BOGDAN RADOVANOVIĆ

Zeleno-levi front

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Bogdan Radovanović prvi put je izabran za narodnog poslanika u 14. sazivu, kao 65. na listi Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak - Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Novo lice Srbije), mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

U 14. sazivu deo je poslaničke grupe Zeleno - levi front, Ne davimo Beograd

BIOGRAFIJA

Rođen je 1989. godine. Po profesiji je diplomirani pravnik.

Pet godina je bio direktor privrednog društva iz Sevojna, a poslovnu karijeru nastavio kao pravnik u preduzeću ,,Dunav auto” d.o.o.

Jedan je od osnivača Inicijative za Požegu 2018. godine.

Živi u Požegi.

Poslednji put ažurirano: 10.04.2024, 09:21

Osnovne informacije

Statistika

  • 2
  • 4
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Poštovane građanke i građani Srbije, uvažena Požego, od samog početka svog delovanja u ovoj instituciji želeo bih da uspostavim jednu praksu da u skladu sa načelom decentralizacije za koje se snažno zalažem, a kroz prizmu društvenog života i događanja u lokalnoj zajednici pokušam da prikažem kakvo je zapravo stanje u celokupnom našem društvu.

Smatram da je to jako važno. Za mene je Požega Srbija u malom i predstavlja paradigmu, odnosno lakmus papir stanja u našoj zemlji. U tom smislu, želim da kažem i posvedočim da su razmere izbornih nepravilnosti nedavno održanih izbora bile zaista enormne. Predstavnici vlasti su koristili apsolutno sva sredstva u vidu predizbornog inženjeringa, ali i manipulacije na sam dan izbora.

Naša lokalna izborna lista „Požega protiv nasilja“ koja je na kraju osvojila 31,5% i na taj način onemogućila SNS da samostalno formira vlast, nije dobila ni jedan jedini sekund prostora na lokalnim medijima, dok su sa druge strane predstavnici vlasti sve apsolutno koristili za blaćenje političkih protivnika sa jedne strane, a sa druge strane za obmanjivanje javnosti, uz naravno neizostavne pritiske i ucene na zaposlene u javnom sektoru, javnim preduzećima i ustanovama.

Sada imam ja ovde zaista spisak svih nepravilnosti koje su se dešavale i u našoj lokalnoj zajednici. Međutim, s obzirom da nam je ostalo zaista malo vremena…

Prva sednica (konstitutivna), 20.03.2024.

Molim vas, nemojte me prekidati. Vratite mi vreme.

Bilo kako bilo ja bih želeo da iskoristim ovo vreme i da od srca čestitam, da zahvalim poslanicima vladajuće stranke na divnom i bogougodnom dočeku nas novih poslanika. Svaka čast. Vi ste prosto bardovi parlamentarizma. Ima tu više kategorija šampiona Jedan šampion – predsedavajući, čika Stojane, svaka čast na vođenju sednice, na roditeljskom pristupu, na odnosu prema opoziciji. Vi ste zaista jedan veliki šampion.

Drugi šampion je predsednik parlamenta iz prethodnog saziva koji, pazite, naziva kolege „bednici najobičniji“. Kaže „bednici najobičniji“…