DRAGAN MARKOVIĆ

Jedinstvena Srbija

Rođen je 1960. godine u Končarevu. Živi u Jagodini.

Privatni preduzetnik i vlasnik kompanije koja zapošljava preko 100 radnika i u čijem sastavu, osim televizije “Palma plus” ( pokriva 2/3 prostora Srbije) posluje i preduzeće za transport i trgovinu. 1995. godine je proglašen za najboljeg menadžera i preduzetnika Srbije.

U politički život uključuje se 1993. godine, a 2004. godine osniva stranku „Jedinstvena Srbija“, koja na lokalnim izborima septembra 2004. godine osvaja najviše glasova u Jagodini i Pomoravlju. Na parlamentarnim izborima 2007. godine ta stranka ulazi u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom i tako dobila dva poslanička mesta. Obavljao je dužnost predsednika opštine Jagodina od 2004. godine, a u svom drugom mandatu, pošto je Jagodina dobila status grada, odlukom Skupštine grada 28. maja 2008. godine izabran je za prvog gradonačelnika Jagodine. Od 2008. godine Jedinstvena Srbija je u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera.

U sazivu od 2012. godine bio je predsednik poslaničkog kluba Jedinstvene Srbije u Narodnoj skupštini.

Oženjen je i ima dva sina i dvoje unučadi.

Osnovne informacije

Statistika

  • 18
  • 0
  • 1
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 21 dan i 2 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 9 meseci i 8 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Petnaesta posebna sednica , 28.05.2018.

Dame i gospodo, poštovani Siniša, ja neću mnogo da vas hvalim ili da te hvalim. Pošto je parlament, hajde da vam persiram.

Ono što ste vi radili do sada kao gradonačelnik Beograda sa moje strane ocenjeno je sa veoma visokom ocenom, imajući u vidu da ja znam kako se grad vodi. Znam šta ste nasledili, a isto tako znam kako danas Beograd izgleda.

Ono što je najvažnije da na neki način neću reći da ste vi uzimali ono što ja radim, jer ja nisam patentirao, ali siguran sam da ste i sami dolazili do određenih ideja da međunarodna saradnja gradonačelnika Beograda iako u formalnom smislu ne traže, odnosno ne govori mi koji vodimo gradove pravimo međunarodnu saradnju… Međunarodna saradnja gradonačelnika je doprinela da veliki broj investitora dođe u Srbiju, da veliki broj turista dođe u Beograd. Kada turisti dođu u Beograd iz celoga sveta, oni obilaze i ostale turističke destinacije. Tako da zahvaljujući vama nije samo Beograd imao koristi dok ste vi vodili Beograd.

Da vam kažem vi ministri, lako je biti ministar kad imaš Zidana i Ronalda u liku Aleksandra Vučića i on sve obezbedi i stvori uslove, a ono što je najvažnije je međunarodna popularnost. Međunarodna popularnost je doprinela da veliki broj investitora dođe u Srbiju, na taj način puni se budžet Republike Srbije, budžet gradova u Srbiji od izvornih prihoda i od poreza na plate, koje je 70% i nešto u budžetima opština i gradova.

Samo ću da vam navedem jedan primer, a bio sam u Turskoj, to mi nisu ingerencije. U Turskoj me je primio predsednik skupštine Turske, zamenik predsednika Vlade Turske, i Erdoganov zamenik Ak partije i sa njima sa razgovarao i došao sam do zaključka da je Turska Srbiji postala veliki prijatelj, što nije bio slučaj ranijih godina da kada je Erdogan dolazio na KiM, kada je odlazio u Rašku oblast i neke druge gradove slao je militantne poruke. Danas Erdogan šalje prijateljske poruke. Danas najveći broj turista koji dolazi u Srbiju je upravo iz Turske. Danas postoji kontinuitet poslednje tri godine za dolazak turskih investitora.

Kada sam bio u Turskoj obišao sam nekoliko fabrika i obišao sam fabriku čarapa koja hoće da otvori fabriku u Srbiji, da zaposli dve hiljade radnika. Zašto baš u Srbiji? Zato što postoji ekonomska sigurnost, finansijska stabilnost.

Vi kao ministar finansija morate da se borite i dalje da kurs evra ostane isti, što je veoma važno, da kada neko uzme kredit u trenutku uzimanja kredita postoji kreditna sposobnost, ali da se ne desi kao pre pet, šest godina da prvo ide 30% plate za kredit, a samo godinu i po ili godinu dve dana 70% rata zaposlenom licu koji je uzeo kredit za stan.

Znači, veoma je važna stabilnost dinara jer na neki način nam to dovodi sigurne investitore. Dakle, 95% investitora koji su došli u Srbiju su investitori sa tržištem. Kada vam dođe investitor sa tržištem onda postoji sigurnost zaposlenih radnika u toj fabrici, u tom preduzeću. Sigurne su plate. Nema obavezu Vlada i država kao nekada da, ne znam, fabrike ne mogu da izmire svoje obaveze, da odlaze u stečaj itd. Ne znam koja je to fabrika koja je jaka, a došla iz evropskih zemalja, otišla u stečaj.

Vas očekuje veoma velika obaveza i nije lako obezbediti sredstva da se puni budžet, ali isto tako je važno da mi ne menjamo zakone, kao što je bilo ranijih godina, poreske zakone na svakih sedam, osam meseci i da neko ko želi da otvori neku fabriku, preduzeće ili radnju nije siguran da li će njegov proizvod ili artikal koji se proizvode u njegovoj fabrici moći da zaradi plate za radnike i ono što je obaveza u jednoj fabrici.

Ne mogu da shvatim kritike, u redu opozicija treba da kritikuje, ali kada se nešto pravi, nešto što je lepo na površini, na lokaciji gde su bile šupe, prelepi objekti i ne samo da će to biti prelepi objekti. Izgradnja tih zgrada i tog poslovnog centra zaposlila je sve proizvođače u Srbiji, one koji se bave proizvodnjom građevinskog materijala, stolarijom, kablom, da ne nabrajam sve artikle.

Šta je najvažnije? Najvažnije je da će tu raditi dve hiljade ljudi. To je najvažnije. Dve hiljade novih radnih mesta. Ja to pričam iz iskustva. U Jagodini na nekoliko lokacija gde su bile koprive, korov i trava, mi smo tu napravili turističku destinaciju. Imamo preko 33 zgrade u prečniku od 750 metara. Došli do para od placeva, došli do para od komunalija za izgrađeni poslovno-stambeni prostor i do novih radnih mesta.

Znate, to može da kritikuje samo onaj ko se ne nije bavio privredom, samo onaj ko ne zna kako se zarađuju pare. Mogu da vam kažem da ste vi jedan od retkih ministara gde kriterijum nije podobnost, ne mislim na ove ministre, današnje i na one ministre iz prethodne, ove poslednje Vlade, mislim na ministre pre 2008. godine, da nije kriterijum podobnost, nego kriterijum je sposobnost.

Šta su karakteristike vaše, zašto ste vi predloženi na tu funkciju i šta se očekuje od vas?

Moram da vam kažem, i da mi ne zamere ostali ministri, cenim sve ministre i poštujem, juče sam za „Novosti“ rekao, ali ja nemam prava možda to da kažem, i nisam rekao tu u ime Vlade, rekao sam ono što mislim, kada su me pitali, a nisam ja nametnuo to pitanje, pitali su me novinari, rekao sam da dva ministra možda ne rade…

(Vojislav Šešelj: E, to nam kaži.)

To ću vama da kažem 32. juna, u 15,00 časova popodne.

