IVANA NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1989. godine. Živi u Ubu.

Po zanimanju je master inženjer saobraćaja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 55
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 24 dana i 10 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 7 meseci i 1 dan

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 9 meseci i 2 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 16.05.2019.

Hvala, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicom, dame i gospodo narodni poslanici, na dnevnom redu imamo potvrđivanje sporazuma za koje je odmah važno istaći da se danas bavimo njihovim potpisivanjem sa zemljama koje će svoj novac dati, pozajmiti Srbiji, a koji Srbiju prepoznaju kao odgovornog, sigurnog i pouzdanog partnera, uveravajući se u dobru saradnju u prethodnom periodu, uveravajući se u dobru saradnju i danas i očekujući dobru saradnju i u budućnosti.

Potvrđivanje sporazuma na dnevnom redu odnosi se na važne infrastrukturne projekte i partneri koji potpisuju ove akte sa Republikom Srbijom sigurni su da će novac biti usmeren onako kako treba, a građani naše zemlje će svakako osetiti dobrobit tih ulaganja. Danas za Srbiju i ruski, i kineski, i evropski, i azerbejdžanski, i turski investitori znaju da će zajmovi i krediti biti usmereni u realizaciju projekata, a za razliku od prakse koja je bila na snazi do 2012. godine.

Do 2012. godine zajmovi i krediti bili su usmeravani na isplate zarada zaposlenima, na isplate penzija penzionerima, prosto na očuvanje socijalnog mira, i to je apsolutno loš pristup, praktično katastrofalan pristup koji nema perspektivu i koji direktno vodi državu u problem i u poziciju da niko neće sa njom da sarađuje.

Nije bilo ni malo jednostavno predsedniku Aleksandru Vučiću, najpre na čelu Vlade Republike Srbije, da se suoči sa tim problemima, da izađe pred građane i da sprovede reformske procese, a opet da stavi Srbiju na stabilne noge, gde je Srbija danas jedna poželjna destinacija za nove investicije. Samo u 2018. godini, statistika govori, imali smo 3,5 milijardi evra direktnih stranih investicija, što Srbiju svrstava u lidera regiona.

Osvrnuću se na Sporazum, odnosno na Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit ovlašćenog kupca za projekat izgradnje autoputa E763 Beograd – južni Jadran, deonica Preljina – Požega. Građani zapadne Srbije se naročito raduju izgradnji ove deonice, odnosno nastavku izgradnji deonica Koridora 11.

Prioritet rada Vlade Republike Srbije zaista jeste izgradnja dobre saobraćajne infrastrukture i sa ponosom ću da kažem da smo svedoci jednog takvog delovanje čime se direktno privlače investitori, gde se grade nove fabrike, otvaraju nova radna mesta, samim tim i podiže nivo kvaliteta života naših građana.

Sada se u subotu pušta u saobraćaj i Koridor 10, napravljen je autoput za narod i Vlada Republike Srbije je još jednom pokazala da ono što je obećano i ispunjava. Ovaj autoput je izgrađen po svim evropskim i svetskim standardima.

Isto tako, velikim intenzitetom privode se i kraju radovi na izgradnji Koridora 11, na određenim deonicama. Uskoro ćemo imati kompletnu završen i pušten u saobraćaj deo autoputa E763 Beograd – južni Jadran od Obrenovca do Preljine, a evo i zajedničkim delovanjem i ovim našim angažovanjem danas počinje izgradnja deonice Preljina – Požega.

Važnost potpisivanja sporazuma o kojima danas govorimo i značaj da se o njima glasa poslanici SNS sa svojim koalicionim partnerima apsolutno prepoznaju, a oni koji ne žele da o ovome govore i ne žele da podrže ove zakone, kao i predloge zakona iz prvog dela sednice, samo zato što je njihov predlagač Vlada Republike Srbije, svakako će i oni osetiti dobrobit sprovođenja ovakvih zakonskih rešenja, kao i svi ostali građani Republike Srbije, jer politika SNS je apsolutno u interesu svih građana u našoj zemlji. U danu za glasanje ću svakako podržati predložene zakone. Hvala.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 19.04.2019.

