MARKO ATLAGIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Marko Atlagić do sada je bio narodni poslanik u pet saziva. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u devetom sazivu, 2012. godine, a zatim i u naredna četiri skupštinska saziva, tako da je na funkciji narodnog poslanika od 2012. godine do danas.

U 11 sazivu bio je član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu i Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, i zamenik člana u Odboru za Kosovo i Metohiju.

U 12. sazivu bio je zamenik predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, i član Odbora za kulturu i informisanje. Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 707 sati, 96 puta se obraćao u plenumu, u postavljanju poslaničkih pitanja nije učestvovao, a u traženju obaveštenja i objašnjenja učestvovao je jednom. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 418 puta, i svaki put glasao “za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 95. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve, predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 101. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je 30.04.1949. godine. u Benkovcu. Osnovnu školu je završio u Ostrovici, a gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru na smeru istorija i pedagogija. Na istom fakultetu je pohađao postdiplomske studije na smeru pomoćne istorijske nauke i tu je magistrirao 1981. godine. Doktorirao je 1996. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Radio je kao profesor na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta Nikola Tesla u Kninu i Filozofskom fakultetu u Nišu. Bio je profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta do penzije. Objavio je osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Pre 1990. godine bio je predsednik opštine Benkovac, kao i Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

1990. godine, izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru.

1992. godine izabran je za poslanika Skupštine Republike Srpske Krajine, a 1994. i za potpredsednika Skupštine Republike Srpske Krajine.

U kratkom periodu 1995. godine je bio ministar bez portfelja Vlade Republike Srpske Krajine, čiji je predsednik bio Milan Babić.

Do 1990. godine bio je član Saveza komunista Hrvatske i funkcioner opštinske partijske organizacije, odakle je prešao u Socijalistički savez – Saveza socijalista Hrvatske .

Od 1992. godine je bio član Srpske radikalne stranke Republike Srpske Krajine

Nakon operacije Oluja u avgustu 1995. godine, izbegao je u Srbiju i nastavio politički angažman kao član Srpske radikalne stranke.

U Srpskoj naprednoj stranci je od 2008. godine, iste godine je bio je izabran za člana Predsedništva Srpske napredne stranke.


Poslednji put ažurirano: 18.03.2024, 09:17

Osnovne informacije

Statistika

  • 36
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Poštovani predsedavajući, ja sam šokiran, neznanjem, nevaspitanjem i lažima. Ja sam taj, gospodine koji sediš sa onima koji su rekli, citiram: „Ja se zalažem za izručenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije“, sedite tamo sa njima, ja sam taj, gospodine, za razliku od vas, koji sam prvi u istoriji Hrvatskog sabora, pogledajte snimke sve tamo, uzeo diskusiju i prozvao bivšeg predsednika Republike Hrvatske, HDZ. Imate to u knjigama. O tome gde je ko bio, možete da se stidite. Ja sam taj koji sam 23 godine na Kosovu i Metohiji proveo, nikada zakasnio na nastavu, nikada na dežurstvo na mostu, ne govorite o onome o čemu ne znate.

Vaš je predsednik, sram vas bilo, izručio čoveka koji je lagao da je JNA odsekla 600 glava Albanaca i prodavali ih za 5.000 maraka. To se zove vaš bivši predsednik. Rekao je da je morao pod pritiskom. I gle čuda, ko ga je dočekao u Nišu ispred suda. Šta, pojela maca jezik? Bivši predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Živković, sa buketom cveća.

Hoćete dalje? Ovo su sve citati inostrane literature.

Gle čuda, gde ga je doveo? Znate gde ga je doveo? U Vladu Republike Srbije, iako ga je JNA osudila na šest godina zatvora. Dobio je internet, nagradu godine. Kada je čula Margaret Tačer, ovo su vam sve inostrani citati, smejte se vi, vama je smešno.

(Narodni poslanici opozicije dobacuju.)