Znate, ne mogu svi isti da budu, i u fudbalskom klubu nekom, neću reći Zvezdi i Partizanu, postoji 18 igrača koji su uvek u protokolu, i uvek se šlepuju dva, tri, zato što su došli iz nekih klubova, ne znam, Zvezde, Partizana, ili nekog drugog kluba, Vojvodine, to su naši najtrofejniji klubovi u Jagodini.

Generalno Vlada dobro radi, ali rezultat koji postiže ova Vlada, i svako od vas koji govori, da ima rezultat, prva rečenica je zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Strašno mi smeta kada npr. neko pet puta kaže u 15 minuta, ja kao taj i taj funkcioner, ili ja kao ministar. Čiji si, bre, ti ministar? Ja kao član Vlade, koga je predložio Aleksandar Vučić, a ne zato što, ne znam, se trenutno nalazite na tim, ili na toj funkciji.

Ivica Dačić, dobro obavlja svoj posao kada je u pitanju međunarodna politika…

(Vojislav Šešelj: Što ga smenjujete?)

Molim? Ne smenjujem ja Ivicu Dačića. Ja ne smenjujem nijednog ministra, jer, vi znate da mi iz JS nismo glasali za Vladu, nemam ni pravo da smenjujem, poštujem Vladu. Hvalim Vladu gde god odem, da, znate. Znači, pričam da je to veoma dobra Vlada. Vlada je kolektivni organ i za mene Vlada su svi ministri u Vladi, ali uvek mi je ona prva rečenica, zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

Vidite, ja sam bio u petak kod Aleksandra Vučića, i on mi je pokazao kako je došao do povećanja penzija i ono što je njegov kriterijum. Ja koji se bavim privredom preko 37 godina i malo se razumem kako se zarađuju pare i imam viziju i osećanje nekada šta će biti narednih pet, šest godina itd, veoma sam prijatno iznenađen. Tako da i vi, Siniša Mali, kažete zahvaljujući Aleksandru Vučiću i Vladi, evo penzije će biti povećane, ne znam, benefiti ovi, oni itd.

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, veliki broj investitora je došao iz Nemačke. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, odnosi sa BiH su ovako pozitivni. Da je bilo ko bio umesto Aleksandra Vučića u Srebrenici i da je doživeo ono što je doživeo, siguran sam po povratku kada dođe u Srbiju, promenio bi retoriku ili poruke kada je u pitanju saradnja sa BiH, itd. Šta je uradio, pozvao je Izetbegovića, odveo ga u Knez Mihajlovu ulicu, igrao šah sa njim. Pa hajde i ti Bošnjaci i ti drugi narodi, kada neko ode iz Srbije u te bivše republike, da budu gostoprimljivi kao što smo mi Srbi gostoprimljivi.

Evo, Vojislav Šešelj je kupio kuću u Hrtkovcima i poslao mi poruku da mu pomognem za kuću. Ja kažem – Vojo, nemam pare, ali kada čovek ulazi u kuću, ja ću ti pokloniti usisivač, jedan frižider i televizor, jel tako Vojo.

(Vojislav Šešelj: A zamrzivač?)

Zamrzivač neću, jer ti nećeš da živiš u toj kući, nego ćeš povremeno da odlaziš i da vidiš ono što je tvoj plan i cilj.

Tako da, Siniša Mali ima rezultat i Siniša Mali je sa biografijom i SV Siniše Malog je možda na 50-ak A4 stranica, zato što je on učio finansijski posao i u Americi i u nekim drugim država, ali ne samo da je učio, nego je savladao.

Bilo je ministara od 2008. godine, kažu – mi ćemo da naučimo ovaj posao. Pa nije to radnički univerzitet, pa da učiš šta je suficit, šta je deficit, šta su izvorni prihodi. Ja vam garantujem, da mi ne zamere neke kolege, ali sada donesete nekoliko naloga za uplatu i da ih pitate šta je cesija, šta je nivelacija, šta je kalkulacija, šta je asignacija, Bog me ubio ako znaju.

Ali, ne moramo mi da znamo te termine, moramo da znamo da kada u nešto uložimo pare, da to nešto stvara prihod ovoj državi. I da to nešto se zove prihod, postoji kontinuitet tri godine, kao što su Zidan i Ronaldo što tri godine osvajaju i postaju prvaci Evrope u fudbalu.

Znate da nikom ne laskam, da ono što mislim to i kažem, zna to i Voja, evo dobacuje – znamo. Znači, kažem za ono što je loše, pohvalim ono što je dobro itd. tako i kada vidim predsednika Vučića, kažem mu šta mislim da je loše. Na moju sreću imam sve manje lošeg da mu kažem i spremam se za taj sastanak sa njim. Sve su pozitivne stvari.

Sada je tema Kosovo i vi ćete imati stalno, siguran sam, to opterećenje, ali kako je Vučić nasledio Kosovo i ova Vlada. To je bila jedna lepa bašta,ušli su zečevi, pojeli kupus i ostali samo kočanji. Sa kočanjima da prehrani Srbiju i da sačuva Kosovo i Metohiju. Kosovo i Metohija je srpska teritorija koja je oteta.

(Vojislav Šešelj: Kakvi su to bili zečevi?)

Bili su zečevi neki, ali sada znaju, kaže – kada se vrati zec na staro legalo, ubije ga lovac. Tako da ti zečevi sada više nisu na nekim pozicijama, što je dobro za Srbiju.

Kosovo i Metohija su veoma veliki problem. Nemojte sada unapred da pričamo da li ćemo da radimo ovo, ono ili ne znam šta. Još uvek zvaničan ultimatum i uslov ne postoji da bi mi ušli u EU da moramo da priznamo nezavisno Kosovo, ali dijalog da, kompromis da. Ako je Vučić dobio 55% glasova kao kandidat, a danas predsednik Srbije, on ima i veliku odgovornost i građani Srbije moraju da ga podrže. Mi iz JS ćemo podržati ono što je državotvorna politika i siguran sam da ta politika neće štetiti ni pojedincu, ni kolektivu, ni Srbiji.

Moram da kažem da u Beogradu danas svako dete koje se rodi, posle godinu dana ima mesto u vrtiću, što nije bio slučaj. Godine 2012. su se 32 porodice iz Beograda doselile u Jagodinu, zato što je Jagodina imala najbolje uslove i najbolji socijalni program i borbu protiv bele kuge. Napravili smo četiri vrtića i bilo je dovoljno mesta za svu decu iz drugih gradova koji su želeli da žive u Jagodini. Danas u Beogradu to nije slučaj. Znate, kada brinete o onima koji su budućnost ove države, onda sam siguran da budućnost ove države je veoma dobra i sigurna.

Šta je još važno? Koji je procenat nezaposlenosti danas u Beogradu? Jeste da je Beograd interesantan za sve građane iz unutrašnjosti i vi imate taj problem da mesečno možda statistički ne znate koliko je, ne znam ni ja, mesečno dolaze u Beograd da žive u Beogradu. Šta još? Naši studenti iz unutrašnjosti koji dođu u Beograd iz onih manjih gradova i opština 95% tih studenata se ne vraća u opštine i gradove odakle su.

Kada sam kod toga, moram da kažem da i o tome brine Vučić, pa otvara fabrike u Lebanku, Prokuplju i u neke druge manje opštine koje iz godine u godinu imaju sve manji broj stanovnika. Tako da, budući ministre, pošto sam siguran da ćete biti izabrani, čeka vas težak posao, ali kada vi znate taj posao i postoji motiv i volja da radite, a već ste imali priliku da se pokažete, Jedinstvena Srbija će vam dati podršku i glasati za vas i da se ponosite što ste jedini ministar iz Vlade za koga je glasala Jedinstvena Srbija. Želim vam puno sreće.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 26.04.2018.

