BLAŽA KNEŽEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1968. u Šapcu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista. Bio je odbornik SNS je u Skupštini opštine Šabac, a zatim i šef same odborničke grupe.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 12:54

Osnovne informacije

Statistika

  • 87
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 1 mesec i 27 dana i 22 sata

Poštovani gospodine Kneževiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju kor...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 22 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 3 meseca i 5 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2019.

Zahvaljujem.

Napadi dela opozicije iz nemoći da bilo šta suprotstave ovoj Vladi, nekakav program ili već šta bilo, sveli su se u stvari na kukanje nad izbornim uslovima. Iako su izbori organizovani po zakonima koje su oni donosili, suština je da deo opozicije stvarno ne sme da izađe na izbore, jer nemaju nikakav plan, nemaju nikakav program, izgubili su poverenje građana kada su pljačkali i uništavali Srbiju, i to građani Srbije veoma dobro pamte.

Kukaju najviše oni koji su zloupotrebljavali i ugrožavali izborni proces. Pre svega, tu mislim na Nebojšu Zelenovića, čiji su aktivisti na izborima kupovali glasove, što je dokazano na sudu u Šapcu, gde je njihov aktivista priznao na sudu da je kupovao glasove za Nebojšu Zelenovića i njegovu stranku. Napominjem da se taj poštenjačina i sada nalazi pred sudom u Šapcu za zloupotrebe budžeta za 2015. godinu.

Iz ovoga se jasno vidi da je Nebojša Zelenović nenamenski trošio budžet, ali se namenski pripremao za kupovinu glasova i kasnije i odbornika 2016. godine. A, onda se taj prepošteni gospodin otisnuo u neke druge vode, i to one vode bez povratka, a to je blaćenje i omalovažavanje svoje države, i to pre svega, sećamo se, u Strazburu, zatim, u Peći, kada je sedeo pod zastavom samoproklamovane i nepriznate države Kosovo, pa onda po ambasadama i juče u Briselu, gde ga je kao pre neki dan u prostorije DS na povocu odveo Dragan Đilas. I, takođe, o načinu dolaska na vlast ovog balavca, kako kažu, Nebojše Zelenovića, kažu da ga je podučio jedan čika sa bradom, koji ga je stavio u krila i objasnio mu da se na vlast ne dolazi izborima, nego ulicom. Nadam se da ne mislite da je u pitanju Deda Mraz. U pitanju je Dušan Petrović.

Otuda i ovo divljanje Nebojše Zelenovića i njegove ekipe ispred Predsedništva Narodne skupštine Republike Srbije po ulicama Beograda i RTS-u. Naravno, ekipa sa Đilasom, Jeremićem, Obradovićem i Bastaćem, pre svega sa Đilasom, koji se druži i pozira u društvu narko dilera Boška Obradovića, koji kao Đilas napada pripadnike MUP-a, jer mu hapse kuma, ili šta god, koji je takođe narko diler, Bastaća, koji svom kumu, gledajte vezu, stavlja kesu na glavu i uništava imovinu Beograđana i Vuka Jeremića, takođe koji za Aljbina Kurtija kaže da je intelektualac, patriota i stabilan čovek, i na kraju, Nebojša Zelenović, koji iz budžeta grada Šapca, od novca građana Šapca, finansira NIN i „Danas“, koji su na svojim naslovnim stranama uperili dugu cev u Aleksandra Vučića, crtajući metu na njegovim grudima.

Dakle, njima je otprilike sve dopušteno. Za njih izborni uslovi ne postoje, ali za njih postoji nepremostiva prepreka, a to je Aleksandar Vučić, koji je preporodio Srbiju, koji je vratio čast, ugled i dostojanstvo u svetu i za koga možemo da kažemo da je pravi stožer i nosilac i da je dokazao svima da je Srbija samostalna i suverena zemlja. Zahvaljujem.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Zahvaljujem.

Samo kratko, kolegi Periću.

Pre svega auto-put Ruma - Šabac, most preko Save, zatim brza saobraćajnica Šabac - Loznica, ali predsednik Aleksandar Vučić je danas rekao, pa poslušajte malo da tu neće stati, da će put krenuti ka Ljuboviji, ka Bajnoj Bašti, tako da budete upoznati, pogledajte izjavu predsednika Aleksandra Vučića, tako da, doći će i do Ljubovije, ne brinite ništa.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.12.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, pred nama se nalazi set zakona kojima se definišu pitanja finansija i naravno da su usko vezani sa budžetom koji smo usvojili pre neki dan i koji predstavlja temelj i osnovnu platformu za dalje donošenje zakona iz oblasti finansija.

Moram ponovo da istaknem da smo početkom oktobra usvojili prvi put u istoriji pozitivan rebalans budžeta, gde smo povećali plate, povećali smo penzije i povećali smo iznos novca za kapitalne investicije. Nakon toga usvojili smo budžet Republike Srbije prvi put u novembru mesecu koji je razvojni i koji je u interesu građana Srbije. Ovakvom politikom Aleksandra Vučića postali smo ekonomski, politički i vojni lider u regionu, a Aleksandar Vučić jedan od najuspešnijih i najpoštovanijih lidera u Evropi. Upravo ovakav napredak i uspesi Srbije na svim poljima počeli su da smetaju mnogima, onima koji ne žele dobro Srbiji.

Ovo o čemu govorim posebno je eskaliralo poslednjih dana i to na naslovnim stranicama nedeljnika „NIN“ i lista „Danas“ gde imamo javno i otvoreno uperen snajper u Aleksandra Vučića što predstavlja pokušaj destabilizacije zemlje, poziv na javni linč i istovremeno poziv na ubistvo Aleksandra Vučića. Uz to imamo konstantne napade na njegovu porodicu, na ćerku, setite se da su je pratili stalni pokušaj kriminalizacije sina, brata i to sve preko medija koje kontrolišu ovi iz Saveza za Srbiju.

Zato su skandalozne i veoma opasne izjave koje poslednjih dana daje Nebojša Zelenović i citiraću: „Aleksandar Vučić je dao nalog plaćenim novinarima da krenu u lov na veštice“ i sad posebno pazite ovaj detalj „da crta mete na čelima nepodobnih, da će se verbalno nasilje pretvoriti u fizički teror i da će da eskalira kriza koja neće moći da se kontroliše“.

Ovde je stvarno dosta, tražim od Nebojše Zelenovića da objasni, pošto se kune u demokratiju i poštenje, kako to da grad Šabac, odnosno da Nebojša Zelenović iz budžeta finansira baš „NIN“ i „Danas“ i to samo u 2019. godini, za „NIN“ blizu milion dinara, a za „Danas“ blizu dva miliona dinara. To je ono što smo uspeli da saznamo. Pošto su „NIN“ i „Danas“ inače toliko tiražne i čitane novine, puca od tiraža, postoji osnov sumnje da Nebojša Zelenović sa ovim sredstvima koje izdvaja finansira gotovo najveći deo godišnjeg tiraža „NIN“ i „Danas“, pa samim tim postoji osnov sumnje da učestvuje i u uređivačkoj politici „NIN“ i „Danas“ i nadalje postoji osnov sumnje, pa mu postavljam pitanja – da li je učestvovao u kreiranju naslovnih strana novina „NIN“ i „Danas“ na kojima se nalazi Aleksandar Vučić?

Isto tako, iz gradske uprave grada Šapca se uveliko hvale da takođe kontrolišu, a pretpostavljate i na koji način Tatjanu Vojtehovsku, za koju kažu da je čest gost u šabačkim kafanama i zajedno sa gradskom vlašću kuje planove kako dalje da napadaju Aleksandra Vučića. A na pitanje ko kontroliše Nebojšu Zelenovića najbolje smo videli pre neko veče iz gradskog odbora DS, prvo je ušao Dragan Đilas, a onda na povocu za njim i Nebojša Zelenović. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Šabac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -