BLAŽA KNEŽEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1968. u Šapcu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista. Bio je odbornik SNS je u Skupštini opštine Šabac, a zatim i šef same odborničke grupe.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 12:54

Osnovne informacije

Statistika

  • 88
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 4 godine i 2 meseca i 30 dana

Poštovani gospodine Kneževiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju kor...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 5 meseci i 25 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 godina i 4 meseca i 2 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Dvadeset peto vanredno zasedanje , 20.02.2020.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, potpisivanje sve većeg broja sporazuma sa mnogim zemljama, odnosno unijama, jasno govori o tome koliko Srbija beleži dinamičan rast. Zatim, sve veću konkurentnost srpskih kompanija na tržištu i od kolikog su značaja ovi sporazumi za Srbiju, za njen ekonomski rast, za bolji životni standard građana.

Sporazum između Srbije i Evroazijske ekonomske unije proširiće se lista proizvoda koji možemo da izvezemo na prostore ove unije, pre svega bez carine i sa sada uvećanim kvotama.

Ovaj sporazum koristiće srpskim privrednicima, ali predstavlja i veliki motiv za dolazak stranih investitora.

Predlog zakona o potvrđivanju Dodatog protokola 6 o trgovini uslugama, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu za Projekat izgradnje toplovoda Obrenovac-Novi Beograd, nedvosmisleno govore da je ubrzani ekonomski razvoj Srbije evidentan, naravno, pre svega, i da sa sve većim brojem investitora nastaje potreba za daljim razvojem i ulaganjem u infrastrukturne projekte, u čemu je Srbija postala lider u regionu.

Dok se u Srbiji realizuju, kao što rekoh, veliki infrastrukturni projekti, radi se kao nikada, nikada više gradilišta nismo imali u Srbiji, dotle se u gradu Šapcu ruši i rade nekakve nakaradne rekonstrukcije. Nebojša Zelenović, koji je izgleda prošao dobru obuku kod Đilasa, Obradovića, Jeremića, Bastaća i ostalih koji su ne tako davno demonstrirali rušilačku sklonost ispred zgrade predsedništava Narodne skupštine Republike Srbije, zgrade RTS-a, po beogradskim trgovima, dakle, tako priučeni Nebojša Zelenović počeo je da demonstrira neku sasvim novu politiku u Šapcu.

Uz već poznato ugnjetavanje radnika po javnim preduzećima i uništavanje istih, počeo je da demolira Šabac sa svojim rekonstrukcijama trgova, posebno poslednjeg kod čuvenog Zorkinog solitera, koga su Šapčani već prozvali, taj trg, „trg vešala“. Nije ni čudo u poslednjih godinu dana kroz Šabac su prošli Đilas, Obradović, Jeremić, Jovo Bakić i ostali otpad srpske politike i srpskog društva koji svuda zagovaraju progon političara, političkih protivnika, pa do toga da će sve one koji drugačije misle bacati u Savu i vešati.

Zelenović je veoma ozbiljno shvatio ovaj program svojih političkih učitelja, pa je jedan takav trg već urbanistički priveo nameni, koga su, kao što rekoh, Šapčani po tome kako izgleda prozvali „trg vešala“. Ali, to nije sve, pre neki dan Zelenović je krenuo bagerima na omladinu grada Šapca, u centru Šapca, u naselju Benska bara, gde je na brzinu, podmuklo, preko noći porušio dečiji teren i dečije igralište, jedini takve vrste u ovom gusto naseljenom delu centra grada u Šapcu, na terenu gde su decenijama unazad deca igrala, bavila se sportom, a mnogi značajni sportisti sticali prva iskustva i osvajali kasnije mnoge medalje.

Narod je izašao da zaustavi pomahnitalog Zelenovića i njegove mašine. Tu su se našli i srednjoškolci i osnovci i studenti koji su tu odrasli. Zelenović im je svima poručio da ovde više neće biti teren i da nemaju više šta da traže, a koliko je stvar ozbiljna, potvrđuje i to da se pojavio lično šabački politički duh Dušan Petrović, koji je, kažu očevici, ušao u žučnu raspravu sa decom, a na kraju im i pretio.

Tako sa jedne strane imamo potpuni preporod Srbije, jednu uspešnu Srbiju i sa druge strane, neke opozicione lokalne lidere, koji su proglašeni krivim na sudu, a nisu osuđeni samo zato što im je slučaj zastareo, kao što je to slučaj sa Nebojšom Zelenovićem u Šapcu. Valjda mu je to rođendanski poklon od Dušana Petrovića, koji i dalje po čvrstim uzdama drži i kontroliše jedan deo srpskog pravosuđa koji je zadužio onom čuvenom reformom pravosuđa.

