MILOSAV MILOJEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1954. godine. Živi u Aranđelovcu.

Po zanimanju elektrotehničar.

Predsednik opštinskog odbora SNS u Aranđelovcu. Član Opštinskog veća zadužen za infrastrukturu.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2014. godine, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:28

Osnovne informacije

Statistika

  • 44
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za dijasporu i Srbe u regionu

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Argentina

Poslanička grupa prijateljstva - Australija

Poslanička grupa prijateljstva - Ažerbejdžan

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstva - Danska

Poslanička grupa prijateljstva - Egipat

Poslanička grupa prijateljstva - Finska

Poslanička grupa prijateljstava - Francuska

Poslanička grupa prijateljstva - Grčka

Poslanička grupa prijateljstva - Holandija

Poslanička grupa prijateljstva - Hrvatska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Indonezija

Poslanička grupa prijateljstva - Irak

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Irska

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Jermenija

Poslanička grupa prijateljstva - Kanada

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Litvanija

Poslanička grupa prijateljstva - Luksemburg

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Norveška

Poslanička grupa prijateljstva - Palestina

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - zemlje podsaharske Afrike

Poslanička grupa prijateljstva - Rumunija

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Turska

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Venecuela

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kazahstan

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 19 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 27 dana i 17 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 2 meseca i 29 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministre, dame i gospodo poslanici, u članu 2. Predloga zakona predlaže se da se doda stav 2. koji glasi: „Odredbama ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije. s posebnim osvrtom na unapređenje privatnog sektora“.

Ovim amandmanom dodatno se definišu pojmovi i izrazi iz ovog člana zakona.

Već sam napomenuo u prethodnom izlaganju, povodom amandmana na ovaj Predlog zakona, da su poslodavci iz privatnog sektora ti koji daju veliki doprinos zapošljavanja. U tom smislu oni i nose veliki doprinos za socijalno osiguranje. Otvaranje sve većeg broja privatnih firmi, firmi koje su prepoznate u celom svetu je trend koji Srbija beleži poslednjih nekoliko godina, pod vođstvom SNS.

Samim tim ova vlast, na čelu sa predsednikom Republike Srbije, gospodinom Aleksandrom Vučićem, stalno radi na smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju kvaliteta života naših građana i sve ovo je jedan od najvećih prioriteta.

U opštini Aranđelovac uočen je značajan pad nezaposlenosti tokom poslednjih nekoliko godina. Od 5.800 nezaposlenih u našoj opštini, taj broj je prema poslednjim podacima pao na oko 4.100 nezaposlenih lica.

U stalnoj komunikaciji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje dobijamo podatke da trenutno u našoj opštini postoji samo preko biora potražnja za više desetina novih radnih mesta. To je jasan pokazatelj da se privreda razvija, oporavlja i ide napred.

Sve to nas dovodi u vezu sa potrebom da razvojem privrede idemo u korak sa novim trendovima modernizacije našeg društva. Stvaranjem efikasnog sistema evidencije i kontrole oblasti socijalnog osiguranja, što će doneti ovaj zakon, stvorićemo i veću sigurnost našim sugrađanima u ovoj oblasti koja je veoma značajna. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala.

Uvaženi potpredsedniče Narodne skupštine, cenjeni ministri, dame i gospodo narodni poslanici, ovim amandmanom unapređenje privatnog sektora uvodimo kao jedno od načela kojima se rukovodi ovaj zakon. Modernim sistemom Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja dolazi i do prilike za bržu i lakšu kontrolu naplate doprinosa, ali i za smanjenje troškova administracije.

Sve to dovodi do većeg priliva novca u budžet, a samim tim i većeg obima investicije.

U vezi sa tim, iskoristiću priliku da se zahvalim Vladi Republike Srbije i vama, ministre, jer će uskoro biti odobrena sredstva za kompletnu sanaciju Opšte bolnice u Aranđelovcu. Vrednost ulaganja će biti veća od deset miliona evra i kada radovi budu okončani, imaćemo verovatno najmoderniju bolnicu od svih opština u Srbiji. To će biti kruna jednog ogromnog posla koji je započeo saradnjom lokalne samouprave i privrednika iz Aranđelovca. Izgradnja poliklinike, 800 kvadrata, vredna je skoro milion evra.

Nastavilo se sa uvođenjem najmodernije opreme i aparata. Uz pomoć Ministarstva zdravlja, a pre nekoliko dana, sa radom je počeo i skener prvi takvog tipa u ovom delu Srbije. Na taj način, više od 80.000 ljudi koji gravitiraju ka Opštoj bolnici u našem gradu imaće vrhunske uslove za dijagnostiku. To će na izvestan način i olakšati bolnici u Kragujevcu, koja gravitira oko 500.000 građana, jer će deo pacijenata moći takve vrste pregleda da obavi u Aranđelovcu.

Ovo je svakako jedna od najvećih investicija u poslednjih pola veka i služiće decenijama svim stanovnicima Aranđelovca i susednih gradova.

Naveo sam samo jedan od primera od zaista mnogo projekata koji se realizuje u Aranđelovcu, a koji pokazuje da idemo u pravom smeru.

Ovaj zakon samo će podići nivo organizacije i pomoći da ceo sistem državne uprave bude još efikasniji, što nas dovodi u priliku da još više ulažemo u bitne projekte. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Uvaženi potpredsedniče narodne skupštine, cenjeni ministri u Vladi Republike Srbije, dame i gospodo poslanici, na osnovu člana 161. stav. 1 Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, podneo sam amandman na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

U članu 1. Predloga zakona predlažem da se doda stav 2. koji glasi – Ovim zakonom podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije, s posebnim osvrtom na unapređivanje privatnog sektora.

U tom smislu, ovim amandmanom dodatno se definiše predmet ovog Zakona. Republika Srbija je prethodnih godina sprovodila niz reformi sa ciljem modernizacije državnog sistema uprave Taj trend se nastavlja.

(Narodni poslanici Balša Božović, Sanda Rašković Ivić, Aleksandra Jerkov, Radoslav Milojičić, Dejan Nikolić, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Boško Obradović, Maja Videnović prilaze stolu predsedavajućeg.)

Imovinska karta

(Aranđelovac, 27.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 117471.00 RSD 03.06.2016 -