SRĐAN SIMIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Srđan Simić prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao 122. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 18.10.2022.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe “ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE”. Član je Odbora za prava deteta, i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za zdravlje i porodicu i Odbora za. zaštitu životne sredine


BIOGRAFIJA

Rođen je 1989. godine, po zanimanju je pedijatrijski tehničar. Živi u Magliću, opština Bački Petrovac.

Za odbornika u Skupštini opštine Bački Petrovac izabran je prvi put na izborima 2012. godine.

Od 2016. do 2020. godine bio je predsednik opštine Bački Petrovac.

Od 2020. godine zamenik je predsednika opštine Bački Petrovac.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Bio je sekretar Mesnog odbora Srpske napredne stranke u Magliću, a zatim potpredsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Bačkom Petrovcu.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 15:30

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treće vanredno zasedanje , 10.07.2023.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, uvaženi gospodine ministre, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, od 2012. godine u Republici Srbiji desile su se promene koje danas faktički niko ne može da zaustavi.

Od 2014. godine, kako je Vladu preuzeo sadašnji predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić do danas desile su se mnoge stvari za našu državu, za naše građane koje su veoma značajne.

Zašto sve to govorim? Iz razloga što ova Vlada, Vlada gospođe Ane Brnabić, je Vlada kontinuiteta, pa tako kao što smo podržali formiranje ove Vlade, Vlade gospođe Ane Brnabić, tako ćemo svakako naravno i podržati bilo koju kadrovsku promenu, novo kadrovsko rešenje koje nosi boljitak za našu Vladu Republike Srbije, a sve naravno se reflektuje na građane naše države.

Kada govorimo o rezultatima Vlade, jer je to ono što je najvažnije, pre svega moram da istaknem činjenicu da je svakako čast i biti deo Vlade Republike Srbije, a kada se desi istupanje kao što se desilo u ovom slučaju, slučaju ministra privrede, naravno da je prirodno da predsednica Vlade predloži njegovu promenu.

Kao što sam rekao na početku mog obraćanja, vidljivi su rezultati koje je ostvariva ova Vlada. Ja ću navesti samo neke od njih. Danas u Srbiji kada pogledamo oko sebe, a pogotovo građani centralne Srbije, južne Srbije, ali neću tu izuzeti ni našu severnu srpsku pokrajinu AP Vojvodinu, možemo da primetimo da Vlada sprovodi projekte u iznosu, odnosno imamo devet novih autoputeva koji su izuzetno važni, kao i brze saobraćajnice koje se na to nastavljaju. Navešću naravno u glavnom gradu, prestonici, Beogradu beogradski metro. Navešću sve ono što se odnosi na zdravstvenu zaštitu, na primarnu zdravstvenu zaštitu i na sve ostale, gradnja Tiršove, Bio četiri kampus, brze pruge koje danas možemo da vidimo u Republici Srbiji, a nismo mogli do pre 10, 12 godina da vidimo, ni one redovne pruge koje su tada rekonstruisane, a danas u Republici Srbiji su prisutne brze pruge koje nas spajaju, ne samo u našoj Republici, nego nas regionalno povezuju.

Ali, sve ovo što sam naveo je takođe mnogo važno zbog razvoja malih lokalnih sredina. Budući da ja dolazim iz jedne male opštine, opštine Bački Petrovac, jedna od najmanjih u Vojvodini, ali svakako jedna i od najmanjih u Republici Srbiji, od 2016. godine kako su se desile promene i u toj lokalnoj sredini, govorim naravno o odgovornosti koju je preuzela SNS, pa sve do danas uz podršku Vlade Republike Srbije, ove Vlade koju vodi predsednica gospođa Brnabić, kao i svih nižih instanci vlasti, do danas u opštinu, kao što je Bački Petrovac, poštovani građani Republike Srbije, uloženo je preko milijardu dinara budžetskih sredstava, preko milijardu dinara. Sve ono što prethodni režim nije uspeo da uradi, sve ono što prethodni režim nije uspeo da sprovede, sve ono što prethodni režim je imao priliku i imao novca nije uspeo, ova Vlada uz, kao što sam rekao, saradnju sa lokalnom samoupravom, je uspela da sprovede.

Navešću samo neke egzaktne činjenice. Samo u lokalnoj, ali i državnoj putnoj infrastrukturi 2016. godine do danas je urađeno preko 26 kilometara puteva drugog reda, ali kao što sam naveo i puteva lokalnih. To vam je sve ukupno ulaganje u iznosu od 600 miliona dinara za takvu jednu malu lokalnu sredinu, kao što je Bački Petrovac, to je izuzetno značajno, tu ne mislim samo na puteve nego i na razvoj industrijske zone na sve one saobraćajnice koje nam daju mogućnost kako bi se stvarala nova privreda kako bi se otvarale nove fabrike.

U ostalim vidovima infrastrukture, naravno sve ono što znači za građane Republike Srbije navešću primer ulaganja u pijaću vodu, u toku prethodnih godinu i po dana uz podršku Vlade, uz podršku nižih nivoa vlasti, uspeli smo i kao nosioci vlasti da uložimo dodatna sredstva kako bi naši građani imali bolju pijaću vodu, kako bi imali bolje uslove za život.

Ali, sve to može da se prikaže u onome što čini sama Vlada, ideja ove Vlade, ideja i predsednika naše Republike je bolji standard građana. Navešću samo primere koje će ova Vlada da sprovede u toku ove godine, a to je porast penzija, kada pogledate u prethodnih osam mesecu, pa u nekom narednom periodu 40%, plate koje će u zdravstvu, prosveti i u jednom delu javnog sektora da porastu kumulativno nešto više od 15%. Ne zaboravimo da su plate u vojsci od 1. januara veće za 25% i to su oni rezultati koje sprovodi ova Vlada. To je ono što radi Vlada predsednice, gospođe Ane Brnabić i to je ona ideja koju sprovodimo zahvaljujući podršci predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, koji ne zaboravite, koji je otvorio preko 250 fabrika u Republici Srbiji, dok smo za vreme bivšeg režima imali zakatančene fabrike, dok smo imali zatvaranje radnih mesta i otpuštanja, mi danas imamo najnižu stopu nezaposlenosti, otvoreno preko 250 fabrika i to ono, kao što sam rekao na početku, razvoj Srbije i razvitak ove naše zemlje ne može niko da zaustavi, ali za to je potrebna podrška, naravno i ovde u Narodnoj skupštini.

Za kraj, reći ću da svakako ću podržati promenu, nazvaću je tako, promenom ministra privrede, glasaću za smenu ministra privrede koji je predložen i svakako dati maksimalnu podršku Vladi Republike Srbije da nastavi da se bori za nove obilaznice, za nove fabrike, za nove puteve, za nova radna mesta i za povećanje plata i penzija. Hvala. Živela Srbija!

Imovinska karta

(Bački Petrovac, 16.11.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 129000.00 RSD 18.10.2022 -
Narodna skupština Republike Srbije (Odbor za zaštitu životne sredine, zamenik člana) Republika Jednokratno 5000.00 RSD 10.11.2022 -
Narodna skupština Republike Srbije (Odbor za zdravlje i porodicu, zamenik člana) Republika Jednokratno 5000.00 RSD 10.11.2022 - 10.11.2022.
Narodna skupština Republike Srbije (Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, zamenik člana) Republika Jednokratno 5000.00 RSD 10.11.2022 - 10.11.2022.
Narodna skupština Republike Srbije (Odbor za prava deteta, član ) Republika Jednokratno 5000.00 RSD 10.11.2022 -