ANDRIJANA AVRAMOV

Srpska napredna stranka

Rođena 1979. godine. Živi u Beogradu.

Po obrazovanju je diplomirani ekonomista.

Poslanički mandat stekla je u Jedanaestom skupštinskom sazivu 13. februara 2019. godine Odlukom Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnih poslanika radi popune upražnjenih poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sa Izborne liste DOSTA JE BILO - SAŠA RADULOVIĆ.
Po dodeli mandata je pristupila u poslaničku grupu "Srpska napredna stranka".

Na redovnim parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine ponovo joj je potvrđen mandat. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić - za našu decu”.
Poslednji put ažurirano: 07.08.2020, 12:37

Osnovne informacije

Statistika

  • 20
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Dvadeset treće vanredno zasedanje , 13.02.2020.

Hvala, predsedavajući.

Poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani, smatram da je finansijski plan REM za 2020. godinu racionalan i dobro projektovan. Važno je da naši građani znaju da se finansijska sredstva za elektronske medije ne izdvajaju iz budžeta Republike Srbije već nam je REM poslao dobar finansijski izveštaj trošenja sredstava i prihodovanja na osnovu naplate naknada i taksi i podržavam navedeni plan.

Značaj elektronskih medija omogućuje korisnicima da steknu ili podele svoja mišljenja. Svesni smo činjenice da mediji generalno utiču na društvena ponašanja formiranja i prenošenja određenih vrednosti, oblikovanje stavova kod ljudi. Važno je da imamo mogućnost i da biramo šta gledamo.

Kada su elektronski mediji u pitanju, akcenat bih stavila na slobodu izražavanja, ne nasilje i toleranciju. Elektronski mediji mogu pružiti puno korisnih sadržaja, zbog sposobnosti političkog vrednovanja i analize informacija.

Bez obzira da li se radi o štampanim, elektronskim ili digitalnim medijima, suština je ista. Neophodno je da razumemo kako mediji funkcionišu, da bi mogli da analiziramo i kritički procenjujemo njihove poruke. Ali šta se dešava kada se elektronski mediji zloupotrebljavaju radi širenja lažnih informacija i pravljenja pogrešne slike u društvu.

Takozvana opozicija, optužuje nas, predstavnike SNS da manipulišemo medijima i da se naš predsednik previše pojavljuje u medijima. A, moje pitanje za njih jeste – zar naš predsednik, nije predsednik svih građana Republike Srbije? Zar, nije normalno svuda u svetu, pa i kod nas da se često pojavljuje u medijima, jer radi odgovoran posao i rešava važne državne probleme. Pa naravno da ćemo da informišemo naše građane kada se otvori novi most, kada se otvori preko 200 fabrika, kada se grade autoputevi, kada nam u posetu dolaze mnogi, visoki, svetski državnici i mnoge druge stvari koje sam već pominjala u prethodnim govorima.

Podsetila bih naše građane da je nivo slobode medija u Srbiji bio mnogo lošiji dok je na vlasti bio Dragan Đilas.

U to vreme, zapravo 2009. godine usvojen je drakonski Zakon o javnom informisanju, koji je kasnije proglašen neustavnim. Možete slobodno proveriti, poštovani građani.

U to vreme bilo je i masovnog otpuštanja novinara iz političkih razloga, a moj zaključak je, da je tadašnji napad na medije, bio samo uvod u katastrofalnu reformu pravosuđa.

Tada su i neke uticajne dnevne novine bile u vlasništvu Miroslava Miškovića i Dragana Đilasa, pa i danas smo svedoci da određeni mediji i jesu pod vlasništvom gospodina Đilasa. Mi to znamo, naši građani to znaju, ali vi to gospodine Đilas javno, naravno ne želite da priznate.

Poštovani građani, takav slučaj imamo danas, posebno sa televizijom „N1“, čije je sedište registrovano u Luksemburgu. Dakle, oni odgovaraju Regulatornom telu Luksemburga, pošto navedena televizija nije registrovana ni u APR-u, ni kao pružalac medijskih usluga.

Svima je jasno da su u pitanju domaće, a ne strani reemitovani programi i zaista smatram da se njihovim poslovanjem krši naš zakon i zloupotrebljavaju i šire različite lažne informacije.

