GORAN NIKOLIĆ ODŽACI

Srpska napredna stranka

Rođen je 1967. godine. Živi u Odžacima.

Po zanimanju je carinski referent.

Šef je izbornog štaba Srpske napredne stranke za opštinu Odžaci.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.
Poslednji put ažurirano: 01.02.2024, 15:39

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 4 godine i 7 meseci i 18 dana

Poštovani gospodine Nikoliću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korup...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 10 meseci i 13 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 godina i 8 meseci i 21 dan

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 02.04.2018.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre, amandman koji sam ja predložio glasi – u članu Predloga zakona dodaje se stav 3. koji glasi – nacionalnim okvirom kvalifikacije Republike Srbije se afirmiše sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na privlačenje novih investicija, što je po meni ključ jačanja privrede Republike Srbije.

U članu 1. ovim zakonom se uspostavlja nacionalni okvir kvalifikacije Republike Srbije kao sistem uređivanja kvalifikacija, njihova svrha, ciljevi, principi, vrste i nivo kvalifikacija itd, što sa ovim mojim amandmanom bi dobilo na celini i bilo bi sve obuhvaćeno.

U razlozima za donošenje ovog zakona je analiza efekata. Postoji po meni jedna, od ključnih rečenica, a to je uređenje oblasti kvalifikacija povezano sa tržištem rada.

Svi smo svedoci da je od 2000. godine do sada jedan nesklad obrazovanja sa tržištem rada, što je za cilj dobio jedan, da kažem, rezultat višak zanimanja, koji nije realno bio zapošljiv. S tim su imali problem i građani, imali problem i država i investitori koji nisu mogli da nađu adekvatna zanimanja, jer nisu bili usklađeni. Sve ovo zakone koje donosimo, i sada i ovih dana, i sve uopšte što smo donosili, sve je to u službi građana i brinemo za državu i naše građane, naspram naših prethodnika dosmanlija, koji nisu brinuli za državu, nisu brinuli za građane. Jedini im je bio interes da u bratsko kumovskim kombinacijama naprave kombinaciju i da im država bude garant i da pri tom zaduže i državu, zaduže i lokalne samouprave, a i zaduže i svoju stranku.

Licemernim odnosom prema državi i prema građanima dovedeni su na neku statističku grešku, na nekih 2% na beogradskim izborima, što po je po meni i previše. Zahvaljujem se.

Imovinska karta

(Odžaci, 29.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Član Opštinskog veća Opština Odžaci Opština Mesečno 20000.00 RSD 15.01.2014 - 24.05.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 0.00 RSD 03.06.2016 -