MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu.

Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Nakon završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smer istorija i pedagogija. Posle završenog fakulteta, upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smer pomoćne istorijske nauke, gde je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu (u trećinskom odnosu). Profesor je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta.
Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.
Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsednik opštine Benkovac, kao i predsednik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014 i 2016. godine.
Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko duštvo i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.

Osnovne informacije

Statistika

  • 238
  • 0
  • 0
  • 0
  • 11 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

odgovoreno za 10 dana i 23 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

odgovoreno za 2 dana i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 23.05.2019.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, gospodine Milićeviću, poštovani narodni poslanici, poštovani građani, ovde danas razmatramo o sudijama. Ove predložene sudije, radi se o dobrim kandidatima i veoma dobrim ocenama kandidata.

Ono što je važno, a to je da je komisija Visokog saveta sudstva obavila svoj posao onako kako je prevideo zakon, odnosno da kandidati ispunjavaju sve kriterijume i merila za ocenu, a posebno stručnost, osposobljenost i dostojnost.

Kad to kažem, gospodo narodni poslanici, imam na umu stranku bivšeg režima, a to su ovi koji su okupljeni u savez za drugu pljačku Srbije. Prvo su opljačkali dok su bili u DOS-u, a sada glume po gradovima Srbije putujuće cirkuzante, nije vodila računa o kriterijumima za izboru sudija.

Njima je važno i važnija bila stranačka pripadnost nego stručnost, osposobljenost i dostojnost. Za njihove DS vlasti sudstvo u Srbiji bilo je najgore u Evropi. To ne tvrdim samo ja. To je bila ocena i evropskih institucija. Sudstvo se tada kretalo od nezapamćenih skandala u kadrovanju i proterivanju sudija do neuravnoteženih krivičnih dela.

Podsetiću vas, gospodo narodni poslanici i poštovani građani, 800 sudija su proterali iz pravosuđa, među njima i najstručnije sudije u Republici Srbije, među pet najstručnijih sudija jednu gospođu sudkinju su isterali, ostavili bez posla. To što se tiče kadrovanja, a ima još mnogo bisera. Spomenuću da je pomoćnik ministra pravde, zamislite, pomoćnik ministra pravde, a imao je završenu srednju školu. To je bio njihov kadar. I nije čudno što nam je sudstvo i danas u ovakvoj situaciju, pogotovo u to vreme.

Sudstvo nam se ljuljalo za vreme njihove vlasti kao zgrada sklona padu. Neke su sudije umrli od nepravde, a neki su izvršili samoubistvo. Vlast stranke bivšeg režima kod izbora sudija napravila je jedan od najvećih skandala u istoriji sudstva. Ponavljam, poštovani građani Republike Srbije, napravili su jedan od najvećih skandala u istoriji Srbije time što su izabrali mrtvog sudiju za suca. Izabrali su mrtvog sudiju, pokojnog Ljubišu Ristića iz Požege za sudiju. Verovali ili ne, ali je istina, da je predsednica Visokog saveta sudstva, tada gospođa Nata Mesarović, izjavila, citiram – da su svi kandidati proveravani i da je ona na razgovore utrošila 200 časova sa sudijama. Završen citat.

Poštovani građani, gospodo narodni poslanici, ne znam samo kako je mogla razgovarati sa pokojnikom, sa mrtvim sudijom i koliko je vremena utrošila na njega?

Vi ste, gospodo iz bivšeg režima, izabrali za sudkinju, kad govorim o kadrovima, Sonju Brkić, koja je opasno kršila Zakon o sudijama, jer je istovremeno, verovali ili ne, obavljala dužnost sudije Vrhovnog suda i predsednika Republičke izborne komisije. I, gle čuda, Zakon o sudijama je to izričito zabranjivao. Ona je u RIK-u uzela, a da ne kažem otuđila, dva miliona i 673.000 dinara. Gle čuda, odbila je da vrati taj novac.

Znači, da zaključim, bivši režim nije se pridržavao stručnosti, nije se pridržavao dostojnosti karakteristika koje su tražene u to vreme za sudije.

U izveštaju Evropske komisije, pisano je, citiram – reforme koje provodi vlast, tada u Srbiji, predstavlja posebnu zabrinutost. Završen citat. Iz knjige „Reforma pravosuđa u Srbiji“ gospodnje 2008-2012. godine, strana 96.

Evropska komisija nadalje kaže, citiram, proces reizbora sudija, e, tu smo na terenu, bio je netransparentan, rizikujući po tome i princip nezavisnosti. Završen citat. Evropska komisija, na koju se često stranka bivšeg režima, nadalje kaže, citiram, reforme koje sprovodi vlast, bila je kao najgora moguća stvar. Završen citat. Objavila „Politika“ 07.07. gospodnje 2012. godine, strana 1.

Gospodo narodni poslanici i poštovani građani, danas se govorilo o sudiji Miodragu Majiću. Šta reći o tome? U vreme reforme o kojoj sam sad govorio, koju su provodili predstavnici stranke bivšeg režima, iz osnovnog suda, kako reče kolega Rističević, preskočio u Apelacioni sud. To nam govori odmah da nešto nije u redu. Ili se radi o genijalcu ili o muljarošu.

Zamislite, učestvovao u oslobađanju „gnjilanske grupe“, 11 šiptarskih terorista, koji su pobili preko 80 Srba i ostalih nealbanaca. E, to je problem. Otvoreno se priča među Albancima u Kosovskoj Mitrovici da se radi o velikoj svoti novca. Potpuno je u pravu Marijan Rističević kad kaže da se sumnja, pošto se priča da je u pitanju velika suma novca.

Centar za pravosudno istraživanje, zamislite nevladinu organizaciju koju je on osnovao i kojoj predsedava. Hajdemo, gospodo narodni poslanici, shodno tome osnovati nevladinu organizaciju bivših narodnih poslanika i sadašnjih narodnih poslanika i ne možemo raditi šta hoćemo.

On saopštenje za javnost potpisuje sam sebi. Čuli ste ga na TV kako govori, ne samo što govori, nego govorio je čak neistine, da nije bilo javne rasprave o Predlogu o izmenama i dopunama Zakona o javnom postupku. I oglasila se Kuća ljudskih prava. Odmah da kažem da je možda tu naša krivica, pošto mi zaista trebamo doneti zakon o nevladinim organizacijama i onda nam se ne bi dešavalo kao što će se danas desiti, baš danas, baš danas se dešava da nam čovek koji je bio ministar odbrane, uništio vojsku, sveo je na vatrogasno društvo, dao da se istope tenkovi i topovi u Železari, verovali ili ne, dobija nagradu specijalnu za bezbednost i demokratiju, a radi se o Draganu Šutanovcu, u narodu znanog zgrabinovac.

E, to vam je ta nevladina organizacija, koju je formirao NATO, a NATO predstavnici dele svom NATO prašinaru specijalno priznanje.

Sad, vidite, kod izbora sudija, ovaj je sudija izabran bez ijednog dana radnog staža, gospodin Majić, o kojem je ovde reč. Zamislite, sudija Apelacionog suda, a nikada nije radio na žalbama, nije napisao ni odlučivao o žalbama. E, tako nam je sudstvo bilo.

Dolaskom gospodina Selakovića situacija se menja, a isto tako i gospođe Kuburović. Trebaće mnogo vremena da se mnoge stvari promene. Međutim, zato treba strpljenja i treba zaista čestito da se radi i da stranački ne biramo sudija, kao što su to do sada radili.

Nije jedini gospodin Majić koji je oslobodio zločince OVK. To su radili njegovi mentori. Ko su mu bili mentori? A, to su radili gospoda iz DOS, koji su oslobodili 2.108 terorista, uključujući i Brovinu, braću Mazreku itd.

Dozvolite još jedanput da kažem da se zaista priča u Kosovskoj Mitrovici među Albancima za ovu Gnjilansku grupu. Poštovani građani Republike Srbije, među Albancima se priča da se otvoreno sumnja da su uzete velike pare.

Na koncu, dozvolite da kažem da će moja malenkost, kao i ostali narodni poslanici iz SNS i nama koalicionih partnera glasati za predloženu listu, jer se tu zaista radi, kako ste videli iz biografija, o sudijama sa bogatom biografijom, sa bogatim iskustvom, pogotovo kod predsednika sudova koji imaju i dostojnost i stručnost i čestitost u svom radu. Hvala lepo.