Poštovani članovi Vlade, dame i gospodo narodni poslanici, nisam mislio da govorim o niškom aerodromu, ali želim da kažem da niški aerodrom nije interes Vlade Republike Srbije. Niški aerodrom je interes svih građana koji žive u Srbiji zato što je to najjeftinija destinacija kada su putanju putnici koji odlaze na niški aerodrom iz Novog Sada, iz Vojvodine, iz drugih gradova Srbije i ne razumem sada zašto gradonačelnik Niša ne preseče, ne održi sednicu i donese odluku, ono što je tražila Vlada od njega da aerodrom pripadne, da upravlja država sa aerodromom? Kako će Niš sam da rukovodi, upravlja sa aerodromom, kako će on da obezbeđuje putnike itd. i to nije običan skup građana, nego organizatori su političari.

Pitanje za ministra poljoprivrede – da li mogu da se informišu poljoprivredni proizvođači, znam da cena žita je na berzi, ali Ministarstvo poljoprivrede da ih informiše – ko su kupci u zemlji i inostranstvu i po kojim uslovima?

Pitanje za ministra zdravlja – da li može i postoji li mogućnost da se povećaju plate nemedicinskom osoblju, kuvarima i čistačima u bolnicima i u domovima zdravlja?

Pitanje za Aleksandra Antića, ministra energetike, rudarstva – da saopšti građanima Srbije da nije najskuplja cena naftnih derivata najveća u Srbiji, da je mnogo veća u nekim drugim državama i da ova država i ova Vlada ne puni budžet od akciza i poreza, nešto što nije u skladu sa prosečnom platom i sa platom koju primaju građani u Srbiji.

Isto tako želim, ali Dačić sada više nije tu, ne znam ko će da mi odgovori, tu je. Pitanje za ministra Dačića – da li mi možemo svakoga dana da šaljemo članicama NATO pakta i državama koga su oni bombardovali danas 1999. godine. Na današnji dan bombardovali su Žeželjev most u Novom Sadu. Ne, mislim da je Prokuplje, a da 30. maja na primer da pitamo državu čije bombe i avioni su bombardovali Varvarinski most – zašto su bombardovali i šta je bio njihov cilj. Da pitamo one koji su kasetnim bombama bombardovali veliki broj gradova u Srbiji, da danas svaka peta žena ne može da iznese trudnoću, a svaka šesta žena ne može da rađa decu.

To su pitanja i na takva pitanja ne može niko na nas da se ljuti. Da pitamo Francusku i Veliku Britaniju – dokle ćete vi više…

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 26.04.2018.

Nije mi odgovorio ministar Dačić i ministar Aleksandar. Želim da mi odgovore, pa da idem na dodatno pitanje.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 26.04.2018.

Poštovani članovi Vlade, dame i gospodo narodni poslanici, nisam mislio da govorim o niškom aerodromu, ali želim da kažem da niški aerodrom nije interes Vlade Republike Srbije. Niški aerodrom je interes svih građana koji žive u Srbiji zato što je to najjeftinija destinacija kada su putanju putnici koji odlaze na niški aerodrom iz Novog Sada, iz Vojvodine, iz drugih gradova Srbije i ne razumem sada zašto gradonačelnik Niša ne preseče, ne održi sednicu i donese odluku, ono što je tražila Vlada od njega da aerodrom pripadne, da upravlja država sa aerodromom? Kako će Niš sam da rukovodi, upravlja sa aerodromom, kako će on da obezbeđuje putnike itd. i to nije običan skup građana, nego organizatori su političari.

Pitanje za ministra poljoprivrede – da li mogu da se informišu poljoprivredni proizvođači, znam da cena žita je na berzi, ali Ministarstvo poljoprivrede da ih informiše – ko su kupci u zemlji i inostranstvu i po kojim uslovima?

