VESNA KRIŠANOV

Srpska napredna stranka

Rođena je 1987. godine. Živi u Novom Kneževcu.

Po zanimanju je master inženjer zaštite životne sredine.

Zaposlena je kao direktorka JKP "7. Oktobar" u Novom Kneževcu.

Nakon izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Izabrana je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 06.11.2020, 09:58

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Dvanaesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 19.05.2021.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, kolege narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, izmene Zakona o planiranju i izgradnji, čiji su predlozi danas na dnevnom redu, su neophodne kako bi se otklonili problemi koji su se pojavili u praksi prilikom primene istog.

Pomenute izmene podrazumevaju produžavanje roka za pribavljanje upotrebne dozvole za objekte, odnosno radove čija je izgradnja, odnosno izvođenje odobreno rešenjima o građevinskoj dozvoli, odnosno rešenjima o odobrenju za izgradnju, a iste će dovesti do toga da značajan broj investitora će biti u mogućnosti da ispoštuje zakonske rokove.

Takođe je planirana izmena kojom se uređuje rok važenja planskih dokumenata koji su doneti pre 1. januara 1993. godine i produženje roka nadležnih organa za donošenje novih planskih dokumenata.

Kada govorimo o planiranju i izgradnji, građani Opštine Novi Kneževac, iz koje ja dolazim, već decenijama unazad sanjaju o izgradnji sportske hale.

Građani Opštine Novi Kneževac su naklonjeni bavljenju sportom od najmlađih do najstarijih, i u skladu sa tim u našoj opštini su zastupljene raznovrsne sportske discipline od fudbala, tenisa, stonog tenisa, košarke, rukometa, do kajaka, atletike i džudoa u okviru 19 sportskih udruženja i klubova. Tokom zimskog perioda, a pre svega deci je onemogućeno bavljenje sportom zbog izostanka adekvatnog prostora za treniranje.

S obzirom da Novi Kneževac ima značajan turistički potencijal jer, između ostalog, leži na levoj obali reke Tise, sa predivnim parkom površine od oko 10 hektara, koji je pod zaštitom države, u okviru kog se nalaze spomenici kulture i koji se odlikuje velikom raznovrsnošću dendro flore, sportska hala bi doprinela razvoju istog, posetom velikog broja sportista kroz organizovanje profesionalnih ili rekreativnih takmičenja i sportskih priprema. Mi imamo urađen projekat za izgradnju sportske hale projektovanu tako da ispunjava uslove i za sportiste invalide, sa obezbeđenim svim neophodnim dozvolama.

I ovom prilikom apelujem u svoje ime i ime svih građana Opštine Novi Kneževac na ministra Momirovića, kao i na ministra Udovičića, da nam pomognu u pronalaženju sredstava i ostvarenju višedecenijskog sna svih nas.

Inače, mi smo već imali tu čast da nas poseti ministar sporta i omladine, gospodin Vanja Udovičić, koji je tom prilikom obećao sredstva za zamenu dotrajale ograde na fudblaskom stadionu, i to obećanje je u veoma kratkom roku i ispunio i hvala mu na tome. Isto tako, ništa manja čast nam neće biti ukazana i eventualnom posetom ministra gospodina Tomislava Momirovića.

Isto tako moram da napomenem kada je Opština Novi Kneževac u pitanju. Zahvaljujući SNS lokalna samouprava je prevazišla period u kom je bila u višemilionskim dugovima. Sada je na zdravim i stabilnim finansijskim nogama.

Na teritoriji celokupne opštine su rekonstruisani i izgrađeni sportski tereni, renovirane su škole i vrtići, zamenjena je vodovodna mreža u određenim delovima naselja, uređeni su trotoari u centru naselja i još mnoge druge stvari.

Zbog svega prethodno navedenog ne razumem one ljude koji svakodnevno neumorno nazivaju predsednika Aleksandra Vučića pogrdnim imenima, što, zapravo, samo govori o njihovoj plitkoumnosti koja im ne dozvoljava da stvari sagledaju na pravi način, da budu realni i objektivni i da uvide šta je taj čovek sve uradio za našu državu.

Niko ne beži od toga da savršenosti ne postoje, i da ko radi taj i greši a greške su upravo tu da bi se na njima učilo, ali niko ne može da ospori to da je SNS, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, postavila Srbiju na čvrste noge sa konstantnom tendencijom napretka i modernizacije.

Između ostalog, tome u prilog govore i najavljene proizvodnje dve vrste vakcina protiv Kovida 19, u našoj zemlji i, kao što je predsednik Vučić rekao u svom gostovanju na TV Prva – mogućnost i eventualne proizvodnje treće vrste vakcina, za šta su Amerikanci pokazali interesovanje.

Iskreno, verujem u odgovornost i savesnost naših građana da u što skorije vreme dođemo do brojke od oko 2.800.000 vakcinisanih, kako bismo u tom slučaju konačno mogli da nastavimo sa normalnim životom.

Mislim da svi mi treba da budemo zahvalni na tome što imamo takvog predsednika kao što je Aleksandar Vučić koji je svojom hrabrošću, požrtvovanošću, danonoćnom radu, mudrosti, sposobnosti, uspeo da Srbiju podigne iz pepela, da je ojača i ekonomski i vojno.

On nije podlegao pritiscima niti će, i za razliku od drugih, koji su bili na vlasti pre SNS, a kojima su lični interesi i lični džepovi bili bitniji od interesa građana Republike Srbije, koji su i te kako bili spremni da Srbiju daju, a da svoju glavu nikako ne daju, i koji su slepo sledili naređenje od onih koji Srbiju žele da vide devastiranu, oslabljenu u svakom smislu, Srbiju na rubu propasti, predsednik Aleksandar Vučić, je uspeo u tome da danas imamo najbolje rezultate u istoriji Srbije, na osnovu kojih se očekuje 55 milijardi evra, BDP na kraju godine i da prosečna plata u decembru 2021. godine iznosi 600 evra.

Predsednik Vučić jednako misli na poboljšanje životnog standarda svih građana Srbije, u svim delovima zemlje, i s tim u vezi, iako trenutno deluje da je severni Banat zapostavljen, a pogotovo opština Novi Kneževac, ja sam sigurna u to da predsednik Vučić ima plan i viziju za oporavak i ovog dela zemlje, da nas svakako nije zaboravio i da će, nadam se, učiniti nas dostojnim njegove posete u nekom skorijem vremenu.

Novokneževčani, kao i meštani svih sela koja pripadaju opštini Novi Kneževac, zaslužuju da nakon proteklih 20 godina, tokom kojih su mnogobrojne fabrike zatvorene, delom zahvaljujući famoznim privatizacijama, delom iz nekih drugih razloga, dožive preporod otvaranjem nekog proizvodnog pogona, koji će zagarantovat ostanak ljudi u našoj opštini i razvijanje i jačanje iste.

Živela Srbija, u svom punom sastavu, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Zahvaljujem se.

Imovinska karta

(Novi Kneževac, 12.12.2018.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
V.D. Direktora JKP 7. oktobar Sopstveni Mesečno 82368.00 RSD 01.12.2018 -