MARIJA JEVĐIĆ

Jedinstvena Srbija

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Marija Jevđić je dosada bila narodna poslanica tri puta. Prvi put je izabrana za poslanicu u desetom sazivu, od 2014. do 2016, zatim u 11. sazivu, od 2016. do 2020, i na kraju u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

U 11. sazivu bila je članica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbora za prava deteta.

U 12. sazivu bila je potpredsednica Narodne skupštine. Bila je i zamenica predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, članica Odbora za evropske integracije i Odbora za prava deteta, kao i zamenica člana Odbora za zdravlje i porodicu.

Tokom 12. saziva a redovnim zasedanjima u Skupštini je provela 461 sat, i učestvovala u glasanju o 321 aktu, od čega je za 320 glasala “Za”. U plenumu se obratila 48 puta, nije učestvovala u postavljanju poslaničkih pitanja, dok je pet puta tražila objašnjenja i obaveštenja.

U 13. sazivu izabrana je za poslanicu kao deseta na listi IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE, mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma. Članica je Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, i zamenica člana Odbora za zdravlje i porodicu, Odbora za evropske integracije i Odbora za prava deteta. Takođe, članica je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.

BIOGRAFIJA

Rođena je 1981. godine u Kraljevu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Visoku poslovnu školu strukovnih studija završila je u Beogradu.

Nekadašnja vicešampionka sveta, višestruka prvakinja Evrope i Mediterana, višestruka prvakinja Jugoslavije u kik boksu. Pet puta je proglašavana za najbolju sportistkinju grada Kraljeva, i bila stipendistkinja Ministarstva za sport.

Od 2008. godine je odbornica i predsednica odborničke grupe u Skupštini grada Kraljeva.

Bila je zamenica direktora JP Sportski centar Ibar Kraljevo.

Potpredsednica je Jedinstvene Srbije.

Poslednji put ažurirano: 05.09.2022, 08:16

Osnovne informacije

Statistika

  • 48
  • 1
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poštovana

čeka se odgovor 1 godina i 12 dana i 10 sati

Ja sam Dejan, iz Beograda sam i imam 44 godine. Jedan sam od 50% građana koji nisu izašli na izbore jer ne veruje u institucije. Dajem Vam priliku da me uverite da grešim, da institucije rade svoj posao savesno i da živimo u demokratskoj i pravno uređenoj zemlji.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2022.

Zahvaljujem, poštovani predsedniče.

Poštovani ministri, amandman o kojem raspravljamo za poslaničku grupu JS nije prihvatljiv iz razloga što je, u najmanju ruku, nekreativan, neozbiljan, da ne koristim neke druge reči. Predlaže se brisanje člana 1. koji se odnosi na predmet zakona, a upravo zakon o privremenom registru državljana kojima se uplaćuje novčana pomoć, a na koje se pomenuti amandman odnosi omogućava davanje direktne pomoći našim građanima koji imaju od 16 do 29 godina.

Već smo dva puta ove godine isplatili po 100 evra našim mladima i ovom pomoći im dajemo jednu dozu optimizma i ovo je jedan način da ih podržimo u ovoj ekonomskoj krizi. Kada smo usvajali pomoć za mlade početkom godine, Ministarstvo finansija je uradilo široku analizu stanja u Republici, tokom i po završetku vanrednog stanja. Pokazali smo da su finansije stabilne, a sa druge strane se brinemo da je država tu kada je najpotrebnija.

Bilo je komentara da je planirana jednokratna pomoć veliki trošak, ali kada se prioriteti definišu na vreme i na pravi način, onda ne postoji problem da se novac uloži u prave stvari.

Grupa naših građana na koje se odnosi pomoć je u fazi školovanja ili su upravo završili školovanje. Njima je potrebno više vremena da ostvare zaposlenje, da steknu iskustvo kako bi se kvalifikovali na tržištu rada i zbog toga će im ova novčana pomoć značiti. Na Vladi je da sačuva tržište rada, da radi na tome da se otvori što više fabrika, da gradi autoputeve, da unapredimo bolji sistem obrazovanja. Mislim da je to najbolja pomoć našim građanima – omogućiti im da rade i da svojim radom izdržavaju i proširuju svoje porodice, da omogućimo mladima da svoje snove ostvare ovde i da lakše donesu odluku da ostanu u Srbiji.

