ANDRIJANA AVRAMOV

Srpska napredna stranka

Rođena 1979. godine.

Po obrazovanju je diplomirani ekonomista.

Poslanički mandat je stekla 13.02.2019. godine Odlukom Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnih poslanika radi popune upražnjenih poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sa Izborne liste DOSTA JE BILO - SAŠA RADULOVIĆ.
Po dodeli mandata je pristupila u poslaničku grupu "Srpska napredna stranka", gde je i sad.

Osnovne informacije

Statistika

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Poštovani predsedavajući, uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, danas je pred nama Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu, koji je donet još 2007. godine. Zato danas u ovom Predlogu zakona možemo primetiti usaglašenost predloga o ostalim pravnim aktima, što predstavlja jednu ozbiljnost u radu i realizaciji plana donošenja zakona.

Do sada glavni grad koga Ustav Republike Srbije prepoznaje kao takvog nije se znatno razlikovao od ostalih jedinica lokalne samouprave. Donošenjem izmena i dopuna Zakona o glavnom gradu Beogradu, glavni grad proširiće zakonom svoje opšte nadležnosti u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave i gradove. Ovim zakonom obezbediće se brža, efikasnija i konstruktivnija rešavanja poslova grada Beograda. Značajno je istaći da grad Beograd predstavlja glavni ekonomski, privredni i kulturni centar za razvoj Republike Srbije i sistema u celini.

Prednost navedenog zakona o izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu je da se preciznije urede odnosi između grada i ostalih gradskih opština u određenim oblastima, time što se stvara mogućnost brže i efikasnije saradnje, koordinacije između grada, gradskih opština, službi i građana grada Beograda.

Između ostalog, ovim izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu biće preciznije definisane sledeće aktivnosti: rešavanje pitanja komunalne mreže na teritoriji grada Beograda, osnivanje javnih preduzeća od strane gradskih opština na teritoriji grada Beograda, obavljanje poslova na izgradnji, rekonstrukciji i održavanju putne infrastrukture, aktivnosti na uređenju kadrovske politike ustanova dečje zaštite, biće definisane mere podsticaja nataliteta i rađanja dece. Sve ovo predstavlja ozbiljnost rada i brigu o stanovnicima grada Beograda koje sprovodi grad Beograd sa svojim rukovodstvom.

Svedoci smo da je na teritoriji grada od kada je SNS na vlasti urađeno i rekonstruisano više infrastrukturnih projekata nego u proteklih 30 godina. Trenutno se rekonstruiše Trg republike sa pešačkom zonom, projektovanom po uzoru na svetske trgove i pešačke zone. Sređeno je i rekonstruisano nekoliko stotina fasada, sređeni su Kosančićev i Obilićev venac, koji su sada oaza mira i zelenila u urbanoj gradskoj zoni. U planu su rekonstrukcija Savskog trga, Ulica kneza Miloša. Posebno bih istakla kapitalni projekat Pupinov most, koji povezuje Zemun i Borču. Ovo je od izuzetnog značaja za sve stanovnike grada Beograda, ali i svih onih koji dolaze u naš grad. Takođe bih pomenula i "Beograd na vodi", arhitektonsko zdanje koje predstavlja simbol modernizacije Beograda. Taj projekat je realizovan zahvaljujući naporima rada čelnih ljudi grada Beograda i našeg predsednika gospodina Aleksandra Vučića.

S obzirom da ja kao narodni poslanik dolazim sa gradske opštine Savski venac, želela bih da istaknem predan rad i trud opštinskog rukovodstva, na čelu sa predsednicom opštine Irenom Vujović, koji prepoznaju potrebe građana opštine Savski venac, ali i svih građana grada Beograda. Tako je otvorena biblioteka u naselju Senjak, rekonstruisan je veći broj škola koje imaju moderno opremljene kabinete stručnih nastava, ali i fiskulturnih sala, obnovljen je veći broj parkova, igrališta i drugo.

