IVANA NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1989. godine. Živi na Ubu.

Po zanimanju je master inženjer saobraćaja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Novi mandat osvojila je na redovnim parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine.

Izabrana je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 15.10.2020, 13:12

Osnovne informacije

Statistika

  • 64
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 29 dana

Poštovana gospođo Nikolić, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupci...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 godine i 4 meseca i 24 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 3 godine i 3 meseca i 1 dan

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.12.2020.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, na početku želim odmah da kažem nekoliko reči koje su teorijski u vezi sa 1. tačkom dnevnog reda, o čemu je više reči bilo juče, ali koje su uvek aktuelne, koje su važne. Važne su za institucije o kojima danas govorimo, ali pre svega za svakog građanina Republike Srbije.

Važno je da se istakne da je borba protiv korupcije počela pobedom na izborima SNS 2012. godine. Setićemo se da je odmah nakon te pobede uhapšen jedan od najvećih tajkuna u Srbiji. Od 2012. godine do danas doneli smo niz zakona koji utiču na to da borba protiv korupcije bude efikasnija.

Ne tako davno, mi smo ovde u prethodnom sazivu usvojili i Zakon o poreklu imovine, gde je omogućeno i oduzimanje 75% imovine koja nije prijavljena, koja je ilegalna ili za koju ne može da se utvrdi poreklo. On će uskoro da stupi na snagu, tako da primenjivaće se za sve važeće, i za tajkune i za političare i za novonastale bogataše.

Svako će morati da objasni poreklo svoje imovine i niko neće moći da se sakrije iza članova svoje porodice ili iza prijatelja iz senke.

U skladu sa tim, nadležnim institucijama, nadležnim tužilaštvima, nadležnim regulatornim telima, sada kada iz dana u dan imamo sve više elemenata, biće potrebne čitave radne grupe da sprovode procedure i da ispitaju situacije koje su svima već dobro poznate, da ispitaju i poreklo imovine, za početak Dragana Đilasa i za njegovog u javnosti novopoznatog brata Gojka, koji ima podugačku listu nepokretnosti i imovine. Važno je da svaki dan govorimo o tome.

Pitamo se da li jedan prosečan građanin Republike Srbije uopšte može da zamisli koliko je novca u pitanju? Već danima i mesecima unazad govorimo o tome, ljudi znaju da se govori o iznosu od 619 miliona evra. To je ono za šta smo se sad vezali i govorimo što nam je sad prepoznatljivo, što je uočeno i samo čekamo da izađe sa konkretnim dokazima. Ali, kao što reče kolega koji je govorio pre mene, koliko još postoji prostora za koji još uvek nemamo pouzdane informacije, ali verujemo da će nadležne institucije raditi svoj posao pa će uskoro izaći i sa tim.

Recimo, za 619 miliona evra mi trenutno imamo, radi poređenja, da bi građani Srbije znali, izgradnju brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, deonica Ruma-Šamac, most preko Save u Šapcu. Deonica Šabac-Loznica dugačka je 80 km i vrednost te investicije je 467 miliona evra. Znači, 80 km, vrednost investicije je 467 miliona evra. Sa druge strane, o tome smo juče govorili, imamo Đilasov most na Adi, čija je procenjena vrednost bila 124,5 miliona evra. Kada saberemo vrednost radova na projektu izgradnje brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i procenjenu vrednost ovog mosta, to je opet ispod tih 619 miliona. Zapravo, u realnosti se desilo nešto drugačije. Prilika je iskorišćena, te je Dragan Đilas za taj most, po svojim proračunima, definisao 500 miliona evra.

Pošto danas na dnevnom redu imamo i akt koji se odnosi na rad REM-a, sada je važno da istaknemo da smo mi u prethodnom sazivu izmenili zakone, odnosno usvojili smo određene standarde kakve opozicija nije mogla ni da zamisli za sebe i rekli smo, ukratko, pored ostalih stvari, imali smo izborni prag sa 5% na 3%, imali smo formiranje skupštinskog odbora koji nadgleda sprovođenje izbora i izabrali smo tri plus dva, odnosno pet članova Saveta REM-a.