Jedinstvena Srbija podržava svaku pomoć mladima, jer smo kroz naš rad godinama pokazali da su mladi za nas zakon, da su mladi naša budućnost i mišljenja sam da sve što radimo, gradimo i pravimo nema nikakvu svrhu ako nam se deca ne rađaju, ako nam sela opuste i ako mladi napuste našu zemlju.

Želim da pohvalim što se kroz ovaj rebalans pružili podršku i socijalno ugroženim kategorijama naših građana, podršku merama nataliteta. Tu mislim na prvo rođeno, drugo rođeno i treće rođeno dete. Ovim rebalansom je definisana i pomoć za majke, a odnosi se na majke koje dobiju dete, a nemaju rešeno stambeno pitanje i država pomaže do 20.000 evra za kupovinu prvog stana i za to je obezbeđen dodatni novac u predloženom rebalansu budžeta.

Takođe i kada je poljoprivreda u pitanju, pohvalno je to da su odvojena nova izdvajanja, čak 16,5 milijardi dinara i mislim da do sada nije bio veći budžet za poljoprivredu i kada se napravi neka hronologija, kada su u pitanju davanja za poljoprivredu, poređenja radi 2010. godine su ukupna izdvajanja bila 14,9 milijardi, a 2022. godine imamo čak 78,5.

Stavka koja se meni lično najviše dopala je ulaganje u sport i plan da se nastavi sa izgradnjom sportske infrastrukture u celoj Srbiji, nagrade koje se daju našim najboljim sportistima su velike i to je velika motivacija svim mladima u Srbiji da se bave sportom, da rastu i razvijaju se uz sport i da im sport postane stil života.

Kada pričamo o mladima, ja bih pohvalila i projekat Ministarstva državne uprave, uz podršku EU, a odnosni se na Sajam studenske stručne prakse, kojim se otvaraju studentima u želji da se podrže u procesu studiranja, dajući im priliku da svoja teorijska znanja primene u praksi i steknu iskustvo u struci za koju se školuju. Prošlogodišnji prvi sajam kada je 17 organa javne uprave ponudilo 400 mesta za stručnu praksu, na ovogodišnjem sajmu imamo trostruko veći broj institucija i skoro duplo više mesta za praksu, negde oko 800.

I ova inicijativa je prepoznata i van granica naše zemlje, nagrađena je specijalnom nagradom. To je samo jedan od pokazatelja da Srbija misli na svoje mlade, da teži da ih osnaži i pomognu pri zapošljavanju i pored novčane pomoći, koja se po treći put daje, mislim da kao društvo moramo da radimo na tome da naša deca ostanu u Srbiji i da, kao što sam rekla, svoje snove ostvaruju upravo ovde.

Bez obzira što nećemo podržati predloženi amandman, poslanička grupa JS, u danu za glasanje, podržaće predloženi zakon. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.11.2022.

Poštovani predsedniče, upravo sam htela da ukažem na to što ste vi rekli, da ukažem na to da je prethodni govornik prekršio član 107. gde je prekršio dostojanstvo Narodne skupštine, pre svega mislim vaših koleginica narodnih poslanica.

Ne znam da li je kolega želeo da bude zanimljiv, pa da upotrebi tako jedan seksistički izraz. Mogao je da kaže kao muški kupaći, a ne mora da spominje ženski bikini. Znam da je možda kolegi teško da prihvati da smo se mi izborile da budemo ravnopravni članovi ovog društva. Ako već želi da se zahvaljuje na kraju, da upućuje građanima i da čestita slavu ili već šta, slobodno da pored građana uputi i građankama isto takve čestitke.

Nadam se da niste bili zlonamerni i da ćete ubuduće voditi računa, pre svega o nama jer imate i koleginicu u vašoj poslaničkoj grupi.

Ne tražim da se Skupština izjasni u danu za glasanje. Zahvaljujem.

(Dušan Radosavljević: Replika?)

Druga posebna sednica , 26.10.2022.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedniče, poštovana gospođo Brnabić, poštovani kandidati za ministre, velika mi je čast da danas ispred poslaničke grupe Jedinstvena Srbija mogu da govorim o izboru Vlade, pogotovo što Jedinstvena Srbija prvi put ima kandidata za ministra, i to gospodina Bastu za ministra privrede.

Jedinstvena Srbija je godinama unazad pokazala kroz svoj rad da joj nisu potrebna ministarska mesta da bi radila za interese građana. Srbiji je i sam predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma uspeo da dovede mnoge strane investitore i sigurna sam da će budući ministar privrede nastaviti da vodi upravo ovakvu politiku, odgovornu i domaćinsku.

Bez obzira na veliku krizu koju je pandemija izazvala, Srbija je nastavila sa privlačenjem investitora i uspeli smo da privučemo, zaključno sa septembrom ove godine, tri milijarde i 11 miliona evra direktnih stranih investicija, što je rekord u istoriji zemlje.

Od ukupnog obima stranih direktnih investicija u Srbiji 70% dolazi od kompanija iz EU, a od ukupnog obima stranih direktnih investicija na Balkanu, u Srbiji učestvuju sa čak 60%.

Kada smo raspravljali o Zakonu o ministarstvima, vodila se polemika o brojnosti ministarstva. Mislim da građanima Srbije nije bitna brojnost, već rezultat tih ministarstava. Ako pogledamo kako je naša država odreagovala na krizu koju je izazvala pandemija i kako se borila za bolji životni standard svih građana, gde se kroz tri ekonomska paketa investiralo blizu tri milijarde evra u cilju da se sačuvaju radna mesta, produktivnost kompanija u Srbiji, a pre svega mikro, malih i srednjih preduzeća, prema podacima Svetske banke, Srbija je jedna od 10 zemalja koja u 2020. godini nije imala smanjenje nezaposlenosti.

Inače, ja dolazim iz Raške oblasti, tačnije iz grada Kraljeva i znam koliko znači otvaranje novih fabrika. Posle skoro dve decenije od kada su neki prethodni uspeli da ugase skoro sve fabrike u Kraljevu, a pogotovo dve najveće, mislim na fabriku vagona i „Magnohrom“, gde je radilo skoro polovina radno sposobnog stanovništva u Kraljevu, 2016. godine su se otvorile dve nove fabrike, fabrika „Leoni“ i „Evrotaj“, koje su zaposlile preko 7.000 radnika i njihov uticaj je vidljiv ne samo kroz zapošljavanje i smanjenje nezaposlenosti, nego i kroz uvećanje gradskog budžeta.

Kao što sam i rekla, sigurna sam da će budući ministar privrede nastaviti da unapređuje privredno okruženje, ne samo u Kraljevu, već u celoj Srbiji.

Juče smo kroz diskusiju nekih poslanika, doduše iz opozicije, mogli čuti kritike na račun izgradnje auto-puteva, infrastrukture, itd, i ja kao građanka koja dolazi iz Raške oblasti mogu da kažem koliko će za ovaj deo Srbije značiti završetak Moravskog koridora, i to ne samo za privrednike, već i za građane, kojih u ovom delu Srbije ima preko pola miliona.

Verujem da će budući ministar infrastrukture i samo Ministarstvo biti posvećeno završetku ovog projekta, kojim se u ovom delu Srbije, pored bolje povezanosti sa drugim delovima zemlje, bržem privrednom razvoju, otvara i mogućnost razvoja turizma, kako zdravstvenog, tako verskog, kulturnog i seoskog, tako da očekujem od novog ministra za turizam da prepozna potencijale ovog dela naše zemlje, a s obzirom da on dolazi iz Raške oblasti, verujem da će turističku ponudu ove oblasti još više unaprediti.

Budućem ministru infrastrukture, mada on nije tu, želim da skrenem pažnju, a znam da je najlepše godine mladosti proveo upravo u Kraljevu, da u saradnji sa ministrom finansija završi urbanu regeneraciju Dositejeve ulice i da se konačno porodice koje su u zemljotresu 2010. godine faktički ostale bez domova usele u nove zgrade. I vi ste, gospođo Brnabić, upoznati sa ovim. Prošle godine je tadašnji ministar za infrastrukturu, gospodin Momirović, uselio 106 porodica od 306 porodica koje čekaju novo useljenje i verujem da će ministar finansija, pošto se čeka nova javna nabavka i saglasnost Ministarstva finansija, to u novom mandatu uraditi, da ostalim porodicama obezbedimo krov nad glavom.

Gospođo Brnabić, juče je u svom izlaganju predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obrazložio zbog čega dajemo podršku i predsedniku Aleksandru Vučiću, ali i predloženoj Vladi i šta od nje očekujemo. Prvenstveno, da sačuva mir i stabilnost i zaštiti nacionalne interese.