Pitanje za ministra zdravlja – da li može i postoji li mogućnost da se povećaju plate nemedicinskom osoblju, kuvarima i čistačima u bolnicima i u domovima zdravlja?

Pitanje za Aleksandra Antića, ministra energetike, rudarstva – da saopšti građanima Srbije da nije najskuplja cena naftnih derivata najveća u Srbiji, da je mnogo veća u nekim drugim državama i da ova država i ova Vlada ne puni budžet od akciza i poreza, nešto što nije u skladu sa prosečnom platom i sa platom koju primaju građani u Srbiji.

Isto tako želim, ali Dačić sada više nije tu, ne znam ko će da mi odgovori, tu je. Pitanje za ministra Dačića – da li mi možemo svakoga dana da šaljemo članicama NATO pakta i državama koga su oni bombardovali danas 1999. godine. Na današnji dan bombardovali su Žeželjev most u Novom Sadu. Ne, mislim da je Prokuplje, a da 30. maja na primer da pitamo državu čije bombe i avioni su bombardovali Varvarinski most – zašto su bombardovali i šta je bio njihov cilj. Da pitamo one koji su kasetnim bombama bombardovali veliki broj gradova u Srbiji, da danas svaka peta žena ne može da iznese trudnoću, a svaka šesta žena ne može da rađa decu.

To su pitanja i na takva pitanja ne može niko na nas da se ljuti. Da pitamo Francusku i Veliku Britaniju – dokle ćete vi više…

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 26.04.2018.

Da vas ispravim gospodine Trivan, Grčka nije učestvovala u tim naletima i nije bacala kasetne bombe, čak je i osuđena od članica NATO pakta što nije učestvovala u bombardovanju tada, ali neme veze.

Vas nisam pitao iz razloga što sam protiv toga da se zabranjuje uvoz automobila, dizelaša koji koštaju tri, četiri hiljade evra i to kupuju obični ljudi i da sada mi zabranjujemo plastične kese u prodavnicama. Kada u Švajcarskoj odete u market isto imate plastičnu kesu, ali nema veze. Niste loši, ovo vam čisto kažem.

Želim da mi odgovori ministar policije, dokle ćemo mi čekati da u Nišu postoji problem oko aerodroma iz razloga što se šalje loša slika zainteresovanim investitorima u Evropi.

Niški aerodrom ne pripada ni Skupštini grada Niša, ni Nišu, niški aerodrom je vlasništvo države na korišćenju grada Niša. Da ponovim još jednom, iz cele Srbije, iz Evrope dolaze putnici na niški aerodrom zato što na primer, prevoz avionom od Niša do Slovačke košta, imate kartu i za 50 evra. Kome to smeta?

Možda ti neki koji to organizuju znaju da neće policija da reaguje, jer policija ne reaguje od 2008. godine, kada je bio ministar policije Ivica Dačić i kada ste vi ministar policije, policija ne tuče narod, ne dira narod, svako može svoje nezadovoljstvo da iskaže na ulici, ali šta će time da dobije država?

Molim vas u interesu države, jer mogu slobodno da kažem, jer sam doveo najveći broj investitora u Srbiju, na osnovu broja stanovnika koliko ima Jagodina i znam kako je teško dovesti nekog investitora. Svi pitaju koliko je udaljen aerodrom od vašeg grada, od nekog drugog grada itd. Što bih išao u Beograd, kada mi je bliži Niš, i ja i neko iz Leskovca, iz Vranja itd.

Molim vas da reagujete u formalnom smislu, da kažete gradonačelniku Nišu, ako nema većinu, neka podnese ostavku, idemo na nove izbore u Nišu. Na nove izbore kada izađemo u Nišu, siguran sam da će građani glasati za neki kontinuitet koji je bio do sada. Kažu ima dve,tri, četiri struje, videli ste onu poslanicu koja je došla iz Dveri u Jedinstvenu Srbiju. I ona sada, neko ko pripada opoziciji, došla u Jedinstvenu Srbiju i mislila da će to da prođe, ona je protiv. Ko si gospođo ti da si ti protiv, kada ni familija za tebe nije glasa? I da nam to bude primer i prepreka nečega što treba u interesu države da realizujemo.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.03.2018.

