IVANA NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1989. godine. Živi na Ubu.

Po zanimanju je master inženjer saobraćaja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Novi mandat osvojila je na redovnim parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine.

Izabrana je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 15.10.2020, 13:12

Osnovne informacije

Statistika

  • 4
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 02.03.2021.

Hvala, predsedavajući.

Poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici.

Kultura je temelj naše budućnosti. Zbog toga je predsednik Aleksandar Vučić kada je govorio o planu „Srbija 2025“ istakao značaj ove teme i rekao da ćemo značajna sredstva, preko 300 miliona evra uložiti u kulturu i novu koncertnu dvoranu.

Naš je plan da do 2025. godine imamo nove muzeje, arheološka nalazišta, spomenike, galerije, biblioteke, nove kulturne centre.

Rukovodstvo koje sprovodi program Srpske napredne stranke želi da svojoj deci obezbedi što kvalitetnije kulturne sadržaje. Upravo je ova Vlada prepoznala veliki značaj kulture i kulturnog nasleđa i njihov potencijal za razvoj naše zemlje usvojila niz dokumenata koji će uspeti da pozicioniraju Srbiju na što bolje mesto na kulturnoj mapi sveta i Evrope.

Ponosni smo na činjenicu da smo prva Vlada koja je od međunarodnih finansijskih institucija, u ovom slučaju Razvojna banka Saveta Evrope dogovorila projekat u visini od 20 miliona evra za unapređenje infrastrukturnih projekata u oblasti kulture.

Kada je poštovana gospođa Gojković govorila o prvih 100 dana rada Vlade Republike Srbije, između ostalog, ona je napomenula da su strateški projekti u periodu od 2021. do 2025. godine dostizanje budžeta za kulturu od 1%, očuvanje istorijskog i kulturnog nasleđa, bavljenje kulturnom diplomatijom, ali i otvaranje kulturnih centara u regionu, pre svega u Skoplju, Podgorici, Zagrebu, Ljubljani, ali i u Moskvi.

Kada govorimo o regionu, moram da istaknem da danas imamo snažnu podršku Srbije kroz posetu predsednika Aleksandra Vučića susednoj BiH.

Upravo ova situacija sa Kovidom 19, sa nabavkom vakcina, pokazala je koliko je Srbija snažna. Ono što neku državu čini uspešnom u vremenu u kome se ceo svet nalazi preko godinu dana jeste kako je uspela da sačuva i da ojača svoj zdravstveni sistem, koliko je uspela vakcina da nabavi i da sačuva svoju ekonomiju.

Srbija je među najuspešnijim zemljama u Evropi i svetu što se tiče vakcinacije, zahvaljujući isključivo predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije. Pokazali smo veliku solidarnost prema susedima.

Naša ekonomija je imala najmanji pad. Mi nismo zaustavili ni jedan strateški projekat. Naprotiv započeli smo i nove.

Srbija se danas na međunarodnoj sceni poštuje više nego ikada. Ovo je jako važno jer međunarodna reputacija koju naš predsednik ima je nacionalno dobro. Građani prepoznaju ko radi, ko se bori za njih i ko pravi rezultate, a deo ovih koji se predstavljaju kao opozicija u Srbiji, oni nemaju ništa da ponude, izmišljaju afere, tu su da uništavaju, da manipulišu i da iznose laži.

Znamo svi već, ujedinjeni su samo na Đilasovim medijima. Promovišu teorije zavere i te zavere koje iznose iz dana u danu sve gore i gore, upravo na tim njihovim medijima. U njihovo vreme Srbija je bila na rubu propasti. Imali su svoju šansu i jasno građani kažu da oni ne zaslužuju ponovo da je dobiju.

Oni već sada pričaju o bojkotu i žele da naštete ugledu Srbije u svetu. Kao što je predsednik Republike pre nekoliko dana rekao – kakvi su to razgovori, ako vam neko preti da će ukoliko ne ispoštujete njihove zahteve izaći na ulicu, praviti nerede, rušiti institucije. Dakle, u tom smislu su oni, takođe ujedinjeni.

