RADOMIR LAZOVIĆ

Ne davimo Beograd

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Radomir Lazović prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao šesti na listi MORAMO – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu predsednik je poslaničke grupe ZELENO - LEVI KLUB, NE DAVIMO BEOGRAD, MORAMO i član Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

BIOGRAFIJA

Rođen 1980. godine u Beogradu. Završio je Devetu beogradsku gimnaziju, a studirao je poljoprivredu i grafičku tehnologiju.

Aktivan je u civilnom sektoru više od 12 godina, radio je u Institutu za urbane politike, u oblasti kulturnih politika; participacije građana u donošenju odluka o razvoju grada; građanskih, političkih i socijalnih prava; demokratskih inovacija i medija. Učestvovao je u pokretanju više inicijativa (kao što su Ulična galerija, Inex fim, Bioskopi: Povratak otpisanih, Okupacija bioskopa Zvezda) koji se zalažu za inovativnu upotrebu javnih prostora, pravično upravljanje resursima, transformaciju javnih usluga i pravedno, solidarno i demokratsko društvo.

Od 2013. do 2015. godine bio je član, a od 2015. do 2017. godine predsednik Upravnog odbora Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije.

Na lokalnim izborima 2022. izabran je za odbornika u Skupštini grada Beograda, podneo je ostavku neposredno po potvrđivanju odborničkog mandata.

Jedan je od osnivača pokreta Ne davimo Beograd, u kom je član Malog veća.
Poslednji put ažurirano: 03.09.2022, 18:25

Osnovne informacije

Statistika

  • 21
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva posebna sednica , 14.09.2022.

Tako je. Po Poslovniku.

Član 106. kaže – za vreme govora narodnih poslanika u pretresu nije dozvoljeno dobacivanje, podmetanje i slično.

Gospodine predsedavajući, dakle, da li smo mi odustali od ovog reda? To je prvo pitanje. Drugo pitanje – možete li prestati da budete toliko pristrasni vladajućoj većini? Ima vas više. Jasno je da dobacivanje dolazi sa ove strane.

Dakle, molim vas, svoju funkciju obavljate nepristrasno.

Prva posebna sednica , 14.09.2022.

Ako mogu da nastavim govor?

Prva posebna sednica , 14.09.2022.

Gospodine predsedniče, ja vama ne sporim pravo da vi određujete ton …