IVANA NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1989. godine. Živi u Ubu.

Po zanimanju je master inženjer saobraćaja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 57
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 10 meseci i 20 dana i 2 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 26 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 28 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Dvanaesto vanredno zasedanje , 28.06.2019.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, danas govorimo o Predlogu zakona o komunalnoj miliciji, što predstavlja značajan i krupan korak ka sveobuhvatnim reformama koje se sprovode u Republici Srbiji, a najveći doprinos treba da bude zaista olakšanje održavanja komunalnog reda i u lokalnim samoupravama.

Ovim zakonom definiše se da će komunalna milicija moći da bude efikasna u uvođenju komunalnog rada i mi verujemo da se velika većina građana koja podržava rad aktuelne Vlade raduje sprovođenju predviđenih mera, jer znaju da će ovakvim instrumentima, pored ostalih koji su već na snazi, biti zaštićeni od neprimerenog bahatog ponašanja, bilo da je reč o parkiranju, o buci, o prekoračenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, parkiranje na zelenim površinama i tako dalje.

Posebno bih istakla da se formiranju ovakvog Predloga zakona, zaista detaljno pristupilo, da je sprovedena javna rasprava i da su sve zainteresovane strane imale priliku da se izjasne.

Apsolutno, idući u korak sa svim reformama i novinama koje se uvode u sistem državne uprave, važno je istaći da bez detaljnih analiza, kontrole i procedura, neće biti određena lica koja će moći da sprovode mere iz ovakvog predloga zakona.

Komunalni milicioner neće moći da bude neko za koga se tokom bezbednosnih provera utvrdi da se vode neki sudski postupci, ili jednostavno, da je bilo pravnosnažno lice osuđeno zbog nekih prekršaja, između ostalog, i iz domena narušavanja javnog reda i mira.

Isto tako, komunalni milicioner mora da ispuni uslov da je u pogledu psihofizičke sposobnosti, u pogledu obrazovanja ima obavezu da položi određene ispite i tako dalje.

Dakle, detaljan i sistematski pristup pri odabiru lica koji opšte mogu obavljati ove poslove. Sigurni smo da će oni kroz takve obuke i pripreme za polaganje ispita i naći mehanizme kako će delovati ovim slučajevima, što neko kaže da li će ih hvatati na ulicu ili ne.

Imali smo komentare po pitanju odredbi koji se odnose na rad milicionara u civilu, ali to je, na neki način, poražavajuće, zašto bi meni sutra trebalo da prepoznam na ulici nekoga u uniformi ili ne da bi znala da li se ponašam u skladu sa zakonom i određenim propisima. Ako u društvu postoje loše navike, ili ne postoji dovoljna svest o tome kako nešto treba, odgovorna vlast za takve prilike mora, jednostavno mora iznaći ovakve instrumente kako da ih otkloni, ili bar da ih umanji, što je u interesu svih nas.

Ovakvim zakonskim rešenjem rasteretiće se policija od poslova koji imaju veze sa komunalnim prekršajima i doprineti uspešnoj koordinaciji, rada policije i komunalne milicije. Sada lokalne samouprave dobijaju instrument da zaštite građane i da uvedu komunalni red.

Ovo je jedan od načina da se ide u korak sa modernim državama, sa modernim gradovima, sa modernim lokalnim samoupravama, jednostavno jedan način i kultivisanja građanstva. Možda će nekima biti dovoljna svest o postojanju i ovakvog vida delovanja organa državne, odnosno lokalne uprave. Ako postoji dovoljna svest o svim pravima koja će ova lica imati, možda će to na nekoga preventivno uticati.

Politika Aleksandra Vučića, aktuelne Vlade i odgovornog rukovodstva, koje sprovodi program SNS, zaista pristojno i moderna Srbija.

Mi želimo da sutra kada neko dođe u Srbiju da investira ili jednostavno, da dođe kao turista da pored elementarnih stvari, kao što su za početak dobra infrastruktura i stabilnost u jednoj zemlji budu i pozitivni utisci i ovakvim stvarima.

