DUŠAN RADOSAVLJEVIĆ

Monarhisti

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Dušan Radosavljević prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao sedmi na listi DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA SRBIJU - Srpska koalicija NADA -Nacionalno demokratska alternativa- Demokratska stranka Srbije (DSS) - Za Kraljevinu Srbiju (MONARHISTI ) - Vojislav Mihailović, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe NADA - NOVI DSS - POKS. Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, i zamenik člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbora za zaštitu životne sredine. Takođe, član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje.

BIOGRAFIJA

Rođen 1959. godine. Završio Studije za fizičku kulturu i potom radio u nastavi, u nekoliko škola.

Od 2004. do 2008. godine bio je predsednik Skupštine opštine Šabac.

Zamenik je predsednika Pokreta obnove kraljevine Srbije.
Poslednji put ažurirano: 03.09.2022, 08:23

Osnovne informacije

  • NADA - NOVI DSS - POKS
  • Prnjavor
  • 1959
  • nastavnik fiskulture

Statistika

  • 21
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.12.2022.

Uvaženi gospodine predsedniče, poštovane kolege, uvaženi građani Srbije, ja bih vas zamolio samo za malo pažnje u ovih par minuta, obzirom da ni lično, a i niko iz koalicije NADA i iz POKS nije nikog ometao u govoru.

Pred nama je set, između ostalog, medijskih zakona. Mediji su obično ogledalo jednog društva, ogledalo jedne demokratije, ogledalo jednog naroda. Danas su mediji takvi da samo jedna reč ima za sve – stid. Međutim, nije to ništa ni čudno, zato što u višestranačju kada partokratija i strančarenje prevlada i sahrani institucije, onda dobijete jednu karakondžulu medijsku koju danas imamo.

Kada govorimo o nacionalnom servisu, nestale su sve one emisije koje govore o kulturi, o školskom programu, o dostignućima. O političkim i nepolitičkim uglovima ne bih ni da govorim, jer to onda deluje subjektivno.

Napraviću jednu divnu paralelu – nemoguće je da na nacionalnoj televiziji jedan čovek koji 40 godina istražuje istinu u Srbiji, ja mislim da ima nekoliko prikolica dokumenata, nikada nije pozvan na nacionalnu televiziju da se sa njim popriča, nego je on stvorio jednu vrstu paralelnog sveta na internetu, ili je ovo paralelni svet? Mi treba da znamo da treba da se čuje uvek istina i treba da se čuju činjenice. Taj čovek je iz Kragujevca, Milosav Samardžić. Neprirodno je pričati o istraživačkom novinarstvu a ne dovesti čoveka. Zato kažem, ne mi, ne ja da govorim, nego neki ljudi koji se time bave.

Naveo sam samo jedan primer, a ovakvih je hiljadu primera. Šta se onda dešava? Imamo komercijalne televizije i onda imamo jedan divan izgovor – ali, mi ne može da se mešamo u uređivački program. Pa, ja ću to prvi da kažem, ali ima nešto drugo, a to je nacionalna frekvencija. Da li brani neko nama i vama iz vladajuće postave da kažete da je to bizarijum, da je to odvratno, da je takva nekultura i kič, ili preovladava ono da će se tamo čitati nečijih saopštenja mnogo više nego na nekim drugim televizijama?

Dame i gospodo, ništa gore nema kada povlađujemo primitivcima, neznalicama i onim ljudima koji nisu zaslužni ničemu da budu u javnom rakursu, ničemu. Ovo je narod koji je odgojio jednog Jovana Cvijića, koji je do pre Prvog svetskog rata objavljivao svoje radove na nemačkom, a nakon toga na francuskom. Ovo je narod koji je 1835. godine, Joakim Vujić pozorište je gradio u Kragujevcu, obilazeći naša stratišta i naša vaskrslišta. U Bizertu kad su stigli naši mučenici prvo što su uradili podigli su pozorište, ti ranjenici. Gde je ta srpska kultura? Gde je to zbog čega nas je Gete voleo? Gde je to nestalo?

Stalno se pominje Valtazar Bogišić, o tom što se grbo rodi, rodila se nakaza 1945. godine i o tome se ćuti. Onda ste smućkali 77 godina. Nema ovde bivše vlasti i nebivše. Partokratija je karcinom koji uništava ovo društvo. Samo ovde može i „Marš na Drinu“ i „Druže Tito, mi ti se kunemo“. Ne može. Ne može, jedno je sistem, jedno je nacija, jedno je ponos, jedno je etika, jedno je nadahnuće, a jedno je ropstvo. Istina se mora reći. Istina oslobađa.