Kada su tada predstavnici opozicije bili pozivani na javno slušanje, na dijalog, nisu se oglašavali. Prvo su govorili kako nije dobra situacija u državi, kakvi su predizborni uslovi, a onda, kada su bili pozvani da komentarišu o tome, da učestvuju u svemu tome, nigde nikoga nije bilo. Onda su vodili kampanju pod plaštom nekakvog bojkota. Otprilike, reč „bojkot“, kako su oni to predstavili, koja važi za njih, za većinu Srbije ne važi.

Dolazimo do sledeće situacije. U izveštaju REM-a, u delu koji se odnosi na analizu prethodne izborne kampanje, na medijima kojim upravljaju Đilas, Šolak i njihovi saveznici imamo sledeće parametre i podatke.

U predizbornoj kampanji, zaboga, veliki bojkot, imamo ovako: na televiziji N1 zastupljenost Saveza za Srbiju 20,5%, a kompletna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ 5,5%. Dalje imamo dnevne informativne emisije, zastupljenost na N1 – Savez za Srbiju 28,3%, „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ 7%, četiri puta manje. Dalje imamo centralnu informativnu emisiju, oni 16,4%, „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ opet četiri puta manje, 4%. I tako oni koji ne izlaze na izbore, koji ne priznaju izborne procese, ne poštuju zakone u Srbiji, koji pozivaju na bojkot, imaju po četiri puta više vremena u tim medijima, oni koji jedva skupe 2% podrške u Srbiji, za razliku od Aleksandra Vučića, koga podržava preko dva miliona građana Srbije i liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koja ima 60% podrške.

Pored svega toga, ti mrzitelji Srbije i dalje govore kako je ovde progon, kako je diktatura, kako je ovde medijski mrak, da ovde ne postoji sloboda medija. Evo, jutros smo čuli od koleginice Aleksandre Tomić i danas od kolega kako je ponašanje onih medija koji nisu registrovani ovde i koji ne ispunjavaju nikakvu obavezu prema Republici Srbiji, a na tim medijima šta se plasira. Plasira se, naročito poslednjih dana, na tim medijima imamo zabrinjavajuće i najgore optužbe i uvrede i najmonstruoznije uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića i na račun njegove porodice, prošle nedelje smo imali bolesnu izjavu bivšeg poslanika Srđana Noga koji govori o tragičnom kraju predsednika Republike i o njegovoj porodici.

Ovde više nije stvar o stranci, o programu jedne stranke, o SNS, ovo je jedno apsolutno antidržavno ponašanje. To dolazi od onih, pripadnika bivšeg režima, koji su doveli Srbiju na rub ekonomske katastrofe, pljačkali su državu i neodgovorno i nedomaćinski se ponašali prema budžetu, odnosno prema novcu građana Srbije.

Niko od njih, zbog silne mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću, neće da prizna da nam se infrastruktura poboljšala, da nam je nezaposlenost na istorijskom minimumu, da nam plate i penzije konstantno rastu. Šta god uradi SNS oni su protiv, ne vodeći računa, odnosno, uopšte ih nije briga koliko je to dobro za Srbiju.

Mi ovde donosimo zakone i stvaramo ambijent da i nadležne institucije i regulatorna tela rade svoj posao najbolje što mogu, jer upravo jedan od prvih ciljeva u programu SNS jeste briga o svakom građaninu. To je ono čime se rukovodi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije. Znači, vodimo brigu i računa o svakom građaninu Republike Srbije i o našim institucijama, a iz ovog doma naše je da ih štitimo i da ih zastupamo. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2020.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi ministre, predsednica Vlade gospođa Ana Brnabić je pre nekoliko dana kada je govorila o programu rada Vlade, istakla šest ciljeva o kojima je takođe detaljno govorio predsednik Aleksandar Vučić, koji su ključni za budućnost naše zemlje, a i budućnost rada ove Vlade.

Pre nego što nešto više kažem o jednom od tih ciljeva, želim da istaknem da je SNS, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, dobila ogromnu podršku na prethodnim izborima. Mi, poslanici izabrani sa liste Aleksandar Vučić - Za našu decu, dali smo čvrsto obećanje predsednici Vlade da ćemo biti dobri saradnici za sve ono što Vlada namerava da uradi u narednom periodu, a što je predstavljeno u programu.

