ALEKSANDRA BELAČIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođena 1986. godine. Živi na Novom Beogradu.

Po zanimanju je apsolvent ekonomije. Bila je scenarista-saradnik na meksičkoj seriji “Slomljena srca”. Takođe je i sama autorka četiri telenovele.

Zamenik generalnog sekretara Srpske radikalne stranke.

Na izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 35
  • 0
  • 61
  • 1
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 6 meseci i 1 dan i 7 sati

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 21 dan i 4 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Neposredno pred dolazak na vlast 2012. godine, SNS najavila je konačni obračun sa kriminalom i korupcijom i tim povodom je u Ministarstvu unutrašnjih poslova formirana radna grupa koja bi se bavila ovim pitanjem.

Nažalost, nije dovoljno urađeno na ovom polju, nisu ispitane 24 privatizacije koje su označene kao sporne, a svi mi ovde prisutni znamo da je bilo mnogo više od 24 sporne privatizacije.

U slučaju pomenutih 24 privatizacije, pokrenuto je samo 11 krivičnih postupaka za zloupotrebu službenog položaja, a samo je biznismen Dragan Đurić osuđen i to na godinu dana kućnog zatvora.

Stiče se utisak da je borba protiv korupcije u Srbiji danas nažalost selektivna i da odgovaraju samo oni koji su izgubili vezu sa vladajućim režimom, a da su pošteđeni svi oni političari koji su bili na vlasti u vreme sprovođenja pljačkaške privatizacije i koji danas nesmetano uživaju u bogatstvu koje su stekli na taj načni.

Izostale su krivične prijave, izostala su suđenja i optužbe protiv Mlađana Dinkića, Božidara Đelića, Janjuševića, Kolesara, koji danas uživaju enormno bogatstvo što se takođe može reći i za porodicu pokojnog premijera Zorana Đinđića. Sa jedne strane mediji imaju prilično nekorektan odnos o ovoj temi, pa kada im ponestane materijala oni izveštavaju o narodnim poslanicima kao subjektima korupcije iako svi znamo da su naše plate ovde ograničene fiksnim iznosom, iako svi znamo da neko ko vrši samo funkciju narodnog poslanika ne može ni na koji način biti korumpiran.

Sa druge strane, tajkuni i kriminalci iz prethodnog režima još uvek nisu odgovarali za ogromnu štetu koju su naneli Srbiji i mi se nadamo da će ova vlast nešto promeniti po tom pitanju. Hvala vam.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Istina je da vrlo često u medijima možemo pročitati da su predsednici opština iz redova vladajućih stranaka uhapšeni i procesuirani zbog kriminalnih radnji. Sa jedne strane to je dobro, što nema nedodirljivih i što vi hapsite i iz svojih redova, a sa druge strane to je donekle i zabrinjavajuće, jer ste te ljude vi kadrirali, vi postavljali na funkcije i ako se tako često dešava da u vašim redovima ima korumpiranih, postavlja se pitanje na koji način vršite selekciju kadrova.

Ali, bez obzira na sve to, zaista verujem da nijedan predsednik opštine u Srbiji ne može biti u toj meri korumpiran koliko su to predstavnici prethodnog režima. Kada sam govorila o tome da je odgovornost izostala, mislila sam pre svega na odgovornost ministara i predstavnika vlada pre svega Zorana Đinđića, a potom i Vojislava Koštunice. Stiče se utisak da neki od tih ljudi, bliski prethodnom režimu, sada uživaju zaštitu. Ja ne znam zbog čega je to tako.

Vidim da ste vi otvorili svoja vrata i primili mnoge otpadnike iz Demokratske stranke, neke druge niste, ali oni žive prilično mirnim životom, trošeći milione koje su stekli na račun građana Srbije, a nažalost niko ih ne procesuira za to. Postavlja se pitanje zbog čega je to tako i da li će ovaj režim nešto promeniti ili vi na te ljude računate kao na buduće finansijere ili koalicione partnere, pre svega mislim i na političare iz drugih stranaka, konkretno imali smo slučaj u kampanji da Vuk Jeremić finansira svoju kampanju enormnim novčanim sredstvima, a čije poreklo ne može da opravda. Papiri o svemu tome su izašli u javnost, ali mi još uvek nismo videli da je protiv njega pokrenut krivični postupak. Hvala vam.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Gospođo Gojković, prekršen je član 108. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine.

Mi smo malopre imali priliku da čujemo od određenih poslanika vladajuće većine kako to treba voditi sednicu i kako oni zamišljaju da se treba voditi sednica, ali isti ti nisu videli da se pored njih nalazi kartica ubačena u sistem narodnog poslanika koji trenutno nije prisutan. Takođe, ovde imate još šest kartica u sistemu odsutnih poslanika i gore još nekoliko, pa bismo mi samo da zamolimo ako može da dođe neko iz službe i pokupi te kartice pre nego što nastavimo. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 07.03.2017, 14:05