ZORAN SANDIĆ

Nova Demokratska stranka Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Zoran Sandić biran je za narodnog poslanika jednom do sada, u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 10. na listi DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA SRBIJU - Srpska koalicija NADA -Nacionalno demokratska alternativa- Demokratska stranka Srbije (DSS) - Za Kraljevinu Srbiju (MONARHISTI ) - Vojislav Mihailović, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe NADA - NOVI DSS - POKS, član Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, i zamenik člana Odbora za evropske integracije. Takođe, bio je član Podobora za održivi razvoj, poljoprivredno zadrugarstvo i kooperativno udruživanje poljoprivrednika.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 11. na listi Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije ( Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Mihailović, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1970. godine u Kikindi. Srednju školu završio u Zrenjaninu. Po zanimanju inženjer poljoprivrede.

U opštini Žitište bio je zamenik predsednika opštine i pomoćnik predsednika opštine, po jedan mandat.

Od 2020. godine odbornik je u Skupštini opštine Žitište.

Član je Demokratske stranke Srbije od 2000. godine. Predsednik Opšinskog odbora Demokratske stranke Srbije Žitište bio je u periodu od 2000. do 2012. godine. Od 2011. godine je predsednik Okružnog odbora DSS Srednji Banat.

Potpredsednik je Demokratske stranke Srbije.
Poslednji put ažurirano: 17.02.2024, 14:23

Osnovne informacije

  • NADA - NOVI DSS - POKS
  • Zrenjanin
  • 1970
  • Poljoprivredni inženjer

Statistika

  • 45
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2023.

Hvala predsedniče.

Poštovani predstavnici Vlade Republike Srbije, kolege poslanici, poštovani građani Srbije, kada pogledamo ovaj budžet zapitamo se da li postoji sutra.

Trideset pet milijardi evra naša zemlja duguje i vidimo dodatno zaduženje od dve milijarde evra, kako malopre ministar reče. Samo se pitam ko će to da vraća u budućnosti. Nek je Srbiji Bog na pomoći.

Osvrnuću se malo na poljoprivredu. Ono što je činjenica da je budžet za 2024. godinu manji nego što je bio ove tekuće 2023. godine. Ove godine 2023. budžet za poljoprivredu je 114 milijardi koma nešto, a budžet za narednu godinu je 104 milijarde, što znači oko 10 milijardi dinara manje. Ako uzmemo samo podsticaje, podsticaji su sa rebalansom ove godine bili oko 100 milijardi, a za 2024. godinu 86 milijardi dinara.

E sada, tu ćete reći da su ti podsticaji ove godine veći zato što se vraćao dug iz 2020. i 2021. godine, ali da vas sve podsetim još nije plaćeno sedam dinara, koliko je obećano, dodatak po kilogramu suncokreta.

Druga stvar, mogu da pohvalim povećanje premije za mleko sa 15 na 19 dinara i to je u redu, ali u ratarstvu imamo problem kod subvencija gde je rečno, do duše u ovom zakonu o podsticaju piše minimum 12.000 dinara, ali ide se na to da bude 18.000 po hektaru. Nadam se da će tako i biti, evo ministarka klima glavom.

Mi od 2024. godine subvencionišemo do 100 hektara. Znači, ne do 20, nego do 100 hektara subvencija. Mislim da smo tu trebali da razmislimo i to sam predlagao na Odboru za poljoprivredu da sačuvamo ta mala gazdinstva, odnosno tog poljoprivrednika koji kažem hrani porodicu i koji ima pet, sedam ili 15 hektara. Da njima subvencije, bar malo da ih približimo zemljama EU. Podsetiću vas da zemlje u okruženju imaju od 300 do čak 800 evra, da smo mi najniži po subvencijama.

Zato sam i predlagao na Odboru, i sada predlažem, i treba o tome razmisliti, da subvencije za do 20 hektara budu 200 evra, iliti 24.000, a subvencije od 20 do 100 hektara da ostanu na ovom nivou od 18.000 dinara, jer složićemo se da onaj ko ima 100 hektara ima sigurno i modernu mehanizaciju, ima veću platežnu moć i njemu je mnogo lakše nego poljoprivredniku koji ima pet hektara i nije logično da ima subvenciju po hektaru, da kažem, na istom nivou i onaj sa 100 hektara i ovaj sa 20 hektara.