Iza sebe imamo rezultate, a ispred sebe moramo imati snažnu borbu, jer imamo jasne ciljeve i imamo plan - "SRBIJA 2025" o kome ste i vi govorili jutros, jer budućnost svoju i budućnost svoje dece građani Srbije su nama dali u ruke.

Prvi cilj i prioritet svih prioriteta jeste borba protiv virusa Kovid 19 i očuvanje zdravstvenog sistema, izgradnja i opremanje kovid bolnica, opšta obnova bolnica, domova zdravlja, pomoć zdravstvenim radnicima. Sve su to pokazatelji koji govore da ispravnost ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu je pozicioniralo Srbiju tako da se ona u odnosu na neke mnogo bogatije zemlje u Evropi i u svetu izbori bolje.

Posebno zahvaljujući našoj fiskalnoj stabilnosti i ekonomskoj snazi uspeli smo da obezbedimo novac za lečenje, za opremu, ali smo imali kontinuitet, imali smo nastavak izgradnje puteva, škola, vrtića, imali smo i povećanje plata zdravstvenim radnicima, imali smo jednokratnu pomoć za naše penzionere. Ovim rebalansom danas govorimo i o isplati jednokratne pomoći i za zdravstvene radnike.

Mnoga velika sredstva uložena su i u privredu. Građani vrlo dobro znaju kako se malo zemalja u svetu posvetilo povećanju životnog standarda građana, a kako se to ovde radilo i to je upravo obezbedila odgovorna politika i domaćinsko ophođenje prema budžetu, prema novcu naših građana u prethodnom periodu. Možemo samo zamisliti kakav bi scenario bio da je ova pandemija zadesila Srbiju u 2012. godine.

Za naše građane danas važno je da čuju da ćemo mi početkom naredne godine imati povećanje plata, da ćemo imati povećanje penzija, da ćemo imati povećanje minimalne zarade.

Takođe, za naše građane je važno da čuju da Srbija nije zastala kada je u pitanju dolazak stranih direktnih investicija i da mi danas, kada govorimo o rebalansu ovog budžeta, takođe dajemo podršku i za dolazak stranih investicija. Jako nam je važan nastavak otvaranja novih fabrika, jako nam je važan nastavak otvaranja novih radnih mesta. Moramo da obezbedimo budućnost za generacije koje dolaze.

Obećanja koja smo imali u prvom rebalansu smo ispunili, a danas ovim drugim rebalansom mi stvaramo mogućnost za jaču borbu sa korona virusom. Ovu godinu završavamo kao lider u Evropi po stopi rasta.

Pored svega ovoga i pored svakodnevne borbe predsednika Aleksandra Vučića, mi sa druge strane imamo svakodnevne i maliciozne izjave, napade i uvrede i to se više ne gleda da li je u pitanju predsednik, da li su u pitanju njegova deca, da li je Krizni štab, da li je struka, bilo ko, to dolazi od strane onih koji nemaju program, koji nemaju nikakav rezultat.

Slobodno mogu i Đilas i svi njegovi saradnici da izađu pred građane Srbije, kada već imaju toliko prostora u svojim medijima, da kažu što su oni ostavili iza sebe i kako bi se oni, neka daju ideju, neka daju program kako bi se oni borili sa ovom pandemijom koja je zadesila celi svet.

Poštovani ministre, sigurna sam da će se u Srbiji nastaviti izgradnja i puteva i škola i bolnica i vrtića, da ćemo imati stabilne finansije, da će biti povećanje plata i penzija. Takođe, sigurna sam da će se nastaviti ravnomerni razvoj naše zemlje, ali pre svega, što činimo i danas ovim rebalansom, važno nam je da očuvamo zdravlje i živote naših građana.

Želim vam puno uspeha u radu. Hvala.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 08.05.2020.

Hvala, predsednice.

Poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici, situacija u Srbiji je takva da danas možemo da govorimo o izmenama zakona koji se odnosi na izbore.

Poštujući Ustav, poštujući sve zakonske rokove u mesecu martu su raspisani redovni izbori u Srbiji. Zbog situacije u kojoj se našao celi svet, sve političke stranke koje odgovorno deluju su se usaglasile sa tim da je u redu i da se prekinu izborne radnje. Kako je kritikovano sve što se radi u Srbiji, tako se danas kritikuje i ovo kada razgovaramo i tražimo model za nastavak izbornih radnji.

Srbija je uspela kako-tako da se izbori sa pandemijom. Srbija je uspela da stvori uslove da se ukine vanredno stanje i da se život polako vraća u normalu i da uz poseban oprez idemo dalje.

Država Srbija je dala hrabar odgovor na napade virusa. Uspeli smo da spasemo puno života i zbog onoga što je urađeno u zdravstvu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina u mnogome je doprinelo da se lakše borimo sa ovom pandemijom.

Kao prvo, imali smo investicije od 600 miliona evra u naša tri klinička centra, imali smo izgradnju specijalnih bolnica, izgradnju i rekonstrukciju opštih bolnica širom Srbije. Sve je to doprinelo da Srbija bude na vrhu evropskih zdravstvenih standarda. A, da nam je zdravstvo bilo kao što je bilo za vreme onih koji danas ovde promovišu nasilje, koji zloupotrebljavaju svoju i tuđu decu kao politički argument, ne smem ni da zamislim kakav bi scenario mogao da zadesi našu zemlju, da država nije činila ono što je činila teško bismo mogli da se suprotstavimo ovom virusu.

Kada pogledamo statistiku zemalja u regionu možemo da kažemo da je Srbija imala mere koje su dale rezultate. Mi smo i pre šest godina u Srbiji imali teške mere, teške ekonomske mere, ali većina ljudi u Srbiji je to razumela, kao što je razumela i mere koje su bile u prethodnom periodu sprovedene u borbi sa pandemijom.

Svedoci smo danas da na osnovu tih teških mera koje smo imali 2014. godine koje je sproveo Aleksandar Vučić, tada na mestu premijera, Srbija ima temelje i ima stabilnost i sada ima mogućnost da pomogne svojim građanima. Verujem da ćemo se brzo vratiti u stanje koje je bilo pre pandemije i da ćemo nastaviti da beležimo rast i da smo obeležili intenzivan rast u prethodnom periodu i do početka pandemije govori mnogo pokazatelja.

Ja ću podsetiti na nekoliko. Za samo sedam godina mi smo uspeli da zaposlimo 700.000 ljudi u Srbiji, povećali smo direktne strane investicije za više od tri puta i tako smo uspeli da dostignemo vrh svetske liste po pitanju broja investicije, odnosno na veličinu privrede. Izgradili smo 350 kilometara auto-puteva, mnogo su unapređeni železnički, vodni i vazdušni saobraćaj i Srbija je postala veza između evropskih zemalja.

Godine 2010. prosečna plata u Srbiji je bila 331 evro, a danas je 515 evra. Danas imamo tri međunarodna aerodroma i „Er Srbija“, evo i sad smo videli na primeru kako je odradila svoj posao u naletu pandemij je toliko ojačala i mi smo 2011. godine imali 3,1 milion putnika, a po podacima iz 2019. godine, taj broj iznosi 6,2 miliona. Zaista, ovde hoću da iskoristim priliku da kažem – svaka čast svim ljudima iz „Er Srbije“ i čitavoj organizaciji i logistici, kako su uspeli da odreaguju pravovremeno i da doprinesu da se lakše izborimo sa ovom situacijom.

Takođe, uverili smo se i da je međunarodni … koji Srbija ima u svetu na najvišem nivou i želim da kažem da međunarodnu reputaciji koju naš predsednik ima je nacionalno dobro za Srbiju.

Narod u Srbiji to zna, narod u Srbiji to vidi i narod u Srbiji je podržao reforme koje je on sprovodio 2014. godine, podržao je i mere koje su i sada bile na snazi, a mere su bile na snazi isključivo uz poštovanje i uvažavanje struke i verujem da su ljudi u Srbiji sigurni da jedino predsednik Aleksandar Vučić ima jasan plan za oporavak i budućnost naše zemlje.

