NIKOLA JOLOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 13.07.1977.godine u Novom Pazaru, gde i sada živi.

Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Pazaru. Ekonomski fakultet završio je u Beogradu i stekao zvanje Diplomirani ekonomista.

Radio je na poslovima Direktora PP “Fidjoni” iz Novog Pazara. Na mesto Zamenika gradonačelnika, imenovan je 18.06.2013 godine. Imenovan je i na funkciju v.d. predsednika SNS u Novom Pazaru.

Za narodnog poslanika izabran je 2014. godine. Mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Ozenjen je i ima dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 40
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 13 dana i 7 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 22 dana i 13 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 24 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvažena ministarko sa saradnicima, usvajanjem ovog amandmana obezbeđuje se uspostavljanje organizacionih i personalnih uslova za sprovođenje zaštite u vanrednim situacijama. Obezbeđenje dobro obučenih kadrova, uspostavljanje i osposobljavanje postojećih vatrogasnih i spasilačkih jedinica u svim mestima za izvršavanje novih zadataka, razvijanje sposobnosti da se u slučaju katastrofe odgovori na najefikasniji način osposobljavanjem vatrogasnih i specijalističkih jedinica MUP, vatrogasnih jedinica u privrednim subjektima i vatrogasnih jedinica dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i jedinica civilne zaštite.

Kao i bezbroj puta do sada Vlada Srbije i Sektor za vanredne situacije MUP pružali su nesebičnu pomoć pri otklanjanju posledica poplava, snega i snežnih nanosa gradu Novom Pazaru, pokazujući da spasavanje ljudskih života, materijalnih i nematerijalnih dobara nema cena, niti poznaje versku ili nacionalnu pripadnost i u velikom broju slučajeva rizikujući sopstvene živote.

Prioriteti na lokalnom nivou biće nabavljanje nove opreme, obuku kadrova za rad na njoj, prijem stručnih lica potrebnih za brže i efikasnije delovanje u trenucima vanrednih situacija.

Novi Pazar, zahvaljujući merama Vlade Republike Srbije, biće takođe deo ove široke strategije koju donosi novi Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.11.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvažena ministarko sa saradnicima, zaštita i spasavanja zasnivaju se na saradnji solidarnosti, pravovremenom i usklađenom delovanju subjekta sistema zaštite i spasavanja.

Svako ima pravo na zaštitu od nesreća i katastrofa prouzrokovanih elementarnim nepogodama i drugim nesrećama, a zaštita i spasavanje ljudskih života imaju prednost nad svim drugim zaštitnim i spasilačkim aktivnostima.

Organi državne uprave moraju obezbediti da stanovništvo na području, koje može pogoditi elementarna i druga nesreća, bude obavešteno o opasnosti i da prilikom obezbeđenja zaštite od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, prioritetno sprovode preventivne mere zaštite u skladu sa svojim nadležnostima.

U nemalom broju slučajeva, konkretan primer, Vojska Srbije zaista dosta pomagala gradu Novom Pazaru sa čistačima snega, koji su zbog velikih padavina bili neophodni za raščišćavanje puteva u našem kraju. U tim delovima naše zemlje, sneg usled jakog vetra, dostiže zaista ogromnu visinu i u jednom danu ostane veliki broj ljudi zarobljenih u snegu i smetovima.

Iz napred navedenih razloga, kao i zbog toga što se često dešava da zbog snežnih nanosa i niskih temperatura, najteža situacije bude na Pešteru i Novom Pazaru, smatram da je neophodno da se predloženi amandman usvoji. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, predloženi amandman daje naglasak na značaj građevinarstva i industriju građevinskih materijala kao značajan segment privrede svake države u svetu, a građevinarstvo je prvenstveno radno intenzivna grana koja upošljava zaista veliki broj radnika.

Iskustva drugih zemalja u svetu su pokazala da u teškim ekonomskim uslovima u državi, povećana aktivnost građevinarstva značajno ublažava i rešava probleme nezaposlenosti, a sa druge strane ne sumnjivo je višestruko dejstvo građevinarstva na rast i razvoj ostale privrede.

Građevinarstvo apsolutno apsorbuje veliki deo proizvodnje ostalih grana privrede, prvenstveno industrije čime direktno doprinosi rast proizvodnje ostale privrede, ali doprinosi ukupnom razvoju svake zemlje, a stanje i razvoj građevinarstva i industrije direktno su povezani i građevinski materijal u direktnoj su korelaciji sa obimom investicija u svakoj državi. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 07.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 96164.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 110000.00 RSD 15.04.2014 - 03.06.2016.
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:57