Vaša poruka da su crvene linije za Srbiju sasvim jasne, puna samostalnost Srbije u odlučivanju o svim pitanjima unutrašnje i spoljne politike, u skladu sa sopstvenim nacionalnim interesima i bezbednost našeg naroda na KiM su jasni znaci da će ova Vlada raditi za interese građana Srbije, pogotovo što će resor spoljnih poslova voditi gospodin Dačić, koji je u svom prošlom mandatu, kao ministar spoljnih poslova, uspeo da čak 18 zemalja otprizna Kosovo. Verujem da će ih u ovom mandatu biti više.

Znam da će gospodin Dačić nastaviti da vodi odgovornu i jasnu spoljnu politiku i da će u vremenu velikih izazova uspeti da zadrži kurs koji je u najboljem interesu naše zemlje.

Ja bih još samo, gospođo Brnabić, navela još jednu crvenu liniju, što ne smemo da zaboravimo, a to je natalitet. Citirala bih našu književnicu Isidoru Sekulić, koja kaže: „Mi smo narod koji stvarnost ne voli i u stvarnost ne veruje“, ali naša stvarnost je da prema proceni UN 2050. godine će nas biti 5,5 miliona, a ako se taj trend nastavi, 2100. godine će nas biti 3,5 miliona.

Pozdravljam odgovor države kroz populacionu politiku i usvajanje Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Mislimo da mi moramo da se menjamo i da sve ono što gradimo, radimo, nema smisla ako to sutra nema ko da dočeka. Hvala

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.10.2021.

Zahvaljujem, poštovani potpredsedniče.

Poštovani narodni poslanici, svoje današnje pitanje ispred poslaničke grupe Jedinstvene Srbije, na osnovu člana 287. Poslovnika Narodna skupštine, upućujem ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

U Srbiji, kao i u Evropi, svaki šesti par ima problem sa začećem, odnosno problem sa sterilitetom. Do sada je na svet putem vantelesne oplodnje rođeno više od 8.000.000 beba, to pokazuju podaci evropskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju.

Pohvalno je da je Srbija jedna od retkih država u Evropi koja finansira neograničen broj pokušaja o trošku fonda za prvo dete do 43 godine života. Do te godine žene, ukoliko par nema nijedno dete, a postoje medicinske indikacije za vantelesnu oplodnju, parovi imaju pravo da preko RFZO apliciraju za vantelesnu oplodnju. Postoje komisije koje oni moraju da prođu i u Srbiji trenutno postoji šest državnih i jedanaest privatnih klinika koje mogu da biraju i to je svakako velika podrška svim parovima koji se bore sa sterilitetom.

Međutim, problem koji se javlja, a koji je možda nedovoljno poznat javnosti, jer se o njemu ne govori dovoljno kao o primarnom sterilitetu, jeste sekundarni sterilitet. On je postao čest problem mladih parova. Koliko je taj problem učestao govori podatak da od 50 dnevnih telefonskih poziva na nacionalni broj za vantelesnu oplodnju 15 je vezano za sekundarni sterilitet.

Sekundarni sterilitet je problem kada parovi prvo dete dobiju prirodnim putem, a u međuvremenu se javi zdravstveni problem kod muškarca ili kod žena i ne mogu prirodnim putem da dobiju dete, a Fond ih kao takve ne prepoznaje jer su prvo dete dobili prirodnim putem. I pored medicinske dokumentacije da nije moguće začeće prirodnim putem, Fond za vantelesnu oplodnju ne može po postojećim odredbama da im pomogne da prošire porodicu.

Jedini grad koji je napravio iskorak po ovom pitanju jeste grad Beograd, koji je pre nekih mesec dana doneo odluku i odvojio oko 30.000.000 dinara da pomogne oko 100 parova koji su već jednom postali roditelji prirodnim putem, a sada zbog sekundarnog steriliteta moraju vantelesnom oplodnjom da dobiju drugo dete.

Međutim, jedan grad u Srbiji nije dovoljan, iza ovog problema mora da stane država, mora da stane fond. Ako znamo da se u Srbiji rađa oko 100.000 beba manje nego pre 70 godina, da samo sedam opština u Srbiji ima pozitivan prirodni priraštaj, da svakog dana čujemo jedan težak podatak, a to je da svake godine nas je sve manje i da otprilike godišnje nestane jedan grad veličine Novog Bečeja. I bez obzira koliko država pomaže finansijski porodicama sa decom za rađanje prvog, drugog, trećeg deteta, trebalo bi da prepoznamo i problem parova koji žele da prošire svoje porodice, a zbog pojave sekundarnog steriliteta i toga da su prvo dete dobili prirodnim putem nisu vidljivi za postojeći zdravstveni sistem.