Izvori su raspisani još pre uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji, a pre toga su i mnogi izborni zakoni poboljšani i danas sa izmenama zakona koji se nalaze na dnevnom redi mi se prosto samo prilagođavamo na ovo nastale situacije kako bi se omogućilo da one liste, one političke stranke koje nisu uspele da prikupe potpise za svoj liste da na lakši način uz poštovanje preventivnih mera da se stvore uslovi da oni mogu da skupe potpise i da predaju svoje liste.

Ono što se jutros dogodilo na ulasku u parlament je zaista jezivo i nedopustivo, za najstrašniju osudu i za hitno reagovanje svih nadležnih institucija. Udarati čoveka, šutirati, najpre, čoveka, pa tek onda legitimno izabranog predstavnika naroda, narodnog poslanika je direktan udar na srpski narod. Takva situacija nam pokazuje potpuno odsustvo razuma.

Šta su mislili Obradović, Jeremić i Đilas? Da će mere u borbi sa virusom biti neuspešne? Da će narod biti ljut? Oni su čak i priželjkivali smrt, ja moram tako blago da kažem, oni su jedno vreme pozivali starije ljude da izađu napolje, samo su tražili način da se produžava vanredno stanje i da izbora ne bude, jer narod ih neće, oni na izbore i neće, ostalo im je samo da ruše institucije i da fizički napadaju ljude.

Njihovi politički argumenti naročito su izraženi u poslednjih nekoliko dana, a to su vređanje, pozivanje na ubistvo, fizičko nasilje, šerpe i pištaljke.

Čuo je Boško Obradović kada je predsednik Republike rekao da se snaga ne dobija iz pobede već iz borbe. Ali, Skupština je mesto za sukob političkih ideja, a Boško Obradović je definitivno dokazao da je za njega Skupština mesto za borbu, odnosno za cepanje sakoa, za skrnavljenje državnih simbola, za cepanje zastave i slično.

Svi koji rade pod direktnim nalogom Dragana Đilasa su sada u panici i tako nanose direktnu štetu svojoj zemlji, gde god da se pojave. Njima je u interesu samo da napune svoje džepove, a nikako dobrobit države i naroda.

Na kraju, želim samo da kažem - gospodo, izvolite, pored poboljšanih izbornih uslova, pored ovih mogućnosti, izađite na izbore. Apsolutno je fer izaći na izbore. Izađite i vidite da li će pristojna Srbija da podrži udaranje u šerpe, pištaljke, fizičko nasilje, ili će podržati politiku rada, rezultate i planove za budućnost Srbije i budućnost naše dece. Hvala.

Petnaesto vanredno zasedanje , 25.07.2019.

Hvala, predsedavajući.

Postavljam pitanje Ministarstvu za zaštitu životne sredine i tražim objašnjenje u ime građana opštine Ub i u ime rukovodstva opštine Ub, a u vezi sa situacijom sa kojom se suočavamo u prethodnih godinu dana.

Naime, u maju mesecu prošle godine opština Ub biva obaveštena od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine da je nosilac projekta „Ekotane“ d.o.o. Beograd, podneo pomenutom ministarstvu zahtev za određivanje obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta postrojenja za skladištenje i proces solidifikacije i inertizacije zauljenih materija i obrade zauljenih voda na katastarskoj parceli broj 523 KO Ub, sa uputstvom da se može izvršiti uvid u priloženoj dokumentaciji od strane nosioca projekta i napomenom da se može i dati mišljenje kada se obavi uvid i to u roku od 15 dana.

Od tog momenta javila se zabrinutost lokalnog rukovodstva, a i kod građana koji su čuli da će se nešto dešavati na parceli u blizini u kojoj oni žive. Interesantno je ovde pomenuti da zahtev kojim se nosilac projekta obratio Ministarstvu za zaštitu životne sredine predstavlja već drugu fazu u postupku procene uticaja na životnu sredinu.

Ključno je to kako opština Ub, kao zainteresovana strana, nije obaveštena o prvoj fazi, a koja podrazumeva odlučivanje o potrebi procene uticaja, izražavajući pre svega brigu o svojim građanima, o životnoj sredini, izražavajući nezadovoljstvo zbog ovakvog načina rada, predsednik opštine Ub, gospodin Darko Glišić, iznosi mišljenje, odnosno obaveštava pisanim putem ministarstvo u kome se između ostalih činjenica i argumenata navodi sledeće, da od strane nosioca projekta predmetna lokacija, odnosno parcela nije razmatrana u skladu sa važećim generalnim planom Ub 2025, da nisu pribavljena mišljenja i neophodna dokumentacija od strane nadležnih institucija. Na primer, vodni uslovi, jer se predmetna lokacija nalazi u blizini reke Ub.