Dobra većina njih je ujedinjena na još jednom mestu, to je na platnom spisku kod Dragana Đilasa. To su neki kao što su nekadašnji šef BIA-e, državni sekretar u Ministarstvu finansija, direktor Agencije za javne nabavke, pa tako u Đilasovoj kompaniji „Multikomu“ rade, evo, neki od njih su Ljuban Panić, on je bio predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, ali je sada u Stranci sloboda i pravde postavljen za generalnog sekretara, Saša Vukadinović, bivši direktor BIA-e, dalje, Dušan Nikezić, bivši državni sekretar u Ministarstvu finansija, Aleksandar Bjelić, blizak Đilasov saradnik za vreme dok je on bio gradonačelnik Beograda, Tatjana Pašić, pomoćnica gradonačelnika Beograda, Dragana Đilasa, Branko Janković, direktor Agencije za javne nabavke i Marinika Tepić, ne znamo više ni uz koju informaciju da je uvežemo.

Dakle, svi oni na čelu sa Đilasom, deluju kao jedna interesno poslovna politička zajednica. „Multikom“ je bogata kompanija i Đilas može finansijski da obezbedi političke protivnike. To je klasična razmena dobara. Vrlo se dobro zna šta je ko od njih radio dok su bili na vlasti, a ovo je, verovatno, nagrada za političku lojalnost kroz rad u njegovoj firmi.

Da se razumemo, nije sporno, može svako da zaposli u privatnu firmu koga želi, ali, da kažemo, u javnosti izaziva legitimne sumnje da platama možda nagrađuje ih za njihovo ćutanje ili da platama nagrađuje njihov pokušaj današnjeg političkog delovanja.

Zahvaljujem.

Drugo vanredno zasedanje , 09.02.2021.

Hvala, predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, imali smo priliku da pre tri dana čujemo rezultate rada u prvih sto dana Vlade Republike Srbije. I građani Srbije znaju koliko smo postigli u prethodnom periodu, a isto tako znaju da smo sve to radili u vanrednim okolnostima. I pored toga Srbija je 2020. godinu završila sa najboljim ekonomskim rezultatima u Evropi i cilj nam je da 2021. godinu završimo kao jedna zemlja u prve tri ili prvih pet u Evropi. I to jeste izazov sa kojim se suočavamo i to je nešto na šta smo počeli da se navikavamo.

Nama je za mnogo toga cilj da budemo broj jedan. I konačno navikavamo se da razmišljamo o sebi kao o pobednicima, iako je, verovali ili ne, nekima teško da to priznaju. I ne samo da im je teško, oni naprotiv i rade protiv Srbije, da se Srbija vrati na pozicije na kojima je bila pre 2012. godine. Zamislite, i svetski mediji i visoki evropski zvaničnici o kojima su danas i moje kolege govorile konstatuju činjenicu i čestitaju Srbiji na načinu na koji se sprovodi vakcinacija, dok se ovde, mogu da kažem, utrkuju ko će više voditi negativnu kampanju protiv Srbije i osporavati sve što se ovde radi.

Mi smo navikli da oni osporavaju i otvaranje fabrika. Navikli smo da osporavaju i izgradnju puteva i auto-puteva, iako se i sami voze tim putevima. Verovatno je tim putevima samo mana što ih je napravio predsednik Aleksandar Vučić. Takođe, navikli smo da osporavaju i najveće gradilište u ovom delu Evrope, to je Beograd na vodi, iako tamo odlaze i kupuju stanove, iako tamo odlaze da šetaju i da koriste ugostiteljske objekte i tržne centre. Takođe, imali smo strašnu negativnu kampanju i osporavanje izgradnje kovid-bolnica, kada se naš zdravstveni sistem lavovski borio za očuvanje života naših građana.

Onda dolaze na red i vakcine, osporavanje vakcina. Tako da, evo, ja ću vas podsetiti na jednu stvar. Krajem decembra 2020. godine, dakle, pre mesec i po dana, Dragan Đilas piše pismo Evropskoj uniji. Verovatno svrhu postojanja i opravdanja postojanja Evropske unije prepoznaje samo kada treba da se žali na svoju zemlju, on piše pismo Evropskoj uniji, međutim, između tih ostalih banalnosti koje su navedene tamo pominje kako u Evropi počinje da se realizuje plan vakcinacije, a kako u Srbiji ne postoje pouzdani podaci o tome kada, kako, na koji način će se sprovoditi vakcinacija, kako se ovde konstantno širi konfuzija i, zamislite, strah među ljudima. I onda on, sav tako uplašen, konfuzan, zbunjen, odlazi juče na Sajam i prima rusku vakcinu. Sad bi verovatno bilo fer da napiše pismo, odnosno korektno da napiše pismo Evropskoj uniji, pa da kaže – evo, ja sam primio vakcinu, birao sam koju ću vakcinu da primim u svojoj zemlji u Srbiji, ali i kakva je organizacija bila. Ali, to nije u njegovom stilu, jer je sramoćenje zemlje način za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Ali građani Srbije jasno i nedvosmisleno se izjašnjavaju koje rukovodstvo žele, ko je predsednik koji je ozbiljan državnik, i to govore, evo, nedavno smo imali priliku da se uverimo, sa podrškom od preko dva miliona glasova. Da predsednik Aleksandar Vučić čvrsto stoji iza svojih reči, vodeći se jasnim principima, među kojima je i borba protiv mafije, imali smo priliku da se uverimo u prethodnim danima. Hapšenjem kriminalne grupe od pre nekoliko dana pokazali smo da imamo jaku državu. Država je pokazala sposobnost, ozbiljnost i odgovornost i zaista možemo reći sve najbolje reči i pohvalu za organizaciju i saradnju tužilaštva, BIA i policije.

I opet na sve ovo Dragan Đilas putem medija kojima on upravlja, a podsetićemo građane Srbije da ti mediji nisu registrovani u Srbiji i opet ćemo podsetiti građane Srbije da ti mediji ne plaćaju porez u Srbiji, on na tim medijima ismeva, izigrava i minimalizuje to što se radi. Ovo je smešno u odnosu, verovatno, na razbojništvo, kriminal, napad i destabilizaciju Srbije koja je bila do pre nekoliko godina i verovatno je ovo smešno, a za pohvalu je to što se oni slikaju sa predstavnicima kriminalnih grupa, što se oni slikaju sa narko-dilerima i što im oni sede u prvim redovima na njihovim stranačkim skupovima.

Ali, kao što sam rekla, Srbija ima odgovorno rukovodstvo, ima predsednika koji brine 24 sata o svojim građanima i o svojoj državi. Ovde je jako važno da napomenemo kada govorimo o socijalnim kartama da će država izaći sa predlogom paketa pomoći za građane i za privredu i taj paket je vredan 2,5 milijardi evra.

Želim da podržim predlog Vlade Republike Srbije i trud i rad i napor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je ponosno na činjenicu da je prvih sto dana nakon dugo, dugo vremena uspelo da izgradi ovakav jedan predlog i da uputi Narodnoj skupštini, a čiji je cilj unapređenje kontrole socijalnog davanja.

Ali generalno moramo istaći i nadam se da ćete se saglasiti sa mnom da je Srbija dosta toga radila na poboljšanju životnog standarda i na poboljšanju generalno socijalne slike. Imamo tu i elemente koji se odnose na povećanje minimalne cene rada, na povećanje prosečne plate, imamo cilj koji želimo da dostignemo do 2025. godine i mi iz godine u godinu stremimo ka tom cilju, dakle, povećanje penzija. Penzije danas u Srbiji ne samo da su redovne, stabilne, one se i povećavaju iz određenog perioda u određeni period. Tako i tokom pandemije Srbija se bori ne da očuva, nego da podigne životni standard i uz sve to uspeli smo da dovedemo i nivo nezaposlenosti na istorijski minimum. Takođe u skladu sa planom „Srbija 20-25“ mi želimo da imamo taj nivo nezaposlenosti kakav je u Evropi. Očekuje se i usvajanje strategije zapošljavanja i sigurna sam da ćemo mi sa takvom strategijom uspeti da dostignemo taj naš zacrtani cilj.

Korona ostavlja trag na sve zemlje, neke je i razorila, ali uz odgovorno rukovodstvo koje sprovodi program SNS i predsednika Aleksandra Vučića Srbija je snažna, ona ne samo da se bori, ona i pobeđuje. Hvala.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.12.2020.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, na početku želim odmah da kažem nekoliko reči koje su teorijski u vezi sa 1. tačkom dnevnog reda, o čemu je više reči bilo juče, ali koje su uvek aktuelne, koje su važne. Važne su za institucije o kojima danas govorimo, ali pre svega za svakog građanina Republike Srbije.

Važno je da se istakne da je borba protiv korupcije počela pobedom na izborima SNS 2012. godine. Setićemo se da je odmah nakon te pobede uhapšen jedan od najvećih tajkuna u Srbiji. Od 2012. godine do danas doneli smo niz zakona koji utiču na to da borba protiv korupcije bude efikasnija.

Ne tako davno, mi smo ovde u prethodnom sazivu usvojili i Zakon o poreklu imovine, gde je omogućeno i oduzimanje 75% imovine koja nije prijavljena, koja je ilegalna ili za koju ne može da se utvrdi poreklo. On će uskoro da stupi na snagu, tako da primenjivaće se za sve važeće, i za tajkune i za političare i za novonastale bogataše.

Svako će morati da objasni poreklo svoje imovine i niko neće moći da se sakrije iza članova svoje porodice ili iza prijatelja iz senke.

U skladu sa tim, nadležnim institucijama, nadležnim tužilaštvima, nadležnim regulatornim telima, sada kada iz dana u dan imamo sve više elemenata, biće potrebne čitave radne grupe da sprovode procedure i da ispitaju situacije koje su svima već dobro poznate, da ispitaju i poreklo imovine, za početak Dragana Đilasa i za njegovog u javnosti novopoznatog brata Gojka, koji ima podugačku listu nepokretnosti i imovine. Važno je da svaki dan govorimo o tome.

Pitamo se da li jedan prosečan građanin Republike Srbije uopšte može da zamisli koliko je novca u pitanju? Već danima i mesecima unazad govorimo o tome, ljudi znaju da se govori o iznosu od 619 miliona evra. To je ono za šta smo se sad vezali i govorimo što nam je sad prepoznatljivo, što je uočeno i samo čekamo da izađe sa konkretnim dokazima. Ali, kao što reče kolega koji je govorio pre mene, koliko još postoji prostora za koji još uvek nemamo pouzdane informacije, ali verujemo da će nadležne institucije raditi svoj posao pa će uskoro izaći i sa tim.

Recimo, za 619 miliona evra mi trenutno imamo, radi poređenja, da bi građani Srbije znali, izgradnju brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, deonica Ruma-Šamac, most preko Save u Šapcu. Deonica Šabac-Loznica dugačka je 80 km i vrednost te investicije je 467 miliona evra. Znači, 80 km, vrednost investicije je 467 miliona evra. Sa druge strane, o tome smo juče govorili, imamo Đilasov most na Adi, čija je procenjena vrednost bila 124,5 miliona evra. Kada saberemo vrednost radova na projektu izgradnje brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i procenjenu vrednost ovog mosta, to je opet ispod tih 619 miliona. Zapravo, u realnosti se desilo nešto drugačije. Prilika je iskorišćena, te je Dragan Đilas za taj most, po svojim proračunima, definisao 500 miliona evra.

Pošto danas na dnevnom redu imamo i akt koji se odnosi na rad REM-a, sada je važno da istaknemo da smo mi u prethodnom sazivu izmenili zakone, odnosno usvojili smo određene standarde kakve opozicija nije mogla ni da zamisli za sebe i rekli smo, ukratko, pored ostalih stvari, imali smo izborni prag sa 5% na 3%, imali smo formiranje skupštinskog odbora koji nadgleda sprovođenje izbora i izabrali smo tri plus dva, odnosno pet članova Saveta REM-a.

Kada su tada predstavnici opozicije bili pozivani na javno slušanje, na dijalog, nisu se oglašavali. Prvo su govorili kako nije dobra situacija u državi, kakvi su predizborni uslovi, a onda, kada su bili pozvani da komentarišu o tome, da učestvuju u svemu tome, nigde nikoga nije bilo. Onda su vodili kampanju pod plaštom nekakvog bojkota. Otprilike, reč „bojkot“, kako su oni to predstavili, koja važi za njih, za većinu Srbije ne važi.

Dolazimo do sledeće situacije. U izveštaju REM-a, u delu koji se odnosi na analizu prethodne izborne kampanje, na medijima kojim upravljaju Đilas, Šolak i njihovi saveznici imamo sledeće parametre i podatke.