Što se tiče stočarstva, mi gledamo kada povećavamo subvencije, i po grlu i po hektaru, da pospešimo proizvodnju, dobijemo veći prinos, da poljoprivrednik bude zadovoljniji, bogatiji, da tržište bude popunjeno našom robom, međutim, imamo podatak da je za pet godina, od 2017. do 2022. godine, ugašeno 5.000 gazdinstava, 55.000 krava manje, to je bilo 700.000 litara mleka manje na dnevnom nivou. Pitanje je da li ovim subvencijama mi pomažemo naše stočarstvo, odnosno mlečno govedarstvo. Tu je takođe veliki problem.

Naravno, kada vidimo u kakvom je stanju sada poljoprivrednik, pa gospodo, jedna kugla sladoleda – sedam kilograma kukuruza. Kukuruz – 15 dinara, pšenica – 16 dinara, i onda kažemo ne može ni za 16 da se proda, to je tačno. Imam konkretan podatak da ne može da se proda pšenica ni za 16 dinara. Zbog čega? Sada ja vas sve pitam, da li smo možda uvozili pšenicu iz Ukrajine ili smo doneli pogrešnu odluku kad smo zabranili letos izvoz pšenice, pa su ostale na lageru i sada imamo viška na tržištu i neće niko da otkupi ni po toj mizernoj ceni? Suncokret je 40 dinara, bio je 60 prošle godine. Poljoprivrednik ne da je na pozitivnoj nuli, nego je u debelom minusu. Pitanje je koliko će biti posejano pšenice, kada znamo da su inputi poskupeli, pošto je mineralno đubrivo, da li ćemo imati dovoljno zasejane pšenice, odnosno hleba iduće godine?

Naravno, ovo je plod loše strategije, strategija je pisana od 2014. do 2024. godine, ta strategija za razvoj poljoprivrede nije usvojena u ovom domu u Narodnoj skupštini. Ta strategija pokazalo se da je nerealna. Zato stalno ističem – treba nam jasna strategija za razvoj poljoprivrede. Ne možemo dozvoliti da Srbija uvozi luk, paradajz iz Albanije, da uvozimo pasulj. To moramo rešiti dugoročnom strategijom od 20 godina i kako se koja vlada menja i koji ministar, pridržava se te strategije, ako hoćemo da budemo proizvođači zdrave organske hrane, a ne uvoznici. Gomila je, kažem, tu velikih problema u poljoprivredi, koji se obično rešavaju samo kada poljoprivrednik izađe na ulicu, blokiraju se putevi i onda se traži rešenje na brzinu. Bez jasne strategije nema razvoja poljoprivrede.

Naravno, na poljoprivredu da nadovežemo selo. Ako nije poljoprivreda dobra, seljak nije zadovoljan, propada nam i selo. Da li vi znate da od 4.700 sela u Srbiji, 1.600 sela je ugašeno, nema ih više? Nema ih više, gospodo, a 1.000 sela ima manje od 100 stanovnika. Hiljadu sela nije povezano sa svetom, nema puteva, ona sela u brdsko-planinskim predelima, 500 sela nema poštu. U okolini Zrenjanina imate 21 naseljeno mesto, imaju doktora jednom nedeljno ili dva puta. Mi hoćemo da oporavimo Srbiju, da stavimo Srbiju na zdrave noge, a sela nam propadaju, prazne se i nema tu ni strategije, nema tu ni rešenja, koliko ja mogu da vidim.

Inflacija. Naravno da je inflacija najveća u okruženju, bila je 14%, sada je 11%. Nema boljeg pokazatelja, to građani vide na svom novčaniku, da li smo mi ekonomski tigar ili nismo. Znate šta, gospodo, vi kada kažete da dižete penzije, plate 5%, 10% 14%, ne dižete to vi, vi to uzimate od istih građana, od nas, vi to dižete iz budžeta, ali to im uzmete na prvoj benzinskoj pumpi. Vi dignete platu 5%, a dignete akcizu na naftne derivate 8%, cigare i alkoholna pića. Je li tako? Jeste.