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Poštovani potpredsedniče Marinkoviću, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, naravno da ću podržati ovaj Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu, kao što je većina narodnih poslanika vladajuće koalicije se za to izjasnila.

Dozvolite da kažem da se do sada grad Beograd tretirao kao posebna jedinica lokalne samouprave i kao takav imao je i takve nadležnosti. Ovim izmenama i dopunama proširuje se nadležnost glavnog grada osim onih koji se daju lokalnim samoupravama upravo zbog svoje složenosti. Kolege su o tome danas opširnije govorili, Beograd je pored ostalog, kako znate, i glavni administrativni, upravni, ekonomski, kulturni i politički centar Republike Srbije.

Poštovani ministre, za nas su bitni i moralni kvaliteti rukovodećih ljudi glavnog grada. O tome nismo dovoljno vodili računa u vreme stranke bivšeg režima. Zamislite gradonačelnik Beograda, pa mafija i to Điki mafija pod nazivom. U poplavi raznih mafija posle 5. oktobra, đubretarska mafija bila je tzv, bila je jedana od prvih koja se našla na udaru. Ja ću dati ovaj primer do kraja.

Ta mafija oštetila je građane Republike Srbije, a u svoju korist, za 310 miliona dinara. Iako je bila prvostepeno osuđena na 73 godine zatvora, međutim Apelacioni sud ih je oslobodio nakon 11 godina vođenja postupka, ali otvoreno se sumnja, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, da je tzv. đubretarska mafija bila povezana sa Draganom Đilasom i njegovim političkim, finansijskim mafijašenjem, pa je zato bila oslobođena. Tužilaštvo bi trebalo malo da povede računa o ovom problemu.

Taj gradonačelnik, Dragan Đilas, u narodu zvani Điki mafija, izvršio je pljačku Telekoma Srbije kao gradonačelnik, kada je to državno preduzeće pod Đilasovim političkim pritiskom bilo primorano da kupi četiri kablovska kanala Đilasove, tj. njegove Arene sport, za 7,7 miliona evra, iako to državno preduzeće tada po zakonu nije smelo da bude vlasnik medija.

Poštovani građani, to je taj gradonačelnik glavnog grada. Kada je počeo da se bavi politikom, znate šta je bio? Tada je bio obični gologuzan. Dospeo je do mafijaša sa 700.000 evra, poznatog u narodu kao danas Điki mafija. Svi rukovodioci DS su takvi, ništa nisu bolji. To ne kažem ja samo, nego kaže i njihov nekadašnji član i njihov ambasador bivši Svetislav Basara. On kaže da je ta stranka, citiram: „samoupravna interesna zajednica muljatora i lopuža“, završen citat, izjavio Svetislav Basara 22. maja gospodnje 2019. godine.

Nije u pitanju samo on. Setite se Dragana Šutanovca, u narodu zvanog „zgrabinovac“. Taj je oštetio budžet ni manje ni više nego za 475.000 dinara. Zamislite dokle je Vojsku doveo. Na nivo vatrogasnog društva. Pretapao je topove, pretapao je tenkove. Verovali ili ne, Forum za bezbednost i demokratiju povodom 15 godina rada dodelio mu je specijalno priznanje za, kako se navodi, citiram: „izuzetan doprinos demokratizaciji Sektora bezbednosti i reforme sistema odbrane“, završen citat.

Poštovani građani Srbije, taj forum mu je dodelio, a to su oni koji su nagovarali da se naša zemlja bombarduje, nemojte misliti da je to ozbiljan forum, to je forum NATO prašinara.

Dozvolite na kraju da kažem da ću podržati ovaj zakon.

Pošto su moje kolege opširno o njemu govorile, od mene toliko. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Uvažena predsednice, evo kad kolega Rističević spominje korupciju u državnim organima, da se priključim. Izneću jedan primer, a to je slučaj Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad u Beogradu.