Nažalost, mi kao narodni poslanici kamo puste sreće da se držimo demokratije, i treba, ali da ukažemo na sve te promašaje silne medijske. Ako ih mi svugde ukazujemo, onda prirodno demokratija radi svoj deo posla, ali će se neko pokriti po ušima i neće biti spreman dalje da ide na takvu vrstu, ja bih rekao najodvratnijeg pristupa koji smo danas imali u Skupštini, nešto što nije na ponos Skupštine.

Pokušavam da ne vređam nikoga, da jednom vrstom gospodstva doprinesem jednom razumu. Teška su vremena. Budimo realni, počnimo da gledamo istini u oči. Pominje se nesretni nekakav Kurti, nekakve trice i kučine. Znate kako se kaže – kad volovi kupus pojedu ne svađaju se s volovima niti se oni tuže, nego sa gazdama.

Znamo mi dobro gde su gazde. Hajde tu energiju, to znanje, taj vokabular, te činjenice da usmerimo ka gazdama. On je dole bitan koliko je i Zelenski bitan tamo. Znamo dobro kako funkcioniše Zapad u ovim trenucima, na određenim marionetama. No, mi to ne možemo da menjamo, ali možemo da se mi preorijentišemo i da sve svoje znanje i ono što su nam izlazne varijante pokušamo da pričamo s tim njihovim gazdama. Očigledno na ovom nivou ne može i mora se vratiti tamo gde se zovu Ujedinjene nacije, tamo gde imamo i određenu podršku istine i tamo gde će nas makar neko i saslušati. Ovamo što ne kontrolišu ti naši prijatelji, mi nemamo šta ni da tražimo.

Ono nije sednica o Kosovu, ona će doći, a pominjano je mnogo puta, pa ne bi bilo lepo da to ne pomenem. Lično mislim da u ovim trenucima nemamo samokritičnost, nema je niko. Ako samo tome primenimo i kažemo - da, pogrešio sam u tom vremenu, to je već početak rešenja problema. Nemamo ga nigde, ni u politici, ni u kulturi, ni u medicini, nigde ga nemamo, nemamo ga nažalost ni u sportu, pa i onaj koji vodi i igramo ekipa tako kako igra, svako mu je neko drugi kriv, a nema on šta da kaže o sebi. Mislim da sa ovog mesta, najvišeg mesta, upravo treba i da potekne to da svugde i na svakom mestu ukažemo, ali i da kažemo nešto što je kritično o nama i da kažemo - mogli smo i drugačije, trebalo je drugačije. Ako na tim principima funkcionišemo, imamo šansu da izađemo iz ovog galimatijasa i ovog teškog vremena u koje smo ušli. A da smo ušli u teško vreme, ušli smo, da nam treba sabornosti, treba, da nam treba jedinstva, treba, da nam treba različitog mišljenja, više nego ikad, ali ne majorizacije, ne marginalizacije, nego jednostavno pregledanja argumenata i sled onih istorijskih puteva koji su neminovno pred nama. Ako nemamo samopoštovanja, dame i gospodo, ako nemamo nacionalnog osećaja i ako to ne dovedemo do nivoa pogleda jednog i drugog, onda ćemo nestati. Da ostavim i uvaženim kolegama to vreme, opozicija je večito u ratu sa vremenom, nema ga, pa da završavam.

Želim, s obzirom na to da je ovo zadnje zasedanje, svim građanima prvo srećne božićne praznike, i onima koji slave i po gregorijanskom kalendaru i onima koji slave po julijanskom, pravoslavnima, kao i katolicima, želim svima srećne novogodišnje praznike, u svoje lično ime, u ime Pokret obnove Kraljevine Srbije i Koalicija NADA, s jednom željom - da svi budu zdravi, da se okupe oko svojih porodica i da budu svesni, samo sabrani pod jednim imenom, a to se ime zove Kraljevina Srbija, imamo šansu za Vaskrs, ostalo vidimo do čega smo doveli. Hvala vam, sve najbolje.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.12.2022.

Ja bih samo nešto pojasnio. S obzirom na to da previše čitate Brozove zbirke, reći ću vam malo istinu.

Imovinska karta

(Mačvanski Prnjavor, 31.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130347.00 RSD 01.08.2022 -