BLAŽA KNEŽEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1968. u Šapcu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista. Bio je odbornik SNS je u Skupštini opštine Šabac, a zatim i šef same odborničke grupe.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 12:54

Osnovne informacije

Statistika

  • 86
  • 0
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 9 dana i 12 sata

Poštovani gospodine Kneževiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju kor...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 5 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 1 mesec i 12 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Zahvaljujem.

Samo kratko, kolegi Periću.

Pre svega auto-put Ruma - Šabac, most preko Save, zatim brza saobraćajnica Šabac - Loznica, ali predsednik Aleksandar Vučić je danas rekao, pa poslušajte malo da tu neće stati, da će put krenuti ka Ljuboviji, ka Bajnoj Bašti, tako da budete upoznati, pogledajte izjavu predsednika Aleksandra Vučića, tako da, doći će i do Ljubovije, ne brinite ništa.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.12.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, pred nama se nalazi set zakona kojima se definišu pitanja finansija i naravno da su usko vezani sa budžetom koji smo usvojili pre neki dan i koji predstavlja temelj i osnovnu platformu za dalje donošenje zakona iz oblasti finansija.

Moram ponovo da istaknem da smo početkom oktobra usvojili prvi put u istoriji pozitivan rebalans budžeta, gde smo povećali plate, povećali smo penzije i povećali smo iznos novca za kapitalne investicije. Nakon toga usvojili smo budžet Republike Srbije prvi put u novembru mesecu koji je razvojni i koji je u interesu građana Srbije. Ovakvom politikom Aleksandra Vučića postali smo ekonomski, politički i vojni lider u regionu, a Aleksandar Vučić jedan od najuspešnijih i najpoštovanijih lidera u Evropi. Upravo ovakav napredak i uspesi Srbije na svim poljima počeli su da smetaju mnogima, onima koji ne žele dobro Srbiji.

Ovo o čemu govorim posebno je eskaliralo poslednjih dana i to na naslovnim stranicama nedeljnika „NIN“ i lista „Danas“ gde imamo javno i otvoreno uperen snajper u Aleksandra Vučića što predstavlja pokušaj destabilizacije zemlje, poziv na javni linč i istovremeno poziv na ubistvo Aleksandra Vučića. Uz to imamo konstantne napade na njegovu porodicu, na ćerku, setite se da su je pratili stalni pokušaj kriminalizacije sina, brata i to sve preko medija koje kontrolišu ovi iz Saveza za Srbiju.

Zato su skandalozne i veoma opasne izjave koje poslednjih dana daje Nebojša Zelenović i citiraću: „Aleksandar Vučić je dao nalog plaćenim novinarima da krenu u lov na veštice“ i sad posebno pazite ovaj detalj „da crta mete na čelima nepodobnih, da će se verbalno nasilje pretvoriti u fizički teror i da će da eskalira kriza koja neće moći da se kontroliše“.

Ovde je stvarno dosta, tražim od Nebojše Zelenovića da objasni, pošto se kune u demokratiju i poštenje, kako to da grad Šabac, odnosno da Nebojša Zelenović iz budžeta finansira baš „NIN“ i „Danas“ i to samo u 2019. godini, za „NIN“ blizu milion dinara, a za „Danas“ blizu dva miliona dinara. To je ono što smo uspeli da saznamo. Pošto su „NIN“ i „Danas“ inače toliko tiražne i čitane novine, puca od tiraža, postoji osnov sumnje da Nebojša Zelenović sa ovim sredstvima koje izdvaja finansira gotovo najveći deo godišnjeg tiraža „NIN“ i „Danas“, pa samim tim postoji osnov sumnje da učestvuje i u uređivačkoj politici „NIN“ i „Danas“ i nadalje postoji osnov sumnje, pa mu postavljam pitanja – da li je učestvovao u kreiranju naslovnih strana novina „NIN“ i „Danas“ na kojima se nalazi Aleksandar Vučić?

Isto tako, iz gradske uprave grada Šapca se uveliko hvale da takođe kontrolišu, a pretpostavljate i na koji način Tatjanu Vojtehovsku, za koju kažu da je čest gost u šabačkim kafanama i zajedno sa gradskom vlašću kuje planove kako dalje da napadaju Aleksandra Vučića. A na pitanje ko kontroliše Nebojšu Zelenovića najbolje smo videli pre neko veče iz gradskog odbora DS, prvo je ušao Dragan Đilas, a onda na povocu za njim i Nebojša Zelenović. Zahvaljujem.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 29.11.2019.

Zahvaljujem.