On je verovali ili ne, govorim sada o političkoj korupciji, na listi DS u opštini Stari grad, stavio na listu i izabrao sestru njegove supruge, supruga njegove supruge, svoga rođaka, majku njegovog kuma. Kada su ga upitali zašto to radi, izjavio je, citiram – ne vidim ništa sporno što oni rade sa mnom, stavio sam ih da ne bi pobegli u trgovini mandatima, završen citat.

Poštovani građani Republike Srbije i gospodo narodni poslanici, ovo je čovek koji ovih dana zabranjuje da se radi na Trgu republike. Moram da naglasim da je on upravo ustoličio novu praksu na srpskoj političkoj sceni i novi element političke kulture, oličen u otvorenom stavljanju sestra, kumova, supruga, rođaka, svastika pod parolom na listu suzbijanja političke trgovine mandatima odbornika itd.

Kada smo već tu, ništa nije bolji ni Bojan Pajtić, koji je to isto uradio u Vojvodini. Dakle, njega je optužio njegov stranački kolega iz DS Goran Ješić i rekao je, citiram – Pajtić je zapošljavao u Izvršnom veću Vojvodine tetke, sestre, strine, svastike, šurnjaje i kumove, od 670 zaposlenih u Izvršnom veću Vojvodine, koliko je on nasledio, Pajtić je povećao verovali ili ne, na 2700, završen citat. Izjava data 17.9. gospodnje 2014. godine

Inače, Bojan Pajtić je lagao da je SNS pokrala izbore na KiM, pa je tvrdio, citiram – da je fantomski glasač rođen pre 144 godine i da je najnormalnije glasao na izborima 24. aprila gospodnje 2016. godine i da je vlast u Vitini na KiM pokrala izbore time što je glasao pokojnik rođen još 1872. godine, završen citat.

Poštovani građani, poštovana gospodo narodni poslanici, radilo se o Sretenu Brankoviću. Da bi opovrgao ovu gnusnu laž, Branković je zapalio, verovali ili ne, na Vaskrs, u Beograd, posle više od 30 godina, kako bi pred kamerama i novinarima dokazao da nije nikakav pokojnik. Citiram njegove reči: „Pajtiću bruko, slagao si za 100 godina, rođen sam 1. avgusta 1972. godine, glasao sam normalno i potpisao se u birački spisak. U matičnom broju umesto devet, stavljena je greškom osmica, tako je ispalo da sam 100 godina stariji.“, završen citat.

Kolika je korupcija bila za vreme DS govori i podatak da je Oliver Dulić, u Fondu za zaštitu životne sredine nenamenski koristio sredstva za predizbornu kampanju DS i za subvencioniranje firmi koje su uvozile akumulatore i otpadne gume da bi ih reciklirale. To je izjavio čak i gospodin Dinkić 21. i 22. septembra 2014. godine u ovom visokom domu.

Nadalje, Dulić je platio plakate i bilborde sa porukama „Očistimo Srbiju“, koji su koštali više od pola miliona evra, a platio je još 500 hiljada evra za oglašavanje u jednom dnevnom listu, to je izjavio i državni revizor 2011. godine. Izradu sajta „Očistimo Srbiju“ platio je 25 hiljada evra. Plaćao je čak i održavanje lavića na Paliću.

Još jedan podatak da spomenem, a to je predsednik opštine Smederevska Palanka, a danas narodni poslanik DS, Radoslav Milojičić Kena, koji je poznat u narodu pod nadimkom pivopija, kojeg danas nema u ovom visokom domu, on je potrošio na pivo 457.710,00 dinara za 2016. godinu. U kafiću „Atrium“, potrošio je za jedno veče 110.800,00 dinara na kafu i pivo, a 13. maja, gospodnje 2016. godine, potrošio je na pivo još dodatnih 139.850,00 dinara.

Poštovani građani Srbije, bio je jedan plakat, grafit, u Smederevskoj Palanci i još nije obrisan, koji je posvećen korupciji koju je gospodin Kena činio, on je glasio: „Istina je živa u Palanku nema piva, ostala je samo pena, popio ga žuti Kena, a pivo je bilo skupo, em ga pio, em je skupo, šta pije kafana budžet plaća sve, ja sam žuti Kena iz Glibovac, bre“, završen citat. Eto, da vidite gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, šta je radila korupcija za vreme stranke bivšeg režima.

Srpska napredna stranka se bori protiv korupcije, bez obzira na stranačku boju, najbolji je dokaz hapšenje vrha rukovodstva opštine Požega, te opština Grocka i opština Brus. Zato je u pravu predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, kada je kazao, citiram: „Srpska napredna stranka neće dozvoliti da se pretvori u stranku kriminalaca i otimača narodnog novca, kao što je bila DS.“, završen citat, ili kako što je rekao potpredsednik SNS, gospodin Nebojša Stefanović, citiram: „Nikoga neće štiti ni partijska pripadnost, ni knjižica, ni materijalni status, ni položaj u društvu“, završen citat, 12. maja 2009. godine.

Na kraju, poštovani građani Srbije, o liderima koji predvode ovaj savez za drugu pljačku Srbije neću da govorim pojedinačno. O Draganu Đilasu, poznatom po nazivu u narodu Điki mafija, o Vuku Jeremiću, u narodnu znanom Vuk potomak, o Janku Veselinoviću, u narodu znanom Janko stanokradica, jer je ukrao stan Milici u Obrovcu, u ulici Braće Kurjakovića br. 9, o Bošku Obradoviću zvanom narodni siledžija, jer je izvršio upade u desetak državnih institucija, o Dušanu Petroviću, zvanom Dule kravoubica, koji je za vreme dok je bio ministar poljoprivrede dozvolio da se pokolje 250 hiljada krava od ukupnog fonda 500 hiljada, o Mariniki Tepić, zvanoj golubica preletačica. Ona naveče legne u jednoj stranci, a ujutru se probudi u drugoj stranci. U zadnjih tri godine promenila je šest političkih partija. O Milojku Pantiću, u narodu zvanom ludojko. Ta moralna gramada, mrtav pijan je vozio auto, izazvao udes na Brankovom mostu i vozio u suprotnom pravcu. Poštovani građani, uhapšen je i odveden u stanicu milicije na ispiranje. Za to je optužio, pogodite koga, Aleksandra Vučića zbog toga optužio. Bio sam u pravu kada sam u ovom visokom domu rekao da je on, Milojko Pantić zvani ludojko, i ispičutura. Da je on ispičutura dokazao je i ovom vožnjom. O Sergeju Trifunoviću, u narodu zvanom Sergej pišoje, koji je izjavio bez stida i bez srama da će pišati po grobu Aleksandra Vučića. O njemu je najbolje rekla njegova koleginica Biljana Srbljanović, citiram: „Neoprani, lažljivi Sergej, e to vam je vođa i stranke i protesta. Uvek podmukli lažov, uvek mi se ulizivao, bio zlatna medalja u uvlačenju u dupe. Uvek lagao, uvek smrdeo, uvek se grabio za novac, obrok, za piće, nikada se nije prao, uvek je varao kolege.“, završen citat, gospodnje 2019. godine, dana 20, meseca prvog. Glumac Kojo je za njih najbolje rekao, završiću sa njegovim citatom za ove koji vode proteste, citiram: „Ljudi polako shvataju da im je protest od početka, iz prikrajka vodili su cenzusoslovci uz pomoć raznog polusveta, polunovinara i dela studenata koji su im verovali“, završen citat, 10. maja 2019. godine. Hvala lepo.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 30.10.2018.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam Javnom tužilaštvu Republike Srbije – ima li elemenata krivičnog dela u medijskim napadima na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića?

Poštovani narodni poslanici, iz minuta u minut, iz sata u sat, iz dana u dan građani Republike Srbije svedoci su tendencioznih, zlonamernih, neistintih medijskih napada na predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove najbliže saradnike.

Ti medijski napadi delo su raznih tajkunsko-mafijaško kriminalnih i politikantskih grupa i pojedinaca, bilo da su domaće ili inostrane provenijencije.

U tim medijskim napadima, predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić je nazvan „diktatorom“ okružen kriminalcima, zatim da kontroliše i cenzuriše medije, da je pokrao izbore, da je nekompetentan, zatim sledi kriminalizacija njegovih najbližih saradnika, prijatelja, kumova i članova porodice i na kraju optužbe za nacionalnu izdaju, naravno da to nije istina.

