Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Slobodan Petrović

Slobodan Petrović

Srbija centar

Govori

Poštovani građani, dame i gospodo narodni poslanici, dolazim iz Vranja, grada iz kog gospoda naprednjaci fiktivno prijavljuju moje sugrađane, a njihove članove na adrese u Beogradu kako bi glasali na ponovljenim beogradskim izborima, s obzirom na to da su oni održani 17. decembra bili pokradeni.

Rezolucijom Evropskog parlamenta i izdatim preporukama ODIHR-a decembarska krađa je i međunarodno potvrđena. Sada je na delu još veća junska krađa, jer će se, po svemu sudeći, ponovljeni izbori u Beogradu održati 2. juna.

Za ovu tvrdnju izneću vam i dokaze u vidu fiktivno prijavljenih birača iz Vranja. Stefan Kostić, dana 23. februara ove godine, fiktivno je promenio svoje prebivalište i ono je sada na adresi opštine Zemun, ulica Klare Cetkin. Nemanja Bošković i Ivan Nedeljković, istog dana, 23. februara ove godine, fiktivno su promenili svoja prebivališta i oni sada žive u opštini Zemun, ulica Bulevar maršala Tolbuhina u istom stanu…
Radoslav Stanković, Saša Jovanović…
Ne iznosim tačne adrese…
Dopustite mi da završim.
Radosav Stanković, Saša Jovanović i Miloš Jović, istog dana, 8. marta ove godine, fiktivno su promenili svoja prebivališta i oni su sada prijavljeni na Novom Beogradu u istom stanu, ulica Generala Ždanova. NJihove prethodne i prave adrese su u Vranju u ulicama Pržarska, Šumadijska i selo Stance. Svi pročitani su zaposleni u JP „Vodovod“ Vranje. Svi su članovi SNS. Svi su glasali na izborima u decembru u Vranju i svima je centar svih životnih aktivnosti i dalje u Vranju.

Jovana Cvetković, dana 28. februara ove godine, fiktivno je promenila svoje prebivalište i ono je sada na adresi – opština Voždovac, ulica Braće Jerković. Njeno pravo prebivalište je u Vranju, ulica Ćipre Stankovića.

Goran Jovanović, Nebojša Ristić, Dejan Cvetković, dana 7. marta ove godine, fiktivno su promenili svoja prebivališta i oni sada žive na istoj adresi na opštini Voždovac u istom stanu u ulici Paunovoj. Za ovo četvoro pročitanih važi isto kao i za prethodno pročitane radnike JP „Vodovod“ Vranje, a s tim što je ovo četvoro pročitanih zaposleno u javnoj ustanovi Turistička organizacija Grada Vranja.

Ovih desetoro pročitanih su samo deo od nekoliko stotina fiktivno prijavljenih birača iz Vranja čija ćemo imena objavljivati u narednom periodu. Zamenom teza, a potencirajući pitanje datuma kao glavno, umesto sređivanja biračkog spiska jasno je da vlast nema nameru da odustane od već pripremljene izborne krađe.
Smatram da je pogrešno davati legitimitet izborima čiji je ishod već unapred izrežiran. Hvala.
Dame i gospodo narodni poslanici, poslanička grupa Srbija centar – srce podnela je amandman na član 3. predloga ovog zakona iz razloga što smatramo da samo želite da stvorite privid da ćete nešto promeniti.

Vi ste izbore koji će se očigledno održati 2. juna već unapred pokrali, kao što ste to učinili 17. decembra prošle godine. I to, gospodo naprednjaci, ne tvrdimo samo mi iz opozicije, i posmatračka misija ODIHR. To, gospodo naprednjaci, tvrdi i vaš stranački kolega, prvi naprednjak juga Srbije i državni sekretar Dragan Stevanović Boske. On je neposredno nakon završetka decembarskih izbora rekao sledeće, citiram, u izjavi za medije – podsećam vas da su stotine ljudi dovedeni u Surdulicu, upisani u birački spisak kako bi popravili rezultat SPS. Neću da vam pričam o novcu koji je angažovan da se kupe glasovi. Videćete za narednih nekoliko dana. Gospodin Stevanović dalje nastavlja – to što se dešavalo u izbornom danu u Surdulici ličilo je na sve samo ne na izborni proces.

Dakle, gospodo naprednjaci, i vaši ljudi, vaši istaknuti funkcioneri tvrde ono što sve vreme tvrdi i opozicija i posmatračka misija ODIHR koja je u skladu s tim izdala i preporuke za unapređenje izbornog procesa. I to se na decembarskim izborima nije dešavalo samo u Surdulici. Slična je situacija bila i u Vranju i u Vladičinom Hanu i u Trgovištu. U Trgovištu su državljani Republike Severne Makedonije glasali na lokalnim izborima. Toliko o tome da vi imate u planu i dobru nameru da to što ste radili 17. decembra ispravite na izborima koji će se održati očigledno 2. juna. Hvala.

Whoops, looks like something went wrong.