Zadovoljan sam odgovor imajući u vidu da država nikada nije dala subvenciju 50% za kupovinu novog traktora, ali moj predlog je upravo bio taj da imamo domaći traktor i da te pare 50% ide u domaću proizvodnju. Ta fabrika bi bila veoma rentabilna i konkurentna na evropskom tržištu, ne samo na srpskom.

Želim da pohvalim i da kažem, kada je u pitanju Ministarstvo zdravlja, da preventiva koja se vrši svake nedelje sa besplatnim pregledom građana je mnogo pomogla. Veliki broj građana je saznao da imaju šećer u krvi, pritisak, itd. nešto što ne boli, a od čega se umire. Samo bih predložio da se za one teške pacijente obezbedi besplatan pregled na skeneru i magnetnoj rezonanci i za mlađe osobe, jer roditelji nemaju para da plaćaju.

Želeo bih samo da zamolim ministra Trivana da objasni, pošto su mediji preneli kako je on rekao – nemačko đubre od automobila, dizel motori, ne mogu da se uvoze u Srbiju. Ne verujem da je tako rekao, imajući u vidu da obični ljudi kupuju te polovne nemačke automobile.

Ministra prosvete želim da pitam da li može da se poveća broj prosvetnih radnika u srednjim školama ukoliko povećam broj đaka? Jer, imamo, na primer, pet-šest gradova u Srbiji gde ima veći broj đaka iz godine u godinu, a ostao je isti broj profesora. Da li možemo da promenimo i da zamenimo smerove u srednjim školama, nešto što traje 30 godina, a da kad završi taj smer u srednjoj školi nema gde da se zaposli. Vi treba da date saglasnost za tako nešto.

Želim da čestitam ministarki za saobraćaj i infrastrukturu na njenom angažovanju i ne samo na angažovanju nego i na kvalitetu i kvantitetu auto-puteva. Nisu naši putevi isti kao pre sedam-osam godina.

(Marko Atlagić: Kao Mrka.)

Mrka je pravio srušene mostove, ćutite i nemojte Mrku da upoređujete. Svako od nas putuje po negde i kad se vratite i sletite na beogradski aerodrom, kao kad vodite šinska kola, tako je ranije bilo, a sada je mnogo bolje.

Želim i da pohvalim Slavicu Đukić Dejanović, naravno, pre svega predsedniku Srbije da čestitam kako se bori protiv bele kuge. Taj rezultat će sigurno dati da nam se dešava kao što nam se do sada dešavalo, da svake godine u Srbiji umre 30 hiljada ljudi više nego što se rodi.

Možemo da konstatujemo da ministri dobro rade, da predsednik Srbije dobro radi i da iskoristimo popularnost. Srbija danas ima veoma dobru saradnju sa Turskom, što nije bio slučaj pre četiri godine, sa Kinom, što nije bio slučaj pre pet godina, sa Nemačkom, sa Austrijom, sa Bugarskom, Rumunijom, Mađarskom, ali, slabo mi to koristimo. Ako se u porodici svađa otac i sin, ili članovi porodice, kao ovo što radi opozicija, onda niko neće da radi sa vama.

(Predsedavajući: Zahvaljujem.)

Hajmo da se kritikujemo u izbornoj kampanji, a kad se završe izbori, dajte i opozicija nešto da radi.

Imovinska karta

(Beograd, 10.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Predsednik skupštine Grada Skupština grada Jagodine Grad Mesečno RSD 28.05.2012 - 20.05.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Predsednik skupštine Grada Skupština grada Jagodine Grad Mesečno RSD 20.05.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 10:06