Prošli put sam govorio da je Srbija u kandžama finansijskih moćnika, MMF-a, pre svega. Poskupljuje struja 1. novembra, poskupljuje gas, zato što je to tražio MMF. Da bi dobili kredit, zadužili se, njihov uslov je bio da struja poskupi tri puta do Nove godine. Kako će građani sada da žive? Koliko će biti grejanje u njihovim stanovima, kućama, koliko će biti plin, koliko struja? Znate šta, ja živim u blizini jedne prodavnice, pekare, i tu vidim najbolji pokazatelj. Uveče kada šetam u sedam sati je red. Ljudi čekaju hleb po nižoj ceni u pola, onaj bajati od ujutru. To je činjenica i živa istina. Tu se vidi ekonomski tigar, odnosno tu se vidi koliko su naši građani osiromašili. Ono što ih boli, istrpeli bi oni to, srpski narod je na svašta navikao, ali vide kako drugi, sa lažnim diplomama, sumnjivim fakultetima, preko veze, partijskom knjižicom, bogate se, prave kuće, prave vile. Ja ih vidim svojim očima u svom kraju i tačno znam ko su. To je ono što boli građane Srbije.

Možemo biti solidarni, ako ima pravde. Ako nema pravde, ako vidimo to što sam sada rekao, onda građani ćute i trpe, ali i to ćute i trpe do neke granice, ta granica može lako biti 17. decembar.

Drugo, da vam kažem nešto, može ovaj budžet biti najsjajniji, da je duplo veći, da smo svi zadovoljni, u Srbiji nema demokratije. Gospodo, loša je klima u društvu. Nije ni opozicija najsjajnija, ali vi ste kreatori atmosfere u društvu, vi ste doveli do toga da se građani na ulici mrze, ko drugačije misli. Vi ste doveli do toga da se jurimo po ulici, da nas okružuju štandovima, sugrađani jedni druge, da se gledamo mrko, popreko, zbog politike. To ste vi krivi. Zar mislite oni plakati po Beogradu gde Milošu Jovanoviću stavljate onu albansku kapu na glavu, koliko ste tu potrošili para, milione dinara. Evo je slika. Evo je slika, Miloš Jovanović, polupane prostorije na Voždovcu. Zašto ovo radimo? Kome ovo treba? Hoće li Srbija da napreduje i građani Srbije od ovoga? Naravno da neće.

Zašto vama smeta dr Miloš Jovanović? Hajde da se otvorimo, zbog čega vam smeta dr Miloš Jovanović? Nije vam smetao do februara, kad je razobličio kosovsku politiku, kada je rekao da je francusko-nemački sporazum izdaja nacionalnih interesa. Samo malo, Bakarec. Rekao je da je francusko-nemački sporazum izdaja srpskih nacionalnih interesa. Ali gospodo, pre njega, to je rekao i Savet za nacionalnu bezbednost, vaš savet, državni savet, da je ovaj sporazum neprihvatljiv. To je bilo u redu, ali kad smo to rekli mi i dr Miloš Jovanović, postao je odjednom Miloš Francuz. Je li tako? Hajde sad ovako. Ako je on Francuz, a ima sina Dušana i Lazara, i on kao Francuz kaže da je ovaj sporazum izdaja srpskih interesa, hajde budite vi, a vi Srbi kažete – ne, nije, to je super, a ja vas molim budite vi Francuzi, pa ga odbijte. Hajde budite vi Francuzi, pa kažite da ne valja. I zbog toga smeta dr Miloš Jovanović.

I na kraju, da razobličimo ovo oko Dragana Đilasa. Na sledeće izbore Novi DSS i POKS izlaze kao koalicija NADA – dr Miloš Jovanović. Znači, NADA, Novi DSS i POKS. Mi ne idemo u koaliciju ni sa Đilasom, ni sa vama. To je koalicija jedina koja je opstala od prošlih izbora, sa našim prijateljima iz POKS-a principijelno, dosledno, jasna politika, politika u interesu Srbije i građana Srbije. Znači, nemojte nam više spočitavati da mi idemo sa Draganom Đilasom ili sa levim ili sa desnim. Jasna politika i jasna koalicija i to će se videti na izborima, da je Miloš Jovanović kapacitet, da će građani to prepoznati i da će on biti na čelu Srbije u narednom periodu i vi to znate, zato ga se i plašite. Ja to razumem, ali nećemo odustati od naše politike i ovaj sporazum će biti poništen kad-tad, kao što je rekao Ivica Dačić i rekao je Savet za nacionalnu bezbednost.

Ne, ne, ne, sve je u redu, nema problema, dozvoliću ja da se vi izvičete, vi ste većina, ja ću da trpim, ali sve ima granice u životu i uvek ima dan posle. Hvala vam, predsedavajući.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2023.