Kaže – bombardujte Srbiju. Sram vas bilo! Sram vas bilo! Vi ćete mi govoriti? Ja sam taj koji je u Hrvatskom saboru prvi rekao Franji Tuđmanu, prvi diskutant, imate to gde god hoćete snimljeno, ja sam taj koji sam bio pretposlednji svedok Slobodanu Miloševiću. Vi ste mog predsednika i vašeg otpremili u Hag na Vidovdan. To su dve mrlje u istoriji našega naroda. Izručenje glave Karađorđa. Izručili ste njega. Ja sam pretposlednji svedok i znam šta se dešavalo. On će biti proglašen za heroja. Sad ću citirati, samo na kraju dozvolite jednu rečenicu.

Jeste čuli ko je Dajana Džonston? Vama je to smešno.

Citiram Dajanu Džonston: "Na krilima narodnog slavlja 2000. godine zbog pada Slobodana Miloševića koje se graničilo sa pijanstvom, Srbiju je u jagmi za vlast smelo stampedo nestručnih gramzivih, bahatih ljudi, uobraženih lidera fiktivnih političkih stranaka, samoproglašenih lidera, eksperata, polu-sveta svih kalibara i profila koji su sebe proglasili za revolucionarne pobednike a državu i sve u državi za svoje taoce i plen", završen citat. Dajana Džonston - Suludi krstaši.

Vi ćete mi govoriti o patriotizmu! Ja sam taj koji je izbegao 12 puta, nikada u životu nisam zakasnio na posao. Ovde sam od 2012. godine. Nikada ovde niste bili pre mene… (Isključen mikrofon.)

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2023.

Poštovana potpredsednice Narodne skupštine Republike Srbije, poštovani ministre Gašiću i poštovani ministre Mali i ostali saradnici, poštovani narodni poslanici, uvaženi građani Republike Srbije, mi smo juče i danas čuli masu diskusija u ovom visokom domu u kojima su iznošene mnoge laži koje je između ostalih i ministar unutrašnjih poslova danas demantovao, a i naš predsednik poslaničke grupe gospodin Milenko Jovanov kao i zamenica, potpredsednik grupe Marina Raguš, a i kolega Rističević u svojim nastupima kod pojedinih.

Naravno da mi je drago da ovaj amandman nije prihvaćen jer on je besmislen, ali smo čuli jako mnogo juče i danas o budžetu, o primedbi na budžet i tako dalje. Međutim, ono što je suštinsko od opozicije nijedna primedba nije bila zaista realna, oni se zaista u sebi, ono što narod kaže, slažu sa budžetom, ali zbog eventualno političkih poena pokušavaju da ušićare neke stvari.

Ono što je jako interesantno, što je kolega Jovanov rekao juče na početku i danas, a potvrdio je i Siniša Mali, a to je da ste se svi ujedinili u jedno kolo. Da je to tačno ja ću vam postaviti pitanje svima vama koji ste u opoziciji da li je tačno ovo što ću ja izneti za četiri, pet minuta ili ne?

Prvo postavljam vam pitanje – da li je tačno da ste vi gospodo iz Saveza za Srbiju, na čelu sa gospodinom Đilasom, posle povratka iz SAD-a održali sastanak, a šta tajac je, sa čelnicima Saveza za Srbiju u Čačanskoj kafani „Moravski alasi“ dana 4.jula 2018. godine na kojem su bili čelnici Saveza za Srbiju i dogovorili se, poštovani građani, da će pokrenuti proteste kako bi rušili, verovali ili ne, predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, gle čuda na temu…

(Narodni poslanici opozicije dobacuju.)

Nećete me umiriti, nije ni Džebri Najs u Hagu, a nećete ni vi, jer sam i tamo istinu govorio.

…. da ruše Aleksandra Vučića na temu Kosovo, ne izborima nego ulicom. Umesto gospodo iz Saveza za Srbiju, gledam vam svima u oči sada ovde, da ste se dogovorili zajedno sa Đilasom kako da vratite tamo Kosovo odakle ste ga oterali. Da li je tačno ili nije ovo? Da je Dragan Đilas radio stalno protiv Kosova dokazuje i ovaj podatak.