Poštovani ministre sa saradnicima, danas govorimo o setu predloga zakona koji u potpunosti prate Zakon o budžetu za 2020. godinu.

Predlozi zakona koji su danas na dnevnom redu treba da doprinesu da dobro stanje u državnoj kasi i sve ono što je dobro planirano i izbalansirano sprovedemo, kako bi Srbija nastavila da korača putem ubrzanog razvoja.

Kroz ovaj set zakona govorimo o poreskim olakšicama, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i administraciji, gde se dalje pojednostavljuje poreski postupak i poboljšava elektronska komunikacija između nadležnih poreskih organa i poreskih obveznika. Prestanak važenja Zakona o privremenom uređivanju osnovice za obračuni i isplatu plata, zarada i drugih stalnih primanja, smanjenje fiskalnog opterećenja po osnovu rada, kao i za novonastale obveznike, predviđeno je veće ostvarivanje prava socijalnih osiguranika itd.

Odgovornim vođenjem fiskalne politike u prethodnom periodu omogućilo je da otpočne proces napuštanja kriznih mera fiskalne konsolidacije. Samim tim, stvorili su se uslovi za donošenje novih zakona koji će olakšati funkcionisanje privrede, pre svega kroz poresku politiku.

Ovo ne treba da čudi, kada smo, pre svega, početkom oktobra po prvi put usvojili pozitivan rebalans budžeta, kojim smo povećali plate i penzije, kao i sredstva opredeljena za kapitalne investicije. Sam budžet za 2020. godinu je razvojni i izvršena je ravnomerna raspodela sredstava usmerena na povećanje životnog standarda građana.

Ovakvom odgovornom politikom završili smo sa procesom konsolidacije javnih finansija i ozvaničili početak Nacionalnog investicionog plana.

Sam budžet je stabilan i održiv i ne čudi što zahvaljujući odgovornoj fiskalnoj politici donosi ovakav set zakona koji će doprineti daljem razvoju Republike Srbije i obezbediti sigurniju budućnost za našu decu.

Želja nam je da građani Srbije u što kraćem vremenskom roku osete da žive bolje, a to je cilj koji se ostvaruje kroz razvoj privrede, dovođenje investicija, otvaranje novih radnih mesta, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Upravo juče smo čuli od predsednika Aleksandra Vučića da je po prvi put u istoriji Srbije nezaposlenost pala ispod dvocifrenog broja i ona sada iznosi 9,5%. Naravno, doći do ovakvih rezultata nije bilo lako i zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, postali smo ekonomski i politički lider u regionu, faktor mira i stabilnosti, država koja uživa ugled u svetu.

Baš sada kada državu Srbiju vodimo krupnim koracima napred, kad smo je ekonomski, politički i vojno ojačali, kada smo napravili Nacionalni investicioni plan, beležimo ogromnu nervozu i šizofreniju kod dela opozicije, političkih idiota i političkih prostitutki Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Vuka Jeremića, Marinike Tepić i Nebojše Zelenovića, koji su spremni zarad ličnih interesa da unište i rasprodaju Srbiju, pokušavajući da dođu na vlast tako što žele da isprovociraju nasilje i nerede u Srbiji.

Svakako im to nije strano. I 2000. godine su divljali i palili po Beogradu, pljačkajući sve što im je došlo pod ruku i tako ulicom došli na vlast. Godine 2001. pustili su na slobodu preko 2.000 šiptarskih terorista i kriminalaca koji su se nakon toga najstrašnije obračunali sa Srbima na Kosovu i Metohiju.

Sproveli su pljačkaške privatizacije. Za vreme njihove vlasti izgubili smo određene teritorije, pre svega Crnu Goru, a onda i tzv. Kosovo, koje je proglasilo nezavisnost. Uveli su granicu na Jarinju i Brnjaku, granicu između Srba i Srba. Uništili su srpsko selo, srpsko pravosuđe. Godine 2012. doveli su Srbiju do bankrota, a sve vreme su besomučno pljačkali zemlju, tako da je 2012. godine u kasi ostalo novca za jednu platu i otprilike pola penzije. I nisu nikada imali hrabrosti, a ni mozga, da rešavaju probleme u državi. Pljačkali su je maksimalno, a najbolji primer za to je Dragan Đilas sa njegovih 619 miliona evra.

Srpska napredna stranka tako ne radi. Mi rešavamo sve probleme građana, korak po kora. Gradimo uspešnu i modernu Srbiju, Srbiju u kojoj će naša deca da žive i da sve svoje želje i snove ostvare upravo u njoj, u svojoj Srbiji. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Šabac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -