ANA ČARAPIĆ

Srpska napredna stranka

Ana Čarapić rođena je 1985. godine.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

21.septembra, po prvi put, potvrđen joj je poslanički mandat.

Osnovne informacije

Statistika

  • 55
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 15 dana i 20 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, u prethodne četiri godine Vlada Aleksandra Vučića i Vlada Ane Brnabić su zaista mnogo učinile za dobrobit građana Srbije. O tome svedoče brojni rezultati, a to su: suficit u budžetu tri godine za redom, za prvih deset meseci imamo suficit od 68 milijardi dinara. Zatim, smanjenje javnog duga sa 77% BDP na 54,1%, koliko iznosi u ovom momentu sa tendencijom velikih smanjenja. Zatim, imamo privredni rast najveći u regionu, treći u Evropi. Za prvih devet meseci privredni rast iznosi 4,9%, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda statistiku. Zatim smo uspeli da zaposlimo 370 hiljada radnika, izgradimo infrastrukturu itd, itd. Čitav jedan dan mi ne bi bio dovoljan, ni meni, ni mojim kolegama da iznesemo sve ono što je naša Vlada uradila u prethodne četiri godine.

Kao neko ko dolazi iz Topličkog okruga, kao neko ko dolazi iz Kuršumlije, raduje me činjenica da je budžetom za 2019. godinu predviđena izgradnja autoputa E-80 i to deonica Niš – Pločnik. Uveliko se radi na početku realizacije i izgradnje autoputa i mogu sasvim sigurno da kažem da će, nakon izgradnje autoputa, u potpunosti biti promenjena slika Topličkog okruga i kada je u pitanju poljoprivreda, i kada je u pitanju privreda i turizam i trgovina.

Dakle, sve ono što radi naša Vlada je u funkciji najboljih interesa građana Srbije i u funkciji rasta i razvoja naše države na ravnim osnovama. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem.

Poštovani ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, juče sam govorila kako je prethodni režim 2003. godine uništio i ugasio najbolje organizovanu instituciju u našoj državi, to je Zavod za obračun i plaćanje i kako je Srbija krenula putem pljačkaških privatizacija, gde je uništeno preko 2.000 državnih preduzeća.

Danas ću se osvrnuti na rezultate odgovorne Vlade. Sva zakonska rešenja koja usvajamo, da li je u pitanju Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja ili sva ostala zakonska rešenja, su u funkciji rasta i razvoja, na šta se i odnosi amandman koji sam podnela.

Dakle, od 1. januara imaćemo minimalnu cenu rada od 155,3 dinara, minimalac će biti nešto viši od 27.000 dinara. Poređenja radi, u januaru 2012. godine, izraženo u evrima, minimalac je bio 177 evra, a od 1. januara 2019. godine iznosiće preko 228 evra. Znači, minimalac nam je veći za 52 evra. S obzirom da nam je minimalac veći za 52 evra, znači da će priliv po osnovu doprinosa PIO fondu, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje biti veći za 28 evra, pa sada, poštovani građani Srbije možete videti koji je to iznos. Imamo dakle značajno veći priliv i PIO fondu i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Zato danas imamo i nove bolnice, i vrtiće, i pruge, i zato danas ulažemo i u mere populacione politike, i u putnu infrastrukturu, zato danas, sa jedne strane, radimo na rasterećenju privrede, dok sa druge strane povećavamo i penzije, i plate, i kapitalna ulaganja. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, Predlogom zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja dobićemo jedinstvenu bazu podataka osiguranika, osiguranih lica i evidenciju obaveznika doprinosa. Znači, Vlada Republike Srbije imaće kvalitetne podatke u preciznom planiranju budžetskih sredstava, ali i u preciznom vođenju makroekonomske politike. Ovo je još jedan dokaz u nizu da je Vlada Republike Srbije posvećena stvaranju zdravog privrednog ambijenta i potpuno ozdravljenju privrede od žute bolesti koja je trajala do 2012. godine.

S obzirom da dolazim iz Kuršumlije, osećam dužnost prema svojim sugrađanima da kažem da je lokalna samouprava potpisala ugovor o zakupu sa izraelskom kompanijom „Vudfil“ u trajanju od pet godina, da je u toku obuka budućih radnika u pomenutoj kompaniji koja će se baviti proizvodnjom nameštaja, da je u toku nabavka opreme i da je sasvim izvesno da će fabrika početi da radi. Jedini problem je što je predmet ugovora o zakupu poslovni prostor površine od 7.000 kvadrata, gde je poslovala do 2003. godine modna konfekcija „7. juli“.

Podsetiću, modna konfekcija „7. juli“ je prodata 2003. godine za smešnih 31 milijardu dinara. Sva oprema je rasprodata, 16 prodavnica koje su bile u sklopu modne konfekcije „7. juli“, počupani su svi kablovi i problem zašto izraelska kompanija još uvek nije počela sa radom je priključak za struju i elektro-instalacije. Nakon priključivanja na elektro-mrežu krenuće se sa instalacijom opreme i mašina i fabrika će krenuti sa radom. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 09.02.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 94000.00 RSD 21.09.2017 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 11:16