Uvaženi gospodine Rističeviću zajedno smo u Odboru za poljoprivredu, vi ste na čelu tog odbora.

Želim samo da vas podsetim da je možda bolje da ne čaprkate nešto idete u prošlost, ko je otac, deda, izmišljate. Miloš Jovanović je rodom iz Sjenice i moram da vam kažem da u Srbiji više zarađuje biznismen koji uvozi mleko u prahu nego seljak koji proizvodi mleko. To treba vas da brine i mene zajedno kao članove Odbora za poljoprivredu, a ne čiji je bio funkcioner i šta….

Gospodo, hajde još nešto, pa da li je Nikola Petrović kum Aleksandra Vučića, ima francusko državljanstvo. Da li Aleksandar Šapić ima italijansko državljanstvo. Da vas pitam na kraju, kakvu poruku mi šaljemo ljudima koji završe škole i koji hoće da se vrate u svoju zemlju.

Hajde stvarno da prekinemo sa tim, jer stvarno to nema smisla, kvalifikacije tog niskog nivoa. Mislim da to ne priliči nikome. Mi treba da budemo ponosni kada neko ode i završi fakultet i vrati se u svoju zemlju. Da li radi na pravnom fakultetu ili vozi traktor, to je nebitno, ali kada neko ode i vrati se, treba da nam budu ovde i da služe Srbiji kao što to radi doktor Miloš Jovanović.

Još nešto, molim vas još jednom upamtite, kada je počelo bombardovanje Miloš Jovanović je kao mlad momak seo u autobus došao u drugi grad, u svoju zemlju. Lako proverljivo, proveo je u Beogradu. Na kraju je doveo ženu ovde da mu se deca Lazar i Dušan rode u Beogradu. To je patriota, to je čovek koji voli svoju zemlju. Mogao je da živi u Parizu, došao je da se valja ovde u ovom blatu i da se bori za Srbiju, a vi ga na taj način pravite… Diskreditaciju takvog moralnog čoveka. Stvarno to nema smisla. Hvala vam.

Četvrto vanredno zasedanje , 25.07.2023.

Poštovana predsedavajuća, poštovani …

(Radmila Vasić: Replika, da odgovorim, tražim reč.)

Treće vanredno zasedanje , 27.06.2023.

Poštovani predsedavajući, poštovane kolege poslanici, poštovani građani Republike Srbije, postavljam pitanje Vladi Republike Srbije – dokle će Vlada Srbije da svira pod dirigentskom palicom Borelja, Lajčaka, Eskobara, Hila i ostalih svetskih moćnika? Obično ta svirka nije ni „Marš na Drinu“, nije ni „Vostani Serbije“, obično ta svirka je „Oda radosti“.

Mi u Prištini imamo zatočeno u kazamatima na desetine Srba. Oni su tamo u zatvoru samo zato što su Srbi, što su bili na barikadama, što su branili svoj narod i što su branili ono malo Srbije što je u ovom momentu ostalo na Kosovu i Metohiji.

Tamo su zatočeni Nenad i Duško Arsić, Milorad Đoković, Goran Stanišić, Siniša Jeftić, Milun, Nikola, Uroš, Dalibor, sve Srbi i srpska imena i mnogi od njih su u teškoj situaciji.

Šta mi radimo, gospodo? Šta naše rukovodstvo radi? Mi puštamo trojicu šiptarskih specijalaca koji su uhapšeni u užoj Srbiji pod punom ratnom opremom, sa uređajima za prisluškivanje i praćenje. Šta želimo time da postignemo? Da pokažemo da smo za mir, stoti put, da pokažemo hiljaditi put da smo za deeskalaciju, da pokažemo da smo za EU, da smo tolerantni? Za to vreme šta rade Kurti i šiptarske vlasti? Muče i ubijaju naš narod.