Hvala predsedavajući.

Uvaženi ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, pred nama je set predloga zakona koji je predložila Vlada Republike Srbije, koja kontinuirano i predano rade od prvog dana i pokazuje zabrinutost i spremnost i rešenost da reši probleme svojih građana, a mi smo i danas ovde, kao predstavnici naših građana da govorimo o tim predlozima, da se trudimo da dođemo do najboljeg mogućeg rešenja, isključivo u interesu poboljšanja kvaliteta njihovih života.

Kada je reč o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, ističem da je ovo zaista kompromisno rešenje.

Predsednik Republike, gospodin Aleksandar Vučić je pre tri nedelje obišao građane koji su izrazili nezadovoljstvo u vezi sa situacijom u kojoj se nalaze i obećao je da će rešiti problem. I, evo, mi danas, Vlada Republike Srbije i Narodna skupština Republike Srbije, legitimno izabrane institucije uprkos brojnim opstrukcijama na zakonom propisan način rešavamo te probleme i ispunjavamo obećanje. I isti ti koji pokušavaju da opstruišu rad nadležnih institucija nasiljem, promovisanjem fašizma, da nas kritikuje ovaj predlog, a pre samo 10 ili 12 godina su iste te građane ohrabrivali da se kreditno zaduže.

Ali, Srbija se danas ponosi time što je stabilizovala svoje finansije, što smanjuje javni dug, što se beleži suficit u budžetu iz godine u godinu i što može da pristupi rešavanju ovog problema.

Kada je reč o predlozima zakona iz domena ministarstva, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ističem da su predlozi koncipirani tako da omoguće da se nastave trend rasta i razvoja u našoj zemlji, odnosno oni su tu da bi se stvorio ambijent za dalja ulaganja, da se smanji siva ekonomija i da se stvore nova radna mesta i da se stvore uslovi za bolji život, odnosno za bolje standarde.

Iskoristila bih priliku da istaknem kada govorimo o Zakonu o planiranju i izgradnji, da pohvalim što se aktuelna Vlada ozbiljno bavi ovim problemom i temama koje su definisane tim zakonom, a naročito danas kada govorimo o radu Inženjerske komore o licenciranim inženjerima i kada govorimo odgovornosti za realizovane projekte.

Krajnje je vreme bilo da Vlada preuzme odgovornost i prekine praksu koja je sprovodila Inženjerska komora Srbije ne vršeći kontrolu i ne ukazujući odgovornost licima koji su na nekim projektima bili nadzori ili li su čak učestvovali u projektovanju, odnosno o izradi projekata za realizaciju.

Konkretno, kao građanin opštine Ub, sve dok se sa posledicama suočava aktuelna vlast i Vlada, naročito, govoreći o izgradnji deonica auto-puta E-763 Beograd južni Jadran od Uba do Vlajkovca. Svakako, pohvaljujem napore Vlade koja temeljno rešava ovaj problem, najpre ukazuje na odgovornost onih koji su radili na neodgovarajući način, a istovremeno radeći i na izradi novih projekata.

Dakle, politička odgovornost, odgovornost prema građanima, volja, rad, velika energija, briga o građanima predsednika Aleksandar Vučića, Vlada Republike Srbije, rukovodstva koja sprovodi program SNS usmereni su, zaista, na otklanjanju problema koji smo zatekli od prethodnog režima, a i u snalaženju rešenja za poboljšanje kvaliteta života naših građana.

Građani Republike Srbije to vide, podržavaju takvu politiku i to potvrđuju sve većom podrškom iz izbora, izbore na svim nivoima. Isto tako, sigurna sam, potvrdiće i danas na istorijskom skupu ovde ispred Narodne skupštine na dostojanstven civilizovan način, bez promovisanja nasilja, uvrede, psovki i tako dalje, sa osmehom na licu, sa svojom porodicom i sa prijateljima.