Pomenula bih kuću Kralja Petra koja je izgrađena 1896. godine i predstavlja nezaobilaznu tačku na kulturnoj mapi Beograda i veliku zainteresovanost kako domaćih, tako i stranih turista.

Našim neprekidnim i istrajnim radom pokazali smo da SNS, na čelu sa našim predsednikom gospodinom Aleksandrom Vučićem radi i ostvaruje vidne rezultate na svakom polju našeg društva, u celini. Hvala na pažnji.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 15.05.2019.

Poštovana predsednice Narodne skupštine, poštovana ministarko sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, ozbiljna i bolna tema je danas na dnevnom redu.

Budući da danas na dnevnom redu imamo Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, član 44a, koji glasi – za najteža krivična dela i najteže oblike krivičnih dela može se uz kaznu zatvora propisati i kazna doživotnog zatvora. Na pomenuti predlog značajno je istaći da se njime obuhvataju najteža krivična dela, za koje se izmenom ovog člana propisuje kazna doživotnog zatvora.

Na našu veliku žalost i svih građana Republike Srbije mi danas govorimo o slučaju devojčice Tijane Jurić, deteta nad kojim je izvršen monstruozan zločin. Nakon njenog stravičnog ubistva pokrenula se lavina negativnih komentara i reakcije iz koje je proistekla peticija sa preko 160.000 potpisa, stoga mi danas imamo Predlog zakona pred poslanicima u parlamentu.

Lično smatram da pomenuto krivično delo i ostala krivična dela, počinjena na ovaj ili sličan način, moraju biti sankcionisana najoštrijim kaznenim odredbama, a njihovi počinioci izvedeni pred lice pravde. O tome ko će dobiti doživotnu kaznu zatvora, svakako odlučuje sud, prema podeli vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

Ja bih naglasila, kao majka, da zločin poput ovog je nešto zastrašujuće i da zaslužuje maksimalnu kaznu zatvora, u ovom slučaju doživotnu kaznu zatvora. Ne može se dovoljno rečima opisati bol i patnja roditelja, familije, prijatelja, zbog tragičnog gubitka voljenog deteta i mi kao društvo smo predlogom izmene Krivičnog zakonika prepoznali bol i patnju. Našu decu ne može ništa da vrati, niti će ta deca doživeti istinsku radost življenja. Stoga verujem da ovaj zakon može uticati na potencijalne izvršioce krivičnih dela.

Osporavali su sve naše učinke i dalje osporavaju, ali smatram da treba podržati navedenu dopunu zakona i zaštitu naše dece i njihovu budućnost.

U svom izlaganju kao narodni poslanik želim da istaknem nesebičnu podršku predsednika Republike Srbije, gospodina Vučića, predsednici Vlade, Ani Brnabić, ministarki pravde, Neli Kuburović, koji su prepoznali značaj predloga o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, koji je kao prioritet danas pred narodnim poslanicima.

Sve ovo, ali i briga o svim našim građanima, otvaranje fabrika, priliv novih investicija, su dokaz da naš predsednik, gospodin Aleksandar Vučić, nesebično brine o svakom stanovniku naše zemlje.

Svedoci smo da je danas državni budžet u značajnom suficitu od kako je Srpska napredna stranka na vlasti. Izgrađeno je i rekonstruisano više kilometara auto-puteva nego u proteklih 30 godina. Slobodno mogu reći da se ponosim brojem stranih investicija, od kojih bih istakla najznačajnije, a to su: "Železara" Smederevo, RTB Bor i mnoge druge.

Poštovani građani, mi baratamo činjenicama, predstavljajući vidne rezultate naše politike i politike našeg predsednika, gospodina Aleksandra Vučića. Na ovaj način nastavljamo da se borimo i radimo predano i timski, a sve u cilju bolje i uspešnije Srbije. Hvala na pažnji.

Poslednji put ažurirano: 14.02.2019, 13:26