TOMISLAV LJUBENOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 2. maja 1951. godine u Leskovcu.

Po profesiji je inženjer metalurgije. Tomislav je izabran za člana Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke i za funkciju predsednika Jablaničkog okružnog odbora.

Bio je poslanik u skupštinskim sazivima 2007-2008. i 2008-2012.godine.

Na izborima održanim 24. aprila 2016. godine ponovo postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 78
  • 1
  • 186
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 21 dan i 1 sat

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 9 meseci i 7 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Hvala, predsedavajući.

Predstavnici vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srbije uporno ignorišu predloge SRS, ali mi ćemo biti uporni i nećemo odustati od predloga zakona koji mogu da utiču na poboljšanje pojedinih oblasti u životu, u ovom slučaju u oblasti dečije zaštite, tačnije finansijske podrške porodici sa decom.

Ovaj naš predlog za izmenu i dopunu je sveobuhvatan i precizan u delu kojim se regulišu dečiji i roditeljski dodaci. Prihvatanjem ovih izmena koje predlaže SRS bile bi stavljene van snage diskriminatorske odredbe važećeg zakona, kojim je definisano da se pravo na dečiji i roditeljski dodatak ostvaruje samo za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

Svako dete, bez obzira na red rođenja, mora biti ravnopravno tretirano svim pravnim propisima Republike Srbije. Predstavnici vlasti Republike Srbije bi trebalo da dobro razmisle kako će ubuduće trošiti novac iz budžeta Republike Srbije, da li će nastaviti po starom ili će napraviti trajnu preraspodelu sredstava, i to tako što će se konačno prestati sa finansiranjem raznih nevladinih organizacija i taj novac opredeliti za isplatu dečijeg i roditeljskog dodatka.

Na način kako SRS predlaže ovim izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, usvajanjem ovih izmena i dopuna ostvarila bi se osnova za podsticaj rađanja više dece i za finansijsko osnaživanje porodica sa decom, koje bi motivisalo roditelje da ostanu u Srbiji, da se zaustavi trend masovnog odlaska iz Srbije.

Svedoci smo svakodnevnog odlaska čitavih porodica sa juga Srbije, iz Leskovca i drugih opština Jablaničkog okruga, iz Pčinjskog okruga. Odlaze mladi ljudi, mladi bračni parovi sa malom decom. Oni koji odu, sigurno se više neće vratiti, ali treba uložiti sve napore da oni koji su tu i ostanu.

Demografski problemi su veliki, a jedan od najvećih je nedovoljan broj novorođene dece. Broj novorođenih je mnogo niži od broja preminulih, što je dovelo do negativnog prirodnog priraštaja. Kada tome dodamo i masovan odlazak mladih i sredovečnih ljudi, jasno je da bi vlast morala hitno da reaguje ukoliko želi da se situacija malo popravi. Ukoliko nastavi da se oglušuje o ovakve naše predloge, znači da vlasti nije bitno kakva će biti budućnost Srbije. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Hvala predsedavajući.

Smatramo da je potrebno da se prilikom usvajanja predloga zakona o sprečavanju korupcije neke odredbe jasno definišu, pa smo u ime SRS podneli ovaj amandman na član 41.

Član 41. odnosi se na definisanje pojma sukoba i interesa, inače, korupcija je bolest koja razara društvo, a konkretno u Srbiji je u mnogo višem nivou što ne bi smelo da bude kada je u pitanju vlast koja za sebe želi da kaže da je odgovorna, morala bi mnogo više pažnje da posveti istinskoj borbi protiv korupcije.

Pred nama se sada nalazi zakon, čijim usvajanjem će biti zamenjen Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije, međutim, suštinsko poboljšanje se ne vidi u tekstu ovog zakona, i ovde je najviše pažnje posvećeno o osnivanju nove agencije, koja će se za sada zvati Agencija za sprečavanje korupcije.

U obrazloženju za donošenje ovog zakona je navedeno da je za sprovođenje ovog zakona potrebno obezbediti sredstva u iznosu od milion dinara samo za objavljivanje oglasa o javnom konkursu za izbor organa agencije. Navedeno je još i to da će biti i zaposleno 17 novih državnih službenika i da je potrebno za njihove plate u 2020. godini obezbediti 25,6 miliona dinara, za izgradnju aplikativnog softvera potrebno je 3,1 milion dinara i još 240.000 za njegovo godišnje održavanje. Za sredstva za rad novozaposlenih planirano je 3,3 miliona dinara i još skoro milion za sprovođenje obuku, za buduće lobiste.

Još jednom se navodi da je potrebno izdvojiti sredstva za objavljivanje oglasa o javnom konkursu za izbor organa agencije u 2020. godini, ali se ovog puta radi o iznosu od 200.000 dinara.

Navedeni su i iznosi potrebni u 2021. godini, ulaganje novca iz budžeta Republike Srbije u borbu protiv korupcije u sprečavanje korupcije ne bi treba žaliti kada bi bili rezultati. Situacija je koju sada imamo nije dobra, pa samo možemo da iznesemo činjenice da je ovo jedna u nizu agencija koja skoro, pa apsolutno ničemu ne služe. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 17.05.2019.

Hvala predsedavajući.

Ovim amandmanom kojim je poslanička grupa SRS podnela na Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakona, predložena je izmena člana 16. Članom 16. predlagača želi da izmeni član 114. osnovnog zakona a SRS ovim amandmanom predlaže da se posle tačke 11) doda tačka 12) koja glasi – svako ko javno tvrdi da se u Srberenici desio genocid. Kako bi građanima Srbije bilo jasnije zbog čega predlažemo ovaj amandman podsetiću da je predsednik SRS dr Vojislav Šešelj više puta objasnio da jeste došlo do pogibije muslimanskih zarobljenika ali da genocida nije bilo.

Priča o genocidu je smišljeno plasirana kako bi se srpski narodu nanela nemerljiva šteta. Stav da u Srebrenici nije bilo genocida mora da se brani na svakom mestu jer je više razloga zašto se genocid nije mogao desiti. Prvi razlog je što su tamo streljani isključivo ratni zarobljenici, nije bilo dece niti žena. To je nešto što ne treba odobravati ali se nikako ne može nazvati genocidom. Pojedinac ne može da bude izvršilac genocida, to može da bude samo država ili paradržava. Pokušaje da se u javnom mnjenju stvori utisak o genocidu je pokušaj da se optuži srpska država i srpski narod zajedno sa Republikom Srpskom.

Ono što je važno istaći jeste ko je taj ko pokušava da stvori takav utisak za novac stranih obaveštajnih službi, nevladinih organizacija u Srbiji postoje neki koji prenose glasine da je u Srberenici bilo genocida. To rade neke novine, neke elektronski mediji i pojedinci potpuno nesmetano. Zato SRS svojim amandmanom želi da doprinese tome da takvi dođu pod udar zakona i to pod najtežu krivičnu sankciju i predstavnici vlasti bi morali još jednom dobro da razmisle i prihvate ove naše amandmane. Hvala vam.

Imovinska karta

(Leskovac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republika Mesečno 40960.00 RSD 14.05.2013 -
- Skupština grada Leskovca (Odbornik) Grad Naknada za dnevnicu 1845.00 RSD 06.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:17