SONJA VLAHOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1969. godine u Peći. Živi u Beogradu.

Diplomirana ekonomistkinja.

Za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2014. godine, a mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 64
  • 0
  • 62
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 18 dana i 4 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 27 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Zahvaljujem se, predsedavajući.

Javljam se po amandmanu kolega iz SDS, Predlog Zakona o sprečavanju korupcije. Čitajući amandman mislila sam da je neki predlog koji bi poboljšao ovaj zakona, međutim, u pitanju je samo vreme za izbor novog člana Agencije.

Najbitnija poruka je poruka koju su oni nama juče poslali da su se njihove stranke opozicije ujedinile juče u „Kombank“ areni i poruku koju su poslali građanima i građankama Srbije, ujedinili smo se danas, mi smo ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju.

Kako bi seo ni, poštovani građani i građanke Srbije, kako bi seo ni borili da naša Srbija bude pravednija i bolja, govore mediji koji su nam izneli neke podatke i sva javnost naše Srbije zna kako bi oni vodili Srbiju, 2013. godine DS pljačka preko „Interkopa“, znači javnost to može da, toliko o borbi i sprečavanju korupcije u našoj zemlji. Homenova firma dobila dva tendera u Kovinu, istražuje „Pištaljka“, kada je bilo, 29. avgusta 2012. godine.

Donator DS uhapšen kao vođa carinske mafije, isto istraživanje „Pištaljke“ 2012. godine.

Poštovani građani i građanke Srbije toliko o pristojnoj Srbiji. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 17.05.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Javljam se po amandmanu na član 194. Krivičnog zakonika koji se tiče nasilja u porodici, gde je predloženo pooštravanje kazni za krivična dela.

Čim pomenemo nasilje u porodici odmah znamo da se dešava nasilje nad ženama i decom. Mi žene se borimo ne samo za rodnu ravnopravnost polova, već i za borbu protiv nasilja nad ženama i porodicom. Prvenstveno sam se javila kao poslanica, zato što najčešće u porodici su žrtve nasilja žene i deca.

Znamo da smo 2016. godine usvojili Zakon o sprečavanju nasilja u porodici. Sada menjamo Krivični zakonik tako da ćemo na ovaj način pooštriti i kaznene mere za nasilnike.

Kao što je rekla i moja koleginica Jelena Žarić, sutra je 18. maj, a prošle godine je Vlada Republike Srbije, Ministarstvo pravde, su proglasili Dan sećanja na žene žrtve nasilja. Na neki način će svako od nas obeležiti taj dan, ali ja ću iskoristiti ovu priliku da apelujem na sve žene da ne trpe nasilje, da svaka, ukoliko dobije i šamar od svog supruga, partnera ili bilo koga, prijavi. Jer, to je jedna preventivna mera. Svi moramo biti u tome da svako ko god primeti nasilje, da li se to dešava u našoj porodici ili nekog drugog, trebamo prijaviti. Na taj način ćemo zajednički, državni organi, mediji ali i mi kao celo društvo, boriti se protiv apsolutno neprihvatljive društvene pojave.

Želim da pohvalim, s obzirom da se nisam javila u načelu, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i, naravno, predlaganje najoštrije kaznene mere - doživotne kazne, za nasilnike koji sprovode ta krivična dela nad decom, ženama u drugom stanju. Dajem punu podršku i u danu za glasanje ću glasati.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 19.04.2019.

Hvala, poštovana predsednice.

Uvaženi ministri, kolege i koleginice, građani i građanke Srbije, govoriću o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima. Zakon koji će rešiti veliki problem, tešku finansijsku i materijalnu situaciju za 16.800 porodica. Da li bi vi danas 2019. godine, mogli da donesemo i govorimo o ovakvom zakonu? Ne. Godine 2012. zatekli smo mnoge probleme. Posle teških ekonomskih reformi i fiskalne konsolidacije danas možemo da diskutujemo i govorimo o ovakvom predlogu zakona.

Zatekli smo 2012. godine državu pred bankrotom. Danas je 2019. godina, Srbija zemlja koja ima suficit u budžetu. Zemlja koja ima privredni rast u prošloj 2018. godini 4,3%, zemlja koja sada ima javni dug 50% od BDP. Zatekli smo nezaposlenost ogromnu, smanjili smo je i prepolovili. Nasledili smo mnogo problema, rešili smo mnoge, ali rešavamo i dalje, jer država Srbija to može zato što je jaka.

Cilj ovog zakona je da socijalno ugrožene porodice dobiju pomoć od svoje države. Mi ovim zakonom rešavamo posledice, a svi znamo da je uzrok nastao 2008. godine. Pomažemo ne samo građanima naše Srbije, već i bankama i agencijama za osiguranje depozita.

Našem narodu i svima nama je definitivno potrebna ekonomska kultura, koju nažalost nemamo, a ekonomsko znanje koje moramo da naučimo je upravo ovaj zakon. Ovaj zakon je lekcija za sve nas koji se zadužujemo i uzimamo kredite, jer kredit je veoma ozbiljan posao. Moramo da imamo odgovornost i kao društvo i kao pojedinci.

U danu za glasanje ću glasati za ovaj zakon zbog 100 hiljada ljudi koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Građani i građanke Srbije, ni Vlada, ni Aleksandar Vučić, ni SNS nema odgovornost za stvaranje ovog socijalnog problema, ali imamo odgovornost da kao država pomognemo i rešimo probleme svojih građana. Nije ovo jedini problem koji smo rešili. Sadašnja Srbija misli i brine o svojim građanima. Jaka Srbija može da rešava probleme svojih građana, dokaz za to je i ovaj zakon. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:35