Smatram da je nivo slobode medija u Srbiji u porastu od kako smo na vlast došli mi, predstavnici SNS na čelu sa našim predsednikom, gospodinom Aleksandrom Vučićem.

Tokom vladavine demokratske vlasti, gospodin Đilas je samo na televiziji „Studio B“ bio prisutan preko dve hiljade puta, da li, kroz političke emisije ili reklamne spotove, dok tadašnje rukovodstvo televizije „Studio B“, na čelu sa gospodinom Đilasom, nikada nisu pozvali nikoga iz SNS.

Dok mi danas imamo situaciju da mnogi lideri opozicije, kojih čak i nema u parlamentu, nesmetano imaju gostovanja i daju intervjue elektronskim i štampanim medijima, potpuno je obrnuta situacija, ako uporedimo prethodnu i današnju, a sa druge strane, i dalje osećamo teror Dragana Đilasa, jer je zabranio prisustvo na pres konferencijama sadašnjim novinarima „Studija B“ i još nekim redakcijama.

Naš predsednik, odnosno pres služba, uredno poziva sve elektronske, odnosno štampane medije i rado odgovara na svačija pitanja, makar mu i na neumesan način unosili mobilni telefon sa određenim pitanjem direktno u lice.

Na kraju, moj zaključak se svodi da ukoliko postoji država, mora da postoji i medijska sloboda, što je naš predsednik već dokazao, jer smo pristali da menjamo medijski set zakona, a da bude još veći paradoks koji je DS za vreme njihove vladavine odobravala i uopšte im tada taj zakon nije smetao.

U vaše vreme, za vas je bilo normalno da država ima sva prava, a čovek ih nema, dok je kod nas potpuno obrnuto.

Nije teško uništiti državu, kao što ste već pokazali, teško je postaviti na čvrste noge, što mi uporno teškim trudom radimo.

Poštovani građani mi jesmo dokaz stvaranja medijske slobode i o tome ćemo govoriti svakako i sutra i hvala vam na pažnji.

Dvadeseto vanredno zasedanje , 29.01.2020.

Hvala predsedavajući.

Pre svega, želim da pružim punu podršku potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, a posebno izgradnji 350 kilometara auto-puteva, što donosi nove investicije i otvaranje novih radnih mesta. Ako treba da ponavljamo to 1.500 puta, evo ponovićemo još jednom.

(Nataša Sp. Jovanović dobacuje s mesta.)

Ne čujem vas. Javite se za reč.

Poštovani građani, bez racionalnog projektovanja budžeta i novih investicija ….

Dvadeseto vanredno zasedanje , 29.01.2020.

