ZORAN RADOJIČIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Zoran Radojičić prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao trideseti na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE. Član je Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za zdravlje i porodicu, i zamenik člana Odbora za zaštitu životne sredine. Takođe, šef je Delegacije u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1963. godine u Lazarevcu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. sa prosečnom ocenom 9,14, a na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine. Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama.

Na funkciji generalnog direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu nalazi se od 2013. U toj klinici je, kao hirurg, zaposlen od 1991. godine. Profesor je Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju.

Član je Evropskog udruženja za pedijatrijsku urologiju, Evropskog udruženja dečje hirurgije, Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju.

Nakon lokalnih izbora u Beogradu 2018, na kojima je bio nosilac liste Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd, izabran je za gradonačelnika Beograda, i na toj funkciji bio je do 2022. godine
Poslednji put ažurirano: 02.09.2022, 14:03

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku