ANDRIJANA AVRAMOV

Srpska napredna stranka

Rođena 1979. godine.

Po obrazovanju je diplomirani ekonomista.

Poslanički mandat je stekla 13.02.2019. godine Odlukom Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnih poslanika radi popune upražnjenih poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sa Izborne liste DOSTA JE BILO - SAŠA RADULOVIĆ.
Po dodeli mandata je pristupila u poslaničku grupu "Srpska napredna stranka", gde je i sad.

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 15.05.2019.

Poštovana predsednice Narodne skupštine, poštovana ministarko sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, ozbiljna i bolna tema je danas na dnevnom redu.

Budući da danas na dnevnom redu imamo Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, član 44a, koji glasi – za najteža krivična dela i najteže oblike krivičnih dela može se uz kaznu zatvora propisati i kazna doživotnog zatvora. Na pomenuti predlog značajno je istaći da se njime obuhvataju najteža krivična dela, za koje se izmenom ovog člana propisuje kazna doživotnog zatvora.

Na našu veliku žalost i svih građana Republike Srbije mi danas govorimo o slučaju devojčice Tijane Jurić, deteta nad kojim je izvršen monstruozan zločin. Nakon njenog stravičnog ubistva pokrenula se lavina negativnih komentara i reakcije iz koje je proistekla peticija sa preko 160.000 potpisa, stoga mi danas imamo Predlog zakona pred poslanicima u parlamentu.

Lično smatram da pomenuto krivično delo i ostala krivična dela, počinjena na ovaj ili sličan način, moraju biti sankcionisana najoštrijim kaznenim odredbama, a njihovi počinioci izvedeni pred lice pravde. O tome ko će dobiti doživotnu kaznu zatvora, svakako odlučuje sud, prema podeli vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

Ja bih naglasila, kao majka, da zločin poput ovog je nešto zastrašujuće i da zaslužuje maksimalnu kaznu zatvora, u ovom slučaju doživotnu kaznu zatvora. Ne može se dovoljno rečima opisati bol i patnja roditelja, familije, prijatelja, zbog tragičnog gubitka voljenog deteta i mi kao društvo smo predlogom izmene Krivičnog zakonika prepoznali bol i patnju. Našu decu ne može ništa da vrati, niti će ta deca doživeti istinsku radost življenja. Stoga verujem da ovaj zakon može uticati na potencijalne izvršioce krivičnih dela.

Osporavali su sve naše učinke i dalje osporavaju, ali smatram da treba podržati navedenu dopunu zakona i zaštitu naše dece i njihovu budućnost.

U svom izlaganju kao narodni poslanik želim da istaknem nesebičnu podršku predsednika Republike Srbije, gospodina Vučića, predsednici Vlade, Ani Brnabić, ministarki pravde, Neli Kuburović, koji su prepoznali značaj predloga o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, koji je kao prioritet danas pred narodnim poslanicima.

Sve ovo, ali i briga o svim našim građanima, otvaranje fabrika, priliv novih investicija, su dokaz da naš predsednik, gospodin Aleksandar Vučić, nesebično brine o svakom stanovniku naše zemlje.

Svedoci smo da je danas državni budžet u značajnom suficitu od kako je Srpska napredna stranka na vlasti. Izgrađeno je i rekonstruisano više kilometara auto-puteva nego u proteklih 30 godina. Slobodno mogu reći da se ponosim brojem stranih investicija, od kojih bih istakla najznačajnije, a to su: "Železara" Smederevo, RTB Bor i mnoge druge.

Poštovani građani, mi baratamo činjenicama, predstavljajući vidne rezultate naše politike i politike našeg predsednika, gospodina Aleksandra Vučića. Na ovaj način nastavljamo da se borimo i radimo predano i timski, a sve u cilju bolje i uspešnije Srbije. Hvala na pažnji.

Poslednji put ažurirano: 14.02.2019, 13:26