Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremicom američke ambasade Dženifer Braš izjavio - ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, završne citat i time se svrstao u red jajara, izdajnika naše zemlje.

Evo, poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Aleksandar Vučić čini nadljudske napore u traženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja za našu južnu srpsku pokrajinu, dotle ovi iz Saveza za Srbiju kao izdajničke bitange narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje.

Trinaesto vanredno zasedanje , 09.07.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine Republike Srbije, pitanje postavljam javnom tužilaštvu Srbije - zašto javno tužilaštvo Republike Srbije nije procesuiralo članove udruženog zločinačkog poduhvata oličene u liderima Saveza za Srbiju, koji su svojim izjavama o Kosovu i Metohiji ugrozili celovitost Republike Srbije?

U Čačanskoj kafani „Moravski alasi“ sastali su se 4. jula 2018. godine. Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dušan Petrović, Janko Veselinović, Nebojša Zelenović, Milan Stamatović i drugi čelnici Saveza za Srbiju i skovali plan da pokrenu proteste i da Aleksandra Vučića ruše na temu Kosovo. Umesto da ruše Vučića, trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo tamo odakle su ga oterali. Tako su nisko pale te moralne nakaze da su nesreću sopstvenog naroda koristili za svoje sebične interese. Pođimo redom.

Vuk Jeremić, član međunarodne bande lopova i prevaranata je u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Doom, decembra 2008. godine, izjavio, citiram – ulazak Kosova i Metohije u UN je najbolje čemu se Srbija treba da nada, završen citat. Time je zabio nož u leđa sopstvenoj zemlji.

Vuk Jeremić je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio prebacivanje rešavanje kosovskog problema iz Saveta bezbednosti UN na EU i tako doveo misiju Euleks na Kosovo i Metohiju i time onemogućio stavljanje veta od strane Rusije i Kine u Savetu bezbednosti UN i time, po drugi put, zabio nož u leđa vlastitoj zemlji.

Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Republike Srbije, je oktobra 2003. godine na Međunarodnoj konferenciji u Beču rekao, citiram – meni je svejedno i potpuno nebitno čije je Kosovo i Metohija, završen citat.

Boris Tadić u razgovoru sa američkim pomoćnikom državnog sekretara Danijelom Fridom, izjavio je, citiram – nezavisnost Kosova i Metohije ne mora da znači gubitak ako se pod desno odredi u glavama birača, završen citat.

A Sergej Trifunović, u narodu poznat pod nazivom „jedan gram odmah, a dva za poneti“ je 31. januara 2019. godine izjavio, citiram – Kosovo je izgubljeno, Kosovo pripada Albancima, a ne Srbima, završen citat.

Saša Janković je 3. avgusta 2017. godine rekao, citiram – Srbiji je u interesu da Kosovo uđe u Interpol i time prizna nezavisnost Kosova, završen citat. Nenad Čanak je 5. marta 2017. godine kao predsednički kandidat bez stida i bez srama rekao, citiram – spreman sam da priznam nezavisnost Kosova.

Nemački diplomata Gert Arens je u svojoj knjizi „ Diplomatija na rubu“ otkrio nam je kako je Nenad Čanak 13. decembra 1991. godine poslao Lordu Karingtonu na Konferenciji o Jugoslaviji memorandum o Vojvodini u kojem kaže, citiram, da je budućnost Vojvodine da postane konfederalna jedinica Srbije, a ako to Srbija ne prihvati onda će Vojvodina biti nezavisna država, završen citat.

Čedomir Jovanović je 29. septembra 2015. godine izjavio, citiram – država Kosovo je nepovratan čin koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari, završen citat.

Profesor dr Rade Veljanovski, blizak saradnik Sergeja Trifunovića i Dragana Đilasa je 21. aprila 2018. godine izjavio, citiram – da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i obezbedi stolicu u UN, završen citat. A Dragan Đilas je 13. avgusta 2009. godine u razgovoru sa otpremnicom američke ambasade Dženifer Braš rekao, citiram – ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova, a Milan Rođen je u razgovoru sa Vukom Jeremićem je majku Srbiji i Crnoj Gori, a Vuk mu odgovara – ti Srbiji, a ja Crnoj Gori u p. materinu, a Rođen – nije nego obrnuto, smejući se ludački. Užas, strava, koji su nas ludaci vodili, dobro smo živi i ostali.

Ovo zločinačko udruženje svakodnevnim lažima i podmetanjima satanizuju predsednika republike Vučića i njegovu porodicu i najbliže saradnike u momentu kada on čini nadljudske napore u iznalaženju trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja.

Kada se budu ovi iz Saveza za Srbiju, stavili u cipele Aleksandra Vučića i njegove porodice, za koju smo navikli da neopravdano trpi udarce lažima i podmetanjima sa dna kace profesionalnih, deformisani ludaci kao što su ovi iz Saveza za Srbiju, neće moći da dobiju značajnu ulogu na političkoj sceni Srbije, a neki Boga mi, i predavati na fakultetima.

Imovinska karta

(Beograd, 09.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
- Filozofski fakultet u Beogradu (Projekat Ministarstva nauke) Republika Mesečno RSD 01.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27500.00 RSD 03.06.2016 -