Bez racionalnog projektovanja budžeta i novih investicija, na kojima učestalo radimo, ne može se unapređivati ni privreda, ni dovoditi investitori, otvarati nova radna mesta, pa ni graditi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, niti ulagati u drumski, železnički, vazdušni i vodni saobraćaj.
Do sada smo izgradili preko 350 km autoputa, kao što sam već rekla. Imamo tri međunarodna aerodroma, infrastruktura je znatno unapređena i novi investicioni plan „Srbija 2020-2025.“ predviđa vrednost projekata investicija u iznosu od 14 milijardi evra.
Za infrastrukturu je planirano ulaganje od devet miliona evra, u nove autoputeve, kao i za rekonstrukciju 5.000 km postojećih puteva i železnica.
Poštovani građani, pet milijardi evra će biti izdvojeno za putnu infrastrukturu, za železničku će biti izdvojeno 3,5 milijardi evra i ono što je jako važno našim građanima, jeste što će se realizovati izgradnja metroa u Beogradu, koja vredi 1,3 milijardi evra.
U vodni saobraćaj je planirano da obezbedimo 275 miliona evra, a kada je reč o vazdušnom saobraćaju, tu ćemo kroz budžet obezbediti sredstva za dalji nastavak njihovog razvoja. Podsetiću naše građane da još maja 2010. godine, tadašnji gradonačelnik gospodin Dragan Đilas je obećao građanima izgradnju metroa.
Gospodine Đilas, ostaćete u istoriji kao gradonačelnik koji je davao nažalost nemoguća obećanja, jer metro za vreme vaše vladavine, mi građani nikada nismo videli. Ostaćete u sećanju građanima po tome što ste hteli da gradite prokop na klizištu, u vaše vreme građani su vas molili da imaju kante za smeće, organizovani odvod smeća, kanalizaciju, trotoar u ulici. Građani su vas molili da napravite barem 10 km autoputeva kroz Srbiju, jer bi se na taj način doveli i novi investitori. Građani bi se približili jedni drugima.
Beograd i Srbija su u vaše vreme nažalost bili nefunkcionalni, grad je bio unazađen, a državna kasa je bila u potpunosti prazna, da smo kao tadašnja nova vlada imali sredstva za dalji rad za svega 15 dana. Što vi niste primenili izgradnju velikog kapitalnog projekta, poput „Beograda na vodi“ na mojoj opštini Savski venac i mnogih drugih kapitalnih projekata, izgradnje autoputeva, razvijanja privrede, ali nažalost, državna kasa je bila prazna. Mi najbolje to znamo kada smo vas nasledili. Vama je bilo preče uzeti od građana 618 miliona evra.
Uprkos našem iskustvu koje mi kao građani pamtimo, zaista moramo da nastavimo da radimo i gradimo budućnost Srbije. Na osnovu novog investicionog plana, predviđena je izgradnja 8.000 stanova, a već smo počeli izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju. U prethodnoj godini smo svakako počeli izgradnju već navedenih stanova, kao što je Novi Sad, Niš, Kraljevo, Sremska Mitrovica i drugi gradovi.
Ono što je važno napomenuti, jeste da tokom gradnje najmanje 80% materijala mora da bude domaćeg porekla. Dugujemo i veliku zahvalnost domaćim građevinskim kompanijama koje se javljaju na tendere, jer veruju našoj vladi i veruju da poslovi nisu namešteni za nekoga.
Budžetom za 2020. do 2025. godine, odnosno novim investicionim programom je predviđeno 14 milijardi evra iz novog investicionog plana. Implementacija navedenih sredstava počinje već od ove tekuće godine. imamo novca da ulažemo u izgradnju stanova za mlade parove, zatim izdvajaćemo i nova sredstva za finansiranje veštačke oplodnje. Još više u zaštitu i prevenciju dece za obolele od autizma.
U zdravstvo ulažemo dodatnih 600 miliona evra. U planu je izgradnja i 16 novih bolnica, šest novih klinika i dva nova klinička centra. Nastavićemo da izdvajamo sredstva i za obrazovanje, digitalizaciju, kulturu i sport. Za turizam su predviđena ulaganja u iznosu od 200 miliona evra, što podrazumeva ulaganje u banje, sportske centre, planinske ski centre, arheološke lokalitete, jer zahvaljujući uređenom gradu Beogradu i našoj Srbiji, primetan je značajan porast turista kod nas, što takođe doprinosi porastu ekonomije i otvaranju novih radnih mesta.
Za kanalizaciju i sisteme za preradu vode, isto izdvajamo milijardu evra. Za infrastrukturu na KiM, investicioni plan predviđa 150 miliona evra i to ne samo za sever Kosova, već i južno od Ibra za naše Srbe.
Poštovani građani, mi gradimo svuda gde možemo, izdvajamo i dodatnih 100 miliona evra za saradnju sa Republikom Srpskom. Sve navedene investicije i stavke koje sam izdvojila jesu samo dokaz stabilnih finansija, jer situacija danas jeste znatno lakša. Neki su imali takvu priliku, pa su je zloupotrebili i napunili svoje džepove.
Svoj govor bi završila uz zaključak da nije važna kritika, niti takozvana opozicija čak i prisutna u ovoj skupštini ovde, koja ukazuje kako je posao mogao biti bolje urađen, jel te, pa što ga onda nisu oni bolje uradili? To je prosto i jednostavno pitanje.
Poštovani građani, važno je sve navedeno što smo uradili i što planiramo da uradimo za naše građane, jer gospodin Đilas nije, i zahvaljujući našem predsedniku koji poseduje veliki entuzijazam, veliku posvećenost, ima vredne razloge, a ti razlozi smo mi građani, naša deca, zato se toliko i radi u našoj Srbiji i toliko se brzo razvijamo. Hvala na pažnji.

Imovinska karta

(Beograd, 11.12.2019.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 999999.99 RSD 13.02.2019 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (paušal) Republika Mesečno 999999.99 RSD 13.02.2019 -