Znači, u Srbiji je dosta urađeno, najpre je zaustavljen sunovrat, stagnacija u nekim oblastima, zatim nerad i onda su sprovedene, a i dalje se sprovode ozbiljne reforme i strategija razvoja našeg društva i zato je odgovornost svih nas da gradimo i čuvamo modernu i jaku Srbiju. Idući tim putem, ja ću u danu za glasanje podržati Predlog zakona. Hvala.

Dvanaesto vanredno zasedanje , 26.06.2019.

Hvala predsedavajući.

Uvažena potpredsednice Vlade sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, zaista je zadovoljstvo danas govoriti o Predlogu zakona kojim se uređuje utvrđivanje javnog interesa za izgradnju autoputa E-761, još jednog u nizu posle izgrađenih 300km autoputa u prethodnom periodu.

Izgradnja Moravskog koridora je od izuzetnog strateškog značaja za Republiku Srbiju, kako za unutrašnje povezivanje i veću mobilnost, tako se prepoznaje i mnogostruki regionalni značaj.

Strateški značaj projekta ogleda se u povećanju dostupnosti opštinskim centrima, takođe u privrednim zonama i u turističkim destinacijama.

U zoni autoputa, o kome danas govorimo, već imamo industrijsku zonu, planira se još minimum dve da se izrade.

Takođe, na ovom potezu na dužini od 110 kilometara autoputa, tu nam živi pola miliona građana i imamo 20.000 firmi i to su sve kriterijumi koji apsolutno opravdavaju ovako značajan projekat i koji predstavljaju perspektivu za još bolji i brži razvoj tog dela Srbije.

Dobar put, dobra saobraćajna povezanost, svedoci smo od suštinske važnosti jesu za privlačenje kako domaćih, tako i stranih investicija.

Dolazim iz opštine Ub, i želim da prenesem iskustvo da zaista posebnu težinu i poseban značaj za ovako malu lokalnu samoupravu kao što je Ub ima izlaz na autoput.

Evo, mi se radujemo i završetku deonice autoputa E-763 i već se oseća ta jedna dobra atmosfera gde imamo fabriku u Obrenovcu, imamo fabriku u industrijskoj zoni Ubu, gde naši građani rade, a i te fabrike će proširivati svoje kapacitete i biće još novih radnih mesta.

Ozbiljnih investitora iz sveta i onih čiju pažnju možete da privučete nema mnogo i onda je do nas, a SNS to dobro prepoznaje, da stvorimo ambijent da oni dođu u Srbiju.

Građani Republike Srbije su svedoci da odgovorna politika, borbenost, marljivost i znanje daju rezultate. Zato mi danas posle nekoliko decenija možemo da za pet sati stignemo od Horgoša do Preševa, a u prethodnih 70 godina smo imali samo obećanja da će to tako ubrzo biti.

Zatim, do kraja godine imaćemo u funkciji autoput od Surčina do Čačka, a za dve i po godine i biće povezani građani Srbije, znači biće povezan Koridor 10 i Koridor 11.

Ne tako davno, imamo deceniju iza nas gde je isto bila data prilika i prethodnom režimu, gde je isto bio odvojen novac u budžetu za izgradnju saobraćajnica, ali kilometri autoputeva su pretočeni samo, nažalost u cifri na ličnim bankovnim računima fizičkih lica.

Takva praksa u aktuelnoj Vladi ne postoji, takva praksa u radu predsednika Aleksandra Vučića ne postoji i od odgovornog rukovodstva koji sprovodi program SNS.

Isto tako, naglašavam da je i danas ovako koncipiran predlog zakona, donosi se da bi sterilizacija ovako značajnog projekta izbegla loša praksa, usvajanjem zakona na dnevnom redu činimo jedan od prvih koraka u sprovođenju aktivnosti i iz ovog, možemo slobodno reći mega projekta.

Definitivno se unapred planiraju poslovi u vezi sa eksproprijacijom, poslovi i u vezi sa tehničkom dokumentacijom, kompletnom pratećom infrastrukturom i tako dalje.

Dakle sistemski odgovoran pristup svakom zadatku, domaćinsko ophođenje prema novcu građana Republike Srbije i pravdanog ukazanog poverenja aktuelnoj Vladi i predsedniku Republike Srbije daju, odnosno iznedriće ovakve projekte. Građani znaju i već su svedoci kakva politika je danas aktuelna, takvoj politici daju podršku, takva politika nema alternativu i znaju da je to put za pristojnu i modernu Srbiju. Svakako u danu za glasanje ja ću kao i moje kolege iz poslaničke grupe SNS podržati predlog zakona.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 16.05.2019.

Hvala, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicom, dame i gospodo narodni poslanici, na dnevnom redu imamo potvrđivanje sporazuma za koje je odmah važno istaći da se danas bavimo njihovim potpisivanjem sa zemljama koje će svoj novac dati, pozajmiti Srbiji, a koji Srbiju prepoznaju kao odgovornog, sigurnog i pouzdanog partnera, uveravajući se u dobru saradnju u prethodnom periodu, uveravajući se u dobru saradnju i danas i očekujući dobru saradnju i u budućnosti.

Potvrđivanje sporazuma na dnevnom redu odnosi se na važne infrastrukturne projekte i partneri koji potpisuju ove akte sa Republikom Srbijom sigurni su da će novac biti usmeren onako kako treba, a građani naše zemlje će svakako osetiti dobrobit tih ulaganja. Danas za Srbiju i ruski, i kineski, i evropski, i azerbejdžanski, i turski investitori znaju da će zajmovi i krediti biti usmereni u realizaciju projekata, a za razliku od prakse koja je bila na snazi do 2012. godine.

Do 2012. godine zajmovi i krediti bili su usmeravani na isplate zarada zaposlenima, na isplate penzija penzionerima, prosto na očuvanje socijalnog mira, i to je apsolutno loš pristup, praktično katastrofalan pristup koji nema perspektivu i koji direktno vodi državu u problem i u poziciju da niko neće sa njom da sarađuje.

Nije bilo ni malo jednostavno predsedniku Aleksandru Vučiću, najpre na čelu Vlade Republike Srbije, da se suoči sa tim problemima, da izađe pred građane i da sprovede reformske procese, a opet da stavi Srbiju na stabilne noge, gde je Srbija danas jedna poželjna destinacija za nove investicije. Samo u 2018. godini, statistika govori, imali smo 3,5 milijardi evra direktnih stranih investicija, što Srbiju svrstava u lidera regiona.

Osvrnuću se na Sporazum, odnosno na Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit ovlašćenog kupca za projekat izgradnje autoputa E763 Beograd – južni Jadran, deonica Preljina – Požega. Građani zapadne Srbije se naročito raduju izgradnji ove deonice, odnosno nastavku izgradnji deonica Koridora 11.

Prioritet rada Vlade Republike Srbije zaista jeste izgradnja dobre saobraćajne infrastrukture i sa ponosom ću da kažem da smo svedoci jednog takvog delovanje čime se direktno privlače investitori, gde se grade nove fabrike, otvaraju nova radna mesta, samim tim i podiže nivo kvaliteta života naših građana.

Sada se u subotu pušta u saobraćaj i Koridor 10, napravljen je autoput za narod i Vlada Republike Srbije je još jednom pokazala da ono što je obećano i ispunjava. Ovaj autoput je izgrađen po svim evropskim i svetskim standardima.

Isto tako, velikim intenzitetom privode se i kraju radovi na izgradnji Koridora 11, na određenim deonicama. Uskoro ćemo imati kompletnu završen i pušten u saobraćaj deo autoputa E763 Beograd – južni Jadran od Obrenovca do Preljine, a evo i zajedničkim delovanjem i ovim našim angažovanjem danas počinje izgradnja deonice Preljina – Požega.

Važnost potpisivanja sporazuma o kojima danas govorimo i značaj da se o njima glasa poslanici SNS sa svojim koalicionim partnerima apsolutno prepoznaju, a oni koji ne žele da o ovome govore i ne žele da podrže ove zakone, kao i predloge zakona iz prvog dela sednice, samo zato što je njihov predlagač Vlada Republike Srbije, svakako će i oni osetiti dobrobit sprovođenja ovakvih zakonskih rešenja, kao i svi ostali građani Republike Srbije, jer politika SNS je apsolutno u interesu svih građana u našoj zemlji. U danu za glasanje ću svakako podržati predložene zakone. Hvala.

Imovinska karta

(Ub, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:08