U medijske napade uključili su se i predsednici političkih stranaka, a neki sede ovde u Visokom domu, saveza za drugu pljačku Srbije i pojedinci kao što su Velimir Ilić, Olja Bećković, Teofil Pančić, Matija Bećković, Amfilohije Radović, Goran Marković, Slaviša Lekić, Zoran Ivošević, Gordana Suša, Dušan Teodorović, Borka Pavićević, Cvjetin Milivojević, Božo Prelević, Miloš Vasić i drugi kroz medije „Vreme“, „NIN“, „Danas“, „BIRN“, “Vjesti“, „Nacional“, „Tabloid“, „B 92“, „Blic“, „Kurir“, „Radio Slobodna Evropa“ i druge.

Ovi ljudi su, poštovani građani Srbije, od 2004. do 2012. godine većina ih je hvalila tadašnju vlast kada je zemlja uništavana pljačkaškom privatizacijom i dovedena na ivicu ponora. Valjda su se i oni tada osladili.

Da se razumemo, Srbija je demokratska zemlja u kojoj je kritika vlasti čak i poželjna, ali gospodo između kritike i medijskih napada postoji suštinska nepremostiva razlika. Medijska kritika zasniva se na istinitosti iznetih činjenica i zato je društveno korisna i deluje čak lekovito.

Međutim, određene ličnosti, predstavnici političkih stranaka, zaposleni u određenim tabloidima, neke nevladine organizacije i neki dežurni analitičko-stručni šarlatani, lažima o predsedniku Republike Srbije gospodinu Vučiću i njegovoj porodici i saradnicima, truju građane Republike Srbije do krajnjih granica.

Srbija garantuje slobodu izražavanja i kritiku vlasti, ali gospodo, podvlačim, to vredi u obrnutom smeru predsednik države ima pravo da argumentovano demantuje, a vi bi mu to gospodo uskratili. E, to nije demokratija.

Setimo se samo laži da je predsednik države Aleksandar Vučić uvredio žene prilikom obilaska turske fabrike u Kraljevu. To je gospodo jedinstven slučaj u svetu da nikoga niste kritikovali i da nekog kritikujete zbog nečeg što nije rekao. To su ozbiljni medijski napadi.

Najnoviji medijski napadi na dr Aleksandra Martinovića, dr Vladu Orlića i dr Nebojšu Stefanovića, prevazišli su svaku meru. Čuli smo i danas golobradog gusara sa Maldiva, kako Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje i neargumentovano kritikuje uvažene kolege.

Nikada u zadnjih 50 godina nije više medijski napadan jedan predsednik, nego što je Aleksandar Vučić. A gospodo, nikada niti jedan predsednik u zadnjih 50 godina nije imao bolje rezultate za građane Srbije i državu Srbiju.

Medijski napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića napad je na državu Srbiju da ustane iz pokajničkog kolena, isključivo krivca u kojeg je bacila stranka bivšeg režima i evo ih ponovo okupljeni u savez za drugu pljačku Srbije, prvo su opljačkali za vreme DOS na čelu sa Draganom Đilasom, zvani Điki mafija, Vukom Jeremićem, zvani Vuk potomak i jedan od najvećih svetskih kriminalnih bandi i Sašom Janković i drugim članovima saveza za drugu pljačku Srbije.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 11.10.2018.

Poštovani potpredsedniče, pitanje postavljam Javnom tužilaštvu Republike Srbije – da li će Javno tužilaštvo Republike Srbije pokrenuti postupak protiv antidržavne delatnosti Vuka Jeremića?

Obrazloženje. Propali NATO prašinarski predsednički kandidat Vuk Jeremić godinama radi protiv svoje zemlje. Prvo, Jeremić se već prilikom dolaska na čelo srpske diplomatije 2007. godine zalagao da se pregovori o KiM premeste iz nadležnosti UN u nadležnost EU i time naneo neprocenjivu štetu državnim i nacionalnim interesima Republike Srbije.

Drugo, Jeremić je 2008. godine podvalio srpskoj javnosti Misiju Euleks na KiM mimo odluka Narodne skupštine Republike Srbije i time naneo neprocenjivu štetu državi Srbiji.

