TATJANA MANOJLOVIĆ

Demokratska stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Tatjana Manojlović prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 18. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Demokratska stranka - DS. Članica je Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za kulturu i informisanje, i zamenica člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

BIOGRAFIJA

Rođena 06. marta 1966. u Valjevu. Školovala se u Valjevskoj gimnaziji u Valjevu i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na Katedri za novinarstvo. Po obrazovanju je strukovna politikološkinja – specijalistkinja za nenasilne društvene promene, specijalizirala na Fakultetu političkih nauka, na temi – strategije ostvarivanja rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Novinarka je i autorka velikog broja dokumentarnih i putopisnih emisija, kao i emisija iz domena istraživačkog novinarstva. Autorka je serijala „Zrno poštovanja“ o problemima rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Radila je kao urednica raznih emisija na TV Valjevo.

Od 1997. do 2009. bila je dopisnica Radio-televizije Srbije iz Valjeva.

Nakon preseljenja u Beograd uređivala je i vodila emisiju „Ovo je Srbija“.

Od 2009. do 2013. godine bila je pomoćnica direktora u Službi za informisanje Gradske uprave Grada Beograda i glavna i odgovorna urednica Beoinfa.

Od 2013. godine priprema i uređuje emisiju „Život i standardi“. Takođe, jedna je od autorki emisija iz serijala „Trag“.

Urednica je u aktuelno – dokumentarnom programu Radio-televizije Srbije.

U Demokratskoj stranci bila je članica Izvršnog odbora i predsednica Odbora za informisanje. 2021. godine izabrana je za potpredsednicu je Demokratske stranke.
Poslednji put ažurirano: 05.09.2022, 08:24

Osnovne informacije

  • Demokratska stranka - DS
  • Beograd
  • Valjevo
  • 06.03.1966.
  • novinarka

Statistika

  • 73
  • 6
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Vlada Srbije pljačka svoje građane

čeka se odgovor 3 meseca i 16 dana i 20 sati

Podneo sam podnesak Narodnoj skupštini Republike Srbije koji sam naslovio na Odbor za rad,..., i Odbor za Finansije,..., Podnesak je zavedn pod brojem 07/2409-2022 21.11.2022. godine. i dat je Odboru za rad,...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Koristiću vreme poslaničke grupe.

Iskoristiću priliku kada je ministar informisanja ovde da ga podsetim da bi red bio posle 100 dana postojanja Vlade u kojoj je da imenuje i državnog sekretara za informisanje, jer to jeste jedan od segmenata koji je najveći problem u ovom društvu, društvu koje živi u medijskom mraku i gde se omogućava vlasti da na taj način vlada mrakom i strahom.

I ovu priliku koristim da pozovem da u četvrtak u 15 časova moje kolega sa RTS-a, njih oko 2.000 koji imaju primanja između minimalca i prosečne plate, dođu i podrže hrabre tužiteljke i pokažu da u tom RTS-u nisu svi isti, da samo jedna manjina njih ima privilegije i da pljačka državni novac Republike Srbije.

Molim kolege da pokažu da podržavaju ove hrabre žene i da će to izazvati, kada se jedan hrabar čovek iz RTS-a suprotstavi na ekranu RTS, Javnog medijskog servisa, kada jasno i glasno kaže da nisu svi isti, da će to izazvati efekat paranja džempera i da je to način, poput hrabre tužiteljke Savović, da se uhvati ta prava nit i da odmotamo to klupko i da ovu nečasnu vlast pošaljemo tako gde joj je mesto, u zatvore. Da napunimo zatvore onima koji su kršili zakone.

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Poručujem još jednom svima – odgovaraćete.

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Poštovane kolege iz RTS ne dozvolite da Vučić marginalizuje RTS jer u njegovoj propagandnoj mašineriji Pink ima ključnu ulogu.

Najveći problem RTS jeste zapravo Informativni program jer ne obavlja ulogu koja mu je zakonom propisana kao Javnom medijskom servisu, jer da RTS tu ulogu obavlja u skladu sa zakonom izvestio bi šta se to zapravo desilo u Valjevskom „Krušiku“ i šta se desili i zašto je stradao i zašto i dalje strada Aleksandar Obradović.

Taj isti RTS izvestio je da je Vučić u Abu Dabiju ugovorio neku kupovinu oružja u vrednosti od milijardu evra, da je ugovorio kupovinu dronova samoubica, a niko nije pitao zašto baš to. Da li je urađena neka ekspertiza? Zašto RTS ne otvori svoj program za stručne ljude da o ovome ne pričaju opozicioni poslanici i ne postavljaju ova pitanja, nego da pitaju stručnjaci, a da pitaju novinari RTS?

Pravi javni medijski servis bi objavio da najveći šverceri oružja koji su pod sankcijama SAD preprodaju oružje iz državnih firmi, da se oni bogate, a da te firme grcaju u dugovima i propadaju. To je posao javnog medijskog servisa.

Pozivam kolege još jednom da u četvrtak u 15 časova dođu pred Vladu Srbije da podrže hrabre tužiteljke i da pokažu da i najveći broj zaposlenih u RTS misli svojom glavom. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 26.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 120000.00 RSD 01.08.2022 -