TATJANA MANOJLOVIĆ

Demokratska stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Tatjana Manojlović prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 18. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Demokratska stranka - DS. Članica je Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za kulturu i informisanje, i zamenica člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

BIOGRAFIJA

Rođena 06. marta 1966. u Valjevu. Strukovna je politikološkinja – specijalista za nenasilne društvene promene, specijalizirala na Fakultetu političkih nauka, na temi – strategije ostvarivanja rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Novinarka je, urednica u aktuelno – dokumentarnom programu RTS, autorka velikog broja dokumentarnih i putopisnih emisija, kao i emisija iz domena istraživačkog novinarstva. Autorka serijala „Zrno poštovanja“ o problemima rodne ravnopravnosti u Srbiji, koji je finansirala EU.

U jednom periodu svog profesionalnog angažmana bila je dopisnica RTS iz Valjeva, potom je uređivala i vodila emisiju „Ovo je Srbija“.

Od 2009. do 2013.g. bila je pomoćnica direktora u Službi za informisanje Gradske uprave Grada Beograda i glavna i odgovorna urednica Beoinfa.

Od 2013.g. priprema i uređuje emisiju „Život i standardi“ („Pravo na sutra“), jedinu specijalizovanu emisiju o životu Srba na Kosovu i Metohiji. Takođe, jedna je od autorki emisija iz serijala „Trag“, koji se emituje na RTS1.

Potpredsednica je Demokratske stranke od 4. jula 2021. godine.
Poslednji put ažurirano: 25.07.2023, 08:13

Osnovne informacije

  • Demokratska stranka - DS
  • Beograd
  • Valjevo
  • 06.03.1966.
  • novinarka

Statistika

  • 163
  • 7
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Vlada Srbije pljačka svoje građane

čeka se odgovor 9 meseci i 22 dana i 1 sat

Podneo sam podnesak Narodnoj skupštini Republike Srbije koji sam naslovio na Odbor za rad,..., i Odbor za Finansije,..., Podnesak je zavedn pod brojem 07/2409-2022 21.11.2022. godine. i dat je Odboru za rad,...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrto vanredno zasedanje , 25.07.2023.

Poštovani građani Srbije, ovim amandmanom predložila sam da se u stavu 3. posle izraza: „postaje član“ briše tačka i upisuje zapeta i posle nje dodaje - tekst u ovom stavu: „rukovodi odgovorni urbanista arhitektonske struke“ zamenjuje rečima: „rukovodi dipl./master geodeta sa licencom prvog reda“, zato što geodeta treba da rukovodi parcelacijom i projektima geodetskog obeležavanja, a ne arhitekta.

Ali, sve je ovo besmisleno. Svi naši amandmani su besmisleni, jer je u pitanju jedan antipatriotski i neustavan zakon, koji je samo uvod u ono što sledi, usvajanje niza zakona i prostornog plana koji će zapravo značiti da Srbija postane rudarska kolonija.

Pa, vi ste, gospodo naprednjaci, gori. Za vas je Vuk Branković ništa.

Četvrto vanredno zasedanje , 25.07.2023.

Po legendi, Vuk Branković je izdao Kosovo… (Isključen mikrofon.)

Četvrto vanredno zasedanje , 25.07.2023.

Poštovani građani Srbije, u ovom momentu ne postoji važnije pitanje od toga da se spreči donošenje ovog neustavnog i antipatriotskog zakona.

Uostalom, na to je skrenuo pažnju i Savet za borbu protiv korupcije, a poslanici DS će zajedno sa svim drugim odgovornim poslanicima iz opozicionih redova u skladu sa zakonskim mogućnostima i vremenskim rokovima pokrenuti inicijativu za ocenu ustavnosti, odnosno neustavnosti ovog zakona.

Sigurna sam da će to, u stvari nadam se da će i Ustavni sud iskoristiti svoje nadležnosti i ovome se suprotstaviti, jer kao što sam rekla u prethodnom javljanju, ovaj zakon i oni koji slede nakon toga, njihov cilj jeste da od Srbije naprave rudarsku koloniju i građani Srbije to neće dozvoliti.

Ne znam zašto je nekoga uvredilo kada sam pomenula legendu o Vuku Brankoviću. Pa vi Vučići Brankovići ste 100 puta gori…

Treće vanredno zasedanje , 06.06.2023.

Poštovani građani Srbije, u ime poslaničkog kluba Demokratske stranke, predsednici Vlade postavljam pitanje – da li joj je bar malo neprijatno zbog brojnih upozorenja, permanentnih, da Srbija tone apsolutno u medijski mrak? Naročito posle jučerašnjeg saopštenja Kolegijuma Radio-televizije Srbije, u maniru najcrnjih izveštaja iz 90-ih godina i neslavne tradicije televizije Beograd i njenog informativnog programa, kada ovo saopštenje pre izgleda kao da ga je pisala šefica info službe Srpske napredne stranke ili neko drugi iz režimske mašinerije klevete i laži. Zašto neprimereno utičete na uredništvo informativnog programa Radio-televizije Srbije, koji se više trudi da se ne zameri i ugodi Aleksandru Vučiću, nego da poštuje zakonske obaveze javnog medijskog servisa?

Pitanje takođe za predsednicu Vlade i odlazećeg ministra policije – zašto policija šije nove uniforme, umesto da obezbedite nove stanove, stipendije za decu stradalih policajaca i dostojanstveniji život zaposlenih u ovom resoru?

Za ministarku zdravlja – da li ste razmatrali mogućnost da na program Medicinskog fakulteta vratite subspecijalizaciju iz dečje i adolescentske psihijatrije, kog nema poslednjih godina? I da li ste svesni odgovornosti, posebno u svetlu onoga što nam se dešavalo, tragičnih događaja poslednjih mesec dana?

Pitanje za ministarku zdravlja, ministarku poljoprivrede i ministarku ekologije – šta ste planirali po pitanju činjenice da jedemo najzagađeniju hranu, koja je posledica najzagađenijih vodotokova reka, jezera, potoka?

Zašto na dan Vučićevog kontramitinga nisu radili školski autobusi? Kako planirate da nadoknadite radnicima iz treće smene koji su se umesto organizovanim prevozom, vraćali taksijem u svoje domove sa radnih mesta? Da li je utvrđena odgovornost za smrt Momčila Vučkovića iz Gornje Budrige i koliko i danas ljudi na prostoru Kosova i Metohije strada zbog nemara Srpske liste, ćerke-firme Srpske napredne stranke?

Da li ste ikada za ovih deset, jedanaest godina koliko ste na vlasti pitali za mišljenje i intelektualce iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, kako oni vide situaciju u kojoj žive Srbi na tom prostoru i šta je za njih najbolje rešenje? Da li ste čuli poruku Nenada Todorovića, umetničkog direktora prištinskog Narodnog pozorišta, koji kaže: „Slobodni Beograde, odbranite vašu slobodu, kao što ćemo mi da osvojimo našu. Dobri ljudi, spasite Srbiju od sramote. Srba na Kosovu je malo, ali nas je mnogo među njima koji vas preklinjemo, menjajte Srbiju, vi ste nam poslednja nada“.

I na kraju, pitanje koje je izuzetno aktuelno za predsednicu Vlade – da li planira da iz procedure povuče Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima, na zahtev brojnih odgovornih udruženja i građana koji su svesni da bi to bila izuzetna šteta po sve građane i Republiku Srbiju? Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 26.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 120000.00 RSD 01.08.2022 -