ANNA OREG

Pokret slobodnih građana

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Anna Oreg prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 10. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe UJEDINjENI - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA. Članica je Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i zamenica člana Odbora za zaštitu životne sredine. Takođe, zamenica je člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS.

BIOGRAFIJA

Rođena je 28.12.1985.godine u Novom Sadu. U Novom Sadu je završila osnovnu školu i gimnaziju. U gimnaziji je bila polaznica Istraživačke stanice Petnica. 2009. godine završila je Poljorivredni fakultet, smer Veterinarske medicine. Na završnoj godini je bila stipendistkinja Fonda za mlade talente.

Praktičko znanje u struci je stekla u veterinarskoj klinici Szögedi ló és kisállat ambulancia u Mađarskoj.

Pripravnički staž u trajanju od godinu dana je odradila u privatnoj veterinarskoj ambulanti NS vet u Novom Sadu.

Nakon toga je 2 godine bila zaposlena u kompaniji Nelt, u novootvorenoj Pet diviziji. Radila je na formiranju mreže kupaca na teritoriji Vojvodine.

Licencu je stekla polaganjem stručnog ispita 2012.godine.

Od 2012.godine do danas je vlasnica privatne veterinarske ambulante Dog House, gde se bavi stručnom praksom i stručnim osposobljavanjem diplomiranih veterinara.

Članica je Pokreta slobodnih građana od aprila 2019.godine. U okviru pokreta učestvovala je u radu mediijskog tima, obavljala je funkciju zamenice poverenika za Novi Sad i pomagala u izgradnji infrastrukture na teritoriji Vojvodine.

Predsednica je Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana.
Poslednji put ažurirano: 03.09.2022, 07:59

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku