Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanice Sandra Božić

Sandra Božić

Srpska napredna stranka

Govori

Zahvaljujem.
Po listi govornika, reč ima Dušan Nikezić.
Samo da vas obavestim da imate minut i 50 sekundi.
Zahvaljujem.
Reč ima Vojislav Mihailović. (Nije tu.)
Reč ima Filip Tatalović. Izvolite.
Po amandmanu, Đorđe Pavićević.
Izvolite.
Zahvaljujem, predsednice.

Meni je jako žao što se određeni narodni poslanici osećaju isfrustrirano jer nisu uspeli da nekako dobiju moju zainteresovanost za stare i reciklirane govore od prošle godine i ne samo prošle, koje smo mnogo puta do sada čuli.

Dopada mi se to što predsednica Narodne skupštine često spominje kodeks koji zaista, mogu reći da se poštuje koliko, toliko na ovoj sednici. Molim vas nastavite da apelujete na narodne poslanike da upravo ovaj kodeks koji smo svi doneli na jedan način, pa bilo koji, minimalno poštuju.

Isto tako, u okviru tog kodeksa možda da porazmislimo o tome koliko su i do kada su otvoreni kafići u Kosovskoj ulici ili oko Skupštine, jer vidim da pojedini narodni poslanici ne mogu da odole da u tom kafiću provedu neko određeno vreme. Znate, ja sam ovde provela čitav dan, kao i većina narodnih poslanika iz SNS, iz SPS, iz svih ostalih koji pripadaju vladajućoj koaliciji.

Moram reći da je dosta dobar deo i poslanika opozicije zaista sedeo u sali, ali baš ono koji bi decibelima da sakriju svoj nedostatak i političkog programa i novih ideja, zainteresovanosti birača, a potpisali su ovaj Predlog zakona i ne drže se dnevnog reda. Decibelima nažalost ne mogu sve to da obrišu, niti mogu da izazovu zainteresovanost ni građana, a to je očigledno i najočiglednije na izborima.

Ja tu ne mogu ništa. Takvi pričaju meni je dosadno jer to sam čula mnogo puta do sada, a verujem po onome što nam stiže, evo narodni poslanici potvrđuju, dosadni ste i građanima Srbije, jer ne mogu više da slušaju iznova i iznova laži koje pokušavate da im servirate. Mnogo puta smo to čuli, mnogo puta smo to na delu videli i decibelima. Ne možete da zamenite ono što nemate, a to je poverenje građana.

Prema tome, apelujem još jednom. Molim vas, ili uvedite neku proveru prisutnosti alkohola kod narodnih poslanika u skladu sa kodeksom. Mislim da već postoji u tom kodeksu ili molim do određenog vremena ili kada radi Skupština da ne rade kafane u Kosovskoj, jer određenima je mnogo zabavnije da vreme provode u kafani sa praznim kriglama koje ispijaju, nego ovde u sali. Onda dođu na kraju zasedanja u 22 časa i pokušavaju ovde da nam prodaju svoju praznu politiku. To ne ide ni u kafani, a posebno ne ide u Narodnoj skupštini. Hvala.
Na član 32. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 33. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 34. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 35. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 36. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 37. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 38. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 39. amandman je podneo narodni poslanik Miodrag Gavrilović.
Na član 46. amandman je podneo narodni poslanik Srđan Milivojević.
Hajmo sad polako povreda Poslovnika, Dejan Bulatović.
Smatram da nisam prekršila nijedan član Poslovnika o radu Narodne skupštine. Poštovani kolega Bulatoviću, ja ne mogu da ih naučim da više vole Srbiju od Đilasa, žao mi je.
Po Poslovniku, Ljubomir Marić.

Whoops, looks like something went wrong.