Svakako, što se tiče predloga zakona, poslanička grupa SNS će podržati u danu za glasanje. Hvala.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja, 06.03.2019.

Hvala, predsedavajući.

Uvaženi ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, set predloga zakona koji je danas na dnevnom redu rezultat je rada odgovorne politike koju sprovodi Vlada Republike Srbije i svakako je tu koncipirana upravo u cilju poboljšanja kvaliteta života svih naših građana.

Kada se govori o Predlogu zakona koji je u domenu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, važno je istaći da je ovakav predlog formiran u skladu sa reformom javne uprave na putu ka EU i cilj je ubrzana komunikacija zaposlenih, smanjenje nepotrebne dokumentacije, smanjenje i nepotrebne administracije, smanjenje troškova prenosa informacija, a s druge strane imamo transparentnost i efikasnost u radu. Elementi takvog delovanja prepoznaju se i u predlozima zakona koji definišu oblast turizma i ugostiteljstva. Predlozi zakona su rezultat analize stanja na turističkom tržištu i sagledavanja problema u turističkoj privredi, sa posebnim akcentom na smanjenje sive ekonomije u ovoj oblasti, a takođe i poseban akcenat je stavljen i na zaštitu korisnika usluga. Ovde se takođe beleži modernizacija. Svakako, imajući u vidu prioritete digitalizacije privrede Republike Srbije, ali i dalji razvoj elektronske uprave, predložena su rešenja koja će doprineti unapređenju saradnje i razmeni podataka između nadležnih državnih institucija.

I u oblasti poljoprivrede beleže se odlični rezultati. Mi ove godine imamo budžet tako formiran da će biti dosta novca i za stočarstvo i za subvencije i više novca za osiguranje. Takođe, i zakonska rešenja koja su danas na dnevnom redu treba da doprinesu očuvanju zdravlja ljudi, poboljšanju kvaliteta zemljišta, vode i hrane.

U suštini, predlozi zakona o kojima govorimo, kao i digitalizacija i modernizacija društva i privrede, generalno, odlična su prilika i za konkurentnost i takvom politikom mi ćemo beležiti brz i siguran rast i omogućiće se dalje povećanje i plata i penzija, što svakako doprinosi poboljšanju kvaliteta života. Takav ambijent u Srbija stvorila je odgovorna politika Aleksandra Vučića, najpre na mestu predsednika Vlade, a danas i kao predsednika države i o tome govori podatak i da je Srbija postala lider u regionu i po privlačenju stranih investicija.

Donosioci odluka, oni kojima su građani ukazali poverenje na izborima, kroz intenzivan rad u prethodnom periodu, ali i kroz današnji intenzivni rad apsolutno donose rešenja najpre za oporavak, a i napredak naše zemlje. Mnoge relevantne institucije i svetske beleže rast i napredak naše zemlje na listama iz raznih oblasti. Mi smo na dobrom putu sigurno, uprkos pokušajima bivšeg režima da se ponovo dočepaju vlasti oni koji bi ništa drugo nego da prodaju ono što je vredno u Srbiji i koji bi beležili rast samo na svojim ličnim računima.

Predsednik Aleksandar Vučić u prethodnom periodu, a i u narednom će obilaziti okruge po Srbiji. U tim obilascima govori se o rezultatima rada i o daljim planovima, jer mi danas u Srbiji možemo da planiramo kada imamo stabilne finansije, kada beležimo stabilne finansije i rast prethodne četiri godine, kad imamo suficit u budžetu. Tome je doprinela odgovorna politika predsednika Aleksandra Vučića i SNS i to građani vide, osećaju i podržavaju takvu politiku. Oni daju nedvosmislenu podršku na izborima i slobodna volja građana neće dozvoliti onima koji nasiljem i protestima na ulici, koji su delovali tako i do 2012. godine, žele da sprovode politiku dugova, problema, zatvorenih radnih mesta, fabrika, neizgrađene infrastrukture.

U suštini, na kraju, SNS svakako će podržati sve predloge zakona koji su na dnevnom redu. Hvala.

Imovinska karta

(Ub, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:08