NEBOJŠA PAVLOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1993. godine. Živi u Smederevskoj Palanci.

Po obrazovanju je diplomirani pravnik.

Izabran je za odbornika u Skupštini opštini Smederevska palanka i zamenika predsednika Skupštine opštine nakon održanih lokalnih izbora 2018. godine.

Od novembra 2018. godine vršio je funkciju načelnika Podunavskog upravnog okruga.

Nakon redovnih parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Izabran je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 05.10.2020, 08:32

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.11.2020.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, uvaženi ministre, dame i gospodo kolege narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, predlogom ovog zakona me raduje činjenica da i pored teške situacije sa korona virusom sa kojim se suočava čitav svet, pa i naša zemlja, Srbija će uspeti da sačuva svoju finansijsku stabilnost. Borićemo se da sačuvamo živote i zdravlje naših građana, ali isto tako moramo da se borimo da obezbedimo sredstva za nastavak ulaganja u putnu infrastrukturu, u izgradnju novih autoputeva, vodovodne i kanalizacione mreže, da se obezbede sredstva za obnavljanje škola, bolnica, vrtića, domova zdravlja i svih onih stvari koje je predsednik definisao kroz plan "Srbija 20-25".

Život ne sme da stane, moramo da idemo dalje, moramo da se borimo, zemlja mora da nastavi da se obnavlja i zemlja mora da nastavi da se razvija. Ja dolazim iz Smederevske Palanke, opštine koja je pre četiri godine bila ekonomski devastirana, opštine gde su sva javna preduzeća, ustanove, škole, vrtići bili u neprekidnoj blokadi, opštine gde je zbog nagomilanih dugova bila isključena ulična rasveta.

Ono što je najviše tištilo građane ove opštine, jeste to da su decenijama unazad živeli sa višednevnim i višesatnim restrikcijama vode. Opštinski budžet bio je zadužen preko tri milijarde dinara, što je iznosilo gotovo tri godišnja budžeta, a ministar Siniša Mali složiće se sa mnom ako kažem da je zakonski bilo moguće u tom trenutku u opštini bi bio proglašen bankrot.

Danas, upravo predanim radom i zalaganjem predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministra finansija i svih resornih ministarstava, Smederevska Palanka diše punim plućima. U Smederevsku Palanku uloženo je preko milijardu dinara u putnu infrastrukturu, danas u Smederevskoj Palanci građani žive pune tri godine bez restrikcija u vodosnabdevanju, a predlogom ovog zakona obezbediće se i sredstva za nastavak ulaganja u rekonstrukciju opšte bolnice Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci, koja iznosi preko 25 miliona evra i gradi se 5.000 kvadrata novog medicinskog bloka.

Ono što će sigurno u potpunosti promeniti život građana ove opštine, nalazi se već na samom ulasku u Smederevsku Palanku, a to je novoizgrađena velelepna korejska kompanija koja će u martu mesecu početi sa radom i uposliće 1.000 ljudi. Ovo nije velika stvar samo za Smederevsku Palanku, ovo je velika stvar za čitav Podunavski okrug, velika stvar za Srbiju.

Znate, ja sada moram da kažem jednu činjenicu, kada prođete i budete učesnik u svemu ovome što sam ja sada govorio, imate jednu želju, a to je da pozovete sve one dežurne kritičare, da pozovete i opozicione narodne poslanike kojima smetaju raznorazni zakoni, one kritičare kojima smetaju nove bolnice, novi putevi, novi autoputevi, ja ih pozivam da dođu u Smederevsku Palanku, da stanu ispred tih ljudi i da ih pitaju - izvinite, kako vam je bilo kada leti niste imali vodu, kako vam je bilo kada vam je bila isključena ulična rasveta, da stanete ispred majki kojima se dugovalo preko tri miliona dinara na ime neisplaćenih naknada za prvo rođeno dete. Dođite, gospodo, stanite ispred tih ljudi, pa onda nama držite predavanja.

Istakao sam sve ovo jer želim da Smederevska Palanka bude primer dobre prakse, kako sprovođenja zacrtanog Plana Srbija 2025, ali isto tako da bude primer dobre prakse kako predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije podjednako mogu da brinu o svim građanima Republike Srbije, nezavisno da li dolaze severno ili južno, iz malih ili velikih gradova i opština.

Predlogom ovog zakona takođe se obezbeđuju sredstva koja će pratiti politiku razvojnog budžeta. To su sredstva gde će građani Republike Srbije direktno osetiti kroz nova radna mesta, kroz veće plate i penzije, osetiće kroz obnovljeni i daleko kvalitetniji zdravstveni sistem, kakav danas imamo u odnosu na onaj kakav smo imali pre samo pet ili 10 godina. Upravo takva politika i za takvu politiku pružićemo bezrezervnu podršku ovde u Narodnoj skupštini.

Na samom kraju rekao bih samo da sve ovo nisam izneo samo kao poslanik vladajuće stranke koje je osvojila neverovatnu podršku na prethodnim izborima, rekao sam i kao stanovnik ove zemlje koji je duboko ubeđen da su program, kao i ovi zakoni generacija opšteg prosperiteta naše zemlje i svih naših građana.

U danu za glasanje poslanička grupa kojoj pripadam, kao i ja lično, sa zadovoljstvom ćemo podržati predloge zakona. Hvala.