U predizbornoj kampanji, zaboga, veliki bojkot, imamo ovako: na televiziji N1 zastupljenost Saveza za Srbiju 20,5%, a kompletna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ 5,5%. Dalje imamo dnevne informativne emisije, zastupljenost na N1 – Savez za Srbiju 28,3%, „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ 7%, četiri puta manje. Dalje imamo centralnu informativnu emisiju, oni 16,4%, „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ opet četiri puta manje, 4%. I tako oni koji ne izlaze na izbore, koji ne priznaju izborne procese, ne poštuju zakone u Srbiji, koji pozivaju na bojkot, imaju po četiri puta više vremena u tim medijima, oni koji jedva skupe 2% podrške u Srbiji, za razliku od Aleksandra Vučića, koga podržava preko dva miliona građana Srbije i liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koja ima 60% podrške.

Pored svega toga, ti mrzitelji Srbije i dalje govore kako je ovde progon, kako je diktatura, kako je ovde medijski mrak, da ovde ne postoji sloboda medija. Evo, jutros smo čuli od koleginice Aleksandre Tomić i danas od kolega kako je ponašanje onih medija koji nisu registrovani ovde i koji ne ispunjavaju nikakvu obavezu prema Republici Srbiji, a na tim medijima šta se plasira. Plasira se, naročito poslednjih dana, na tim medijima imamo zabrinjavajuće i najgore optužbe i uvrede i najmonstruoznije uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića i na račun njegove porodice, prošle nedelje smo imali bolesnu izjavu bivšeg poslanika Srđana Noga koji govori o tragičnom kraju predsednika Republike i o njegovoj porodici.

Ovde više nije stvar o stranci, o programu jedne stranke, o SNS, ovo je jedno apsolutno antidržavno ponašanje. To dolazi od onih, pripadnika bivšeg režima, koji su doveli Srbiju na rub ekonomske katastrofe, pljačkali su državu i neodgovorno i nedomaćinski se ponašali prema budžetu, odnosno prema novcu građana Srbije.

Niko od njih, zbog silne mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću, neće da prizna da nam se infrastruktura poboljšala, da nam je nezaposlenost na istorijskom minimumu, da nam plate i penzije konstantno rastu. Šta god uradi SNS oni su protiv, ne vodeći računa, odnosno, uopšte ih nije briga koliko je to dobro za Srbiju.

Mi ovde donosimo zakone i stvaramo ambijent da i nadležne institucije i regulatorna tela rade svoj posao najbolje što mogu, jer upravo jedan od prvih ciljeva u programu SNS jeste briga o svakom građaninu. To je ono čime se rukovodi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije. Znači, vodimo brigu i računa o svakom građaninu Republike Srbije i o našim institucijama, a iz ovog doma naše je da ih štitimo i da ih zastupamo. Hvala.

Petnaesto vanredno zasedanje , 25.07.2019.

Hvala, predsedavajući.

Postavljam pitanje Ministarstvu za zaštitu životne sredine i tražim objašnjenje u ime građana opštine Ub i u ime rukovodstva opštine Ub, a u vezi sa situacijom sa kojom se suočavamo u prethodnih godinu dana.

Naime, u maju mesecu prošle godine opština Ub biva obaveštena od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine da je nosilac projekta „Ekotane“ d.o.o. Beograd, podneo pomenutom ministarstvu zahtev za određivanje obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta postrojenja za skladištenje i proces solidifikacije i inertizacije zauljenih materija i obrade zauljenih voda na katastarskoj parceli broj 523 KO Ub, sa uputstvom da se može izvršiti uvid u priloženoj dokumentaciji od strane nosioca projekta i napomenom da se može i dati mišljenje kada se obavi uvid i to u roku od 15 dana.

Od tog momenta javila se zabrinutost lokalnog rukovodstva, a i kod građana koji su čuli da će se nešto dešavati na parceli u blizini u kojoj oni žive. Interesantno je ovde pomenuti da zahtev kojim se nosilac projekta obratio Ministarstvu za zaštitu životne sredine predstavlja već drugu fazu u postupku procene uticaja na životnu sredinu.

Ključno je to kako opština Ub, kao zainteresovana strana, nije obaveštena o prvoj fazi, a koja podrazumeva odlučivanje o potrebi procene uticaja, izražavajući pre svega brigu o svojim građanima, o životnoj sredini, izražavajući nezadovoljstvo zbog ovakvog načina rada, predsednik opštine Ub, gospodin Darko Glišić, iznosi mišljenje, odnosno obaveštava pisanim putem ministarstvo u kome se između ostalih činjenica i argumenata navodi sledeće, da od strane nosioca projekta predmetna lokacija, odnosno parcela nije razmatrana u skladu sa važećim generalnim planom Ub 2025, da nisu pribavljena mišljenja i neophodna dokumentacija od strane nadležnih institucija. Na primer, vodni uslovi, jer se predmetna lokacija nalazi u blizini reke Ub.

Ono što je najviše zasmetalo, što je grubo kršenje zakona, kako je uopšte moguće ući u razmatranje realizacije projekta postrojenja za tretman opasnog otpada kada se na samo 50 metara od parcele nalaze kuće gde stanovništvo živi, porodični stambeni objekti? Radi se o gusto naseljenom mestu romskom populacijom.

Ubrzo smo došli do saznanja da su se građani iz okoline već obratili Vladi Republike Srbije i ministarstvu, gde su ovo izneli kao veliki problem, što zaista i jeste.

Sada sledi jako zanimljiv deo. Opština Ub podneskom od 4. jula 2018. godine biva obaveštena da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine donelo rešenje kojim se određuje obim i sadržaj studija o proceni uticaja nosioca projekta i ponovo to prateće obaveštenje, možete izvršiti uvid u dokumentaciju na sajtu ministarstva i u prostorima ministarstva, ali, na sajtu ministarstva se nije nalazilo nikakvo rešenje. Reagujući na ta takve navode i utvrdivši da rešenja nema, opština Ub je odmah uputila dopis ministarstvu da hitno zahteva da se dostavi to izrađeno rešenje. To je bilo 18. jula. Da bi ministarstvo 30. jula obavestilo opštinu Ub kako je greškom poslato obaveštenje u lokalnu samoupravu i da zapravo nije doneto nikakvo rešenje. Ali, ubrzo, u avgustu mesecu, nakon 10-ak dana, u opštinu ponovo stiže obaveštenje - ipak je izrađeno rešenje za nosioca projekta, postavljeno na sajtu ministarstva i zaista se našlo na sajtu ministarstva. Naravno, opština je uvažavajući interese svojih građana i želeći zdravu životnu sredinu, imajući u vidu važeće propise, odmah uložila žalbu.

Dakle, suština je u tome da ni građani, ni rukovodstvo opštine Ub, nisu bili obavešteni o svemu ovome, da je ministarstvo izdalo rešenje da se sprovodi odgovarajuća procedura, bez javnog uvida zainteresovane strane i da se na terenu već izvode određene aktivnosti u realizaciji ovog projekta, na šta građani burno reaguju, izražavajući nezadovoljstvo na društvenim mrežama, izražavajući nezadovoljstvo dolazeći u zgradu opštinske uprave i govoreći da lokalno rukovodstvo podržava ovakav princip rada, što uopšte nije tačno.

Moj zahtev je da Ministarstvo za zaštitu životne sredine da objašnjenje kako je moguće da se ovakav jedan projekat, tretman opasnog otpada, uopšte uzme u razmatranje u okolnostima koje sam navela, pre svega, porodični stambeni objekti, i da istaknem da rukovodstvo opštine Ub ovakve principe rada apsolutno ne podržava, da je politika vlasti koja sprovodi program SNS zaista bolji standard života naših građana, bolji kvalitet života naših građana.

Građani na Ubu su svedoci da to jeste tako. Mi imamo sve veći broj izgrađenih kilometara puteva, mi uskoro imamo izlaz na auto-put, uskoro imamo završetak izgradnje novog vrtića, imamo izgrađene nove škole, sve je veći broj zaposlenih, što se vidi i po prihodima od poreza na plate u budžetu lokalnom. Evo, trenutno se vrši proširenje doma zdravlja. Dakle, sveobuhvatni rad na poboljšanju kvaliteta života naših građana.

Ovakvim postupcima mi želimo da zaštitimo naše građane i ovom prilikom pozivam ministarstvo da još jednom razmotri predmet nosioca projekta "Ekotane" d.o.o Beograd, da sagleda činjenično stanje i da sprovede mere u skladu sa zakonom. Hvala.

Imovinska karta

(Ub, 17.01.2020.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 84860.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 33148.00 RSD 03.06.2016 -