Na sastanku sa otpremnicom poslova u američkoj ambasadi u Beogradu sa Dženifer Braš, dana 13. avgusta, gospodnje 2009. godine je rekao, citiram – uhapsiću Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije, završen citat. Da li je tačno ili ne, gospodine Đilasu, pitam vas, jer ste se sinoć preko svoje tajkunske televizije obrušili na narodne poslanike u ovom visokom domu.

Sledeće pitanje. Da li je tačno, da je Dragan Đilas 2011. godine dok je bio gradonačelnik Beograda, evo nek mi odgovori, nezakonito prodao četiri kablovska kanala svoja, „Arene sport“, „Telekomu Srbija“, ništa manje ili više nego za 7,7 miliona evra iako „Telekom Srbija“, gle čuda, tada nije smeo biti vlasnik medija. Da li su ti 7,7 miliona evra, gospodine Đilas možda na računima u Cirihu ili u Bugarskoj, ili su možda u Sloveniji, Mauricijusu ili možda Hrvatskoj? Da li je tačno da ste vi, gospodine Đilas, na dan 12. decembra, gospodnje 2020. godine na računima ogranka svojih firmi u Cirihu imali 620 hiljada eura? Da li je tačno da ste vi, gospodine Đilas, na dan 12. decembra, gospodnje 2020. godine na računima svoje firme imali u inostranstvu 573 hiljade eura i da ste vi i vaš brat, Gojko, bili korisnici računa na ovim destinacijama? Odgovorite vi to jednom, da li jeste ili niste?

Da li je tačno…

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2023.

Da li je tačno, gospodine Đilas, kako nas obaveštava jedan iz visoko cenjenog lista, vi imate na 53 računa 67,9 miliona dolara i da li je toliki iznos bio deponovan u oktobru 2020. godine i da se finansijska šema proteže od Mauricijusa, Amerike, Makedonije, Hrvatske, Švajcarske, Bugarske, Crne Gore, Srbije, Kipra, Moldavije i gle čuda, Hong Konga? Da li ste možda, gospodine Đilas, u Hong Kongu susreli se sa svojim stranačkim kolegom Vukom Jeremićem gde je i on operisao sa članom međunarodne grupe lopova i prevaranata, Emilijom Lozojem, glavnim finansijerom Vuka Jeremića i Patrikom Hoom, bivšim ministrom unutrašnjih poslova?

Da li je tačno da vam je glumac, koga ja politički uopšte ne cenim, ali što se tiče glume, neću da se izjašnjavam, to je stvar struke, Sergej Trifunović dao najbolju ocenu vaše političke i moralne ličnosti dana 16. jula, gospodnje 2020. godine kada je rekao. Molim vas potpredsednice, ovo ću citirati da ne bi možda bilo replika, ovo su citati. Citiram – Đilasu je glavno oružje u politici novac kojim sve rešava i kupuje političku naklonost, Savez za Srbiju nije ništa, nikad i nije ni postojao. Šta je Janko Veselinović sada? Ništa, kaže. Šta su ovi drugi? Ništa, drži ih Đilas koji dođe da iskešira pare, a oni uzmu, dvojica, trojica, pa, pa, pa, odu kod Grigorija, Sporazum sa narodom je teška izmišljotina, Jeremić je netalentovan, a Đilas je uništio kulturu Beograda, završen citat. Da li je tačno ili ne, pitajte vašeg stranačkog kolegu.

Poštovane dame i gospodo, ovo je nadam se moja, možda i nije poslednja diskusija u ovom sazivu, a dozvolite, da vam kažem, kao iskusan čovek, čovek koji nije, a vi to vrlo dobro znate, politički protivnici, nikada slagao, uvek citiram, ja nisam neozbiljan kao neki od vas, 17. se bira između dobra i zla. Između pljačke i izgradnje. Naša današnja opozicija do 2012. godine, je demolirala, verovali ili ne, ekonomsku, industrijsku i svaki vid Republike Srbije. Srbija je za vreme njih u međunarodnim okvirima bila totalno ne priznata, nijednu jedinu vaspitno-obrazovnu ustanovu nisu sagradili, nijedan dom zdravlja, a kamoli klinički centar nisu izgradili, 760 sudaca su izbacili iz sistema stranački uveli i gle čuda u istoriji čovečanstva nije poznato da su izabrali mrtvog sudiju za sudiju, Ljubišu Đurića iz Požege. Nata Mesarović je rekla tada, da je razgovarala 200 sati sa sudijama, pitajte je danas kako je razgovarala sa mrtvim sudijom.

Dakle, na jednoj strani do 2012. godine imamo Srbiju totalno uništenu sa 573.600 otpuštenih radnika sa porušenim tvornicama, sa uništenom Vojskom Boris Tadić citiram kaže – Šta će nam Vojska?

Na drugoj strani od 2012. godine imamo izgradnju bolnica 760 vaspitno-obrazovnih i naučnim ustanova, 142 Doma zdravlja i klinička centara, preko hiljadu auto-cesta i auto-puteva, brze saobraćajnice, Srbija je jedna od retkih slobodinih zemalja koja je u Međunarodnim okvirima ovako priznata.

I, na kraju da ne uzimam potpredsednice vreme ustaću, ustaću se da me dobro vidite, Srbija bira dva puta. Njihov je put krivi put pravac Evropa, naš je put pravac Srbija, jer Aleksandar Vučić je motor modernizacije Republike Srbije od 2012. godine do danas i vrlo dobro zna, ponoviću još jedanput da je Aleksandar Vučić tvorac i motor modernizacije Srbije i veliki borac za narodne interese i dobro zna, ponoviću još jednom dobro zna gospodo da se kući stiže samo svojim putem Živela Srbija, Živeo Aleksandar Vučić.

Treće vanredno zasedanje , 30.05.2023.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, dr Orliću, pitanje postavljam Ministarstvu prosvete.

Da li u medijskim nastupima prof. dr Jove Bakića, jednog od ideologa uličnih protesta i blokada beogradskih ulica ima protivzakonitih elemenata i da li se Katedra za sociologiju Filozofskog fakulteta ogradila od njegovih monstruoznih izjava?

Obrazloženje. Naime, prof. dr Bakić, jedan od perjanica zloupotrebe uličnih protesta i blokada ulica kontinuirano već nekoliko godina rečima nedostojnim čoveka vređa predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i preko dva miliona i 224 hiljade građana Republike Srbije i poziva na brutalno nasilja, nezapamćeno u istoriji školstva i pedagoških ideja u Srbiji.

Jovo Bakić je 5.12.2012. godine izjavio, citiram – da bi voleo da Aleksandra Vučića i preko dva miliona 224 hiljade građana Republike Srbije, koji ga podržavaju, juri po ulicama, završen citat.

Tu izjavu ponovio je više puta u nekoliko godina i ne samo to, u satanizaciji Aleksandra Vučića uvaženi profesor ide dalje. Tako je jednom svom masterantu dao master rad pod naslovom – Uloga „Pinka“ i „Hepija“ u stvaranju kulta vođe i analiza sadržaja gostovanja Aleksandra Vučića u emisijama „Teška reč“ i „Ćirilica“.

Poštovani narodni poslanici, zamislite da sam ja svom masterantu dao master rad sa temom – uloga Katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu u reprodukovanju kulta neznanja, primitivizma i prostakluka i analiza medijskih nastupa prof. Jove Bakića? Naravno da mi ne pada na pamet da pravim sprdnju od nastave nauke i ustanove na kojem radim.

Ko je prof. Bakić preporučio masterantu sociološke izvore ili literaturu za taj rad? Je li to direktno mešanje politike u nastavu i univerzitet? I ne samo to, Jovo Bakić ide dalje u svojoj brutalnosti, vređanju i sejanju mržnje i nasilja. Tako je maja 2023. godine izjavio, citiram – da će Aleksandra Vučića i njegove pristalice juriti po ulicama i da će plivati po Savi i Dunavu, završen citat.

Takve monstruozne izjave govorile su ustaše kada su ubijene Srbe, Rome i Jevreje bacale u reku Savu u Jasenovcu sa natpisom, citiram – putuj za Jovanu pijacu u Zemunu, završen citat.

U medijskim napadima pridružio mu se i akademik Dušan Teodorović koji stalno zagovara nasilje i ispoljava mržnju prema Aleksandru Vučiću i građanima Republike Srbije i državi Srbiji.

Tako je 29. aprila 2023. godine izjavio, citiram – da Aleksandar Vučić ima evidentne poremećaje čiji bi karakter trebali da ispitaju psihijatri, završen citat. Ta ljudska gromada od akademika je 22.7.2020. godine izjavio, citiram – Kosovo nije sastavni deo Srbije, završen citat, a 23.2.2019. godine – da je Aleksandar Vučić huligan i nevaspitan.

Nadalje, 28.7.2019. godine dao je podršku da se Nevena Đurić, narodni poslanik, pretuče, a preporučio građanima, citiram, da tuku svoju decu, završen citat. Poštovani akademik treba da zna da se deca ne tuku, nego vaspitavaju.

Tako je 5. marta 2020. godine uporedio građane Republike Srbije sa stanovnicima Nacističke Nemačke i Adolfom Hitlerom, završen citat. Ta ljudska i moralna gromada od akademika napao je Zdravka Čolića samo zato što je pevao u jednom privatnom hotelu za predsednika Aleksandra Vučića i tako pokazao mržnju prema samostalnim umetnicima.

Ta gromada od akademika napao je Momčila Bajagića Bajagu samo zato što je pevao za svoj grad i nazvao njegove pristalice varvarima. Ta moralna gromada, akademik Dušan Teodorović je 31.5.1999. godine dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu zbog nedolaska na posao. Stavio se na čelo Petooktobarskog puča i za vreme bombardovanja otadžbine pobegao iz zemlje u državu koja nas je bombardovala. Posle bombardovanja vratio se u zemlju. Danas verovatno iz njegovih nastupa vidimo da radi za tu zemlju koja nas je bombardovala.

Mislili se, postavljam pitanje, SANU ograditi od monstruoznih, primitivnih medijskih nastupa svog akademika?

Na kraju, dajemo punu podršku Srbima na KiM da istraju u odbrani svog imena i prezimena, svojih vekovnih ognjišta. Ujedno dajemo i podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u vođenju politike mira, politike bezbednosti, ekonomskog napretka i teritorijalnog integriteta, modernizacije, vojne neutralnosti Srbije. To je naš srpski put, samostalni koji ne zadire u tuđa dvorišta, jer Aleksandar Vučić dobro zna da se tuđim putem kući ne dolazi.

Živela Srbija. Živeo Aleksandar Vučić.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.04.2023.

Poštovana potpredsednice Narodne skupštine, postavljam pitanje javnom tužilaštvu Srbije – ima li elemenata krivične odgovornosti u svakodnevnom medijskom i drugim napadima na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića?

Obrazloženje. Iz časa u čas, iz dana u dan, iz meseca u mesec, svedoci smo stalnih zlonamernih, neviđeno brutalnih medijskih napada na predsednika Republike Aleksandra Vučića. Ti brutalni medijski napadi deo su sprege mafijaško-tajkunskih i kriminalno-politikantskih grupa, pojedinih tabloida i tajkunskih televizija i pojedinaca, kako domaće, tako i inostrane provenijencije. Ti medijski napadi prevazilaze ne samo granice dobrog ukusa, već su duboko skliznule u oblast socijalne patologije i krivične odgovornosti. Medijski napadi na našeg predsednika postali su veoma opasni i po predsednikovu ličnu bezbednost, jer pozivaju čak i na ubistvo našeg predsednika.

Poštovane dame i gospodo, Srbija je demokratska zemlja u kojoj je kritika vlasti čak i poželjna, ali između kritike i medijskih napada postoji ogromna razlika. Tako određene ličnosti zaposlene u određenim tabloidima, tajkunskim televizijama, ali i pojedini analitičko stručno-naučni šarlatani neistinama o predsedniku Vučiću truju našu javnost do krajnjih granica.

Nikada u istoriji Srbije jedan srpski vladar nije više napadan i satanizovan od jedne minorne grupe, pa imao veću podršku građana Republike Srbije i ogromne uspehe kao Aleksandar Vučić. Da spomenem samo neke medijske napade. Vesna Pešić je 19. 1. 2020. godine zatražila ubistvo Aleksandra Vučića, kada je izjavila, citiram: „Ako Brnabićka da ostavku, da znate, sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu“, završen citat. Boško Obradović, vođa antidržavne opozicije je 19. 11. 2019. godine zatražio napad na Aleksandra Vučića rekavši, citiram: „Vučić mora na hitnu operaciju srca u SAD, kako bi preživeo. Baš zato sada je pravi momenat da se intenziviraju svi napadi na njega, iz svog raspoloživog oružja“, završen citat.

Sećate se, dame i gospodo, naslovnih strana NIN-a i „Danasa“, u kojima je objavljena fotografija snajpera uperenog u predsednika Republike Aleksandra Vučića. Lažni novinar Marko Vidojković psuje u direktnom TV prenosu tajkunske televizije Aleksandra Vučića, citiram: „P* materina, ona odvratna, budaletino jedna!“, završen citat. I Dragan Đilas uključio se u žestoke psovke i medijske napade na predsednika Vučića. Tako je 5. 5. 2020. godine izvređao predsednika Vučića preko svojih tajkunskih medija, kada je rekao, citiram: „Vučiću, ti si lud“, a 16. 4. 2020. godine Đilas je rekao, citiram: „Vučić ima mentalnih problema i ima neke poremećaje“, završen citat.

Poštovane dame i gospodo, to je taj Đilas, veliki borac, koji je 13. 8. 2019. godine u razgovoru sa otpremnicom poslova u Američkoj ambasadi u Beogradu Dženifer Braš rekao, citiram: „Ja se zalažem za hapšenje Ratka Mladića i odreći ću se Kosova i Metohije“, završen citat. Đilas ide dalje u vređanju građana Srbije koji su glasali za Aleksandra Vučića nazivajući ih majmunima. Na svojoj tajkunskoj televiziji Đilas je optužio Aleksandra Vučića da izaziva rat, a ne Aljbin Kurti, kada je rekao, citiram: „Ne sumnjate da bi Vučić uveo rat, samo da ima s kim da ratuje“, završen citat. A naš predsednik Republike je najveći borac za mir, ne samo u evropskim, nego i u svetskim razmerama.

Siniša Kovačević uključio se u satanizaciju predsednika Vučića, medijski napadima na njega kada je 13.11.2021. godine, rekao, citiram – na čelu države Kuga izdajnik, prodana duša, dodajući da će da ih bije i treba da ih bijemo na svaki način, završen citat. A Kovačevićev Vuk Jeremić je decembra 2008. godine u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Poom rekao, citiram – ulazak Kosova i Metohije, UN najbolje čemu se Srbija ima da nada ako bude imala sreće, ovo je odgovor gospodinu Kovačeviću.

Poštovane dame i gospodo, na kraju pozivam vas da podržite politiku Aleksandra Vučića i da je to politika mira, politika bezbednosti, politika ulaska u EU, politika vojne neutralnosti, politika teritorijalnog integriteta zemlje, politika saradnje sa tradicionalnim prijateljima Rusijom i Kinom i svim zemljama na principu miroljubive i aktivne koegzistencije, politika saradnje sa Rusijom. To je taj naš srpski put koji ne zadire u tuđa dvorišta, jer Aleksandar Vučić dobro zna da se kući stiže samo svojim putem. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 22.07.2021.

Poštovani potpredsedniče Narodne skupštine dr Orliću, postavljam pitanje Tužilaštvu Republike Srbije. Šta će Javno tužilaštvo poduzeti protiv pojedinaca koji svojim izjavama narušavaju teritorijalni integritet Republike Srbije?

Obrazloženje. Pred veoma teške, važne i mukotrpne razgovore predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija u Briselu, pojedinci iz tajkunsko-mafijaško-politikanskih grupa iz zemlje i okruženja, zaštitnici tzv. nezavisnog Kosova učinili su sve da predsedniku Vučiću otežaju te razgovore.

Nenad Čanak je pre briselskih razgovora posetio u dva navrata Kurtija u Prištini da ga podrži po pitanju tzv. kosovske nezavisnosti. Ne zaboravite da je Čanak još 5.03.2007. godine kao propali predsednički kandidat izjavio: „Spreman sam da priznam kosovsku nezavisnost“.

Pre predsednikovih razgovora u Briselu, Čanak je posetio Srebrenicu, što je civilizacijski čin, ali nije se setio dan ranije da poseti Kravice i od poštu i srpskim žrtvama, ali zato nije zaboravio da napadne Aleksandra Vučića direktno iz Srebrenice.

Čanak odlazi u Podgoricu juna ove godine da pouči Mila Đukanovića kako da Đukanović napadne Aleksandra Vučića na Međunarodnoj konferenciji o Zapadnom Balkanu u Bratislavi, optužujući ga zbog, kako kaže, citiram – zaštite interesa srpskog naroda Crne Gore i stvaranja velike Srbije, završen citat, što je notorna neistina.

Aleksandar Vučić je stalno naglašavao i naglašava da Srbija nema nikakav problem sa nezavisnosti Crne Gore, to je njihova odluka da budu nezavisna država, ali Srbija neće ćutati na težak položaj sprskog naroda u Crnog Gori.

U govoru punom mržnje prema Aleksandru Vučiću, Đukanović je u Bratislavi rekao, citiram – mišljenje je mnogih da je Srbija izgubila Kosovo kada je Rusija bila slaba, što znači da bi sada bilo vreme da se Kosovo vrati, završen citat i tako narušava integritet Republike Srbije pred razgovorom u Briselu i podržava nezavisno Kosovo.

Poštovani narodni poslanici, i blaženopočivši patrijarh Irinej rekao je za Đukanovića 9. avgusta gospodnje 2020. godine, citiram: „Đukanović je 1998. godine doveden u Patrijaršiju i predstavljen kao budućnost i snažna perspektiva srpskog naroda, a danas tuga me obuzima kada vidim koliki dubok može biti ljudski pad. Sa takvim tražiti mogućnost kompromisa, u to ne verujem“. Završen citat. Rekao je blaženopočivši patrijarh Irinej.

I gle čuda, i Dragan Đilas, u narodu znani Đikaš mafija, uključio se u napade na Aleksandra Vučića pred polazak u Brisel, kako bi otežao razgovor preko svog portala tekstom u kojem je priznao da su kriminalci Belivuka skandirali na utakmici u Novom Sadu, citiram – Vučiću pederu, završen citat i tako je Đilasov portal otvoreno stao na stranu kriminalaca.

Poštovani građani Republike Srbije, Dragana Đilasa uopšte ne interesuje razvoj Beograda, to vi znate, a o tome svedoči bivši američki ambasador u Beogradu Kamerun Manter, koji je 19. marta gospodnje 2009. godine rekao, citiram: “Đilas mi je rekao da je njegov plan za Beograd marketinški, a ne realan“. Završen citat. Time je Điki mafija priznao da ga samo interesuju privatni računi i onih 619 miliona evra po kojekakvim destinacijama.

Poštovani građani Republike Srbije, dok naš predsednik Vučić čini nadljudske napore da povrati međunarodni ugled Republike Srbije provodeći politiku mira, politiku bezbednosti, politiku solidarnosti, politiku zdravlja svih naših građana u zemlji i regionu, politiku dijaloga u pronalaženju trajnog kompromisnog i održivog rešenja za južnu srpsku pokrajinu, dotle Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić pune svoje privatne račune po raznim destinacijama sveta, pljujući predsednika države, državu Srbiju i građane Republike Srbije, ne bi li ponovo došli na vlast i doveli Srbiju do bankrota. Neće moći.

Na kraju, apelujem na sve građane Republike Srbije, posebno na Beograđane, i posebno na mladu generaciju, naše studente i naše učenike, da se vakcinišu, jer jedino vakcinacijom možemo dovesti do zdravlja i ekonomskog prosperiteta Republike Srbije. Živela Srbija!

Imovinska karta

(Beograd, 30.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 102000.00 RSD 03.06.2016 - 03.08.2020.
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika Mesečno 72148.00 RSD 01.10.2017 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 124912.00 RSD 03.08.2020 - 01.08.2022.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 124912.00 RSD 01.08.2022 -