Šta je izjavio Kurti posle ovakvog puštanja trojice specijalaca? Kaže gospodin Kurti – iako smo radosni što su se vratili svojim porodicama, ova otmica predstavlja kršenje ljudskih prava i Srbija mora biti kažnjena kao agresor. Šta kaže drugi prištinski zvaničnik Krasnići? On pozdravlja odluku suda u Kraljevu i kaže – zahvaljujem se svim našim međunarodnim prijateljima koji su se angažovali i odigrali ključnu ulogu, odlučujuću u ovom procesu. Znači, međunarodni faktor je oslobodio ovu trojicu specijalaca. Na kraju, šta kaže gospodin Orban, koga ja jako poštujem, bio je krajnje iskren, kaže gospodin Orban, citiram - predsednik Srbije Vučić me je upravo obavestio da će u skladu sa zahtevom na našem prošlonedeljnom sastanku vlasti Srbije, ne sud, nego vlasti Srbije uskoro pustiti iz pritvora trojicu uhapšenih kosovskih policajaca. Kako je gospodin Orban ovu odluku imao pre odluke suda u Kraljevu?

Na kraju imamo, onako cinično gospodin Petar Petković kaže – Srbija je pravna država, to nije politička odluka, to je odluka suda u Kraljevu. Hajde molim vas, pa to ne pije vodu ni kod dece u vrtiću. Krajnji cinizam i bezobrazluk.

Drugo pitanje – da li će Ministarstvo zdravlja pomoći završetak i opremanje Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu? Naime, kolege poslanici, građani Srbije, jedna, a možda i jedina bolnica u Srbiji koja je izgrađena sredstvima samodoprinosa. Građani Srednje-banatskog upravnog okruga – Zrenjanin, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej i Sečanj su od 1985. godine izdvajali 25 godina od svoje plate i izdvojili 50 miliona evra za novu bolnicu u Zrenjaninu. Sada vidite paradoks, ta bolnica u Zrenjaninu nije završena. Završeno je pet spratova, pet spratova nije završeno. Zato ja volim da kažem da je Zrenjanin grad nezavršenih projekata. Nije završena fabrika vode, nije završena obilaznica, nije završeno jezero dva, nije završena ni Opšta bolnica „Đorđe Jovanović“. Zbog toga pozivam Ministarstvo zdravlja i Vladu Republike Srbije da izvrše povraćaj sredstava, ali ne kroz novac, nego kroz ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu, završetak tih pet spratova i opremanja zrenjaninske bolnice, jer tamo figurira, godišnje se leči oko 20 hiljada ljudi, pet hiljada operacija, tamo rade dobri stručnjaci, vredni ljudi i Zrenjanin zaslužuje da se ta bolnica završi.

Treće pitanje – da li će Vlada Srbije i kada predložiti izmenu i dopunu Zakona o PIO? Naime, ovaj zakon je pun manjkavosti, ovaj zakon je na štetu radnika, pre svega, član 70a gde se kaže – penzija se umanjuje za 0,34% mesečno ili 4,08% godišnje pre navršene 65 godine staža ili član 70b gde se ženama takođe umanjuje penzija i povećava starosna granica. Godine 2015. je bilo 60 godina, 2030. godine će naše žene, majke ići u penziju sa 65 godina. Mi kažnjavamo sa ovim mlade ljude, završavam. Ako neko počne da radi sa 20 godina, on u 60 godini ima 40 godina staža. Pet godina mu fali do pune penzije i mi ga kažnjavamo. Imaće 20% manju penziju. Mislim da Vlada treba da razmotri da se ovaj zakon izmeni, pa kada napuni 65 godina da mu se vrati puna penzija koju je svojim radom na poslu i zaslužio. Hvala.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.05.2023.

Poštovani predsedniče Skupštine, poštovane kolege poslanici, poštovani građani Srbije, postaviću nekoliko pitanja isključivo premijeru ove zemlje Ani Brnabić.

Prvo, ko je i na koji način procenjivao sposobnost i kvalifikacije Jelene Milić, osnivača Centra za evroatlantske studije, i njeno imenovanje na funkciju ambasadora u Republici Hrvatskoj? Jelena Milić je čuveni NATO lobista, to svi znamo. Citiraću samo jednu od njenih sijaset izjava. Kaže Jelena Milić, citiram: „NATO je bio prinuđen da interveniše zbog nemogućnosti da se na drugi način spreče zlodela koja je učinio Miloševićev režim“.

Dalje, Jelena Milić je bila na promociji knjige Mate Granića. Mate Granić je bio potpredsednik Tuđmanove vlade, posle ministar spoljnih poslova. Čuvena njegova izjava da je ponosan što su 7. avgusta 1995. godine MIG-ovi hrvatske vojske prešli na teritoriju Bosne i Hercegovine i bombardovali srpsku kolonu, gde je stradalo na stotine srpskih i vojnika i civila. Molim kameru da zabeleži. Ovo je naš ambasador u Hrvatskoj, koga mi plaćamo iz budžeta, koji je na promociji knjige Mate Granića, a gle ironije, knjiga se zove „Diplomatska oluja“, naravno, aludira se na „Oluju“ gde je proterano preko 200.000 Srba. I na ovoj slici se vidi, samo što ga nije izljubila.

