SONJA VLAHOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1969. godine u Peći. Živi u Beogradu.

Diplomirana ekonomistkinja.

Za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2014. godine, a mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 65
  • 0
  • 62
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 20 dana i 20 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 29 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Zahvaljujem, poštovani predsedavajući.

Uvaženi ministre, građani i građanke Srbije, Beograd je sličan mnogim gradovima u svetu, po veličini, po izgledu, ali ono što čini Beograd drugačijim su Beograđani, ljudi koji u njemu žive i borave, srednjoškolci iz Pančeva, studenti iz Gračanice, inženjeri iz Banjaluke, lekari iz Kraljeva, sve manjine koje žive u Srbiji, odbegli, proterani, izbegli i raseljeni. Oblikovali su ga radnici, učenici, starosedeoci, osvajači i branioci, studenti i penzioneri. Naš Beograd, grad koji je bio na rubu propasti zbog neodgovorne politike prethodne vlasti.

Sadašnja vlast je nasledila ogromne probleme, velike kredite, uništene fabrike, radnike na ulicama. Gradska javna preduzeća su u velikom minusu dugovanja prema socijalnim kategorijama.

Gradska vlast je uspela da grad Beograd podigne na noge politikom sveobuhvatnih reformi. Uspela je da stabilizuje finansije, pokrene velike razvojne projekte. Podjednako se brine o svim Beograđanima, bez obzira da li žive u centralnim ili prigradskim opštinama.

Beograd sada može da parira mnogo većim i bogatijim gradovima. Grad koji se razvija, grad investicija, gradilišta. Ništa od toga ne bilo da naš predsednik Aleksandar Vučić nije imao viziju drugačije Srbije i drugačijeg Beograda.

Mnogo energije, truda i rada je uloženo, a cilj je još veći – razvoj Beograda, nove škole, bolnice, obdaništa, da Beograd siđe na Dunav, kao što je Projektom "Beograd na vodi" sišao na Savu.

On je grad budućnosti. Dobiće i prvu liniju metroa, veliki broj novih saobraćajnica, mostova, tunela.

Ovom izmenom i dopunom Zakona o glavnom gradu vršimo decentralizaciju grada, povećavamo odgovornost, nadležnost gradskim i prigradskim opštinama. Omogućavamo brži razvoj prigradskim opštinama i spuštamo na nivo odlučivanja bliže građanima.

Danas ovim zakonom popravljamo Beograd, ali naša želja je i da Srbija bude bar toliko razvijena kao što je Beograd. Zato ću u danu za glasanje glasati za bolju Srbiju i za bolji Beograd. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Zahvaljujem se, predsedavajući.

Javljam se po amandmanu kolega iz SDS, Predlog Zakona o sprečavanju korupcije. Čitajući amandman mislila sam da je neki predlog koji bi poboljšao ovaj zakona, međutim, u pitanju je samo vreme za izbor novog člana Agencije.

Najbitnija poruka je poruka koju su oni nama juče poslali da su se njihove stranke opozicije ujedinile juče u „Kombank“ areni i poruku koju su poslali građanima i građankama Srbije, ujedinili smo se danas, mi smo ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju.

Kako bi seo ni, poštovani građani i građanke Srbije, kako bi seo ni borili da naša Srbija bude pravednija i bolja, govore mediji koji su nam izneli neke podatke i sva javnost naše Srbije zna kako bi oni vodili Srbiju, 2013. godine DS pljačka preko „Interkopa“, znači javnost to može da, toliko o borbi i sprečavanju korupcije u našoj zemlji. Homenova firma dobila dva tendera u Kovinu, istražuje „Pištaljka“, kada je bilo, 29. avgusta 2012. godine.

Donator DS uhapšen kao vođa carinske mafije, isto istraživanje „Pištaljke“ 2012. godine.

Poštovani građani i građanke Srbije toliko o pristojnoj Srbiji. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 17.05.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Javljam se po amandmanu na član 194. Krivičnog zakonika koji se tiče nasilja u porodici, gde je predloženo pooštravanje kazni za krivična dela.

Čim pomenemo nasilje u porodici odmah znamo da se dešava nasilje nad ženama i decom. Mi žene se borimo ne samo za rodnu ravnopravnost polova, već i za borbu protiv nasilja nad ženama i porodicom. Prvenstveno sam se javila kao poslanica, zato što najčešće u porodici su žrtve nasilja žene i deca.

Znamo da smo 2016. godine usvojili Zakon o sprečavanju nasilja u porodici. Sada menjamo Krivični zakonik tako da ćemo na ovaj način pooštriti i kaznene mere za nasilnike.

Kao što je rekla i moja koleginica Jelena Žarić, sutra je 18. maj, a prošle godine je Vlada Republike Srbije, Ministarstvo pravde, su proglasili Dan sećanja na žene žrtve nasilja. Na neki način će svako od nas obeležiti taj dan, ali ja ću iskoristiti ovu priliku da apelujem na sve žene da ne trpe nasilje, da svaka, ukoliko dobije i šamar od svog supruga, partnera ili bilo koga, prijavi. Jer, to je jedna preventivna mera. Svi moramo biti u tome da svako ko god primeti nasilje, da li se to dešava u našoj porodici ili nekog drugog, trebamo prijaviti. Na taj način ćemo zajednički, državni organi, mediji ali i mi kao celo društvo, boriti se protiv apsolutno neprihvatljive društvene pojave.

Želim da pohvalim, s obzirom da se nisam javila u načelu, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i, naravno, predlaganje najoštrije kaznene mere - doživotne kazne, za nasilnike koji sprovode ta krivična dela nad decom, ženama u drugom stanju. Dajem punu podršku i u danu za glasanje ću glasati.

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:35