Treće, kada je 2008. godine ilegalno proglašena tzv. jednostrana nezavisnost KiM, Jeremić i njegova diplomatija nisu svesno preduzimali nikakve efektne akcije protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM i time naneli nesagledive posledice po državne interese Republike Srbije.

Četvrto, Jeremić je decembra 2008. godine prema pisanju „Vikiliksa“ u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom izjavio, citiram, da je ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija može nadati ako bude imala sreće. Završen citat. I time je naneo nesagledive posledice po državne i nacionalne interese svoje zemlje.

Poštovani narodni poslanici, Vuk Jeremić i danas tako misli, kada predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čini hrabar i odlučan korak u iznalaženju trajnog, održivog i kompromisnog rešenja za KiM.

Peto, Jeremić je 2008. godine namerno postavio nepotrebno pitanje Međunarodnom sudu pravde o legalnosti deklaracije o jednostranom proglašenju KiM i time zabio nož u leđa Republici Srbiji.

Šesto, Vuk Jeremić je 06.09.2007. godine na zatvorenoj sednici Severnoatlanskog saveta u Briselu rekao da se zalaže, citiram, za punopravno članstvo Srbije u NATO, završen citat, i time naneo veliku štetu državi Srbiji.

Sedmo, Jeremić je u autorskom tekstu u „Vašington Postu“ najbrutalnije izvređao državu Srbiju i njezinog predsednika pred njegov veoma važan za Srbiju susret sa potpredsednikom SAD Majklom Pensom, 17.07.2007. godine i time potkopao državne interese Republike Srbije.

Osmo, Jeremić je u autorskom tekstu i „Pariskom Mondu“ jula 2018. godine, pred sam susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Francuske Makronom, optužio državu Srbiju i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za širenje stabilokratije, tj. diktature na Balkanu, i time naneo ogromnu štetu Republici Srbiji.

Deveto, Jeremić je član jedne međunarodne bande lopova i prevaranata, u kojoj su njegova dva najbolja prijatelja Patrik Ho, ministar unutrašnjih poslova Hong Konga i Šeik Tidijan Gadio, uhapšeni u SAD zbog davanja mita i pranja novca.

Patrik Ho je više puta gostovao u Jeremićevom Centru za međunarodnu politiku i održivi razvoj i jedan je od glavnih finansijera Vuka Jeremića. Jeremić je sklapao dogovore o ulaganjima od četiri milijarde dolara sa meksičkim…naftonosne izvore u vreme kada je meksičkim zakonima to bilo zabranjeno.

Deseto, Vuk Jeremić je otuđivao novac iz budžeta Republike Srbije na nezakonit način. Državna revizorska institucija je 2011. godine ukazivala na aferu „Aerosport“ u kojoj je Ministarstvo inostranih poslova vršilo plaćanje u iznosu od 42 miliona dinara, na osnovu fakture bez potpisa i bez javne nabavke, kupujući avio karte Vuku Jeremiću. Poštovani građani, za 2010. godinu Ministarstvo inostranih poslova je uplatilo 33 miliona dinara za avio karte Vuku Jeremiću. Vlasnik „Aerosporta“ je blizak rođak žene Vuka Jeremića.

Poštovani građani, Vuk Jeremić, zvani vuk potomak, Saša Janković, zvani sale prangija, Boris Tadić, zvani lipicaner, Dragan Đilas, zvani điki mafija, Dušan Petrović, zvani dule kravoubica i drugi članovi saveza za drugu propast Srbije, prva je bila za vreme DOS-a, kome predsedava Janko Veselinović, zvani stanokradica, ponovo se udružuju, a zaboravili su da ih je narod poslao u političku prošlost iz koje se, nadam se, zasigurno više neće vratiti. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 17.07.2018.

Uvažena predsednice, poštovane dame i gospodo, pitanja postavljam Tužilaštvu i Ministarstvu privrede.

Američka CIA je preko Džordža Soroša formirala u Srbiji Pokret „Otpor“ koji su petooktobarskim pučem 2000. godine ulicom doveli na vlast bivši dosmanlijski režim. Taj režim je formirao udruženi zločinački poduhvat koji je pljačkaškom privatizacijom i drugim oblicima kriminalnih radnji uništio ekonomsku i političku moć Republike Srbije, njenih vitalnih institucija, posebno policije i Vojske.