Srbija je danas uspešna država i zato ovi stručnjaci ne smeju da izađu na izbore, jer nemaju više šta da kažu građanima Srbije. Njihova dela, odnosno nedela dovoljno govore o njima. I ovaj jadni pokušaj ujedinjenih tajkuna Srbije, oličeni u Miškoviću, Šolaku, Đilasu, a govorim o filmu koji su finansirali o Aleksandru Vučiću, ne predstavlja ništa drugo do potpuna nemoć da pridobiju poverenje građana Srbije, ali bih rekao i veliki strah o Zakonu o poreklu imovine, koji će se uskoro naći pred građanima Srbije i u Skupštini Srbije. Zahvaljujem.

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2019.

Zahvaljujem.

Napadi dela opozicije iz nemoći da bilo šta suprotstave ovoj Vladi, nekakav program ili već šta bilo, sveli su se u stvari na kukanje nad izbornim uslovima. Iako su izbori organizovani po zakonima koje su oni donosili, suština je da deo opozicije stvarno ne sme da izađe na izbore, jer nemaju nikakav plan, nemaju nikakav program, izgubili su poverenje građana kada su pljačkali i uništavali Srbiju, i to građani Srbije veoma dobro pamte.

Kukaju najviše oni koji su zloupotrebljavali i ugrožavali izborni proces. Pre svega, tu mislim na Nebojšu Zelenovića, čiji su aktivisti na izborima kupovali glasove, što je dokazano na sudu u Šapcu, gde je njihov aktivista priznao na sudu da je kupovao glasove za Nebojšu Zelenovića i njegovu stranku. Napominjem da se taj poštenjačina i sada nalazi pred sudom u Šapcu za zloupotrebe budžeta za 2015. godinu.

Iz ovoga se jasno vidi da je Nebojša Zelenović nenamenski trošio budžet, ali se namenski pripremao za kupovinu glasova i kasnije i odbornika 2016. godine. A, onda se taj prepošteni gospodin otisnuo u neke druge vode, i to one vode bez povratka, a to je blaćenje i omalovažavanje svoje države, i to pre svega, sećamo se, u Strazburu, zatim, u Peći, kada je sedeo pod zastavom samoproklamovane i nepriznate države Kosovo, pa onda po ambasadama i juče u Briselu, gde ga je kao pre neki dan u prostorije DS na povocu odveo Dragan Đilas. I, takođe, o načinu dolaska na vlast ovog balavca, kako kažu, Nebojše Zelenovića, kažu da ga je podučio jedan čika sa bradom, koji ga je stavio u krila i objasnio mu da se na vlast ne dolazi izborima, nego ulicom. Nadam se da ne mislite da je u pitanju Deda Mraz. U pitanju je Dušan Petrović.

Otuda i ovo divljanje Nebojše Zelenovića i njegove ekipe ispred Predsedništva Narodne skupštine Republike Srbije po ulicama Beograda i RTS-u. Naravno, ekipa sa Đilasom, Jeremićem, Obradovićem i Bastaćem, pre svega sa Đilasom, koji se druži i pozira u društvu narko dilera Boška Obradovića, koji kao Đilas napada pripadnike MUP-a, jer mu hapse kuma, ili šta god, koji je takođe narko diler, Bastaća, koji svom kumu, gledajte vezu, stavlja kesu na glavu i uništava imovinu Beograđana i Vuka Jeremića, takođe koji za Aljbina Kurtija kaže da je intelektualac, patriota i stabilan čovek, i na kraju, Nebojša Zelenović, koji iz budžeta grada Šapca, od novca građana Šapca, finansira NIN i „Danas“, koji su na svojim naslovnim stranama uperili dugu cev u Aleksandra Vučića, crtajući metu na njegovim grudima.

Dakle, njima je otprilike sve dopušteno. Za njih izborni uslovi ne postoje, ali za njih postoji nepremostiva prepreka, a to je Aleksandar Vučić, koji je preporodio Srbiju, koji je vratio čast, ugled i dostojanstvo u svetu i za koga možemo da kažemo da je pravi stožer i nosilac i da je dokazao svima da je Srbija samostalna i suverena zemlja. Zahvaljujem.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Zahvaljujem.

Samo kratko, kolegi Periću.

Pre svega auto-put Ruma - Šabac, most preko Save, zatim brza saobraćajnica Šabac - Loznica, ali predsednik Aleksandar Vučić je danas rekao, pa poslušajte malo da tu neće stati, da će put krenuti ka Ljuboviji, ka Bajnoj Bašti, tako da budete upoznati, pogledajte izjavu predsednika Aleksandra Vučića, tako da, doći će i do Ljubovije, ne brinite ništa.

Imovinska karta

(Šabac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -