DUŠKO TARBUK

Srpska napredna stranka

Rođen 21.08.1972. godine u Zemunu gde i živi.

Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu. Završio je i Višu ekonomsku iz oblasti finansija, računovodstva i bankarstva, kao i menadžer marketinga u industriji Univerziteta Union. Vojni rok odslužio 1990-1991 godine.

Od 1992-1995 radio je u organizacijama "Duvan" d.d. Beograd, Energoprojekt Holding, Veterinarski zavod Zemun, od 1995-2008 u marketinškim agencijama "Saatchi & Saatchi", "New moment", "Leo Burnett", najvećim marketing agencijama Jugoistočne Evrope. Od 2008-2009 proveo je na radnom mestu zamenika Opštine Zemun, a od 2008-2014 na mestu pomoćnika Opštine Zemun. U 2015. je zaposlen na radnom mestu pomoćnika direktora Javnog preduzeća "Rasveta" Beograd.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Oženjen je i otac jednog muškog deteta.

Osnovne informacije

Statistika

  • 34
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 7 meseci i 22 dana i 23 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 2 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 1 dan

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, uvaženi građani Republike Srbije, Predlogom zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja tj. njegovim usvajanjem obezbediće se jedinstvena baza podataka o obveznicima doprinosa socijalnog osiguranja, osiguranicima i osiguranim licima čiji se podaci unose i čuvaju, dnevno se elektronski ažuriraju. Donošenjem zakona trebalo bi da se u javnom sektoru eliminišu svi neophodni rashodi. Takođe se radi na nadogradnji elektronske uprave iz razloga da se smanji papirologija. Kako bi se omogućilo brže i efikasnije ostvarivanje prava i ispoštovali zahtevi u pogledu elektronske razmene podataka državnih organa, odnosno razvoja elektronske uprave, neophodno je bilo obezbediti zakonski osnov za povezivanje svih drugih u registru i u evidenciji u Republici Srbiji.

S obzirom da je centralni registar pre svega elektronski vođena baza podataka i elektronski servis koji se zasniva na IT tehnologijama. Jedan od ciljeva predloženog zakona je smanjivanje troškova u administraciji. Ja mislim da je ovaj zakon odličan za sve radne ljude u zemlji Srbiji. Mislim da je dobro što ga donosimo i molim sve moje poštovane i uvažene kolege poslanike da u danu za glasanje podrže ovaj zakon. Naravno, ako budu imali snage i vremena i moj amandman. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Poštovani ministre sa saradnicima, uvaženi građani Srbije, donošenjem zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja višestruko je značajan za prevazilaženje brojnih problema koje prati sistem naplate, doprinosa i za socijalno osiguranje. Samim tim će kontrola naplate od doprinosa biti još efikasnija.

S obzirom na to da će potpuno tehnički uspostavni Centralni registar ustanoviti redovne mesečne analize i usaglašavanje podataka iz baze Centralnog registra o obveznicama, uplate doprinosa. Poslodavci i osiguranici u pogledu uplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje obaveštavaće se poreska uprava, jer svi uočenim nepravilnostima rada dalje postupati.

Može se zasigurno postići visok nivo naplate doprinosa za obavezo socijalno osiguranje i unaprediti nivo izvršavanja zakonskih obaveza. Mesečni izveštaji na nivou osiguranika ogleda se u obezbeđivanju potrebnih podataka, kako bi se mnogo brže identifikovali nesavesni poslodavci, a izbegle situacije da doprinosi ostanu ne naplaćeni, čime će se radnici i njihova radna prava biti zaštićena. Mislim da je ovo odličan zakon za radne ljude u ovoj zemlji. Molim moje poštovane i uvažene kolege da u danu za glasanje podrže ovaj zakon, naravno, ako budu imali snage i vremena i moj amandman. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd Zemun , 01.02.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JKP Javno osvetljenje (Pomoćnik direktora) Javni Mesečno 90000.00 RSD 03.09.2015 -
Član nadzornog odbora JKP Javno osvetljenje Javni Mesečno 30000.00 RSD 29.12.2015 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 06.04.2016 -
Poslednji put ažurirano: 03.11.2018, 01:42