Poštovani građani Srbije, članovi tog udruženog zločinačkog poduhvata, pored ostalih, bili su i danas tri aktuelna političara, i to: Dragan Đilas, u narodu zvani Điki mafija, Saša Janković, u narodu zvani Sale prangija, i Vuk Jeremić, u narodu zvani Vuk potomak. S tim u vezi, postavljam pitanje – da li je tačno, a ja mislim da jeste, da je Dragan Đilas, zvani Điki mafija, kao gradonačelnik Beograda opljačkao Telekom Srbiju 2011. godine tako što je prisilio, kao gradonačelnik, direktora Branka Radujka da kupi četiri kablovska kanala Đilasove „Arena sport“ za 7,7 miliona evra, iako Telekom po zakonu tada nije mogao biti vlasnik medija.

Điki mafija je pre ulaska u politiku bio, mogli bismo reći, obična sirotinja, a nakon nekoliko godina u politici uvećao je svoje bogatstvo za oko 40 miliona evra, ali je zato ostavio grad Beograd u dugu za milijardu i 200 hiljada evra. Zašto, postavljam pitanje, Javno tužilaštvo nije pokrenulo istragu?

Drugo pitanje. Saša Janković, zvani Sale prangija, je bio glavni akter u aferi „Pištolj“ kada je, gospodnje, 1993. godine u Jankovićevom stanu njegovim pištoljem, bez dozvole, Predrag Gojković navodno izvršio samoubistvo. Da li je tačno, a ja tvrdim da jeste, da je dr Branka Prpa, kao direktor Istorijskog arhiva grada Beograda 14. juna 2004. godine komisijski uništila taj predmet i tako svesno lišila odgovornosti Saleta prangiju? Na temelju kojih dokumenata, postavljam pitanje, je to uradila? Tražim fotokopiju dokumenta. Ko su bili članovi Komisije i ko je bio javni tužilac?

Sledeće pitanje. Vuk Jeremić, u narodu, i odgovaram prethodnim govornicima, zvani Vuk potomak, je prema „Vikiliksu“ decembra, gospodnje, 2008. godine u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Domom rekao, citiram, da je ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija može nadati, ako budemo imali sreće, završen citat. Vuk potomak je bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije zatražio i ostvario prebacivanje kosovskog problema iz Saveta bezbednosti UN na EU i doveo misiju Euleks na KiM i time zabio nož u leđa, ne samo građanima Republike Srbije, nego i državi Srbiji.

Vuk Jeremić, tzv. potomak, je bespotrebno postavio, namerno, onako katastrofalno pitanje Međunarodnom sudu pravde o nezavisnosti KiM i time po ko zna koji put, poštovani građani, zabio nož u leđa građanima Republike Srbije i državi Srbiji. Zašto Javno tužilaštvo ćuti o ovom problemu?

Poštovani građani Republike Srbije, ovih dana, s konca i konopca, skupljena je nekakva družina koju, pored ostalih, čine Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Janko Veselinović, zvani stanokradica, i mnogi drugi koji već dele mandate, umesto da predstave program. Poštovani građani, oni ga i nemaju, nikad ga nisu ni imali, ne znaju ga napraviti. Oni se sprdaju na društvenim mrežama sa programom.

Sve ono, poštovani građani, što je drug Tito sagradio, Slobodan Milošević sačuvao, ova družina bivšeg režima udruženog zločinačkog poduhvata pljačkaškom dokumentacijom je sve uništila, a Aleksandar Vučić sa SNS ponovo gradi i modernizuje Srbiju. Videli su da im je Vučić napunio državnu kasu, i evo, ih poštovani građani dolijali su ponovo da je opljačkaju. Oni su jednina grupa, kako vidite, mafijaša, ubica, lopova, prevaranata i luftiguza. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 09.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2016 - 03.06.2016.
- Filozofski fakultet – Kosovska Mitrovica (Profesor) Javni Mesečno 124000.00 RSD 01.01.2015 - 31.12.2015.
- Filozofski fakultet u Beogradu (Projekat Ministarstva nauke) Republika Mesečno RSD 01.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27500.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 09:30