Pa pitam, da li smo mi mazohisti, da li ova žena zaslužuje da bude ambasador i da bude plaćena našim sredstvima, te pozivam Vladu da što pre razreši ovog ambasadora koji nije dostojan da bude na tom mestu, koja je pljunula na sve žrtve i „Bljeska“ i „Oluje“?

Drugo pitanje, zbog čega je prekršen Zaključak Vlade Republike Srbije o moratorijumu na izvođenje vojnih vežbi sa stranim partnerima? Naime, znamo da od 16. do 30. juna, baš na Vidovdan NATO i njihovi saveznici vrše vojne vežbe na teritoriji naše zemlje, postoji Zaključak Vlade o moratorijumu.

Ministarstvo odbrane kaže – moratorijum važi, ali ovo je izuzetak. Zbog čega je poštovani građani Srbije, zbog čega je kolege poslanici NATO baš taj izuzetak? Da li vam je NATO prijatelj? Da li vam je NATO saveznik? Ne, NATO nas je bombardovao 78 dana, stradalo je preko 2.500 civila, sve u cilju da nam otme 17% naše svete zemlje Kosova i Metohije i mi sada pravimo izuzetak NATO-u. Pitam se da li ćemo napraviti izuzetak i napraviti vojne vežbe sa Ruskom Federacijom ili kako će Ruska Federacija reagovati, a već je reagovala, na ovaj sraman čin, čak smo dobili i pohvale iz SAD. Neka nam služi na čast, a imam informaciju da će svi vojni obveznici, posle ove vojne vežbe vratiti svoje vojne knjižice, jer neće da budu obveznici u takvoj zemlji gde Srbija vrši vojne vežbe sa NATO.

Treće pitanje šta je sa vodom u Zrenjaninu? Vlada Srbije je preuzela ingerencije da će Zrenjanin da dobije zdravu, pijaću vodu 2015, 2017. i 2020. godine, zadnje obećanje da će biti na proleće ove godine tehnička voda, a iduće 2024. godine zdrava pijaća voda. Samo jedna geneza „Waser tehnik“ nemačka firma je dobila posao za prečišćavanje zdrave pijaće vode, raskinut je ugovor 2012. godine. Posle toga „Grupa Zilio“ famozna grupa u APR, jedan zaposleni. Silne malverzacije su tu bile po rečima predsednika države Aleksandar Vučića, da je to kriminal i javašluk, to je rekao predsednik države. Raskinut je ugovor sa „Grupom Zilio“, sada je arapska firma „Metito“ koja je dobila posao na osnovu međudržavnog sporazuma Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pitam vas da li su građani Zrenjanina ovo zaslužili? Da li su građani Zrenjanina zamorčići? Da li građani Zrenjanina 20 godina troše svoja sredstva iz budžeta kupujući zdravu pijaću vodu u prodavnicama. Zrenjanin je po glavi stanovnika prvi potrošač flaširane vode. Premijerka Brnabić je izmenila Zakon o komunalnim delatnostima da se dozvoli privatniku da se bavi prečišćavanjem i distribucijom vode i tako dalje. Kada će Zrenjanin dobiti zdravu pijaću vodu?

Četvrto pitanje, kako je moguće da je lice bez odgovarajuće stručne spreme dospelo mesto pedagoškog asistenta u vrtiću u Odžacima? Radi se o Igoru Orošu. Kako je moguće da on bude asistent, posrednik između dece, vaspitačice i roditelja, lice koje je moralo da prođe po Zakonu prvo komisiju, drugo da nije krivično osuđivan i treće psihološki test u Zavodu za zapošljavanje. Takvo lice je prošlo sve to, znači sistem je zakazao, niko nije prepoznao da se radi o pedofilu koji je posle toga slikao nažalost nagu decu.

Ovde je izborna lista SNS.

Imovinska karta

(Zrenjanin, 30.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 105000.00 RSD 01.08.2022 -
Odbornik u Skupštini Grada Grad Zrenjanin Grad Mesečno 40000.00 RSD 21.08.2020 -