Svaku odluku koju donesemo ovde u Skupštini sprovodimo u cilju da Srbija bude pre svega zdravije i bolje mesto za život naše dece i briga o natalitetu jeste strateški cilj ove Vlade, ali i svih nas. Za Jedinstvenu Srbiju očuvanje srpske porodice je prioritet, jer je porodica svetinja i bez zdrave porodice ne možemo govoriti ni o jednom segmentu društva.

Naša direktna borba je da se iskoreni bela kuga, da se svake godine rađa sve više dece, da podatak da će nas do 2050. godine biti ispod šest miliona bude samo statistička greška. Zbog toga, danas postavljam pitanje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru – da li postoji mogućnost da se kroz Fond za vantelesnu oplodnju nađu sredstva za pomoć parovima koji zbog sekundarnog steriliteta nisu u mogućnosti da prošire svoju porodicu, a to žele? Zahvaljujem.

Trinaesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 27.05.2021.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedniče, ispred poslaničke grupe Jedinstvene Srbije koristim svoje poslaničko pravo da zatražim informacije i odgovor od nadležnih institucija o sledećem.

Naime, u ovom Visokom domu svakog dana donosimo zakone kojima poboljšavamo život u našoj zemlji, za nas su svi građani jednaki i ravnopravni, pre neki dan smo i podržali Zakon o ravnopravnosti, ali da li treba da ostanemo nemi kada neki političari koristeći svoju moć i novac žele da budu ravnopravniji od običnih građana.

Neki žele da budu jednakiji od drugih, što bi rekao Džordž Orvel, odnosno ravnopravniji od običnih građana što je slučaj sa Draganom Đilasom.

Mi ne želimo da se borimo za društvo u kojem postoje jednakiji i ravnopravniji, već za društvo u kojem su svi jednako ravnopravni i imaju podjednako ravnopravan tretman pred zakonom i pred svim institucijama u zemlji.

Jedinstvena Srbija, već neko vreme od kada smo dobili informaciju da je 2014. godine u policijskoj stanici Vračar, napravljena službena beleška, a po prijavi bivše supruge Dragana Đilasa da je dotični izvršio nasilje u porodici tražimo i od sudstva i od Tužilaštva i od policije, razlog zbog kojeg nije reagovano napravljeno službenu belešku. On je udario svog bivšeg tasta, naneo mu teške telesne povrede, pretio, maltretirao svoju tadašnju suprugu.

Da li kao društvo možemo da prihvatimo ovakvo nasilničko ponašanje, neko ko se samo rečima zalaže za građane Srbije, za njihovo bolje sutra, za bolju moderniju Srbiju?

Ako Dragan Đilas se nasilnički ponaša prema svojima najmilijima prema najrođenijima šta mogu da očekuju sutra građani Srbije? Koja je to moć, koji je to novac koji može da te amnestira od nasilja i maltretiranja sopstvene porodice? Koja je to pokvarenost da najpre u zemlji uvrediš 400 žena, ne 400 žena, nego jednu jedinu ženu, zbog čega? Sa kojim pravom? Zbog svoje političke promocije?

Koja je to izopačenost da iskoristiš problem i brigu jedne majke i njenog deteta, da bi skupio par političkih poena, a pri tom sve što kažeš nema veze sa istinom?

Ako Dragan Đilas smisli da ima pravo da laže koliko hoće i šta hoće i da pri tom ne odgovara, ako misli da ima pravo da tuče, preti, ucenjuje, demolira institucije i da za to ne odgovara, ako on pravdu vidi kroz prizmu svojih laži i te laži uzima kao činjenice, kojima on podiže optužnicu, on daje zaštitu lažnim svedocima glumeći tužioca, on daje, on pri tom podiže neke optužnice glumeći sudiju ako je to pravda, onda je to Đilasova pravda, a ne pravda za koju su se vekovima građani ove zemlje borili.

Srbija je uređena zemlja, u Srbiji se poštuje vladavina svih prava, pravda je jedino u institucijama države Srbije, nije ni u jednoj političkoj stranci, niti može da deli nijedan političar, a pogotovo ne Dragan Đilas koji zahvaljujući novcu i političkom uticaju verovatno uz nečiju pomoć uspeo da abolira ne samo od krivičnog dela, odnosno krivičnog gonjenja, već same istrage porodičnog nasilja i pretnji koje je uputio svojoj bivšoj supruzi.

Slučaj zataškavanja ove prijave mora biti istražen, ovaj slučaj još jednom pokazuje Đilasovu sklonost ka zloupotrebi državnih resursa, što pored sklonosti ka nasilju jednu osobu čini apsolutno nepodobnom za bavljenje politikom i obavljanje odgovornih državnih funkcija.

I zbog toga tražimo da organi, nadležni organi reaguju za slučaj porodičnog nasilja i nasilja nad ženama u situacijama gde imamo žrtve, gde imamo svedoke, gde imamo počinioce odnosno krivce Dragana Đilasa.

Zato tražimo da nadležni organi privedu Dragana Đilasa, kako ne bi uticao na svedoke i ne bi ponovio delo, da mu se oduzme pasoš kako ne bi iskoristio situaciju i pobegao na neko egzotično ostrvo. Zahvaljujem.

Deveta sednica Prvog redovnog zasedanja , 27.04.2021.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedniče, poštovani narodni poslanici, u emisiji „Hit tvit“ emitovanoj 25. aprila u nedelju na TV „Pink“, predsednik JS Dragan Marković Palma je javno pokazao službenu belešku u kojoj se vidi da je Dragan Đilas fizički nasrtao na svoju tadašnju suprugu i tasta.

Na osnovu ove službene beleške nadležne službe nisu reagovale, dok sa druge strane se pravi politički rijaliti sa Draganom Markovićem Palmom, gde nema ni svedoka ni dokaza, tako da smo od maloletnica stigli do animir dama, od igranja oko šipke do plesačica i toga da je neko nekome rekao pre 11 godina nešto, a na pitanje zašto su ćutali, odgovor je – ne znamo.

Ja mislim da znaju, jer polako kreće politička kampanja za predstojeće izbore i ja u potpunosti razumem da se politički ne slažemo, da svaka stranka ima svoj cilj i program, način da dođe do birača, ali korišćenje ne treba da podrazumeva zloupotrebu žena, mogu slobodno reći u dnevno-političke svrhe.

Videli smo juče pokušaj održavanja jednog političkog mitinga u Jagodini i zato kao društvo ne smemo da dozvolimo takvu političku zloupotrebu žena. Postavljam i sebi pitanje, a i vama drage kolege - da li smo postali društvo u kojem se nevinost dokazuje, a krivica podrazumeva?

Zato još jednom ponavljam da ne sme biti povlašćenih, da cela hajka na Dragana Markovića Palmu treba da dobije svoj epilog, ne sme da ostane u vazduhu, jer je to u interesu i pravde i građana. Mi znamo da je istina na našoj strani.

Da se vratim na službenu belešku koju je pokazao Dragan Marković Palma, a koji je potpisala Đilasova bivša supruga. Stoji da je tukao nju, njenog oca, da je pretio da će joj odrubiti glavu pred decom. Tako da je posebno tužno što baš on staje u odbranu žena, a vidimo kako prolaze žene koje se nalaze u njegovom društvu.

Zato moje pitanje danas upućujem svim nadležnim institucijama - da li su reagovale kada je napravljena službena beleška i ako nisu zbog čega nisu?

Inače su juče čelnici stranke Slobode i pravde se okupili u Jagodini gde je bilo bukvalno osam Jagodinaca. To je mislim njihov najveći skup u Jagodini. To je bio pravi odgovor na pitanje koliko Jagodinaca veruje lažima Marinike Tepić. Marinika sve ovo koristi, mogli smo videti, kako bi se politički uzdigla i prikupila jeftine političke poene, jer da je obrnuto ona ne bi sazvala konferenciju za štampu na Fejsbuku, nego bi sa dokazima otišla u tužilaštvo, u policiju, u sve nadležne institucije.

Vreme će pokazati ko je ispravan. Na vlast se ne dolazi lažima. Mi ćemo svakako zapamtiti svaku dobru reč. Ne ljutimo se na one koji se potajno raduju i nadaju da će Jedinstvena Srbija nestati sa političke scene zato što smo sigurni da pravda i istina pobeđuju. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 29.12.2021.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Odbornik Skupština grada Kraljeva (šef odborničke grupe) Grad Mesečno 18000.00 RSD 02.07.2020 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 80000.00 RSD 03.08.2020 -
Grad Kraljevo (član Komisije za urbanizam) Grad Po zasedanju 2047.00 RSD 02.07.2020 -