TATJANA MANOJLOVIĆ

Demokratska stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Tatjana Manojlović prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 18. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Demokratska stranka - DS. Članica je Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za kulturu i informisanje, i zamenica člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

BIOGRAFIJA

Rođena 06. marta 1966. u Valjevu. Školovala se u Valjevskoj gimnaziji u Valjevu i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na Katedri za novinarstvo. Po obrazovanju je strukovna politikološkinja – specijalistkinja za nenasilne društvene promene, specijalizirala na Fakultetu političkih nauka, na temi – strategije ostvarivanja rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Novinarka je i autorka velikog broja dokumentarnih i putopisnih emisija, kao i emisija iz domena istraživačkog novinarstva. Autorka je serijala „Zrno poštovanja“ o problemima rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Radila je kao urednica raznih emisija na TV Valjevo.

Od 1997. do 2009. bila je dopisnica Radio-televizije Srbije iz Valjeva.

Nakon preseljenja u Beograd uređivala je i vodila emisiju „Ovo je Srbija“.

Od 2009. do 2013. godine bila je pomoćnica direktora u Službi za informisanje Gradske uprave Grada Beograda i glavna i odgovorna urednica Beoinfa.

Od 2013. godine priprema i uređuje emisiju „Život i standardi“. Takođe, jedna je od autorki emisija iz serijala „Trag“.

Urednica je u aktuelno – dokumentarnom programu Radio-televizije Srbije.

U Demokratskoj stranci bila je članica Izvršnog odbora i predsednica Odbora za informisanje. 2021. godine izabrana je za potpredsednicu je Demokratske stranke.
Poslednji put ažurirano: 05.09.2022, 08:24

Osnovne informacije

  • Demokratska stranka - DS
  • Beograd
  • Valjevo
  • 06.03.1966.
  • novinarka

Statistika

  • 30
  • 6
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2022.

Poštovani građani Srbije, ja sam ovaj amandman podnela da bih ukazala na to da je ispod radara javnosti prošao konkurs za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije i to nas, naravno, ne čudi, jer ova vlast nema nameru da se sa korupcijom bori, iako smo svi svesni da je korupcija zapravo najveći izvor svih problema nas običnih građana Srbije, ali i izvor enormnog bogaćenja te manjine na vlasti. Zato su se potrudili da ovo protekne tako da slučajno na to mesto ne dođe neko odgovoran i kompetentan, neko poput pokojne Verice Barać, nego da neki partijski poslušnik, koji je sam sebi u međuvremenu jako povećao platu, i dalje ostane da sedi tu.

Ja znam da mnogima ne odgovara što govorim o ovim stvarima, a pre svega o tim koruptivnim radnjama i naravno da im ne odgovara što iznosim istinu o životu Srba na Kosovu i Metohiji, koji su mi bezbroj puta rekli da ih ne bole registarske tablice, već da ih boli korupcija, nepravda, nepotizam i partijsko zapošljavanje i to ne trpe od ne znam koga, nego od partijskih predstavnika Srpske napredne stranke, Srpske liste, koja je ćerka firma Srpske napredne stranke. To su stvari koje bole ovde iz ovog doma, ispod ovog krova i zato se poslanici SNS neprikladno i gnusno ponašaju, targetiraju žene, targetiraju novinare i… (Isključen mikrofon.)

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.11.2022.

Predsedniče, molim vas po članu 104. da reagujete da kada drugi poslanik uvredljivo se obraća kolegama poslanicima i određenim poslaničkim grupama. Niste reagovali juče kada je cela jedna grupa medija i redakcija…