Ono što je najviše zasmetalo, što je grubo kršenje zakona, kako je uopšte moguće ući u razmatranje realizacije projekta postrojenja za tretman opasnog otpada kada se na samo 50 metara od parcele nalaze kuće gde stanovništvo živi, porodični stambeni objekti? Radi se o gusto naseljenom mestu romskom populacijom.

Ubrzo smo došli do saznanja da su se građani iz okoline već obratili Vladi Republike Srbije i ministarstvu, gde su ovo izneli kao veliki problem, što zaista i jeste.

Sada sledi jako zanimljiv deo. Opština Ub podneskom od 4. jula 2018. godine biva obaveštena da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine donelo rešenje kojim se određuje obim i sadržaj studija o proceni uticaja nosioca projekta i ponovo to prateće obaveštenje, možete izvršiti uvid u dokumentaciju na sajtu ministarstva i u prostorima ministarstva, ali, na sajtu ministarstva se nije nalazilo nikakvo rešenje. Reagujući na ta takve navode i utvrdivši da rešenja nema, opština Ub je odmah uputila dopis ministarstvu da hitno zahteva da se dostavi to izrađeno rešenje. To je bilo 18. jula. Da bi ministarstvo 30. jula obavestilo opštinu Ub kako je greškom poslato obaveštenje u lokalnu samoupravu i da zapravo nije doneto nikakvo rešenje. Ali, ubrzo, u avgustu mesecu, nakon 10-ak dana, u opštinu ponovo stiže obaveštenje - ipak je izrađeno rešenje za nosioca projekta, postavljeno na sajtu ministarstva i zaista se našlo na sajtu ministarstva. Naravno, opština je uvažavajući interese svojih građana i želeći zdravu životnu sredinu, imajući u vidu važeće propise, odmah uložila žalbu.

Dakle, suština je u tome da ni građani, ni rukovodstvo opštine Ub, nisu bili obavešteni o svemu ovome, da je ministarstvo izdalo rešenje da se sprovodi odgovarajuća procedura, bez javnog uvida zainteresovane strane i da se na terenu već izvode određene aktivnosti u realizaciji ovog projekta, na šta građani burno reaguju, izražavajući nezadovoljstvo na društvenim mrežama, izražavajući nezadovoljstvo dolazeći u zgradu opštinske uprave i govoreći da lokalno rukovodstvo podržava ovakav princip rada, što uopšte nije tačno.

Moj zahtev je da Ministarstvo za zaštitu životne sredine da objašnjenje kako je moguće da se ovakav jedan projekat, tretman opasnog otpada, uopšte uzme u razmatranje u okolnostima koje sam navela, pre svega, porodični stambeni objekti, i da istaknem da rukovodstvo opštine Ub ovakve principe rada apsolutno ne podržava, da je politika vlasti koja sprovodi program SNS zaista bolji standard života naših građana, bolji kvalitet života naših građana.

Građani na Ubu su svedoci da to jeste tako. Mi imamo sve veći broj izgrađenih kilometara puteva, mi uskoro imamo izlaz na auto-put, uskoro imamo završetak izgradnje novog vrtića, imamo izgrađene nove škole, sve je veći broj zaposlenih, što se vidi i po prihodima od poreza na plate u budžetu lokalnom. Evo, trenutno se vrši proširenje doma zdravlja. Dakle, sveobuhvatni rad na poboljšanju kvaliteta života naših građana.

Ovakvim postupcima mi želimo da zaštitimo naše građane i ovom prilikom pozivam ministarstvo da još jednom razmotri predmet nosioca projekta "Ekotane" d.o.o Beograd, da sagleda činjenično stanje i da sprovede mere u skladu sa zakonom. Hvala.

Imovinska karta

(Ub, 17.01.2020.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 84860.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 33148.00 RSD 03.06.2016 -